Autor |
Temat: OFF ENDER i K-PAX |
Private
|
OFF ENDER i K-PAX
Wiem ze temat jest nie zwiazany, sorki. ALe wlasnie po to na poczatku jest OFF, wiec jak ktos nie chce to nie czyta...
Ostatnia konwersacja z Enderem przypomniala mi film K-Pax. Ogladaliscie? O gosciu ktory jest w psychiatryku i uwaza ze jest z innej planety...[sorki Ender, wcale nie uwazam ze jestes ten..tego.. tylko twoje stwierdzenie ze nie jestes ziemianinem przypomnialo mi ten film]
Przechodzac do rzeczy...jak myslicie-czy ten facet byl naprawde z innej planety (przeciez tamta panienka gdzies zniknela) i odlecial zostawiajac za soba jedynie pusta powloczke?
I CO MAJA ZNACZYC NAPISY NA BILBOARDACH "MATRIX NIE ISTNIEJE...ISTNIEJE K-PAX"???
Chyba zeby uznac ze jednak facet byl wariatem i porownac jego "wewnetrzny swiat" do wirtualnego swiata MATRIX....sam juz nie wiem
|
|
2002-04-30 10:39:41
|
|

Lieutenant Colonel
|
Prawdę mówiąc..
Prawdę mówiąc nie widziałem tego filmu , ale gdybym widział ... to zamieściłbym ten post na forum związanym z tym filmem  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-04-30 12:37:38
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
K-PAX i Obcy
ja widziałem ..... i jest tam jedna pyszna scena (dialog podaje niedokładnie z pamięci, wg tekstu angielskiego a nie kinowego tłumaczenia, bo nasi tłumacze tradycyjnie juz dali ciała, akurat przy tej scenie)
Lekarz: więc jestes istota z innej planety ?
Pacjent: Taaa, ale nie bój się, nie wyrwę ci się z klatki piersiowej ani nic z tych rzeczy
jest nawiązanie do Obcego ? jest , choc słabiutkie
Obcy sięga wszędzie !!!  ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2002-04-30 13:23:58
|
|

MODERATOR
|
Do Avatara
Spoko. Moje stwierdzenie to byla tylko teoria. Nie czuje sie ten tego... A K-PAX jest niezly Po za tym, zalozmy ze koles byl kosmita. A to oznacza z ejego stwierdzenie (to o ktorym wspomnial Schamann) mialo uspokoic ziemianina, z enie jest przedstawicielem ksenomorfow. Czyli obcy istnieja ;-)
ehhh.... swieta w pracy + slonce powoduja ze chyba lapie mnie jakas glupawka...
Pozdrowienia ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-05-04 14:40:04
|
|
|