Autor |
Temat: PULSE RIFLE DLA UBOGICH !!!!!!! YEAH !!!!!!!! BOMBA !!!! |

MODERATOR
|
PULSE RIFLE DLA UBOGICH !!!!!!! YEAH !!!!!!!! BOMBA !!!!
YEAH !!!!
I choc nikogo z nas nie stac na te koszmarnie drogie modele AIRSOFT to od dzis kazdy moze miec w domu wlasne Pulse Rifle.
Czech od papierowych modeli - Jan Rukr - zrobil i udostepnil schematy (btw zlozyl ktos z was jego APC czy EEV ?)
Zdjecie ze strony autora
[IMG=http://aliens.humlak.cz/aliens/Aliens_papirove_modely/papercraft/papermodel/m41model10.jpg]
Co tu duzo gadac - pobrac plik - wyciac - skladac...
Przypominam linka
http://aliens.humlak.cz/aliens/Aliens_papirove_modely/papercraft/m41.html
Nie wiem jak dla was - ale jak dla mnie bomba!
LETS ROCK! ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-05-02 12:51:21
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
no tak wszystko pięknie, ale...
no własnie ale klejenie z papieru jest dla mnie sztuką próbowałem z APC, nawet jakotaki kadłub mi wyszedł, troszkę pognieciony, lekko porwany - w sam raz jak po ataku stada pijanych Obcych :D
Jednak kiedy patrze powyzej, na to cudo z papieru, heh szybciej uzbieram 280$ niz coś tkaiego sklece :/ ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2003-05-02 13:36:03
|
|

Lieutenant Colonel
|
To bardzo urocze, ale mam przykre doświadczenia z papierowymi modelami. To nie jest zajęcie dla ludzi zajętych albo niecierpliwych. Nie mniej model jest bombowy i jeśliby ktoś robił takie za rozsądną kasę, chętnie bym kupił.
Aha. Model jest z papieru więc pewnie jest dość nietrwały.
Pozdro ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-02 13:40:35
|
|
MODERATOR
|
Modele papierowe najlepiej robic na drewnianym szkielecie. Wtedy jest trwaly. Hehehe. jutro biore sie do roboty, bedzie kolejmy M41A do kolekcji :p
|
|
2003-05-02 14:29:24
|
|

MODERATOR
|
Eeee ... wy narzekacie zamiast sie cieszyc...
Naprawde uwazam ze model jest BOMBOWY!
Ja na pewno sprobuje go zlozyc - nie mam smykalki do obrobki drewna wiec drewniany szkielet sobie daruje... ale chyba wydrukuje to na naklejkowym paierze ktory przylepie na sztyny kawalek kartonu - mysle ze to tez sie sprawdzi!
:) ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-05-02 15:29:38
|
|

Lieutenant Colonel
|
No..
Hyhy ja nie narzekam, ja jestem realistą Nie mam drukarki ani papieru przylepnego Mam sobie to sam rysować i wymierzać ?? Heh, dziekuję
Pozdro ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-02 15:46:25
|
|

Captain
|
Vas i cierpliwość....buahahahaha
I to jest z papieru???
Ekhmmm nie na moje skromne możliwości...artystyczne, ale moze sie pokusze...po maturach
|
|
2003-05-02 17:06:49
|
|
Gothmog
Liberate tute me!
|

Staff Sergeant
|
[blockquote] Vas i cierpliwość....buahahahaha
I to jest z papieru???
Ekhmmm nie na moje skromne możliwości...artystyczne, ale moze sie pokusze...po maturach [/blockquote]
Vas - ty i papierowe zabawki ??!!!!!!
Nie - to by było naruszenie rownowagi we Wszechswiecie Wybacz ale do twarzy ci raczej w prawdziwym mechanicznym zabojcy...
Ja tam wole poczuc metal w reku, fizycznie doświadczyć ciezaru broni, delektowac sie przy przeladowaniu metalowym zgrzytem, poczuc proch w zebach po wystrzale i wyplukac usta kwasem rozkwaszonego xenomorfa - OJ chyba mnie ponioslo
Zabawki z papieru to nie dla mnie -
szczegolnie ze trzeba wykazac sie cierpliwoscia
szachisty przy tej wyklejance...
Zbieram te pare dolcow... Moze do emerytury sie uda  ____________________________________ \"To stworzenie jest organizmem doskona�ym, organizmem o niezwyk�ej wprost budowie. Jest przebieg�e, agresywne, jest z�e, jest kwintesencj� z�a...\"
A.D.Foster
|
|
2003-05-02 23:41:46
|
|

MODERATOR
|
:(((((((
DOSC TEGO ! :(
Nigdy nie bylo tu zadnej cenzury ale chyba zaczne kasowac jednozdaniowe posty o niczym.
Jak jest TOPIC to prosze sie wypowiadac na temat albo w miare na temat. Jak ktos chce tu (na tym forum) pogadac o czym innym czy wrecz o niczym to tez O.K. - ale niech sobie zalozy wlasnego topica!
I nie wiem jak inni - ale jednozadniowe posty nie sa przezemnie mile widziane... jak ktos ma do powiedzenia jedno zdanie to moze sobie oszczedzic jesli o mnie chodzi!
PRZESTANCIE TU ROBIC SMIETNIK!
UPDATE:
Po rozmowie z Majkelem na GG zdecydowalem sie jednak wywalic wszystkie posty NIE NA TERMAT z tego topicu.
Taka bedzie chyba nowa polityka na forum!
Suchy: wez kasuj tez jednozdaniowe wypowiedzi o niczym pod poswieconymi czemus konkretnemu tematach - bo widze ze forum zaczyna przypominac jakis chat interi... robi sie koszmarny smietnik, a tego przecierz nie chcemy...
Ten "topic" jest poswiecony papierowemu modelowi PULSE RIFLE i generalnie innym modelom Ruke'a - wiec jak nie macie na ten temat nic do powiedzenia ani zadnych komentarzy to prosze sie tu NIE dopisywac!
[ten post takze zostanie usuniety - na razie go zostawiam zeby bylo wiadomo co stalo sie z reszta wypowiedzi - zostaly przezemnie skasowane z wyzej wymienionego powodu!] ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-05-06 01:06:30
|
|
Private
|
zmaz i ten...
[red][I][B]BAN![/I][/B][/red]
|
|
2003-05-06 02:03:18
|
|

Lieutenant Colonel
|
No więc jak Ciacho - jak Ci idzie robota nad śmiercionośnym Pulse'm ??   Obiecałeś na Forum że się weźmiesz za niego
Pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-06 16:22:59
|
|

Captain
|
Ja wlasnie uruchamiam dojscia (czesc tato... ) i biore sie za zrobienie tego PR tylko ze z blachy.
Znaczy robic juz chcialem od jakiegos czasu ale szukalem dokladnych planow.
A te wzorniki dla kartonowego modelu, to w sumie najdokladniejsze plany techniczne PR jakie mozna miec.
Wiec zrobie go z blachy  ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-05-06 17:55:43
|
|

MODERATOR
|
model...
Spoko... na pewno to zloze bo uwazam ze model jest naprawde kozacki - bardzo dobrze i starannie zaprojektowany i jeszcze te ruchome czesci... wyjmowany magazynek i ruchome suwadlo granatnika - CZAD! Bedzie przezajebiscie wygladal na scianie Niestety raczej sie za to nie wezme przed wakacjami z braku czasu i srodkow.
Drewniany szkielet bylby dobrym rozwiazaniem, ale ja nie mam talentu do obrobki drewna... wiec chyba pozostane przy papierze... natomiast jak juz wspominalem pewnie sprobuje to wydrukowac na papierze naklejkowym (przynajmniej "glowne" czesc) - nakleic to na wmiare sztywny karton i dopier wycinac - tak zeby sie calosc po zlozeniu nie rozleciala jak sie wezmie do reki! BTW druk okolo 30 arkuszy papieru naklejkowego w kolorze to tez sa jednak koszty...
Tak sie zastanawiam czy by nie poprosic jakiegos znajomego co ma uzdolnienia elektroniczne zeby zaprojektowal prosciutki obowdzik scalony - wyswietlacz stanu magazynka + glosniczek - tak zeby sie licznik resetowal przy wymianie magazynka i zeby zmienial wartosc po nacisnieciu spustu... i jescze ewentualnie maly ale mnocny glosniczek i dzwiek strzalow (wszystko zasilane z bateri) - bylby czad ale to za ambitny plan jak na poczatek - moze w jakiejs odlegle przyszlosci i raczej do modelu na drewnianym szkielecie.
Btw ma ktos jakis pomysl jak by zrobic zeby z lufy szedl ogien jak w filmie ?! :(
Jak zloze paierowy model to wrzuce tu zdjecie - pewnie gdzies w wakacje dopiero... ale moze sie wezme jak bede mial chwile za te "male" modele APC, EEV i DROPA  ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-05-06 18:20:43
|
|

Major
|
m41
... faktycznie nasz kolega odwalil kawal dobrej roboty... odradzam drukowanie na papierze przylepnym i szkielety z drewna... kiedys poruszalem temat modeli kartonowych - szkielet mozna zrobic z szarej tektury gr ok 1mm (dostepna w wielu sklepach dla artystow w wwie wiec w krakowie tez powinna byc...) a same szablony lepiej jednak wydrukowac na kredowym kartonie (ew dobrej jakosci gladkim bloku technicznym) i skleic wg instrukcji... zapewniam ze tak zlozony model ostatecznie polakierowany bedzie nie do zdarcia )) jak tylko bede mial wiecej wolnego czasu napewno sie za to zabiore - naprawde REWELACYJNY model (btw - polecam miniaturki dropa i apc - proste w wykonaniu i ciesza oko;-)
pozdro ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2003-05-06 21:43:49
|
|

Lieutenant Colonel
|
Friendly Welcome
Oo Virus Wróciłeś na dłużej, czy znowu tylko z wizytą ?? Hehehe.. Nadrób zaległości, było tam parę spraw do Ciebie.
A co do tych modeli - skleiłeś coś ?? Dropa czy APC ???
Ja zaś mam koncepcję co do budowy SMARTGUNA... mam zamiar wziąć kij od łopaty, ponad metrowej długości i na nim budować "rusztowanie" z tektury, potem wymalować emalią itp. Myślicie że to zda egzamin ?? ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-06 22:20:08
|
|

MODERATOR
|
Virus :)
Virus: zlozyles APC czy DROPA z modeli Rukr'a ?!
BTW: on ostatnio wrzucil nowy znacznie uproszczony model APC - 20 czesci dla mniej cierpliwych i wprawnych - poprzedni model ma 126 czesci... Chyba wlasnie od tego modelu zaczne skladanie. DROP tez wyglada swietnie. Jak zlozyles i masz mozliwosc trzasnac cyfrowe foto to wrzuc na forum!
Szczerze faceta podziwiam! Jego modele wygladaj przezajebiscie i musial w nie wlozyc naprawde mase pracy!
OFF TOPIC: I RANY CO Z TA OKLADKA DO MANUALA ?!?!?! - wiem ze nudze ale to jest niejako priorytet w mojej dalszej dzialalnosci ... doprowadzic ten projekt do konca.... ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-05-06 22:37:07
|
|
MODERATOR
|
[blockquote] ... odradzam drukowanie na papierze przylepnym i szkielety z drewna... [/blockquote]
A dlaczego odradzasz szkielet z drewna? Model takiego Pulse Rifle jest wtedy duzo bardziej trwaly, a sam szkielet nie jest przeciez trudniejszy od zlozenia tego samego z tektury. Oczywiscie kazdy ma swoje przyzwyczajenia Jak dorwie wreszcie jakis porzadny aparat to podesle kilka fotek "do wgladu" I rzeczywiscie te modele Rukra sa REWELACYJNE.
|
|
2003-05-07 11:22:52
|
|

Lieutenant Colonel
|
Cholerka
rara nie miałem, więc otworzyłem zipem, a potem lipa, nie mogę tego otworzyć z cholerę.
A może nadać mu jakieś rozszerzenie, jakie ?
W wakacje mam zamiar popracować trochę nad modelem pulsa, będzie to mieszanka drewna i blachy, tylko muszę zdobyć jakieś szczegółowe plany ( mam nadzieję, ze te od Suchego wystarczą). ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-07 13:41:01
|
|

Captain
|
uzyj rara >=3.0
no i nie zapomnij hasla ____________________________________ When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.
|
|
2003-05-07 14:39:40
|
|

Captain
|
Surtsey, ja sie wlasnie zabiram za skladanie pulse z balchy i tworzy wsztucznych, mam juz w sumie pomysl na obwod o ktorym pisla ciacho, zmontuje sie go z ojcem natomiast konstruklcje opre na air soft gunowym hk85, tak ze bedzie strzelal normalnie kulkami, albo na jakims ghazowym nie wiem jeszcze. Co do planow, to jak sicagniesz winrara, to musisz jeszcze przy sciaganiu pdac haslo ALIENS, a model rukra, jest w tym momencie pakietem najdokladniejszyhc planow PR (nie od strony technicznej ofcourse) jakie mozna znalezc w sieci, wystarczy zeby zrobic cudo
A wmontowanie do tego dzialajacej giweyr to ytlko troche zabawy z przeniesiem magazynka we wlasciwe miejsce, i torche zabawy z modyfikacja mechanizmu spustowego. A calosc i tak wyjdzie w cholere taniej niz te repliki na ebayu. ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-05-07 18:58:33
|
|
|