Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Szklana pułapka 4 i PG-13 czyli jak zerżnąć kolejną legendę
koronex1989

Lance Corporal

Szklana pułapka 4 i PG-13 czyli jak zerżnąć kolejną legendę

Niestety Studio Century Fox nie wyciągnęło odpowiednich wniosków,bo DH4 podobnie jak Alien vs Predator w odniesieniu do filmów z serii o obcym nie ma praktycznie nic wspólnego z poprzednimi częściami.Dlaczego?No oczywiście przez pieprzone PG-13.
Liczyłem na pożądne kino akcji z domieszką brutalności,ale zamiast tego zobaczyłem zwykłego akcyjniaka dla nastolatków który z poprzednimi częściami ma jedynie wspólny tytuł i głównego bohatera.Owszem po raz kolejny dobrze zagrał Willis,ale gdzie do cholery są te jego bluzgi?Na cały film John ma jedynie 2 dobre teksty i nic poza tym, no i do tego ta jego kwestia o bohaterstwie,przecież to w ogóle do niego nie pasuje.W filmie nie pada ani jedne przekleństwo a jego słynna odzywka oczywiście zostaje zagłuszona przez wystrzał z pistoletu.Krwi też tu praktycznie nie ma.Złoczyńcy giną w iście komiksowy sposób a jak już ktoś dostaje kulkę to kamera zaczyna dziwnie się poruszać i przez to mało widać.Z akcją też wyraźnie przesadzono(arcydebilna wręcz scena pościgu ciężarówki z odrzutowcem),natomiast walka Johna z Azjatką przypomina tą z Terminatora 3,gdzie nikt nie ma żadnych praktycznie ran.Do tego najsłabsza fabuła i drętwy czarny charakter.Jeśli chodzi o humor to jest ale w niektórych momentach wymuszony lub zupełnie nie potrzebny
Jako osobny film to można go określić mianem przeciętnego akcyjniaka przypominającego przygody Bonda.Jednak w porównaniu z poprzednimi częściami film wypada blado.Dla mnie to nie jest szklana pułapka.
Na plus jedynie efekty no i mimo wszystko aktorstwo.Ocena 4/10

A ktoś z was już oglądał?Podobało wam się?
2007-08-23 20:58:29
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 943200 Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Człowieku, od tego jest topic "Filmy, których nie polecam (i te, które polecam)".
2007-08-23 22:59:48
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
v i r u s

Major

no fajnie - ale po co nowy temat???

v_irus@interia.pl
2007-08-23 23:00:29
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
koronex1989

Lance Corporal

wiem wiem Hicks sory ale temat ten był dla mnie trochę związany z AvP(PG-13) i z tym co ostatnio wyprawia Fox więc pomyślałem że oddzielny temat by się przydał.Jestem nowy więc sorki ale wiecie wkurzyłem się po obejrzeniu tego filmu
2007-08-23 23:31:01
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 943200 Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

ja jestem stary i wkurzam sie na głupote;) sorki

odsyłam do postu Hicska i 2 klasy szkoły podstawowej
2007-08-24 17:51:07
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu