Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: ::UWAGA:: AL()EN SAGA CONTEST
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

::UWAGA:: AL()EN SAGA CONTEST

Witam wszystkich! Smile
Niniejszym ogłaszam konkurs dla fanów SAGI (i nie - nie chodzi mi o herbate). Limit górny wieku - nieograniczony. Limit dolny - osoby powyżej jednego miesiąca (tu ukłon w stronę pewnej Fanki Smile)
Sam oczywiście nie biore w nim udziału.

Oficjalny skrót konkursu - ASC (temat wyjasnia) Very Happy

Jutro (14.11.2005r) podam jedno, lub dwa pytania. W środę również i tak dalej do niedzieli. Możecie się swobodnie wypowiadac w temacie, jednak odpowiedzi na pytania proszę wysyłac na priva (lub maila) do wtorku (22.11.2005r). Po tym terminie wyłonię zwycięzców. Jeśli jednak będą osoby z taką samą liczbą punktów, a będzie ich więcej niż ilość nagród są dla nich przewidziane dodatkowe pytania.

Najlepiej jesli wszystkie odpowiedzi znajda się w jednej wiadomości (inaczej miałbym zapchana skrzynke przez pojedyncze odpowiedzi Smile)

Nie jest to w 100% konkurs z Waszej wiedzy o sadze. Przy niektórych pytaniach będziecie musieli się trochę wysilić i poszukać odpowiedzi (net, filmy, dane na wlasnym komputerze - co chcecie Smile).
Nie oczekuję iz odpowiecie w 100% dobrze na wszystkie pytania. Osobiście staram się by były trudne i zachowały ten poziom.

Bedą one dotyczyć niemal wszystkiego co związane z Obcym. I żeby nie było złudzeń - niestety dla tych co nienawidzą wątpliwe "dzieło" andersona - niektóre będą dotyczyć filmu avp.

Za każde pytanie będzie punkt. Osoby, które uzyskaja największą ich liczbę otrzymają nagrody. Od razu odpowiem na pytania - są to nagrody zacne. Napewno przypadną do gustu zwycięzcomm, o to mogę Was zapewnić.

Ich liczba jest MOCNO OGRANICZONA tak więc prosze o niewymienianie się odpowiedziami w żaden sposób. Niech to będzie czysta walka Mad

Jeszcze co do nagród - osoba na I miejscu wybiera sobie nagrodę jako pierwsza. i tak dalej do ich wykończenia. Jaka jest ich liczba - nie powiem Smile

Życzę wszstkim chętnym powodzenia!

EDIT I (14-11-2005)
1. Podaj nazwisko aktora, który jako pierwszy miał rolę Hicksa w filmie Jamesa Camerona.
2. Co sie stało z aktorem, który pierwotnie miał grać Kane'a w filmie Ridley'a Scott'a? Dlaczego nie zagrał w tym filmie?

EDIT II (15-11-2005)
3. Ściągnij plik. Rozpakuj. Przesłuchaj. Zadanie polega na określeniu utworu z jakiego pochodzi, oraz filmu w jakim cały utwór się znajduje.
http://mikhasik.w.interia.pl/ASC-sound.zip
4. Podaj przyczynę dla której obcy z filmu Scotta i Camerona się róznili (chodzi o głowę). Podaj również "naukowe" tłumaczenie jednego z nich.

EDIT III (16-11-2005)
5. Alex Thomson odpowiedzialny za zdjęcia w filmie Davida Finchera zastąpił po dwóch tygodniach kręcenia inną osobę odpowiedzialną za zdjęcia. Kto był pierwotnie odpowiedzialny za zdjęcia?
6. Hans Rudi Giger miał ongiś pewien kłopot przez Holendrów. Uważali oni bowiem iż jego obrazy są...właśnie – co oni uważali? Podpowiedź – całą sprawę sprostował pewien expert na korzyść Gigera.

EDIT IV (17-11-2005)
7. Ściągnij plik. Rozpakuj. Obejrzyj. Obrazek przedstawia wycinek z komiksu. Określ jego tytuł oraz twórcę (osobę, która go narysowała).
http://mikhasik.w.interia.pl/ASC-image.zip
8. Jaka była nazwa pierwszego dzieła Gigera, z którym zetknął się Ridley Scott?
9. Wyjaśnij genezę słowa „xenomorph”.

EDIT V (18-11-2005)
10. Kto był odpowiedzialny za scenografie (Production Design) w filmie „Obcy: Ósmy Pasażer Nostromo”? Na czyją sugestię został on zatrudniony?
11. Obrazek przedstawia jeden z wielu sketch-artów, które poprzedzały każdy film z Obcym. Określ z jakiego filmu pochodzi ten sketch-art oraz nazwij to co się na nim znajduje (konkretna nazwa).
http://mikhasik.w.interia.pl/ASC-image-2.rar
12. „Having left its victim, the Alien promtly grows to man-size, whereupon it is terrifically dangerous. It is very mobile. Strong, and capable of tearing a man to pieces. It feeds on human flesh.” – kto jest autorem tych słów?

EDIT VI (19-11-2005)
13. „Well, he certainly is obsessed with the alien creatures, and so far he appears to be the only one on board.”
PYTANIE – z jakiego komiksu pochodzi ów cytat?
14. Co nazywano „Nottingham Lace”?
15. Co to jest „poontang”?

EDIT VII (20-11-2005)
16. Podaj faktyczną ilość obcych wykorzystanych w filmie Camerona
17. Ile w zaokrągleniu wynosiła kwota, jaką wykorzystano na plany zdjęciowe, których nigdy nie wykorzystano, w filmie Obcy 3?
18. Firma Twentieth Century Fox nie była zachwycona sumą jaką chciała Sigorurney Weaver za gre w ALIENS. Na jaki firma wpadła pomysł by rozwiązać ten problem?
19. Czego hybrydą jest M41A Pulse Rifle (chodzi o faktycznie istniejące bronie)?
20. Po zakończeniu zdjęć do filmu Camerona, SW dała małej dziewczynce zdjęcie. Co było na nim napisane?
21. Ściągnij plik. Rozpakuj. Obejrzyj. Kiedy (dzień, miesiąc, rok) został stowrzony ten rysunek?
http://mikhasik.w.interia.pl/ASC-image-3.rar
22. Ile "krzyzy" stworzono na potrzeby filmu Obcy 3?
23. ID# 971/L6 02P - podaj datę urodzenia.

FINAL EDIT
UWAGA: Z racji iż niektóre pytania zawerały dwie odpowiedzi - postanowiłem wprowadzić rózwnież punktację połowiczną.

A oto i odpowiedzi:
1. James Remar
2. Jon Finch go zastapił, ponieważ zachorował na cukrzycę.
3. "Obcy 3" - Lullaby Elegy
4. Za dużo ruchu w filmie. Starszym osobnikom to znikało.
5. Jordan Cronenweth
6. Uważali iż były to zdjecia.
7. ALIENS vs. PREDATOR; Phill Norwood
8. BRAIN SALAD SURGERY - było pierwszym dziełem Gigera z jakim zetknął się Scott.
9. XENOMORPH - nazwa pochodzi od greckich słów xenos (obcy, nieznajomy) oraz morph&ecirc; (forma). Termin tłumaczy się jako "Obcą formę"(życia).
10. MICHAEL SAYMOUR; IVOR POWELL (ASSOCIATE PRODUCER) dał zasugerował go na to stanowisko.
11. Betty
12. DAN O’Bannon
13. ALIENS: WIDMO
14. Krowi żołądek
15. Szczerze mówiąc był to pewnego rodzaju żart zainspirowany "Taktyką Hudsona", która jest dostepna u CIACHA na stronie. Nie myslałem że na to odpowiecie a jednak :)WSZYSCY PO PUNKCIE! Very Happy
16. 6
17. 7 mln. $
18. Firma Twentieth Century Fox nie była zachwycona sumą jaką chciała Sigorurney Weaer za gre w ALIENS. Co w tej sytuacji zrobiła firma? zaproponowali Jamesowi by zrobił wersje bez ripley
19. Tomphson'a (submachine gun) oraz Shotgun'a.
20. "To Carrie, love Sigourney"
21. 19/8/1990
22. 4
23. 7 listopad 2093

A oto i zwycięzcy I Oficjalnego ASC
I miejsce - HICKS
II miejsce - Mefisto
III miejsce - Sammael

GRATULUJĘ WSZYSTKIM ZWYCIĘZCOM ORAZ DZIĘKUJĘ ZA UDZIAŁ!

SPECJALNE PODZIĘKOWANIA DLA SUCHEGO ZA POMOC W KONKURSIE!!

Ostatnio zmieniony przez MIKET dnia 2005-11-26 00:03:12, w całości zmieniany 13 razy
2005-11-13 19:58:32
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Ho ho ho Cool Bardzo fajna inicjatywa Smile I do tego nagrody, fiu fiu Surprised

RESPECT

Uprasza sie o nie spoilerowanie i nie udzielanie publicznie odpowiedzi coby nie psuc zabawy.
Jedziemy z tematem
2005-11-14 00:19:51
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Może wreszcie się coś ożywi.

No to... poczynajcie
2005-11-14 00:50:07
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

no no Miket wygrał tamte 11 milionow Wink

zadaj swe pytania strażniku Miket, nie boje się ! Wink
2005-11-14 09:47:59
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Niektóre pytania mogą wydac się łatwe, inne trudne Smile
Zreszta całośc ocenicie na koniec.
2005-11-14 17:14:37
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Czyli POSZŁY KONIE PO BETONIE

Niezbyt trudne te pytania Surprised
2005-11-14 17:41:14
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Taka rozgrzewka Wink
Swoją droga nie wszyscy pewnie to wiedza z głowy Smile
2005-11-14 18:34:51
Michoo76
Force will be with you....

Gunnery Sergeant

Miket

Moze na pierwsza nagrode uda sie Tobie namowic Sigourney na kolacje.....
..albo obcego Smile
2005-11-14 18:41:03
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 5059137 Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

łatwiejsze/trudniejsze pytanie imho tym razem. Zobaczymy sie jutro Twisted Evil
2005-11-15 07:34:58
Alienica
AL|ENS

Lance Corporal

Miket!

Chciałam sobie posłuchać tego, co tam zamieściłeś, ściągnęłam i się nie chce otworzyć... Mad Sad
2005-11-15 08:10:24
Alienica
AL|ENS

Lance Corporal

Ok - już działa. Wink
2005-11-15 09:08:13
Suchy
F161

MODERATOR

Fajne i ciekawe pytania Smile Jeszcze raz gratulki Miket.

Namawiam wszystkich do zabawy nawet jesli beda znali tylko kilka odpowiedzi. Ot taki maly sprawdzian. Moze kilka pytan skloni was do poszperania troche w necie i przypomnienia sobie kilku ciekawych faktow z Sagi. Przy okazji moze uda sie znalesc cos czego wczesniej nie wiedzielismy Wink

Ja swoje odpowiedzi przysle w jednym privie ostatniego dnia konkursu
(i przyznam ze juz z jednym pytaniem mam maly klopot Cool).

2005-11-15 09:22:28
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

I bardzo mnie t ocieszy Suchy Very Happy
To będzie dla mnie mały dyshonor jesli wszyscy odpowiecie na wszystkie pytania dobrze Very Happy
2005-11-15 12:47:00
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

gwoli ścisłości - rozumiem, że można wysłać (a nawet jest to wskazane) wszystkie odpy dnia ostatniego ?
Co do utworu, to (wybaczcie, ale ostatnio różnie kontaktuję, a zdanie jest dziwnie napisane) należy podać jego tytuł i część sagi czy może być też np scena z której pochodzi ?
A tak to konkurs wypasiony - też mam problem z jednym pytankiem :>
2005-11-15 15:29:52
Surtsey

Lieutenant Colonel

ja póki co nie mam jak ściagnać tego pliku, wiec ariwederczi Sad
2005-11-15 17:02:44
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

hehe tez mam 1 problem - wlasnie z tą muzyczka, trzeba chyba wrzucic na hd soundtraki z filmow;p

go go Miket, teraz pytanie o rozmiar majtek Ferro Very Happy
2005-11-15 17:11:34
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

SAMMAEL napisał:
go go Miket, teraz pytanie o rozmiar majtek Ferro Very Happy

ona nie nosiła majtek Razz
2005-11-15 17:30:16
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Le Mef - chodzi o to byscie podali tytuł utworu plus tytuł filmu z jakiego ten utwór pochodz (jak znajdziecie odpa na pierwsza czaesc pytania to macie na rece czesc druga Smile

Co do odpowiedzi - jasne możecie mi wysyłac od razu ale UPRASZA SIE (Very Happy) by wysłac wszystkie razem, w jednej wiadomości/mailu do wtorku - z tym że we wtorek juz nie przyjmuje. Czyli macie cały poniedziałek by mi je wysłac Smile (przypominam ze w niedziele będą ostatnie pytania)

Surt - jakto nie masz jak? prawy przycisk myszy i "zapisz element docelowy jako" Very Happy

Sammael - dokładnie o to mi chodziło Twisted Evil te godziny słuchania ost. dla glupiego jednego kawałka...
2005-11-15 19:07:30
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

MIKET napisał:
Co do odpowiedzi - jasne możecie mi wysyłac od razu ale UPRASZA SIE (Very Happy) by wysłac wszystkie razem, w jednej wiadomości/mailu do wtorku - z tym że we wtorek juz nie przyjmuje. Czyli macie cały poniedziałek by mi je wysłac Smile (przypominam ze w niedziele będą ostatnie pytania)

hmm, to ode mnie najwyżej dostaniesz na dwa razy Razz

MIKET napisał:
Sammael - dokładnie o to mi chodziło Twisted Evil te godziny słuchania ost. dla glupiego jednego kawałka...

hehe, to akurat moim zdaniem łatwe się okazało Very Happy
2005-11-15 19:22:51
J.Vasquez

Captain

Kurcze też mam z jednym problem, chyba wszyscy mamy z tym samym, oj Miket Miket Surprised

Wyśle wszystkie odpowiedzi razem. Faaajna zabawa Laughing
2005-11-15 20:54:08
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Strona: 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu