Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [OT] METALLICA slaski stadium
v i r u s

Major

[OT] METALLICA slaski stadium

taki maly offtop dla rozluznienia zwieraczy Razz
byl ktos na stadionie jak grali ;>? (oczywiscie metallica a nie dania z polska Very Happy)

v_irus@interia.pl
2008-06-03 00:13:56
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ja niestety znów ominąłem, pomimo, że bardzo chciałem jechać.
2008-06-03 08:15:16
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Gieferg

Second Lieutenant

4 lata temu nie byłem i żałowałem, w tym roku też nie byłem i nie żałuję Razz. Jakoś nie mam specjalej ochoty na takie odgrzewane kotlety (zagrali tylko jeden kawałek z epoki po czarnym albumie, ani jednej nowej piosenki mimo że podobno nowy album w drodze), wiadomo że Creeping Death czy Master of Puppets fajne jest, ale jak zespół który niby istnieje już prawie 30 lat nie ma do zaoferowania nic więcej niż miał 15-20 lat temu to ja podziękuję. W zeszłym roku byłem na Pearl Jam i to jest jedyna kapela na która pójdę za każdym razem jak się w Polsce pojawi Razz
2008-06-03 18:30:08
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

ja sie nawet nie fatygowałem ale z mojej strony pojechał cały bus znajomych. Dla mnie osobiście mogli by grać TYLKO do czarnej płyty bo te loady i reloaday to już country a nie granie;)

dla tych co nie byli, na pocieszenie:

http://pl.youtube.com/watch?v=HKGiOY72ru4&NR=1
2008-06-03 20:14:43
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

SAMMAEL napisał:
ja sie nawet nie fatygowałem ale z mojej strony pojechał cały bus znajomych. Dla mnie osobiście mogli by grać TYLKO do czarnej płyty bo te loady i reloaday to już country a nie granie;)

Zgadzam się w stu procentach hehehe. Aczkolwiek cicho, może ich nowa płyta będzie w miare dobra?
2008-06-03 20:40:02
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Gieferg

Second Lieutenant

Ja tam wolę Lołdy i relołdy od dżastisów i kilemalów Very Happy a w sumie nawet od rajdelajtningów i masterów. Pewnie dlatego, że metal mi się znudził ładne pare lat temu Load&ReLoad ma z nim niewiele wspólnego.A najbardziej i tak lubię S&M, gdyby tylko był na nim Unforgiven i Sanitarium byłaby pełnia szczęścia Smile

Tak czy inaczej największa pomyłką jaką Metallica ma na swoim koncie jest St.Anger. Jeszcze jeden taki album i będę udawał, że nigdy o tej kapeli nie słyszałem Laughing

W ogóle nie lubie takiego podejścia kapel do swojej twórczości że wałkują w kółko same najwieksze starocie + ewentualnie nowości jak akurat wydadzą nowy album, a większość tego co wydali w międzyczasie olewają równo. Na taką przypadłośc cierpi też Iron Maiden, które lubiłem słuchać jakieś 5-6 lat temu, ale mniej więcej przy albumie Dance of Death mi się znudziło.
2008-06-05 02:09:05
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Gieferg napisał:
Tak czy inaczej największa pomyłką jaką Metallica ma na swoim koncie jest St.Anger. Jeszcze jeden taki album i będę udawał, że nigdy o tej kapeli nie słyszałem Laughing

z tym się akurat zgodzę Smile
2008-06-05 15:20:01
Surtsey

Lieutenant Colonel

Mefisto napisał:
Gieferg napisał:

z tym się akurat zgodzę Smile

odkryłem, że St. Anger to najlepszy album na świecie. Trzeba jednak przed słuchaniem porządnie przypalić
2008-07-30 14:08:32
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Słuchaliście już Death Magnetic?

Krótko i zwięźle. Wow... zdecydowanie lepsze od St.Anger i powiem, że pomimo dużo się jeszcze nie wsłuchiwałem to już czuję, że jest wyzej niż Load i Reload.

Momentami czuć starą dobrą Metallicą za czasów Kill'em All. Może nie wszystkie utwory są świetne, ale w porównaniu do St. Anger to na prawde moim zdaniem sukces. Na pewno w dużym stopniu przypomina Re/Load, ale jakimś cudem uchwycili bardziej ich stary klimat w porównaniu do najnowszych płyt.

Jedno z zastrzeżeń jakie mam to sama jakość płyty. Dźwiękowcy się nie popisali :/, słychać momentami straszne trzaski jakby przesterowane basy były. Ale to samo było z St. Anger, jak zgrywane z kasety normalnie.
2008-09-15 15:55:02
v i r u s

Major

taaa

/Death magnetiC ma niezłego kopa.... instrumental na poziomie starego call of cthulhu... nawet day that never comes daje rade... kupa dobrego halasu na poziomie Very Happy juz nie mogę doczekać się koncertu...

v_irus@interia.pl
2008-09-15 17:22:29
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

Corvax napisał:
Słuchaliście już Death Magnetic?

Krótko i zwięźle. Wow... zdecydowanie lepsze od St.Anger

nie trudno nagrać płytę lepszą od St. Anger Very Happy po takiej płycie KAŻDY album zabrzmi jak opus magnum ;]
2009-01-08 19:38:44
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

No tak, ale po dłuższym przyjrzeniu się to płyta jest lepsza niż Load i Reload, więc przebili 3 płyty swoje przez co trochę honoru odzyskali ;].
2009-01-09 13:05:13
Gieferg

Second Lieutenant

Do Load i ReLoad to nowej płycie daleko.

Tamte mogę słuchać regularnie, tej nie dałem rady przesłuchac na jeden raz w ogóle. Jedynie pojedyncze piosenki a do praktycznie żadnej nie miałem ochoty potem wracać. Ogólnie lipa, Guns N Roses zaliczyło o niebo lepszy powrót po latach (choć tak naprawdę to nie jest Guns N Roses, ale przynajmniej muzyka dobra i da się słuchać).

Ale od St Anger ocywiście lepsze, bo co jest gorsze? Very Happy
2009-01-10 01:38:52
Surtsey

Lieutenant Colonel

zarówno Metallika jak i G'N'R skończyli się na Kill'em all Wink
2009-01-11 19:58:02
v i r u s

Major

Surtsey napisał:

surt, a w Twoim radio na okrągło virgin....

v_irus@interia.pl
2009-01-11 20:15:25
Surtsey

Lieutenant Colonel

v i r u s napisał:
Surtsey napisał:

surt, a w Twoim radio na okrągło virgin....

już tam nie pracuje Very Happy widzisz, odszedłem i się popsuło ;]

ps: Virgin skończyło się na kill'em all.
2009-01-11 20:42:41
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu