Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Obcy - zmienna aparycja :)
Dill-On

Major

Obcy - zmienna aparycja :)

Różnorodność wśród obcych niektórzy tłumaczą… różnymi funkcjami w stadzie, inni twierdzą… że to zaleźy od źywiciela.
Dochodzi do tego to, ze moga to byc podgatunki, albo... po prostu fanaberie twórców filmu, jezeli spojrzymy twardo na rzeczywistosc.Cool

W niniejszym temacie Smile chciałbym źebyście pisali w której części sagi podoba wam się Obcy najbardziej, a w której najmniej.

Najgorszy był zdecydowanie w AVP:R Exclamation
Szczególnie rażą mnie te wystające do przodu zęby.

Najlepszego trudno mi wybrać...
Od części 1 do 3, same zalety Smile

Ostatnio zmieniony przez Dill-On dnia 2012-03-19 08:36:20, w całości zmieniany 2 razy
2009-03-29 16:54:10
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 7280383 Odpowiedz z cytatem
Xeno-Alek

Corporal

Mi się baaardzo podoba Obcy z części pierwszej, choć gdyby był nieco mniejszy, i miał dłuższe kikuty na plecach, no i bardziej jaszczurze palce (Alien - Resurrection) byłby dla mnie idealny. Bardziej by mi pasował do życia w gnieździe. Bo ten z pierwszej części zdecydowanie by nie pasował do klimatu Aliens Wink
BTW zgadzam się, te kaczki z avp-r są jakieś maderfakerskie.
2009-04-01 22:11:11
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Regig

Gunnery Sergeant

pokrótce...

Alien - mój faworyt. Genialna wizja Gigera ze świetnym skutkiem przeniesiona na ekran. Po prostu ucieleśnienie ludzkich fobii.

Aliens - nie gorszy, wciąż przerażający wygląd obcego. Żebrowana głowa dodaje stworkowi drapieżności.

Alien 3 - nieco gorszy, ale wciąż trzyma klasę. Zmienienie wizerunku aliena z humanoidalnej bestii na bestie-zwierzątko wymagało pare gruntownych zmian. Niektórych mocno żałuje, np. usunięcia rurek na plecach, które dodawały nieco tajemniczości obcemu.

Dalej szkoda pisać, bo zrobili z obcych jakieś robale.

A to, że obcy zmieniał się z części na część tłumaczę sobie innymi funkcjami pełnionymi w gnieździe, konkretnie gładkie czachy-wojownicy, żebrowane-robotnicy. Tyle Wink
2009-04-01 23:40:15
Dill-On

Major

Co do tej koncepcji, to własnie gdyby to zależało od funkcji, to dlaczego w ALIENS rodziły się tylko robotnice? Wink
W Przebudzeniu też się nie różniły.
DLatego odrzucam tę wersję i wyobrażam sobie że są to różne podgatunki.

Ale cóż, możemy się tylko domyślać... Wink
2009-04-02 18:15:53
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 7280383 Odpowiedz z cytatem
Regig

Gunnery Sergeant

Dill-On napisał:
Co do tej koncepcji, to własnie gdyby to zależało od funkcji, to dlaczego w ALIENS rodziły się tylko robotnice? Wink

bo do czasu pojawienia sie marines obcy nie mieli z czym walczyć? Wink

A tak poważnie to nie wiem, nigdy się nad tym nie zastanawaiałem, ale może faktycznie chodzić o masowe "produkowanie" robotnic celem zaoszczędzenia energii or something. W końcu robotnice też potrafią się dobrze bronić.

O A:R nie wspomne, bo nie Surprised
2009-04-02 21:43:50
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu