Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2, 3 ... 33, 34, 35  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Alien vs Predator 2 - wieści i plotki z (pre)produkcji
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Alien vs Predator 2 - wieści i plotki z (pre)produkcji

OK, skoro dzisiaj sam prezes 20th Century Fox potwierdził fakt zaakceptowania scenariusza do projektu AvP2, to można powoli się zabierać za przewidywania.

Znacie moje zdanie. Wolę piątą odsłonę sagi niż sequel do AvP. Idea "vs." lansowana przez studio nigdy mi nie podchodziła.

Po tym co zaserwował Anderson, przewiduję iż finalna wersja projektu nie będzie jakością zanadto odbiegać od jego "dzieła".

Niestety, dzisiejszy news, w którym mówi się o umieszczeniu akcji ZNOWU na ziemi utwierdza mnie tylko w smutnym przekonaniu, iż Fox nie wyciągnął odpowiednich wniosków.

IMHO z projektu może coś wyjść jeżeli:

1. Następujący... twórcy(?)... nie będą się zbliżać do projektu:

--Reżyserzy-- ---08.06.2006--- Bracia Strause wyreżyserują film
Andrzej Bartkowiak
Uwe Boll
John Bruno
Roger Christian,
Danny Cannon
Mark A.Z. Dippe
Julian Grant
Peter Hyams
Mark Steven Johnson
John R. Leonetti
Mink
Pitof
Steven E. de Souza
Tim Story
Rupert Wainwright

--Scenarzyści--
Michael France

Shane Salerno ---22.04.2007--- Shane Salerno napisze scenariusz

Mark A. Altman
Dan Bates
Glenn M. Benest
David Freeman
Michael Roesch
Peter Scheerer
Steffen Kuhr
Drew Daywalt
David Schneider
Elan Mastai

I CAŁA MASA INNYCH PODOBNIE UZDOLNIONYCH...

2. Film będzie R nie PG-13. ---30.09.1006--- Film będzie oznaczony kategorią "R"

3. Dadzą większy budżet niż w przypadku AvP Budżet będzie mniejszy.

4. Darują sobie Woodruffa i Gillisa. Za to zatrudnią wykazującego chęci Stana Winstona. ---02.08.2006--- Woodruff i Gillis wezmą udział w projekcie.

5. Akcja filmu nie będzie osadzona na Ziemi. ---08.06.2006--- Akcja będzie osadzona na Ziemi.

6. Zatrudnią aktorów "na poziomie"

7. Lex niech nie wraca. ---30.09.1006--- Lex nie wróci

8. Ogólnie... zbierze się lepsza ekipa - poczynając od dźwiękowców poprzez oświetleniowców, scenografów aż po autora zdjęć.

To co zaprezentowałem powyżej to moje minimum.

Realizacja projektu jest we wczesnej fazie preprodukcji i niewiele jeszcze wiadomo. Postanowiłem, że jak to było w przypadku pierwszej części, tak i AvP2 będzie musiało ZASŁUŻYĆ na kredyt zaufania z mojej strony.

EDIT:

Dwie sprawy:

- Onet, źródło na które się powołałem twierdzi, że akcja będzie się dziać na Ziemi, ale po zweryfikowaniu tej informacji z innymi portalami, stwierdzam że twierdzi tak tylko Onet.

- Film ma się ukazać latem 2007 r.

EDIT (22.04.2006)

TRAFIONY ZATOPIONY. Dzisiaj oprócz faktu iż AvP2 będzie miał premierę 10.08.2007 zorientowałem się, że scenariusz napisze człowiek który jest odpowiedzialny za przerobienie scenariusza pierwszej części pod kątem PG-13. Nie chwaląc się tylko dodam, iż przewidywałem taką możliwość już 3 miesiące temu. Salerno został przeze mnie odznaczony na znajdującej się powyżej liście nieudaczników. A więc... Sad ...

EDIT (08.06.2006)

Fox postanowił zatrudnić braci Strause aby wyreżyserowali film AvP2. Zła wiadomość jest taka, iż scenariusz Salerno został potwierdzony a więc możemy się spodziewać akcji osadzonej na Ziemi Sad

Ostatnio zmieniony przez HICKS dnia 2007-06-12 10:56:51, w całości zmieniany 6 razy
2006-01-27 21:56:13
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
mares
Hitman

First Lieutenant

ja nie wiem czy się smiać czy płakać, aż brak słów poprostu.

jedno wiem, że na bank ta kupa bedzie kontynuacją pierwszej, więc nic dobrego z tego nie bedzie. jezeli ten bezczelny gnojek Anderson ma z tym coś wspólnego,to szkoda nawet komentarza.

miejmy nadzieję,że z tej wersji "nie wytną najlepszych scen" Razz Razz Razz
2006-01-28 08:38:34
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

A ja wam mówię ze bedzie dokładnie tak jak z "rezydentem" 2. Będzie kiszka. Nie wierze - po prostu nie wierze, że można zrobic sequel, którego pierwsza czesc była gównem, zrobic na naprawde świetny film, który warto bedzie miec w wersji oryginalnej dvdna półeczce wśród Sagi.
2006-01-28 13:16:57
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

MIKET napisał:
(...) Nie wierze - po prostu nie wierze, że można zrobic sequel, którego pierwsza czesc była gównem, zrobic na naprawde świetny film, który warto bedzie miec w wersji oryginalnej dvdna półeczce wśród Sagi.

CO do Sagi, to owszem, problem moze byc. Podoba mis ie rozgoraczkowanie ludzi na forum.... przynajmnije mozna popluc na cos co jeszcze nie powstalo (i co zapewne bedzie nadawalos ie do obejrzenia raz przy piwie... ale po co sie goraczkowac ?).

A co do filmow ktore byly gownem, anakrecono niezle sequele, to zdarzaja sie. Asterix i Obelix - pierwsza czesc do dupy, druga w prost przeciwnie Smile
2006-01-28 17:22:01
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

ehehehehe - podoba mi się ten przykład Ender Very Happy
A co do "rozgoraczkowania" to mysle ze tym razem bedzie ono mniejsze...w przypadku pierwszej czesci to wiekszosc pluła w strone całej produkcji i niewiele sie pomylila (jesli w ogole) wiec i tu nie ma na co liczyc ot i basta.
2006-01-28 18:32:46
Ender

MODERATOR

ja mysle ze rozgoraczkowanie bedzie podobne Smile
a tutaj ja jestem pewien ze film nie bedzie lepszy Smile

no i co?
avp, a5, jeden pies. to juz ni jest Saga Smile
2006-01-28 18:50:34
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
TonyHudson
Młodszy brat Hudsona :)

Sergeant

Rzucacie się na filmy których jeszcze nie ma. Skąd możecie wiedzieć, że to będzie zły film? Skoro a2 i a3 są tak odmienne to może avp i avp2 też będą. Chyba, że nastawiacie się tak żeby potem się nie rozczarować.
2006-01-28 19:32:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6783988 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

skoro temat już jest to zajmę oficjalne stanowisko: osobiście wisi mi i powiewa ten cały projekt (zresztą nawet poprzedniego nie obejrzałem w całości Very Happy ), choć oczywiście lepiej by było, żeby zamiast niego powstał Alien 5, zrobiony przez ludzi, którzy wiedzą co robią, bez skoku na kasę i młodą publikę. Powinien powstać projekt, który definitywnie zakończyłby całą sagę, ale niestety powstanie drugi blockbuster, który nikomu nie jest tak naprawdę potrzebny. Potem powstaną pewnie i następne (tzn jeśli AvP 2 odniesie jako taki sukces) i tak doczekamy się Godzilli. Ale jak będzie, zobaczymy. Kto wie, może sprawią nam niespodziankę i powstanie w miarę zjadliwe dzieło Very Happy
2006-01-28 20:00:56
HICKS

MODERATOR

Ender napisał:
Podoba mis ie rozgoraczkowanie ludzi na forum.... przynajmnije mozna popluc na cos co jeszcze nie powstalo (i co zapewne bedzie nadawalos ie do obejrzenia raz przy piwie... ale po co sie goraczkowac ?).

Popatrzmy na to z innej strony. Po pierwsze, nie tylko pluć no chyba, że Ender już założyłeś, że wszyscy (łącznie z tobą?) przekreślili ten projekt. Po drugie, myślę że lepsze takie poddawanie ocenie (nawet skrajnie krytycznej) poszczególnych aspektów projektu filmu z "Alien" w tytule niż po raz dziesiąty zakładać topici w stylu "Jak obcy wytwarzają śluz".

Ender napisał:
ja mysle ze rozgoraczkowanie bedzie podobne Smile

Nie będzie, bo wiadomo w którą stronę AvP jako nowa saga zawędruje. Niepewność co do Andersona w przypadku AvP1 u nie których sprawiała, że próbowano się podbudować jakimiś pozytywnymi newsami i myśląc: "Jak mu wyjdzie film życia".

IMHO gorączka nie osiągnie takiego pułapu, a jeżeli nawet się gorąco zrobi to przewiduje, że po pierwszych newsach odnośnie reżysera, scenarzysty, obsady, przedziału wiekowego itp. wszystko opadnie.

Ender napisał:
a tutaj ja jestem pewien ze film nie bedzie lepszy Smile

Hmmmmmmmmm......
2006-01-28 20:52:23
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

"Rzucacie się na filmy których jeszcze nie ma. Skąd możecie wiedzieć, że to będzie zły film? Skoro a2 i a3 są tak odmienne to może avp i avp2 też będą. Chyba, że nastawiacie się tak żeby potem się nie rozczarować."

Wiesz... A2 i A3 to wielkie hity, filmy legendy. AvP to Gniot przez gigantyczne G tak więc jeśli powstaje kontynuacja gniotu (a nie osobna produkcja) to niestety wiele rzeczy, które były zawarte w pierwowzorze będą niestety powtórzone w kontynuacji.

Sam fakt, że film będzie na 80% PG-13 (bo jak to można zmienić nagle przedział wiekowy. Nawet w Harrym Potterze nie zmienili, pomimo iż w 4tej części są bardziej "dorosłe" wątki (ale nikt tam nie wyżyna i nie rozczłonkowuje nikogo).
Także wiele głupich błędów będzie najprawdopodobniej powielanych, bo skoro niby się już przyjęły to czemu z nich rezygnować.
2006-01-29 22:47:54
MatheV

Staff Sergeant

zgadzam sie z Corvaxem, nie zdziwie sie jak w AVP2 bedzie juz caly team ludzi wysmyranych po policzku kwasem, z wydrazonymi glowami aliena za tarcze i urwanymi ogonami przywiazanymi sznurem do patykow Neutral
2006-01-29 23:44:14
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Taaa niczym walka o ogień. Cała ludzkość zostanie zniszczona, tylko garstka ludzi uzbrojona w w/w przezyje i będzie odpierać ataki najeźdzców z kosmosu Razz Razz Razz
2006-01-30 00:53:33
Ender

MODERATOR

HICKS napisał:
(...)Popatrzmy na to z innej strony. Po pierwsze, nie tylko pluć no chyba, że Ender już założyłeś, że wszyscy (łącznie z tobą?) przekreślili ten projekt. Po drugie, myślę że lepsze takie poddawanie ocenie (nawet skrajnie krytycznej) poszczególnych aspektów projektu filmu z "Alien" w tytule niż po raz dziesiąty zakładać topici w stylu "Jak obcy wytwarzają śluz".
(...)

W czasie jak bylo mowiono tutaj o AvP, nie dawalo sie tego czytac. Im blizej premiery, tym wieksze plucie (wczesniej zas wypowiedzi nie tyle oceniajace projekt, co po prostu zjebujace wszystko co tylko mozliwe). Mam przeczucie ze w przypadku AvP2 bedzie to samo. Zwlaszcza ze szanse na to ze ten film bedzie lepszy niz AvP sa bliskie zeru Smile
2006-01-30 10:09:42
HICKS

MODERATOR

Ender napisał:
W czasie jak bylo mowiono tutaj o AvP, nie dawalo sie tego czytac. Im blizej premiery, tym wieksze plucie (wczesniej zas wypowiedzi nie tyle oceniajace projekt, co po prostu zjebujace wszystko co tylko mozliwe).

To nieuważnie czytałeś. Ja bym powiedział że były trzy okresy (w tym dwa gdzie się pluło). Kiedy fani dowiedzieli się, iż Anderson wyreżyseruje i na jakich podstawach napisze scenariusz to zaczęło się plucie. I po tym nastąpił okres odprężenia gdzie dostawaliśmy kolejne foty, trailery itp. Krytykanci się wtedy uspokoili a większozść zaczęła żyć nadzieją (wydaje mi się, iż pojawiły się apele w stylu: "Poczekajmy aż wyjdzie film" ). Trzeci okres włączył się na początku kwietnia 2004 kiedy dotarła do nas wiadomość o PG-13. Wtedy AvP zaczął już tonąć w ślinie.

Ender napisał:
Mam przeczucie ze w przypadku AvP2 bedzie to samo. Zwlaszcza ze szanse na to ze ten film bedzie lepszy niz AvP sa bliskie zeru Smile

A jeżeli ktoś uznał, że po AvP, gorzej już być nie może???
2006-01-30 11:39:56
Ender

MODERATOR

HICKS napisał:

Niech obejrzy Wiedzmina albo Alien 3000 Razz Smile
2006-01-30 11:43:11
HICKS

MODERATOR

Ender napisał:
HICKS napisał:

Niech obejrzy Wiedzmina albo Alien 3000 Razz Smile

... i powie, że to kwestia gustu Smile

BTW. Pozostając jeszcze w kwestii opluwania. Harry już zaczął:

"Hey folks, Harry here with a report straight from the maw of Rothman. You know what happens when a painfully mediocre film based on a great concept makes a little money at Fox? They set out to make an even worse hunk of mediocrity. So... set off the confetti cannons - another nail in ALIENS and PREDATORS' coffins is being hammered...
At the premiere for Big Mommas House 2, Tom Rothman, Head of Fox spoke about X Men 3, but what is also of note is his comments below on the AVP 2 film. According to SKNR.Net who first reported reported months ago that a film was coming and that it would have a contemporary setting according to Rothman based on the planned script, well thanks to The Movie Reporter and their exclusive interview, the news below seems to confirm this."
2006-01-30 12:11:41
keczap
Die Muthafucker!!

Private

Yo!

Hehehe my też zrobilismy ostatnio parodie polską AVP ale debilnie wyszła nie goreman vel wasyl??
2006-01-30 13:39:06
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 2391097 Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

HICKS napisał:

To wcale nie znaczy ze moze byc juz tylko lepiej - moze byc równie źle!
Chyba ze...nastawimy sie na widowisko a'la HORROR "The House of The Dead", gdzie mieliśmy zaszczyt zobaczyc nawet wstawki z gier - a otrzymalibysmy cos BEZ wstawek - wtedy bysmy byli zadowoleni z otrzymanego filmu AVP2 Smile
2006-01-30 18:59:42
HICKS

MODERATOR

MIKET napisał:
HICKS napisał:

To wcale nie znaczy ze moze byc juz tylko lepiej - moze byc równie źle!
Chyba ze...nastawimy sie na widowisko a'la HORROR "The House of The Dead", gdzie mieliśmy zaszczyt zobaczyc nawet wstawki z gier - a otrzymalibysmy cos BEZ wstawek - wtedy bysmy byli zadowoleni z otrzymanego filmu AVP2 Smile

Równie źle oznacza tylko, iż większość dostanie to czego się spodziewa.

W sensie "gorzej już być nie może" chodziło mi o zawiedzione nadzieje ludzi, którzy liczyli na coś więcej niż pełen błędów, nielogiczności, tandety, szmaciarstwa itp. etc. AvP. To był szok dla nie których. Pamiętacie Andersona gadającego JESTEM NAJWIĘKSZYM FANEM OBCEGO plus te obiecujące trailery, featurette a zwłaszcza strona internetowa? Przecież wielu ludzi (nawet na tym boardzie) kupiło to GÓWNO. Szok jaki wywołał finalny produkt przeszedł moje oczekiwania. Część ludzi ignorując wieści o np. PG-13 aż do ostatniej chwili liczyło na SUPER FILM. Ale jak to się skończyło... Musieliśmy pożegnać Darknessa i przyjąć do świadomości zamknięcie AvPGalaxy.

Nikt już w takie gesty bawić się nie będzie bo... Myślę że po pierwszych negatywnych newsach ludzie o wiele szybciej zrozumieją i nie będą się łudzić. Za zrozumieniem przyjdzie świadomość iż Fox znowu chce im wcisnąć gówno.

A więc gorzej być nie może...
2006-01-30 22:35:05
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

"Niech obejrzy Wiedzmina"

Sorry ale wiedźmin był super filmem. Może nie był poskładany pięknie, ale bardzo ładnie obrazował książki Sapkowskiego, szkoda tylko, że nie postarali się o jakąś większą spójność (ale tez fakt, że Sapkowski po prostu tak pisze).

Zgadzam się z Hicksem w zupełności.
2006-01-30 23:51:16
Strona: 1, 2, 3 ... 33, 34, 35  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu