Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: AvsP1 - problem z grafiką na laptopie
Laksyra

Cannon fodder

AvsP1 - problem z grafiką na laptopie

Witam

Mam wielką prośbę do wszystkich specjalistów od AvsP 1 (lub wersja Gold), organizuje takie małe LanParty no i przy przygotowaniach wystąpił mały problem:
Mam laptopa HP Compaq 6710s z kartą graficzną Intel GMA X3100 (w Windowsie zwie się to Intel 965GM). Pracuję na win xp.
Próbuję uruchomić AvsP wersję podstawową lub Gold. W obu przypadkach identyczny problem - menu i filmy działają bez problemu jednak przy wejściu na planszę widać kompletnie rozjechaną grafikę, ogólnie coś tam widać ale nie da się zrobić "kroku" (ale gra działa bo gdy daje w górę i enter to wyłącza się).
Próbowałem już wszystkich dostępnych patchów itp. Użycie starszych driverów raczej nie wchodzi w rachubę bo laptop jest z 2007r. - szczerze to nie wiem gdzie ich szukać.
Może miał ktoś podobny problem - proszę o pomoc.
2008-10-21 12:41:05
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

http://board.g4sa.net/viewtopic.php?t=649&start=300
Przeczytaj strone 16 i sprobuj zastosowac to co tam jest...moze pomoze.
2008-10-21 15:40:20
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Przykro mi ale na 90% nie pomoże nic.

To grafika Intela i jeśli intel odpowiednich sterowników nie wypuścił to nie ma bata.

Co innego jakby to był Geforce na pokładzie.
2008-10-22 00:00:29
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Laksyra

Cannon fodder

Próbowałem w akcie skrajnej desperacji instalować sterowniki z forum niestety bez skutku - program instalacyjny nie znalazł sterowników zgodnych z instalowanym oprogramowaniem.

Jeśli ma ktoś jeszcze jakiś pomysł proszę o pomoc.

Zastanawiałem się nawet nad zewnętrzną kartą graficzną (podobno takie coś istnieje) która rozwiązała by problem a przy okazji dała kopa laptopowi.
2008-10-22 20:39:27
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Nie słyszałem o zewnetrznej karcie graficznej w całym swoim informatycznym życiu.

Kup sobie kompa za 300zł od kogoś, na pewno pograsz XD.
2008-10-26 20:15:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
szuran

Lance Corporal

Opisz dokladniej ten problem albo daj screena. Bo jesli to to co mysle (czarny ekran lub dziwna pikseloza przy najmniejszym ruchu), to patch nieoficjalny jest dostepny od lat. Tylko ze ciezko go znalezc, bo, coz, jest nieoficjalny. Dobrze poszukasz, to znajdziesz. Mam go na dysku, ale niestety na drugim komputerze, ktory jest w tej chwili poza zasiegiem.
2008-11-06 10:02:38
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Szuran patch o którym mówisz to poprawka do Bink video tak?

Otóż to jedynie pomoże grafice opartej na chipsetach nvidii, a Intel ma własny chipset.

Niestety tak to już jest jak się kupuje sprzęt nie do gier.
2008-11-08 02:00:05
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu