Autor |
Temat: Tak z ciekawosci... :) |
Cannon fodder
|
Tak z ciekawosci... :)
Wpadam na to forum co jakis czas w miare mozliwosci i ciekawi mnie cos, o co w koncu - teraz - postanowilem spytac... otoz czy pokazuja sie tu jacys fani muzyki filmowej, ogolnie? Jesli tak, to ile soundtrackow z serii macie w kolekcji? Bo ja dosc sporo i zauwazylem, ze niektorych nie wymienia doslownie zadna strona poswiecona Obcym. W kazdym razie, wsrod swoich soundtrackow mam:
- 7 wersji Jerry'ego Goldsmitha - lacznie zajmujacych 10 plyt (oryginal, isolated, isolated alternate/unused/rejected, bootleg MemoryR 2CD, bootleg z LP i tasm 3CD, bootleg HF Studios 2CD)
- 3 wersje Hornera (oryginal, bootleg, deluxe)
- Goldenthala (oryginalna, bo nie ma poszerzonego bootlegu
- oryginalna A.R. Frizzella
- Alien Trilogy Edelmana.
Do kompletu brakuje mi wlasciwie tylko poszerzonego bootlegu Frizzella, ale tak naprawde wcale jej jeszcze nie szukalem... jesli zaczne, to pewnie bede mial , jako ze skupialem sie dotad przede wszystkim na niedoscignionym oryginale - chodzi mi oczywiscie o cz. I, najlepsza i stojaca nieporownywalnie wyzej od reszty zarowno jako film, jak i soundtrack...
Dalej - moze ktos spotkal sie z bootlegiem Frizzella, na ktorym sciezki maja jakies tytuly? Ja na razie spotkalem sie tylko z tym z samymi numerami; moze ktos przerobil prywatnie te wersje na "tytulowana"?
|
|
2002-06-28 00:30:47
|
|

MODERATOR
|
soundtracks
Masz oryginaly czy piraty/mp3 ?
Jak masz cokolwiek czego nei ma na tej stronie (oryginal) to please podeslij skany okladek i wkladek oraz jakies info - bede bardzo wdzieczny. ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-06-28 14:38:36
|
|
Cannon fodder
|
Oryginaly, oczywiscie, jak napisalem (co prawda jesli chodzi o rozszerzone wydania bootlegowe - Alien isolated, Memory, HS; Aliens complete - to trudno mowic w ogole o oryginalnosci w odniesieniu do jakiegokolwiek bootlegu . Moj skaner nie reaguje na proby skanowania , ale moze doprowadze go do "stanu uzywalnosci"...
|
|
2002-06-28 18:47:19
|
|
Cannon fodder
|
PS - do bootlega z wyizolowana muzyka i ripu z LP okladek nie bylo w ogole , wiec zrobilem je sam - te dwie nie beda wiec zapewne nikogo interesowac (chociaz IMO wyszly mi ciekawie
|
|
2002-06-28 21:27:18
|
|

Major
|
hmmm.....
jezeli chodzi o AL()ENS oryginal/BOOTLEG/DELUXE, ALIEN3, ALIEN4 to chyba zadna rewelka - pliki z wszystkich podanych przez Ciebie plyt sa dostepne w "soundtrack`ach"...
ALIEN oryginal/ALIEN BOOTLEG 2CD tez sa do sciagniecia... intrygujace natomiast jest pochodzenie reszty muzy... czy ISOLATED ALTERNATE/UNUSED/REJECTED nieznajduje sie na ALIEN DVD??? - byc moze to ta sama muza... masz oryginalne tloczone CD czy sam izolowales(?) natomiast z tego co mi wiadomo LP winylowe zawiera dokladnie to samo co CD /mam oryginal z POLYGRAM`u.../ a reszta z tasm? intrygujacy jest rowniez BOOTLEG HF STUDIOS... moze jakies szczegoly??? tytuly sciezek, dlugosci itp... ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2002-06-29 15:12:52
|
|

MODERATOR
|
wlasnie...
Jak mozesz podeslac to prosilbym o jakies blizsze info o tych bootlegach ktore nie sa opisane na stronie i o skany okladek (a najlepeij takze wkladek) - chetnie uzupelnilbym zamieszczone na stronie info! ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-06-29 21:38:56
|
|
|