Autor |
Temat: ALIEN: ISOLATION |
Sergeant
|
Nie martw siÄ, ja jeszcze nie ukoĹczyĹem Survivor Mode'a ani razu (biorÄ
c pod uwagÄ poboczne cele)... ;D ____________________________________ Peace Love Empathy
|
|
2014-10-27 06:00:44
|
|
Lieutenant Colonel
|
Eee tam ja teraz mÄczÄ sekcjÄ szpitala i za chiny nie mogÄ przejĹÄ, ale jest coraz lepiej i powoli siÄ przyzwyczajam .
|
|
2014-10-27 07:30:44
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|
Lieutenant Colonel
|
Szpital byl faktycznie ciezki, mam wrazenie ze polowa moich smierci w calej grze miala miejsce wlasnie tam.
Moja rada - ostroznie czekaj az Obcy pobiegnie na 96m albo nagle ustanie na wykrywaczu - czasami wszelki ruch ustanie na np.23m a potem ruszy z 96m. A no i od pokoju do pokoju, a raczej od szafy do szafy
EDIT:
Rekord 145593 pkt, a czasowo...57,68 sek. Mam wrazenie ze Ci ktorym sie udaĹo ponizej 50s to oszusci
A no i mĂłj zgrzyt z grÄ
jest taki, Ĺźe zachwalany wczeĹniej "Crew Expandable", ktĂłry miaĹ byÄ tak wierny filmowi - no nie jest. Mogli chociaz do strojĂłw postaci sie przyĹozyc, na reszte nie zwrĂłciĹbym uwagi. ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2014-10-27 12:09:08
|
|
Major
|
|
2014-10-29 07:33:51
|
|
Major
|
|
2014-10-30 16:00:10
|
|
Second Lieutenant
|
ja wiedzialem mniej wiecej czego sie spodziewac po gierce, czystej skradanki, mimo ze nie bardzo mi pasuja takie klimaty jako fan aliena musialem sprobowac. niestety gierka mi zupelnie nie siadla - moze to zwiazane jest obecnie z notorycznym brakiem wolnego czasu i takie bawienie sie w kotka i myszke z obcym wydaje mi sie zupelna strata czasu, jakos nie lubie w grach gdy nie mam elementu przewagi i musze zwiewac, tak samo pamietam nie siadla mi seria hitman - tam tez nie umialem sie skradac i chowac cial, rozwalalem wszystkich jak leci nie sram w gacie ze strachu przed obcym, ale irytuje mnie gdy musze sie bawic z nim w ciuciubabke - ty poszedles tam, to ja sprobuje pojsc tedy, ale jak nagle zmienisz zdanie to po mnie, glupie jest chodzenie w crouchu, bo na stojaco szybciej cie zauwazy. poczytalem troche o strategii, podobno jak uzywasz leana (wychylanie) to nie ma szans zeby cie dostrzegl przeciwnik - aha, sprobowalem i od razu mnie nadzial na ogon... klimat gry jest fajny, ale bede musial przejsc z cheatami, bo za wszelka cene chce poznac fabule, a szkoda mi czasu na zabawe w kotka i myszke... poza tym cieszy ze nie ma niebotycznych wymagan i wszystko wyglada w miare ladnie...
|
|
2014-11-09 00:42:46
|
|
Sergeant
|
Nie wiem, jakie cheaty istniejÄ
do Izolacji, ale z takimi operacjami moĹźe byÄ róşnie. CzÄsto dziwne buble wychodzÄ
i caĹa gra jest zrujnowana. MoĹźe lepiej obejrzeÄ czyiĹ Let's Play? JakiĹ ogarniÄty, minimum komentarzu i w ogĂłle... Taka drobna sugestia. ____________________________________ Peace Love Empathy
|
|
2014-11-09 04:17:03
|
|
Lieutenant Colonel
|
Ja tam grÄ sobie dozujÄ, jestem juĹź jakoĹ w 3/4. Johny jak dojdziesz do poĹowy gry to bÄdziesz miaĹ tÄ przewagÄ, wiÄc wytrwaj trochÄ
|
|
2014-11-09 14:32:33
|
|
Major
|
Czyli nie tylko ja tak powoli przechodzÄ
TeĹź jestem dopiero lekko poza poĹowÄ
gry, przynajmniej tak mi siÄ wydaje.
Steam mĂłwi Ĺźe spÄdziĹem przy tym 17 godzin.
Wczoraj minÄ
Ĺ miesiÄ
c od premiery. A to tylko gĹĂłwny tryb gry, DLC tylko sobie sprawdziĹem ale daleko nigdzie nie doszedĹem. W takim tempie czystej rozrywki wystarczy mi jeszcze na dĹugo, a jeszcze nie wiem jakie wyjdÄ
kolejne dodatki.
Johny, z takim nastawieniem nie wiem czy bÄdzie Ci siÄ graĹo przyjemnie Propozycja od Galeandira jest jednak bardzo na miejscu, Ĺźe tak siÄ wyraĹźÄ Sam uĹźyĹem w dwĂłch miejscach materiaĹĂłw video z youtube gdy nie miaĹem czasu na ĹamigĹĂłwki.
Ja lubiÄ skradanki i napiÄcie jakie im towarzyszÄ
, ale w sumie znam tylko jednÄ
takÄ
grÄ oprĂłcz Isolation - "Splinter Cell: Blacklist". Z miejsca jedna z moich ulubionych gier
RĂłwnieĹź narzekam na brak czasu na takie rozrywki jak gry komputerowe, ale nigdzie siÄ nie spieszÄ i przechodzÄ bardzo dokĹadnie. Czytam wszystkie notatki. Jak umrÄ to nawet czytam sobie je jeszcze raz. ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
|
|
2014-11-09 15:04:49
|
|
Sergeant
|
Jak juĹź o tym mowa, to dodam na marginesie, Ĺźe Steam postanowiĹ nie liczyÄ mi czasu rozgrywki, i nie mam nawet pojÄcia, ile zajÄĹo mi przejĹcie gry. :<
RobiĹem wszystko bardzo dokĹadnie, wiÄc na pewno nie przeleciaĹem przez tytuĹ, jednak rzeczywiĹcie szybko przez wszystko przebrnÄ
Ĺem. Zaczyna mnie to szokowaÄ.
Studia, albo Obcy. SÄ
rzeczy waĹźne, i najwaĹźniejsze... ____________________________________ Peace Love Empathy
|
|
2014-11-09 18:26:56
|
|
Lieutenant Colonel
|
Heh mi steam mĂłwi, Ĺźe mam 32h. JuĹź jestem przy koĹcĂłwce, zobaczymy co dalej . Idzie dĹugo, le liĹźÄ kaĹźdÄ
ĹcianÄ, penetrujÄ kaĹźdÄ
dziurÄ i chĹonÄ klimat. W pewnym momencie mamy trochÄ spokoju, wiÄc moĹźna pozwiedzaÄ.
Dill-on co do Splinter Cell to zaopatrz siÄ w Chaos Theory, najlepsza skradanka na Ĺwiecie, Blacklist to przy tym skryptfest.
|
|
2014-11-10 21:24:44
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|
Lieutenant Colonel
|
Corvax napisał: |
Dill-on co do Splinter Cell to zaopatrz siÄ w Chaos Theory, najlepsza skradanka na Ĺwiecie, Blacklist to przy tym skryptfest. |
What he said. JeĹli Dill-On nie graĹes w inne skradanki li tylko w Blacklist to j bym w ogĂłle zaczaĹ caĹa serie Splinter Cell'a (czy tez Hitmana) ale fakt faktem ze Chos Theory to najlepsza czesc Splinter Cell'a ever.
Co do A:I to zaczaĹem przechodzic na Easy dla porĂłwnania - po Hardzie widac wyraznie roznice. Obcy nie trzyma sie naszej dupy non stop i daje chwile pochodzic, ale sa tez pewne fuck-upy imho, bo np. noisemaker nie zawsze dziaĹa, tzn. Obcy musi byc blizej by go usĹyszaĹ...z jednej strony ma to sens jesli chcemy tylko uwage ludzi przykuc bez przyciagania Obcego od razu ale dla mnie noisemaker sprawdzaĹ sie tylko jako pĹachta na byka by Obcy zabiĹ ludzi.
Dosc powiedziec ze San Cristobal Medical przeszedlem ginac raptem 3x. ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2014-11-11 20:21:35
|
|
Sergeant
|
MIKET napisał: | Dosc powiedziec ze San Cristobal Medical przeszedlem ginac raptem 3x. |
Haha, tak, to wszystko wyjaĹnia.
Easy moĹźe odpalÄ kiedyĹ tylko po to, by porobiÄ Ĺadne i ciekawe zrzuty ekranu. OsobiĹcie chÄtnie bym przyjÄ
Ĺ wyzwanie od twĂłrcĂłw w postaci Ĺatki dodajÄ
cej jeszcze wyĹźszy poziom trudnoĹci - jak piekĹo, to piekĹo.
Aczkolwiek przyznam, od czasu do czasu odpalam sobie Survival Mode i wciÄ
Ĺź nie mogÄ nawet klatki schodowej zamknÄ
Ä na czas, co dopiero siÄ wydostaÄ (brak mapy bardzo utrudnia stawienie czoĹa nieoskryptowanej bestii, przynajmniej mnie). No ale nie mĹĂłciĹem w ten tryb specjalnie duĹźo. ____________________________________ Peace Love Empathy
|
|
2014-11-11 22:25:44
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|
Lieutenant Colonel
|
Galeandir napisał: |
Aczkolwiek przyznam, od czasu do czasu odpalam sobie Survival Mode i wciÄ
Ĺź nie mogÄ nawet klatki schodowej zamknÄ
Ä na czas, co dopiero siÄ wydostaÄ (brak mapy bardzo utrudnia stawienie czoĹa nieoskryptowanej bestii, przynajmniej mnie). No ale nie mĹĂłciĹem w ten tryb specjalnie duĹźo. |
Wyjdz, jak sie pojawi, walnij miotaczem ognia (ale nie za duzo, oszczedzaj paliwo), a potem sprintem do klatki schodowej - jesli dobrze buchnÄ
ĹeĹ to Obcy sie schowa w otworze wentylacyjnym co da Ci chwile by dobiec (tak, DOBIEC) do klatki
Na forum AvPGalaxy jeden uzytkownik wstawil mase rewelacyjnych screenshotĂłw
https://farm3.staticflickr.com/2946/15491283182_35272c9d6b_o.png
https://farm6.staticflickr.com/5598/15519908732_2340b7a4ea_o.jpg
https://farm4.staticflickr.com/3937/15519892632_5dd664fcd1_o.jpg
jak to zrobiĹ:
EvilPraetorian napisał: | acrediblesource napisał: |
where did you get all those wonderful pics? Unless you have the magic key to the engine, those are impossible to take without full control of the camera, or timeline.
:-\ |
I don't hold the magic key to the engine unfortunately, HOWEVER.. I have a friend on my friends list who has been developing a .dll that you need to inject into the AI.exe process which has things like customisable DOF, Sharpening etc etc..
I believe it's still a work in progress but yeah.. Expect a tonne of stuff from me in the near future. |
Na koniec filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=HGryQvOP31E
ĹšrĂłdĹo (i wiÄcej screen'Ăłw) http://www.avpgalaxy.net/forum/index.php?topic=51504.45 ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2014-11-12 15:26:01
|
|
Lieutenant Colonel
|
KtoĹ mĂłwiĹ, Ĺźe grafika w tej grze jest sĹaba .
Ĺliczne sÄ
te screeny, wiÄkszoĹÄ wĹaĹnie wylÄ
dowaĹa na tapete.
|
|
2014-11-12 19:43:41
|
|
Major
|
ChÄtnie sprawdzÄ poprzednie czÄĹci Splinter Cell. Zawsze intrygowaĹa mnie postaÄ Sama Fishera ale doĹÄ późno wziÄ
Ĺem siÄ za odkrywanie serii, mam co nadrabiaÄ
JeĹźeli chodzi o grafikÄ w "Alien: Isolation" to krĂłtko mĂłwiÄ
c - nie mam zastrzeĹźeĹ. Skoro czasami zatrzymujÄ siÄ tylko po to, Ĺźeby zrobiÄ screen to na pewno jest bardzo dobrze
Tutaj wyraz mojego zachwytu nad oĹwietleniem i odbijanym matowo Ĺwietle na wykrywaczu ruchu: http://www.mediafire.com/convkey/b7c1/nh08kliobvvdq1pfg.jpg?size_id=8
W ogĂłle oĹwietlenie w tej grze to magia, nie wspominajÄ
c o idÄ
cych przy tym w parze niewysokich wymaganiach sprzÄtowych gry.
OgĂłlnie natrzaskaĹem sporo fot, jak w Ĺźadnej innej grze. Wzorowy fanatyk uniwersum. ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
|
|
2014-11-12 22:46:32
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|
Lieutenant Colonel
|
Corvax napisał: | KtoĹ mĂłwiĹ, Ĺźe grafika w tej grze jest sĹaba .
Ĺliczne sÄ
te screeny, wiÄkszoĹÄ wĹaĹnie wylÄ
dowaĹa na tapete. |
Same here. Choc u mnie na tapecie na kompie i telefonie niezmiennie nostromo http://www.maxrudberg.com (dzial Walls)
Dill-On napisał: |
OgĂłlnie natrzaskaĹem sporo fot, jak w Ĺźadnej innej grze. Wzorowy fanatyk uniwersum. |
...to ja chyba w ogole nie lubie obcego bo ani jednego screena nie zrobilem... ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2014-11-13 09:23:08
|
|
Lance Corporal
|
Obcy: Izolacja Edycja Ripley na PC przeceniona na 79,99. TaĹsze teĹź sÄ
wersje na konsole.
Kod: | http://muve.pl/promocje/obcy-izolacja |
|
|
2014-11-14 15:54:37
|
|
Corporal
|
Uffghhhh Izolacja zakoĹczona. CoĹ piÄknego. Ile razy wzruszaĹem siÄ gdy widziaĹem te miejscĂłwki wprost Ĺźywcem wyciÄ
gniÄte z "Aliena", te dĹşwiÄki, muzyka, klimat... Brak sĹĂłw po prostu. Godziny spÄdzone w szafkach, w szybach wentylacyjnych...Jak dla mnie 10/10 chociaĹź...
SPOILERY!
ZakoĹczenie pozostawia spory niedosyt, jest zbyt krĂłtkie/urwane jak dla mnie. Po tylu przejĹciach (chyba 4 razy myĹlaĹem, Ĺźe to juĹź koniec gry, a tu dalej trzeba ruszaÄ w drogÄ), kombinowaniu, walce z zawaĹem, zarwanych nockach itd. nagle dostajemy ok. 2 minutowy filmik, ktĂłry w sumie nic nie wyjaĹnia, a pozostawia kolejne pytania (Czy Amanda przeĹźyje? Co to za ĹwiatĹo odbijajÄ
ce siÄ od niej? JakaĹ grupa ratunkowa? W-Y?) CzyĹźby twĂłrcy myĹleli juĹź nad drugÄ
czÄĹciÄ
? No chyba, Ĺźe istniejÄ
róşne zakoĹczenia. MuszÄ przeszukaÄ net i siÄ tego dowiedzieÄ.
KONIEC SPOILERĂW!
Teraz pora zabieraÄ siÄ za DLC i wcieliÄ siÄ w starych znajomych z Nostromo:)
|
|
2014-11-14 16:29:39
|
|
Sergeant
|
Co do zakoĹczenia... (spoiler free)
W peĹni rozumiem, Lupus, co masz na myĹli, jednak mnie wĹaĹnie ten koniec bardzo siÄ spodobaĹ. Zdecydowanie brak niedosytu. Po ukoĹczeniu gry i wysĹuchaniu Credits Song nie mogĹem wyjĹÄ z nastroju przez kilka dni, to sĹuchajÄ
c owego utworu, to cofajÄ
c siÄ do ostatnich kilku(nastu) minut rozgrywki.
No, ale nie wszyscy mogÄ
byÄ zadowoleni, w peĹni rozumiem.
Nic na to nie poradzÄ, jednak, nie uwzglÄdniajÄ
c niektĂłrych niedorĂłbek czysto technicznych, jestem tak bardzo pod wraĹźeniem gry, tak bardzo zadowolony jestem, Ĺźe nie daje rady myĹleÄ o Ĺźadnym minusie tytuĹu. No, poza jednym, tyci bullshitem...
SPOILER AHEAD
*
*
*
Gdy biegnie pospiesznie w naszÄ
stronÄ Facehugger i szykuje siÄ do ataku, moĹźemy zabiÄ go... mĹotokluczem. Tak, moĹźemy rozgnieĹÄ robala na podĹodze gĹupim metalowym narzÄdziem. OdkryĹem to zupeĹnie przez przypadek i nie mogĹem wyjĹÄ z podziwu jak gĹupie to byĹo.
Niestety... No, ale to tylko drobny aspekt gry, moĹźna wybaczyÄ. ____________________________________ Peace Love Empathy
|
|
2014-11-15 12:13:24
|
|
|