Autor |
Temat: pad na forum Kabukimana |
Second Lieutenant
|
pad na forum Kabukimana
Ciekawe czemu stracili wszystkie tematy z przed miesiaca? Moze w ustawienaich jest opcja kasacji starych watkow? Bylo by dennie jak by cos podobnego stalo sie i tutaj bo w sumie to jedzie na tym samym silniku :/
|
|
2002-03-26 16:39:14
|
|

MODERATOR
|
sprawdze to
bylo by kijowo ...
mam nadzieje ze to byl jakis jednorazowy pad co ich dotknal! ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-03-26 17:29:32
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
To był chyba jakiś jednorazowy pad, bo na innych forach wszystko jest ok... sam się zastanawiam, co się właściwie stało... jakieś fatum czy co.
|
|
2002-03-26 19:49:10
|
|

MODERATOR
|
to kabuki...
Moze sie jednak chlopaki zalinkujecie do tego forum? - tematy wam poginely, zycie zamarlo bo wiekszosc fanow postuje jednak tutaj...
Wybor nalezy do was.
Propozycja jest aktualna! ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-03-27 16:00:26
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
Ja takze uwazam, ze w tym wypaku to najrozsadniejsze rozwiazanie... Wszyscy na tym skorzystaja
|
|
2002-03-27 21:04:28
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
PDL ____________________________________
Ostatnio zmieniony przez HICKS dnia 2004-11-27 22:01:04, w całości zmieniany 1 raz
|
|
2002-03-28 11:22:04
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
A co tam niby szło na Ciacha? Zresztą nie chcę mówić kto tu kogo w WAŁKA zrobił...
|
|
2002-03-28 18:06:43
|
|

MODERATOR
|
...
Nie uwazam zebym ta propozycja wykazywal jakis gest i robil komukolwiek lache - nic z tych rzeczy.
Bluzgi tam jakies kiedys polecialy pod adresem Tomexa, ale nikt nie zdazyl tego przeczytac.
Po prostu tak wyszlo - wyglada na to, ze jednak na tym forum bedzie ruch a na tamtym nie - w zwiazku z tym propozycja jest aktualna i bedzie jeszcze przez jakis czas. Pisze "przez jakis czas" nie dlatego zeby mialo to byc jakies ultimatum w stylu teraz albo nigdy - po prostu jak po swietach wroci Ender to pomyslimy nad jakims stalym logiem dla forum - to co jest w tej chwili u gory to prowizorka - a jak juz raz sie je porzadnie zaprojektuje i wykona razem z nazwami i adresami stron, to potem nie bedzie juz tak latwo wprowadzic zmiany... i tyle.
Stad ponowienie propozycji skierowane defakto do dwu witryn: Piok & Kabuki i Suchy - jesli chcecie sie przylaczyc to zapraszam do linkowania sie do tego forum. Jesli sie zdecydujecie to fajnie - jesli NIE to tez dobrze - zawsze jestescie tu jako postujacy mile widziani. Prosilbym po prostu o podjecie decyzji w jakims najblizszym czasie.
Pozdro
CIACHO ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-03-28 20:07:29
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
W porządku, po licznych naciskach decyzja jest taka, że najprawdopodobniej (tak na 85%) przyłączam się do tej inicjatywy, w szeroko pojętym interesie swoim i wszystkich, bo jedno duże wspólne forum wydaje się jak najlepszym rozwiązaniem, chociaż szkoda opuszczać mi jej w momencie gdy licznik nabija 1500 .
Ale parę spraw wymaga wyjaśnienia (nie to że się czepiam albo mam jakieś frustracje, ale to trochę boli, wyrzucę to z siebie i poczuję się wtedy może trochę lepiej)
1. oszczercza kampania nt. forum obcy.net, które jakiś miesiąc temu NIKOMU się nie podobało i oprócz paru osób wszyscy bluzgali na każdy jego element. Mam rozumieć, że teraz nagle wszyscy zmienili zdanie, zrobili zwrot o 180 stopni i -ach- jak teraz jest super, wszystkim się podoba i wszyscy tu postują. Ciacho, mogłeś postawić sprawę jasno, że albo forum będzie twoje albo gówno z tego wyjdzie, zrozumiałbym. Ale to, co Ty robiłeś (jakieś pokrętne wyjaśnienia, potem zrobienie forum na identycznym enginie, a teraz bezczelne ( ) namawianie do zalinkowania się) były trochę nie na miejscu.
2. Przemilczam sprawę obrzucania nas inwektywami ("gówniarska konkurencja" itepe), to świadczy o tylko o poziomie piszącego.
3. Na tamtym forum żadne bluzgi na Ciacha nie leciały. Był tylko jeden na tomexxa, ale nie był on mojego autorstwa.
To chyba tyle, jak coś sobie jeszcze przypomnę to na pewno tu rzucę.
|
|
2002-03-29 12:07:34
|
|

MODERATOR
|
...
>Ciacho, mogłeś postawić sprawę jasno, że albo >forum będzie twoje albo gówno z tego wyjdzie, >zrozumiałbym. Ale to, co Ty robiłeś (jakieś >pokrętne wyjaśnienia, potem zrobienie forum na >identycznym enginie, a teraz bezczelne () >namawianie do zalinkowania się) były trochę nie >na miejscu.
Oj, to chyba pisane zartem ale jakby ktos wzial na powaznie to wyjasnie jeszcze raz po raz ostatni:
Nigdy nie chodzilo o to ze "forum będzie moje albo gówno z tego wyjdzie" - po prostu przez dlugi czas ten engine mi sie nie podobal - nie chcialem takiego rozwiazania jak otwieranie forum w nowym oknie i wolalem drzewkowa budowe. Szukalem czegos innego (zalozylem kilka bordow na polskich i zagranicznych darmowych enginach i testowalem je) - jednak niestety okazalo sie ze nie tak latwo znalezc przyzwoite darmowe forum... wiec w koncu postawilem na probe to probuja dobrac sobie kolorystyke i wcisnac je w ramke mojego okna, ale sie nie udalo... i jakos zostalo tak jak jest teraz.
Zasadniczo dosc dlugo sadzilem ze to forum bedzie "poza glownym obiegiem" a wszyscy sie poliknuja do was - wyszlo inaczej - wybor postujacych, ja nikogo nigdy nie zachecalem "postuj u mnie a nie u konkurencji".
Propozycja zostala ponowiona bo moze jednak lepiej bedzie jak bedzie jedno wspolne forum - moze cos sie bardziej ruszy i wiecej postow bedzie.
Przywilej bycia adminem forum to zaden przywilej - cenzury zadnej tu nigdy nie bylo i nie bedzie. Poczatkowo zalezalo mi na niebieskim layoucie coby wspolgral z designem mojej strony - ale ostatecznie skoro forum otwiera sie w nowym oknie to jesli jakos bedzie wam na tym strasznie zalezalo to mozemy ustalic jakas inna kolorystyke. Jedyny "przywilej" admina to mozliwosc zbanowania usera ktory by rzucal personalnie miesem pod adresem innych postujacych... sytuacja taka nigdy sie dotychczas nie zdazyla i mam nadizeje ze sie nigdy nie zdazy. Podsumowuja jesli komus bedzie na tym zalezalo - to moge mu ów watpliwy "przywilej" odstapic!
Mam nadzieje ze ten post zakonczy juz temat "wspolnego forum" i teraz bedziemy juz tylko postowac o ALIEN(S) czy tematyce zwiazanej z szeroko pojetym SF :)
Pozdrawiam
CIACHO ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-03-29 12:49:04
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
chcąc czy nie chcąc strzeliłeś sam samobója...
"młode strony które próbowały konkurować z Ciachową i konkurencji nie wytrzymały. Wcale nie miałem na myśli ciebie. Nie obraź sie ale twoja strona jeszcze długo z Ciacha konkurować nie będzie mogła."
Opis jak ulał pauje do mojej strony... ale potraktuję to humorystycznie...
|
|
2002-03-29 19:38:00
|
|
HICKS
|

MODERATOR
|
Ostatnio zmieniony przez HICKS dnia 2004-11-27 22:02:08, w całości zmieniany 1 raz
|
|
2002-03-29 19:44:53
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
Przecież mówię, że w tej chwili nie traktuję już tego poważnie.
|
|
2002-03-30 14:00:12
|
|
HICKS
|

MODERATOR
|
|