Autor |
Temat: ALIEN: ISOLATION |
SAMMAEL
Not bad for a human
|
Lieutenant Colonel
|
hehe ja tam zawsze gram chomikiem
Pod koniec gry miaĹem wszystkiego na max wiÄc zaszalaĹem i miotacz byĹ w ciÄ
gĹym uĹźyciu
ale to byĹo kilka mc temu, teraz jak znajdÄ czas to zagram jeszcze raz (wyszĹo kilka dlc ;p) ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2015-11-22 15:14:32
|
|
Corporal
|
Ja teĹź planujÄ niedĹugo odpaliÄ ponownie IzolacjÄ. PrzeskoczyĹem wreszcie na nowy sprzÄt i teraz dopiero to wyglÄ
da tak, jak powinno:), aĹź chce siÄ poĹaziÄ ponownie po Sewastoplu, posiedzieÄ godzinami w szafkach, zachwycaÄ siÄ unoszÄ
cÄ
siÄ parÄ
w korytarzach przez ktĂłre przechodzÄ czy po prostu wykonaniem wnÄtrz statku..ehh kocham tÄ
grÄ No i przydaĹoby siÄ zaliczyÄ wreszcie te wszystkie dlc.
|
|
2015-11-22 15:59:04
|
|
Major
|
Ja ostatnio graĹem w jeden z dodatkĂłw i trafiĹem na taki bug:
Obcy dorwaĹ mnie w momencie kiedy udaĹo mi siÄ zejĹÄ pod podĹogÄ.
ZdÄ
ĹźyĹa ruszyÄ animacja mojej Ĺmierci gdy...
Ksenomorf magicznie zniknÄ
Ĺ. A ja pozostaĹem Ĺźywy.
MogĹem biegaÄ sobie bez skrÄpowania robiÄ
c haĹas.
Nawet huk wystrzaĹĂłw nie przyciÄ
gaĹ juĹź bestii.
Zero zagroĹźenia.
Później dowiedziaĹem siÄ, Ĺźe istnieje fanowski "patch" ktĂłry wykorzystuje ten lub podobny bug. DziÄki niemu moĹźna graÄ bez Obcego. Nasz oponent zablokowany jest w szybie wentylacyjnym. Godne polecenia chyba tylko jeĹźeli chce siÄ pozwiedzaÄ lokacje bez stresu. Innego zastosowania nie widzÄ ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
|
|
2015-11-22 18:07:31
|
|
Lance Corporal
|
Jestem w dupie. ĹaĹźÄ po gnieĹşdzie Obcych (tam gdzie uruchamia siÄ takie dwa maĹe generatorki, ktĂłre "zjeĹźdĹźajÄ
" pod ziemiÄ), drogÄ powrotnÄ
zagradza mi czyhajÄ
cy facehugger. Nie mam juĹź paliwa w miotaczu wiÄc muszÄ do niego strzelaÄ. Jest ciemno, maĹy jest szybki i trudno w niego trafiÄ, a strzaĹy powodujÄ
, Ĺźe zaraz przylatuje Obcy, ktĂłrego nie przegoniÄ ogniem bo nie mam ognia... no i jestem w dupie. A tak juĹź dobrze szĹo
|
|
2015-11-29 01:52:35
|
|
Sergeant
|
Jak wspomniaĹem wczeĹniej, Facehuggera moĹźna zaĹatwiÄ mĹotokluczem. Przynajmniej tak byĹo, kiedy ja przechodziĹem tÄ grÄ. Nie wiem jednak, na ile jest to trudne, poniewaĹź mnie siÄ to udaĹo zupeĹnie przypadkiem - najwiÄkszy zonk mojej rozgrywki. SprĂłbuj, to nie powinno zdradziÄ Twojej lokalizacji. Przynajmniej nie tak dobitnie. ____________________________________ Peace Love Empathy
|
|
2015-11-29 08:09:04
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|
Lieutenant Colonel
|
a nie masz mĹotowa albo innego gadĹźetu? ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2015-11-29 12:59:08
|
|
Lance Corporal
|
W tym rzecz, Ĺźe nie miaĹem absolutnie nic, ale poszedĹem za radÄ
Galeandira (dziÄki!) i zatĹukĹem facehuggera kluczem. Przy caĹym tym fikuĹnym sprzÄcie czĹowiek zapomina o najprostszych (i najskuteczniejszych) rozwiÄ
zaniach Potem napotkaĹem inne problemy, ale juĹź natury technicznej. PojawiĹ siÄ pewien bug i jak siÄ okazaĹo to dosyÄ popularny problem. Przy wyjĹciu z gniazda (windÄ
w kierunku reaktora) gra wysypaĹa siÄ w Ĺmieszny sposĂłb. ĹadowaĹa siÄ dĹugo po czym wylÄ
dowaĹem na mapie bez wytycznych i bez moĹźliwoĹci kontynuowania rozgrywki. OkazaĹo siÄ, Ĺźe muszÄ obniĹźyÄ jakoĹÄ grafiki do minimum i wtedy lokacja zaĹaduje siÄ wĹaĹciwie. MiaĹem tak jeszcze dwa razy w późniejszej czÄĹci gry i musiaĹem siÄ domyĹlaÄ czy powinienem przed wejĹciem do windy zmieniÄ ustawienia czy nie. Tak czy inaczej grÄ przeszedĹem. Ostatnie 20 minut, to byĹ koszmar. ZwĹaszcza, Ĺźe gram na laptopie i przy uĹźyciu touchpada (nie, nie mam innej moĹźliwoĹci) wiÄc celowanie, strzelanie, itd, to prawdziwa udrÄka. Mimo tego jakoĹ dolazĹem do koĹca i jestem z siebie dumny jak cholera Gra jest rewelacyjna, zdecydowanie najlepsza o Obcym jaka kiedykolwiek powstaĹa. Teraz zabiorÄ siÄ za DLC, ale to po maĹej przerwie.
|
|
2015-11-30 12:25:53
|
|
Major
|
śniła mi się dzisiaj ta gra, tylko z akcją na Ziemi. Obcy wyglądaj bardziej jak z filmu ALIENS a ja nie mogłem schować nóg pod stołem ... obudziłem się przerażony
Szkoda że ALIEN: ISOLATION nie ma trybu multiplayer bo bym częściej do niej wracał Myślę też,
że więcej osób kupiłoby grę bo tryb single można bez problemu zdobyć w pirackiej wersji.
Jestem jednak w stanie zrozumieć dlaczego trybu wieloosobowego zabrakło.
Może doczekamy się kiedyś kontynuacji? Chciałbym poeksplorować zakład karny na Fiorinie
albo Hadley's Hope kryjąc się przed wieloma Obcymi jako Newt ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
|
|
2017-05-22 00:14:32
|
|
MODERATOR
|
Przeczołgałem 5 godzin na Sevastopolu. Siedzę dyszący ze strachu w szafce przy save-poincie, od prawie 3 lat. Pora chyba w końcu wyjść...
|
|
2017-05-23 08:31:46
|
|
Major
|
|
2019-11-19 22:32:16
|
|
Second Lieutenant
|
|
2024-10-07 18:16:11
|
|
Private
|
Super informacja! Chociaż osobiście to wolałbym, żeby pojawiły się kolejne części typu "AvP" albo "A:Colonial Marines", albo nawet "A:Fireteam Elite" niż "A:Isolation" ale z drugiej strony jednak wolę kolejną część "A:Isolation" niż np. "A:Dark Descent" (od razu zaznaczę, że nie krytykuję tej gry. po prostu nie grałem w nią i nie zagram bo preferuję akcję z widokiem FPP albo TPP. Wg mnie tworzenie gier w stylu "A: DD" to tylko marnowanie zasobów ludzkich Mam nadzieję, że wkrótce będą się regularnie pojawiać kolejne informacje z etapów produkcji "Alien Isolation 2", które będą zachęcać do zakupu. Oby tylko gra nie została potraktowana tak jak "A:Colonial Marines" [wszyscy chyba nadal dobrze pamiętają jak się niestety miała finalnie gra w porównaniu do epickiego trailera] albo w najgorszym razie, żeby gra nie została porzucona bo np. studio zostanie zamknięte, itp. Ja do dzisiaj, że tak powiem, ubolewam nad tym, że takie dwie gry na które kiedyś dawno temu się czekało [były zapowiedzi, trailery, itp.] ostatecznie nie wyszły, a chodzi mnie o "Stargate: The Alliance" oraz "Starcraft: Ghost" [dobrze, że na otarcie łez są przynajmniej działające 'prototypy' w które można sobie zagrać].
|
|
2024-10-08 11:48:39
|
|
Second Lieutenant
|
No ja tez jako fan Aliena, jako gracz uważam, że nie trafiają do mnie te ostatnie gatunki, chciałbym sobie postrzelać do kseno, a tu albo skradanka (Isolation), albo jakiś komorczak bez klimatu (Blackout), Fireteam elite bylo fajne, ale z kolei wkurzalo mnie to ze trzeba bylo misje wykonac od poczatku do konca (brak saveowania), Dark Descent jest zainstalowane i nawet przeszedlem kilka misji, ale nie ciągnie mnie wcale... bedzie wersja VR ale z kolei nie mam questa 3 (tylko 2)... tak ze ciezko...
|
|
2024-10-10 16:54:17
|
|
|