Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2, 3, 4  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [OT] AVATAR
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

[OT] AVATAR

James Cameron pozazdrościł sukcesu Jacksonowi i przy pomocy jego firmy od efektów specjalnych postanowił stworzyć własną trylogię.

Założyłem ten topic ponieważ nowy projekt Camerona zaczyna mieć coraz więcej wspólnego z Obcym:

ONET

Sigourney Weaver u Jamesa Camerona?

Chociaż w filmie "Avatar" James Cameron chce postawić głównie na nieznanych, młodych aktorów, nie oznacza to, iż na ekranie nie zobaczymy gwiazd. Jedną z nich może być Sigourney Weaver.

O najnowszym przedsięwzięciu Jamesa Camerona - "Avatar" głośno jest już od kilku miesięcy. Reżyser szukał aktorów do głównych ról, a także, z pomocą Petera Jacksona i jego firmy Weta Digital, rozpoczął opracowywać film pod względem efektów specjalnych. Produkcja ma stać się hitem roku 2009. Jej budżet przewidziano na 200 milionów dolarów. Jeżeli przewidywania i oczekiwania pomysłodawcy sprawdzą się, opowieść zamknięta zostanie w trylogii.

Sigourney Weaver nie potwierdziła jeszcze oficjalnie doniesień na temat tego, iż zagra u Camerona, z którym pracowała w 1984 roku nad obrazem "Obcy - Decydujące starcie", ale zapowiedziała, iż przygotowuje się do roli w dużej produkcji science fiction.

Pewne są natomiast inne nazwiska. W jedną z głównych ról wcieli się nieznany Australijczyk - Sam Worthington. Partnerować mu będzie Zoe Saldana ("Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły"). Aktorzy rozpoczęli już przygotowania, m.in., pod okiem wykładowcy lingwistyki, uczą się języka obcych oraz angielskiego z kosmicznym akcentem.

Pełną parą prace mają ruszyć już w kwietniu w Los Angeles.

Bohaterem "Avatar" jest Jake, wojenny weteran, który zostaje przeniesiony na zamieszkaną przez humanoidalną rasę Na'vi planetę Pandorę. Ziemianie czują się tu wyjątkowo obco. Nie za bardzo rozumieją język. Dziwna wydaje się im też lokalna kultura.

Przypomnijmy, iż w ostatnich latach James Cameron realizował filmy trójwymiarowe do kin typu IMAX. Jego ostatnią kinową fabułą był "Titanic", który do dziś zajmuje pierwsze miejsce w światowym box office.

Rób James, rób.
2007-01-18 18:46:40
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
FROST
Payback Time!

First Sergeant

No wygląda apetycznie, coś w rodzaju fantasy s-f jeśli można to tak nazwać. Ale skoro ma zagrać Sigi to raczej nie ma co czekać na Alien 5 w ciągu najbliższych lat
2007-01-20 13:54:15
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 4286763 Odpowiedz z cytatem
HICKS

MODERATOR

FROST napisał:
No wygląda apetycznie, coś w rodzaju fantasy s-f jeśli można to tak nazwać. Ale skoro ma zagrać Sigi to raczej nie ma co czekać na Alien 5 w ciągu najbliższych lat

Powiem więcej. Wydaje mi się, że AVATAR to pozostałość po projekcie Alien 5 jaki Cameron miał w głowie. Na przełomie 2002/2003 roku Sigourney Weaver spotkała się z reżyserem ALIENS i starała się go nakłonić do napisania scenariusza piątej odsłony sagi. Powstanie takowego było warunkiem R. Scotta aby ten projekt zgodził się wyreżyserować. Wszystko szło w dobrym kierunku, nawet Scott i Cameron rozpoczęli wstępne rozmowy ale Fox "ukręcił łeb" ambitnym planom Sigourney Weaver stawiając na Andersona i jego AvP Evil or Very Mad

Jest jeszcze jedna informacja krążąca po sieci, która zaczyna mnie przekonywać do tej teorii. Otóż w AVATARZE ma wystąpić Michael Biehn. W jednym z wywiadów James Cameron powiedział, iż w Obcym 5 będzie miał okazję naprawić to co zepsuto w A3 i AR. A więc...
2007-01-20 17:59:08
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

No fakt, narazie brzmi wszstko ladnie, cacy. Ciekawi mnie jak duza role w tym filmie bedzie miala Siggi - badz co badz ma juz swoje lata - Ripley z ALIENS to juz nie jest wiec raczej mozna sobie odpuscic ją biegającą z laserem po pokladzie statku Wink

A co do A5 - to ja juz trace jakąkolwiek nadzieje ze ten film kiedykolwiek powstanie.

Aha, i jeszcze jedno - kiedys Siggi ponoc zaznaczala ze juz nie wystapi w zadnym alienie a teraz rzekomo sama namawiala do kolejnej czesci ze swoim udzialem? ...gubie sie w tym...
2007-01-21 16:38:18
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
FROST
Payback Time!

First Sergeant

Na necie jest troche info o filmie choć dość niekompletne.

Zdaje się że główny bohater będzie władał ciałem obcych(?) lub przeniesie swój umysł do ich ciała i będzie ich wykorzystywał do pracy w kopalni. I zakocha się w jednej z tych Na`vi. Co ciekawe humanoidalna kosmitka prawdopodobnie będzie miała ogon Very Happy

Czyli kosmiczne love story człowiek-alien Question

A po tym filmie Cameron chce zająć się adaptacją mangi-Battle Angel - czyli przez najbliższe lata będzie cholernie zajęty. Plusem jest że nareszcie wziął się za produkcję s-f (miodek) a minusem że alien5 coraz bardziej się oddala. Chyba że fox powierzy to zupełnie komu innemu - ale to już "gdybylogia"
2007-01-21 18:33:13
J.Vasquez

Captain

W najnowszym FILMie jest informacja o tym filmie. Przepiszę co jest bo niektóre wasze informacje różnią się od tego co przeczytałam.

"W Hollywood powstają dwa różne filmy o tym samym tytule - "Avatar". Oba mają być superprodukcjami. Pierwszego Avatara nakręci James Cameron. Akcja jego filmu będzie rozgrywać się w XXIII wieku. Eks-komandos dostaje misję założenia kolonii na obcej planecie zamieszkanej przez humanoidalne istoty. Ludzkość chce wykorzystać ją jako tanie źródło naturalnych bogactw. "Avatar" będzie w całości filmem trójwymiarowym. Efekty specjalne zostały zlecone nowozelandzkiej WETA Petera Jacksona. Budżet zaplanowano na blisko 200 mln dolarów. W obsadzie nie będzie żadnych gwiazd. Zdjęcia z aktorami potrwają zaledwie 31 dni i powstaną na przełomie sierpnia i września. Cameron przymierzał się do nakręcenia "Avatara" już 11 lat temu. Zwlekał jednak, czekając, by jak najwięcej kin zdążyło przystosować się do projekcji trójwymiarowego filmu. Inspiracją dla scenariusza były powieści Edgara Rice'a Burroughsa i H. Ridera Haggarda. "Chciałem zrobić kino przygodowe w stylu retro, przenosząc jednak akcję z dzungli na obcą planetę". Premiera "Avatara" zaplanowana jest na 2009 rok. Będzie to pierwszy fabularny film Camerona od czasów Titanika z 1997 roku. [...]"

Dalej jest o filmie M. Nighta Shyamalana o tym samym tytule i prawdopodobnym sporze w sądzie o tytuł.
2007-01-30 11:26:49
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Obcy z Avatara

Znowu uprawię autoreklamę.
Śmieszny stworek z Avatara:

http://zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=317
2007-06-27 12:55:50
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
Tool
Sharp Sticks

Private

Hmmm, niewiele mozna z tego zdjęcia rozszyfrowac, ale chyba spróbuje "wywąchać" (chociaż prawdopodobnie niewiele) coś więcej o filmie.
2007-06-27 17:28:44
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 2674563 Odpowiedz z cytatem
Xeno-Alek

Corporal

Hmm... Ciekawe... Życzę panu Cameronowi powodzenia, chociarz szkoda, że to humanoidy mają być Sad Nie można w końcu czegoś innego wymyśleć? Ale za ogon daję plus Laughing
2007-06-27 19:31:56
TonyHudson
Młodszy brat Hudsona :)

Sergeant

Mi ten obcy przypomina obcego z Obcego, tylko, że ma inną głowę i świecące kości.
2007-06-28 22:27:36
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6783988 Odpowiedz z cytatem
FROST
Payback Time!

First Sergeant

Jednocześnie z filmem wyjdzie gra o tym samym tytule:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=35365

Premiera maj 2009. Zdaje się w tym roku mają też wyjść nowe gry na licencji Aliens. Not bad for a...human Smile
2007-07-25 18:12:06
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Avatar coraz bardziej wygląda na Aliens 2 Smile

Są Marinsi całymi watahami, piloci i obcy. Może być w porzo.
http://zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=502
2007-08-03 12:45:27
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
HICKS

MODERATOR

Delano napisał:
Avatar coraz bardziej wygląda na Aliens 2 Smile

Są Marinsi całymi watahami, piloci i obcy. Może być w porzo.
http://zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=502

2007-08-03 15:26:20
FROST
Payback Time!

First Sergeant

Uuuu, do Michelle Rodriguez to mam lekką słabość, choć urodziwa nie jest Very Happy

Porównania do Aliens przed i po premierze będą nagminne ale to świadczy tylko o wielkości Aliens. Już teraz zaryzykuję stwierdzenie że film zapisze się do klasyk s-f. Już Cameron o to zadba Smile
2007-08-03 18:41:24
mares
Hitman

First Lieutenant

^^^a ja tej francy poprostu nie cierpię Confused
2007-08-04 10:47:54
TonyHudson
Młodszy brat Hudsona :)

Sergeant

Każdy ją pewnie zna z serialu Lost, nieźle zginęła, zarąbał ją murzyn... po chamsku!!
2007-08-20 15:08:47
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6783988 Odpowiedz z cytatem
J.Vasquez

Captain

Ostatnio małe zainteresowanie tym filmem. W sumie trudno się dziwić. Premiera w 2009 roku.

W internecie jest już obsada. Co ciekawe zagra w nim Sigourney Weaver.

http://www.imdb.com/title/tt0499549/

A na filmweb jest już plakat:
2008-02-08 11:19:35
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
FROST
Payback Time!

First Sergeant

Odkurzę stary temat, choć powinienem to wrzucić do tematu gier to jednak dam to tutaj, sorki za to, ale to wywiad z Cameronem więc...:

http://www.gametrailers.com/video/e3-09-avatar/51325
2009-06-10 20:47:09
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Generalnie sie tym tytułem nie interere ale jako fan sztuki plakatowej musze powiedziec ze plakat mi sie podoba Smile ...wiem wiem, moj post nie wnosi nic do tematu ale musiałem sobie dodac +1 do licznika postow...
2009-06-13 19:24:54
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
johnny

Second Lieutenant

pojawil sie teaser trailer - szalu nie ma, chyba zbyt wiele sie spodziewalem, bo po obejrzeniu odrobinke sie zawiodlem. zapowiada sie niezle, ale rewolucji wg slow jamesa chyba nie bedzie. jedynie konkretne kino sf. postacie navi sa moze fajnie animowane etc, ale juz wierzchowce (konie?) widac ze poruszaja sie sztywno (1:32). a te postacie juz gdzies widzialem i po chwili dotarlo do mnie ze to nalecialosci z postaci z serialu Dark Angel z sezonu drugiego bodajze - tam byl taki psoczlowiek.
2009-08-20 21:37:46
Strona: 1, 2, 3, 4  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu