Autor |
Temat: Czy AVP-R sprawia, że AVP wydaje się lepsze? |
Second Lieutenant
|
Czy AVP-R sprawia, że AVP wydaje się lepsze?
Ostatnio coraz częsciej łapię się na tym, że nieco łaskawiej patrzę na film Andersona. Niewątpliwie jest w tym zasłyuga braci Strause, którzy pokazali, że można to było zrobić o wiele gorzej.
To chyba typowe zjawisko które wczesniej dotyczyło A3 i A:R - wychodzi kolejny film, dużo gorszy niż poprzedni i nagle zaczynamy doceniać ten wcześniejszy (UWAGA - nigdy nie uważałem A3 za film dużo gorszy od poprzednich, odnoszę się tu do typowych opinii fanów).
Oczywiście AVP to dalej gniot, ale osobiście oceniam go teraz mniej więcej tak na 2 a może nawet 3/10 podczas gdy AVP-R to 1/10. Czy jeśli wyjdzie jeszcze kilak coraz gorszych sequeli w końcu AVP Andersona wyrośnie na klasykę? Chyba nie, ale jego wizerunek już sięnieco poprawił. Przez chwilę nawt myślałem czy nie kupić sobie DVD kiedy je zobaczyłem za 29 zł w Realu. Powstrzymałem się co prawda, ale kto wie co będzie następnym razem
Pierwsze AVP ma i lepszych aktorów (albo aktora - tzn Henriksena), klimat, występuje coś takiego jak budowanie napięcia, fabuła ma ręce i nogi (krzywe to fakt, ale są), niestety liczne błędy psują radośc z oglądania, ale też nie cały czas. Nie wiem jak wy, ale ja już pierwszego AVP skończonym gównem nie nazwę bo na równi z ostatnim gniotem tego stawiać po prostu nie wypada. Owszem jest bardzo słabe, ale do dna mu trochę brakuje. ____________________________________ ..................
|
|
2008-05-02 13:43:37
|
|

Lieutenant Colonel
|
Nie wiem, ale ja dalej nie oglądnąłem AVP od początku do końca i nie mam zamiaru oglądać AVP:R ponownie.
Cały czas staram się udawać, że żyję w innym wymiarze, gdzie te filmy nie istnieją .
|
|
2008-05-02 14:24:32
|
|
Michoo76
Force will be with you....
|

Gunnery Sergeant
|
Corvax coś mi się zdaję że ja gdzieś tam też w tym wymiarze jestem
|
|
2008-05-02 16:05:15
|
|

Sergeant
|
Dla mnie wszystkie AvP nie powinny istnieć. To jest może nie obraza, ale jakieś takie... no cóż, po AvP Obcy nie jest już taki sam jak przed. ____________________________________ Live only for yourself, because only this deserves for it.
Live only for yourself, because no one lives for you.
|
|
2008-05-02 22:19:49
|
|
Lance Corporal
|
Mam wrazenie ze pewne osoby lubia masturbowac sie powtarzajac sobie "AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy...". Bo powtarzanie tego w kolko na forum najwyrazniej ich kreci - napisac 100 postow o tym w jednym temacie to za malo.
A zeby nie bylo offtopa - odpowiedz na pytanie z tematu: moim zdaniem NIE. ____________________________________ In space no one can hear your scream, however this rule does not apply if you're living in Star Wars universe.
|
|
2008-05-03 13:10:01
|
|

Sergeant
|
szuran napisał: | Mam wrazenie ze pewne osoby lubia masturbowac sie powtarzajac sobie "AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy...". Bo powtarzanie tego w kolko na forum najwyrazniej ich kreci - napisac 100 postow o tym w jednym temacie to za malo.
A zeby nie bylo offtopa - odpowiedz na pytanie z tematu: moim zdaniem NIE. |
A kto tu mówi niby o masturbowaniu się? I co ma AvP do tego? ____________________________________ Live only for yourself, because only this deserves for it.
|
|
2008-05-03 13:30:53
|
|

Lieutenant Colonel
|
Specjalnie dla Szurana:
FAP FAP FAP FAP FAP FAP AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy... FAP FAP FAP FAP FAP FAP AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy... FAP FAP FAP FAP FAP FAP AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy... FAP FAP FAP FAP FAP FAP AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy... FAP FAP FAP FAP FAP FAP AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy... FAP FAP FAP FAP FAP FAP AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy... FAP FAP FAP FAP FAP FAP AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy... FAP FAP FAP FAP FAP FAP AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy... FAP FAP FAP FAP FAP FAP AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy... FAP FAP FAP FAP FAP FAP AVP-R jest do dupy... AVP-R jest do dupy...
|
|
2008-05-08 23:05:04
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Wracając na chwilę do bardziej obiektywnego spojrzenia na to ścierwo. Na IMDB AvPR spadło do 5.1
|
|
2008-05-08 23:20:01
|
|

Sergeant
|
HICKS napisał: | Wracając na chwilę do bardziej obiektywnego spojrzenia na to ścierwo. Na IMDB AvPR spadło do 5.1 |
Spadło? Cholerka, to z dna można jeszcze spaść...
? ____________________________________ Live only for yourself, because only this deserves for it.
|
|
2008-05-09 15:05:45
|
|
Private
|
Co sprawia, że AvP R gożej sie prezentuje niż AvP :
- gorsze efekty specialne
- kilka bezsensownych śmierci (np. Jessi)
- sceny tak ciemne, że nic nie widac
- wiele błędów biologicznych (np. przyśpieszenie rozwoju obcych do 5 min. ____________________________________ Kaziu_lol 6
|
|
2008-05-10 16:40:48
|
|

Corporal
|
Kaziu napisał: |
- wiele błędów biologicznych (np. przyśpieszenie rozwoju obcych do 5 min. |
Było też w AvP
Kaziu napisał: | - gorsze efekty specialne |
"Ósmy pasażer Nostromo" był zrobiony tylko na gumowych pacynkach i modelach, a bije oba filmy na głowę. Oczywiście gdyby wyszedł teraz to wydałby się wszystkim bardziej groteskowy niż straszny.
Kaziu napisał: | - sceny tak ciemne, że nic nie widac |
W pierwszym Alienie zastosowano tą samą sztuczkę. Potęguje to strach, chociaż prawdopodobnie głównie miało ukryć brak realizmu wynikający z tego, że obcy to gumowy model.
Filmy są... porównywalne. W obu można znaleźć podobne idiotyzmy. Piramida na Antarktydzie - rozbicie się statku kosmicznego, które nie zostało zauważone.
|
|
2008-05-10 17:57:49
|
|
Lance Corporal
|
jako fan obcego musze przyznac ze bardzo chcialem zobaczyc nową produkcję z nim związaną od tak dla ciekawosci. Chociaz byłem i jestem bardzo przeciw łaczeniu obcego z predatorem. Avp i Avp2 to typowe gnioty kina klasy z. Perfidne i bezczelne próby łatwgo zarobku na sprawdzonych tytułach. Nie przepadam tez za predatorem ale mam do niego wiele szacunku.Uważam że jednak brakuje mu wiele do majestatu obcego szczególnie ze swoją świnską mordą  ____________________________________ not bad for a human
|
|
2008-05-10 19:09:47
|
|

Sergeant
|
fallus666 napisał: | jako fan obcego musze przyznac ze bardzo chcialem zobaczyc nową produkcję z nim związaną od tak dla ciekawosci. Chociaz byłem i jestem bardzo przeciw łaczeniu obcego z predatorem. Avp i Avp2 to typowe gnioty kina klasy z. Perfidne i bezczelne próby łatwgo zarobku na sprawdzonych tytułach. Nie przepadam tez za predatorem ale mam do niego wiele szacunku.Uważam że jednak brakuje mu wiele do majestatu obcego szczególnie ze swoją świnską mordą  |
Ta... już chyba druga szczęka alienka jest sympatyczniejsza  ____________________________________ Live only for yourself, because only this deserves for it.
|
|
2008-05-11 10:21:53
|
|
|