Autor |
Temat: Ocena OBCEGO . |
Private
|
Ocena OBCEGO .
To pytanie jest kierowane szczegulnie do CIACHA i
ludzi którzy podzielają jego zdanie .
Mianowicie CIACHO oceniłeś ALIENA 4 jako 2 / 10
i chciałbym uzyskać odpowieć dlaczego on ci się tak nie podobał .
Przeciesz nie był taki najgorszy .
|
|
2002-06-09 15:21:03
|
|

Major
|
wlasnie!? no CIACHO? ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2002-06-11 18:57:04
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
...najlepszy też nie był
|
|
2002-06-11 20:25:14
|
|

MODERATOR
|
Moje zdanie:
FIlm w porownaniu z wczesniejszymi czesciami, ma troche inny klimat, jest zbyt kolorowy, efekciarski.....
Gdyy go traktowac jako cos osobnego, gdyby nie bylo alienow - bylby to taki sobie film sf (i pewnie mialby lepsza ocene niz Obcy IV, ale przy okazji pewnie mialby mniejsz aogladalnosc)
Pozdrawiam ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-06-13 08:55:22
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
Alien IV
ok, ty Ender znasz juz te argumenty na wylot, ale co mi tam ...skoro dyskusja się zaczęła ;)
IMHO nie ma najmniejszego uzasadnienia sugestia traktowania 4-rki jako osobnego filmu, nie związanego z sagą, chyba że zapomnimy w ogóle o sadze i każdy film traktować będziemy całkowicie oddzielnie.
KAŻDY FILM Z CYKLU MA ZUPEŁNIE INNY KLIMAT
a najdalej od klimatu poprzednika odszedł Cameron, z mrocznego, oszczędnego w środkach dreszczowca Scotta przechodząc do nawalanki - i jakos mało kto oadsądza go za to od czci i wiary czy inaczej ma to za złe (ja równiez nie, zeby nie było niedomówień )
To niby dlaczego dowolny z późniejszych rezyserów nie miałby sobie pozwolić na równie duże odstępstwo ?
Choć nie każdemu równie dobrze wyszło, ale to juz kwestia gustu.
A'propos kwestii gustu - Ciacho, ja też jestem ciekaw, dlaczego dałeś 4-ce tak niską ocenę - film się może nie podobać, ale 2/10 to ocena jak dla totalnego knota. ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2002-06-14 10:13:48
|
|

MODERATOR
|
Ocena filmu
zalezy od oceniajacego. Mnie czworka nie zachwycila. Owszem, podobala sie i pewnie dalbym jej wieksza ocene, ale patrzac na to jako film (ty Schamann znas zmoje poglady na kontynuacje ALIEN i ALIENS) :-)
A co do tego z ekazdy z filmow ma inny klimat - wg. mnie ALIEN i ALIEN3 sa zblizone klimatem, aczkolwiek Scotoowi trudno dorownac. Aliens to sama akcja, a czworka - to nie wiadomo co.
Pozdrowienia  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-06-14 10:28:34
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
re
W "czwórce" jest kilka "miodnych" momementow. Mi osobicie bardzo podobaja się sami Obcy, widac tam postep jaki dokonal sie w dziedzinie efektow specjalnych od czasu drugiej czesci....
W sumie poza paroma beznadziejnymi momentami (whisky w ksztalcie kostki i jakis laser , no i sam Newborn to fabula jest ok.....
|
|
2002-06-14 21:00:01
|
|
Lance Corporal
|
Czwórka to nie dwójka.
A4 oceniam na 6/10, nie jest to film zły ale nie juest najlepszy, dwójka w mojej ocenie ma 8.75/10, trójka 6/10 a jedynka 6.5/10.
A4 ma jedna wadę, podobnie jak 3 - nie ma tam klimatu Aliens. Piszę Aliens bo najpierw widziałem Aliens potem Alien3, dopiero po tem Aliena.
reżyser 4 za bardzo chciał film upiększyć i udziwnić, no i przesadził.
Co przeszkadzało by zrobić kolejna opowieść o USCMC zamiast pakować mdłe USM?
|
|
2002-06-15 15:29:18
|
|

MODERATOR
|
"czworka" to pyta ...
Tak niska ocena jest jak najbardziej subiektywna - i trudno mi napisac cos wiecej niz to co juz napisalem na podstronie poswieconej resurrection...
Ale sprobujmy wypunktowac:
1)Ogolnie moim zdaniem scenariusz jest cienki jak barszcz...
2)Do szalu doprowadzaja mnie idiotyzmy w stylu roztapianej laserem whiskey albo otwieranie drzwi na chuch z ust... po prostu kurde zenada nie do przebaczenia
3)Aktorstwo Wiony Rider wola o pomste do nieba... no gorzej sie juz chyba nie dalo zagrac... zreszta nie tylko do niej mam pretensje :(
4)Kolejne bezsensowne sceny - moze nie tak jak whiskey ale... np Christie strzelajacy rykoszetami po suficie... co on jest kurde robocop? Albo Newborn... kojarzy sie z mucha2... dla mnie bez zenesu caly ten watek z nim... - obcy to oczywiscie SF ale utrzymane w powaznej realistycznej konwencji - a tego typu sceny to naruszaja - jesli kumacie co chce powiedziec.
5)jak to mowia czesto dzieci "BO TAK!" ) - po prostu mi ten film kompletnie nie podszedl i uwazam go za gniota straszliwego!
RESURRECTION SUCKS! ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-06-15 17:37:24
|
|
Lance Corporal
|
Drzwi na chuch to żenada do 20 potęgi.
A że da się je oszukać udowodniła Call za pomocą odświerzacza czy co ona tam miała.
ERRATA
W ocenie czwórki podałem 6/10, jest to wynik omsknięcia się palca na klawiaturze. Winno być: 5/10.
A Gywery w czwórce były kompletnie beznadiejne. W porównaniu z dwójką i jej arsenałem. W całym filmie najlepszy był Brzydki Gościu (nie wiem jak się nazywa, ale to etatowy aktor Lumet'a), no i DiStephano czyli etatowy zołnierz hollywood-Raymond Cruz.
|
|
2002-06-16 13:31:31
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
re: koronki (?)
jakie koronki, czyżbym coś przegapił ?