Autor |
Temat: [OT] METALLICA slaski stadium |

Major
|
[OT] METALLICA slaski stadium
taki maly offtop dla rozluznienia zwieraczy
byl ktos na stadionie jak grali ;>? (oczywiscie metallica a nie dania z polska ) ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2008-06-03 00:13:56
|
|

Lieutenant Colonel
|
Ja niestety znów ominąłem, pomimo, że bardzo chciałem jechać.
|
|
2008-06-03 08:15:16
|
|
Second Lieutenant
|
4 lata temu nie byłem i żałowałem, w tym roku też nie byłem i nie żałuję . Jakoś nie mam specjalej ochoty na takie odgrzewane kotlety (zagrali tylko jeden kawałek z epoki po czarnym albumie, ani jednej nowej piosenki mimo że podobno nowy album w drodze), wiadomo że Creeping Death czy Master of Puppets fajne jest, ale jak zespół który niby istnieje już prawie 30 lat nie ma do zaoferowania nic więcej niż miał 15-20 lat temu to ja podziękuję. W zeszłym roku byłem na Pearl Jam i to jest jedyna kapela na która pójdę za każdym razem jak się w Polsce pojawi  ____________________________________ ..................
|
|
2008-06-03 18:30:08
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
ja sie nawet nie fatygowałem ale z mojej strony pojechał cały bus znajomych. Dla mnie osobiście mogli by grać TYLKO do czarnej płyty bo te loady i reloaday to już country a nie granie;)
dla tych co nie byli, na pocieszenie:
http://pl.youtube.com/watch?v=HKGiOY72ru4&NR=1 ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2008-06-03 20:14:43
|
|

Lieutenant Colonel
|
SAMMAEL napisał: | ja sie nawet nie fatygowałem ale z mojej strony pojechał cały bus znajomych. Dla mnie osobiście mogli by grać TYLKO do czarnej płyty bo te loady i reloaday to już country a nie granie;)
|
Zgadzam się w stu procentach hehehe. Aczkolwiek cicho, może ich nowa płyta będzie w miare dobra?
|
|
2008-06-03 20:40:02
|
|
Second Lieutenant
|
Ja tam wolę Lołdy i relołdy od dżastisów i kilemalów a w sumie nawet od rajdelajtningów i masterów. Pewnie dlatego, że metal mi się znudził ładne pare lat temu Load&ReLoad ma z nim niewiele wspólnego.A najbardziej i tak lubię S&M, gdyby tylko był na nim Unforgiven i Sanitarium byłaby pełnia szczęścia
Tak czy inaczej największa pomyłką jaką Metallica ma na swoim koncie jest St.Anger. Jeszcze jeden taki album i będę udawał, że nigdy o tej kapeli nie słyszałem
W ogóle nie lubie takiego podejścia kapel do swojej twórczości że wałkują w kółko same najwieksze starocie + ewentualnie nowości jak akurat wydadzą nowy album, a większość tego co wydali w międzyczasie olewają równo. Na taką przypadłośc cierpi też Iron Maiden, które lubiłem słuchać jakieś 5-6 lat temu, ale mniej więcej przy albumie Dance of Death mi się znudziło. ____________________________________ ..................
|
|
2008-06-05 02:09:05
|
|

Lieutenant Colonel
|
Gieferg napisał: | Tak czy inaczej największa pomyłką jaką Metallica ma na swoim koncie jest St.Anger. Jeszcze jeden taki album i będę udawał, że nigdy o tej kapeli nie słyszałem |
z tym się akurat zgodzę  ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2008-06-05 15:20:01
|
|

Lieutenant Colonel
|
Mefisto napisał: | Gieferg napisał: | Tak czy inaczej największa pomyłką jaką Metallica ma na swoim koncie jest St.Anger. Jeszcze jeden taki album i będę udawał, że nigdy o tej kapeli nie słyszałem |
z tym się akurat zgodzę  |
odkryłem, że St. Anger to najlepszy album na świecie. Trzeba jednak przed słuchaniem porządnie przypalić  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2008-07-30 14:08:32
|
|

Lieutenant Colonel
|
Słuchaliście już Death Magnetic?
Krótko i zwięźle. Wow... zdecydowanie lepsze od St.Anger i powiem, że pomimo dużo się jeszcze nie wsłuchiwałem to już czuję, że jest wyzej niż Load i Reload.
Momentami czuć starą dobrą Metallicą za czasów Kill'em All. Może nie wszystkie utwory są świetne, ale w porównaniu do St. Anger to na prawde moim zdaniem sukces. Na pewno w dużym stopniu przypomina Re/Load, ale jakimś cudem uchwycili bardziej ich stary klimat w porównaniu do najnowszych płyt.
Jedno z zastrzeżeń jakie mam to sama jakość płyty. Dźwiękowcy się nie popisali :/, słychać momentami straszne trzaski jakby przesterowane basy były. Ale to samo było z St. Anger, jak zgrywane z kasety normalnie.
|
|
2008-09-15 15:55:02
|
|

Major
|
taaa
/Death magnetiC ma niezłego kopa.... instrumental na poziomie starego call of cthulhu... nawet day that never comes daje rade... kupa dobrego halasu na poziomie juz nie mogę doczekać się koncertu... ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2008-09-15 17:22:29
|
|

Lieutenant Colonel
|
Corvax napisał: | Słuchaliście już Death Magnetic?
Krótko i zwięźle. Wow... zdecydowanie lepsze od St.Anger
|
nie trudno nagrać płytę lepszą od St. Anger po takiej płycie KAŻDY album zabrzmi jak opus magnum ;] ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2009-01-08 19:38:44
|
|

Lieutenant Colonel
|
No tak, ale po dłuższym przyjrzeniu się to płyta jest lepsza niż Load i Reload, więc przebili 3 płyty swoje przez co trochę honoru odzyskali ;].
|
|
2009-01-09 13:05:13
|
|
Second Lieutenant
|
Do Load i ReLoad to nowej płycie daleko.
Tamte mogę słuchać regularnie, tej nie dałem rady przesłuchac na jeden raz w ogóle. Jedynie pojedyncze piosenki a do praktycznie żadnej nie miałem ochoty potem wracać. Ogólnie lipa, Guns N Roses zaliczyło o niebo lepszy powrót po latach (choć tak naprawdę to nie jest Guns N Roses, ale przynajmniej muzyka dobra i da się słuchać).
Ale od St Anger ocywiście lepsze, bo co jest gorsze?  ____________________________________ ..................
|
|
2009-01-10 01:38:52
|
|

Lieutenant Colonel
|
zarówno Metallika jak i G'N'R skończyli się na Kill'em all  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2009-01-11 19:58:02
|
|

Major
|
Surtsey napisał: | zarówno Metallika jak i G'N'R skończyli się na Kill'em all  |
surt, a w Twoim radio na okrągło virgin.... ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2009-01-11 20:15:25
|
|

Lieutenant Colonel
|
v i r u s napisał: | Surtsey napisał: | zarówno Metallika jak i G'N'R skończyli się na Kill'em all  |
surt, a w Twoim radio na okrągło virgin.... |
już tam nie pracuje widzisz, odszedłem i się popsuło ;]
ps: Virgin skończyło się na kill'em all. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2009-01-11 20:42:41
|
|
|