Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Fenomen Obcego
Dominonika

Cannon fodder

Fenomen Obcego

Witam, stworzyłam ten temat albowiem potrzebuję małej pomocy RazzP . Piszę pracę licencjacka o tytule "Kobieta a obcy na podtsawie cyklu o Obcym" i byla bym bardzo wdzieczna jakby ktos polecil mi jakies fajne stronki, akrtyukly, recenzje, ksiazki badz nawet jakiekolwiek informacje odsnosnie tego tematu bylabym super wdzieczna. Z góry dzieki Smile
2010-01-23 23:25:43
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Witam, witam

Płci pięknej na tym forum nigdy za dużo Very Happy

Co do twojego pytania. Polecasm moją interpretację feministyczną Obcego, którą skropbnąłem na zaliczenie z analizy filmu kiedy to jeszcze studiowałem na Filmoznawstwie. Wydaje mi się że umieściłem ją nawet na forum ale coś nie mogę znal;eźć. Możliwe, że mam jeszcze zarchiwizowane gdzieś na dysku - poszukam.

Co do książek to w polsce krucho. Jedynie artykuły lub felietony (wykorzystałem kilka we wspomnianej pracy). W USA lepiej. Podobno Alien Woman: Making Ellen Ripley jest pozycją godną lektury. Znajdziesz ją na amazonie:

http://www.amazon.com/Alien-Woman-Making-Ellen-Ripley/dp/0826415709

P.S.

Praca licencjacka z czego, że się tak zapytam?
2010-01-24 03:27:27
Dominonika

Cannon fodder

O byłam bym naprawde wdzieczna wszystko sie przyda gdyz nie wiem nawet od czego zaczac a temat jest naprawde ciekawey tak mi sie przynajmniej wydaje. No wlasnie krucho krucho niestety odnosnie filmu zwlaszcza. Aha ale musialabym kupic ta ksiazke ? Z kulturoznawsta ze specjalizacja filmowa Smile pozdrawiam
2010-01-24 23:10:53
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Znalazłem. Podaj maila na priv.
2010-01-26 13:02:33
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu