Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Fanedity filmów z alienem
Gieferg

Second Lieutenant

Fanedity filmów z alienem

Jako że jestem świeżo po obejrzeniu "Alien - Virtual Workprint" pomyślałem, że warto założyć taki temat poświęcony re-editom w wykonaniu fanów, których kilka można znaleźc w sieci.

Alien 3: The Hybrid Cut

Obcy 3 w wersji ze scenami dodatkowymi z SE, ale z psem zamiast wołu i narodzinami królowej w finale. Niby niezły pomysł, jakkolwiek ja bym się ograniczył tylko do przywrócenia królowej.

Aliens: The Hybrid Cut

To samo co Dir Cut tylko z wyciętymi scenami z udziałem rodziny Newt. Jak dla mnie daremne.

Alien: The Hybrid Cut

Interesująca rzecz - łączy wszystkie sceny z wersji kinowej i reżyserskiej pierwszego Aliena, dodając do tego scenę w której Ripley pyta Lambert czy spała z Ashem, rozszerzoną sekwencję z kokonem i jeszcze jedną scenę pogaduszek między Brettem i Parkerem. Całość trwa 126 minut.

Alien Appendix 2: The Virtual Workprint

Trwająca 140 minut wersja pierwszegofilmu w której umieszczono wszystkie usunięte sceny, nawet te, które średnio pasują albo są niezbyt udane. Tak czy inaczej, bardzo fajna ciekawostka, niedawno obejrzałem i polecam Surprised

ALIEN - Extended Edition

Są jeszcze dwie rozszerzone wersje pierwszego Aliena trwające 131 i 132 minuty, zawierające niektóre z wyciętych scen.

Jak widać, tylko pierwsza część doczekała się naprawdę ciekawych przeróbek ale ma na to oczywiście wpływ to że tylko do niej było z czego je zrobić.
2008-03-05 22:22:56
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Gieferg

Second Lieutenant

Nikt żadnego nie widział ? Shocked
2008-10-23 20:01:36
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

przewałkuj forum to znajdziesz Wink
2008-10-24 16:55:33
Suchy
F161

MODERATOR

Dwu plyowego FanEdita czesci 3 zrobil swojego czasu Hicks. Mam w kolekcji, dobry stuff. W niektorych momentach podlozone teksty z Aliens, wyciete/wymieszane sceny z regularnej kinowki i A3SE. Szczegolow z pamieci ne podam, ale Hicks moglby rzucic na ten temat troche swiatla...
A co do zapodanych tu przez Gieferga tytulow remiksow to niestety nie kojarze.
2008-10-24 23:03:20
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Ma ktoś może napisy do Alien 3 Hybrid Cut (wersja DVD) ? i jakiś pomysł jak dodać napisy do dvd Wink
2008-12-08 11:11:18
Gieferg

Second Lieutenant

Napisy można dodać do DVD w programie ConvertxtoDVD 3 ale wiąze się to z poskładaniem struktury DVD na nowo z nowym menu, na szczęście w tym programie jest to banalnie proste, wcześniej trzeba je przerobić z TXT na plik SRT co może zrobić choćby subedit.

Niestety żeby mieć napisy PL do jakiegoś fanedita trzeba je sobie samemu zrobić co się wiąże z wielogodzinnym ślęczeniem nad filmem i dopasowywaniem Razz

Cytat:
W niektorych momentach podlozone teksty z Aliens,

What's The Point?
2009-01-01 20:20:50
v i r u s

Major

SAMMAEL napisał:
Ma ktoś może napisy do Alien 3 Hybrid Cut (wersja DVD) ? i jakiś pomysł jak dodać napisy do dvd Wink

napisy do aliena? no nie dajmy sie zwariowac... a po co one komu???

v_irus@interia.pl
2009-01-01 22:07:54
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

mojej dziewczyniue która zamiast inglisz to szprecha ;P
2009-01-02 10:12:32
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu