Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Xenogenesis
qLA

Lance Corporal

Xenogenesis

Mam male pytanko-czy ktos wie skad moge sciagnac ten filmik? Przeszukalem chyba wszystkie strony, ktore mi przyszly do glowy, kazdy program p2p i nic, wiec zglaszam sie do Was panowie.
Zalezy mi na tym filmiku.
2004-03-13 22:08:58
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Sonic2

Lance Corporal

Film Xenogenesis? A jest cos takiego? Ja mam tylko komiks Xenogenesis... ale proszę mnie nie gnoić, bo jestem zdeczka niedoinformowany Very Happy
2004-03-14 09:57:43
Kartman

Private First Class

Ja też mam tylko komiks. Nigdy nie słyszałem o tym filmiku.
2004-03-14 11:18:48
qLA

Lance Corporal

"XENOGENESIS

James Cameron rozpoczął swoją pracę w przemyśle filmowym w roku 1978. Wtedy to właśnie zajął się on wyreżyserowaniem napisanego przez siebie scenariusza do krótkiego (12 min.) filmu pt. „Xenogenesis”. Debiut filmowy Camerona opowiada o poszukiwaniu przez człowieka nowego świata, w którym można by od nowa zacząć akt stworzenia. Sekwencja otwarcia to kilka obrazów (autorstwa Camerona) mających wprowadzić nas w temat. Na jednym z nich widzimy mężczyznę, który trzyma kobietę. Na jednej ręce mężczyzny w ogóle nie ma skóry, przez co widzimy, iż jego szkielet jest z metalu. Nie wydaje wam się, że już gdzieś to widzieliście? Przypomnijcie sobie scenę z T2 gdzie A.S. nacina i zdejmuje skórę z ramienia. Po minutowym wprowadzeniu mamy widok na bohatera o imieniu Raj (gra go William Wischer Jr. - będzie on współpracował z Cameronem jako współscenarzysta T2). Spacerując po opuszczonym statku kosmicznym nasz bohater natrafia na wielkiego robota (wygląda on identycznie jak gąsienicowe maszyny wojenne z T2). Robot atakuje Raja i gdy wydaje się on już zgubiony na pomoc przybywa Laurie (Margaret Undiel). Wyważa ona drzwi i staje do walki siedząc w długonogim robocie, którym steruje za pomocą joysticka (podobieństwo do pojedynku Ripley z królową jest oczywiste. Postać Laurie była z pewnością pierwowzorem Ripley – mają identyczne fryzury). Finał to walka „na krawędzi” (rozprawa z królową w „Aliens”). „Xenogenesis” to film, który zadziwia nie tylko dla tego, że okazuje się on źródłem motywów, które są już powszechnie znane. J. Cameron w ciągu 12 minut potrafił tak rozkręcić akcję, że zapominamy o niedoborze zarówno w kwestii fabularnej jak i scenograficznej."

Ze strony Ciacha. No wiec taki film musi istniec i gdzies go chyba mozna znalezc. Pomocy, prosze!
2004-03-14 12:32:22
Sonic2

Lance Corporal

Ze strony CIACHA, mówisz? Nic takiego tam nie widziałem... no, ale idę gdzieś poszukać...
2004-03-14 14:12:23
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

XENOGENESIS

Do wszystki zainteresowanych. Filmik XENOGENESIS można pobrać tu:

http://www.filmthreat.com/index.php?section=videos&Id=59&archive=&match=&page=0

Nie do wiary, ale człowiek, który odpowiadał za reżyserię tego clipu, w 8 lat później stworzył ALIENS. To się nazywa awans Smile
2006-05-25 12:19:14
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu