Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Pytanie o Dropship'a ...
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Pytanie o Dropship'a ...

Zastanawialiście się kiedyś jakim cudem on wogóle lata ??? To jak lata w kosmosie to wiadomo - ale jak do jasnej unosi się w atmosferze ? Bo lot ma podobny to helikoptera ( podobnie startuje ) ale przecież nie ma skrzydeł , ani wirnika ????
Żeby nie wyszło na to, że się czepiam dodam , że dropship to mój ulubiony pojazd zaraz po Sulaco ..
2002-03-22 12:26:50
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

re:

Jak lata w kosmosie wiadomo - w ladowni Sulaco, jak lata z orbity w atmosfere tez wiadomo i nie ma w tym zadnej magi - zas podobienstwo do helikoptera... hmmm... moze ciag dysz/silnikow daje sie odwrocic jak w harierze, i dzieki temu moze unosic sie na ksztalt helikoptera ponad kolonia HH? - zaraz ktos skontruje ze w podwoziu nie ma zadnych wlotow/wylotow a silniki nie wygladaja na zamocowane tak zeby sie dalo odwracac sile ciagu... ale nawet jesli jest jakas niescislosc to mnie to akorat nigdy specjalnie nie razilo.

Pozdro
CIACHO
2002-03-22 13:11:07
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
tomexx

Second Lieutenant

Dropship byl mocno wzorowany na Harierze. (glownie jego tylnia czesc kadluba wraz z usterzeniem) Tak samo jak Harier pisiada wektorowane dysze na bokach kadluba. W filmie byc moze widac to w scenie kiedy Bishop ewakuluje Rip i Newt wprost sprzed lap Krolowej.
2002-03-22 19:25:31
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
KainAbel

Lance Corporal

UD-4 Potwierdzenie

tomexx ma rację. Dropship to pojazd wektorowy, rzeczywiscie posiada małe dysze sterowania ciagiem, tak jak harrier po dokach kadłuba. Poza tym to pojazd XXII wieku.
2002-03-29 10:56:49
wasiel

Private

no, ,,,,,,,,,

Lot drop schip-a pszypomina mi brytyjski miśliwiec harier , szmolot pionowego startu i londowania ktuóry już teraz jest na uzbrojeniu kilku państw europejskich i japoni
2004-03-17 15:00:37
tomexx

Second Lieutenant

Nie chcial bym byc namolny hehehe he he ....hehe
ale moze Wasiel nie zauwazyles, ze ten topic nie byl ruszany od prawie 2 lat!!!! LOL Very HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery Happy
2004-03-17 20:36:27
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Topic nie byl ruszany od dwu lat... a polskie sily zbrojne nadal nie maja hariera... i skad mam wziazc czesci zeby dropshipa poskladac w piwnicy?! :)

Ale czasem fajnie przypomniec stary topik! Smile
2004-03-17 22:01:12
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

byle nie za duzo takich topicow....

bo po jakism czasie drazni.
Jak wyplywaja nowe fakty, to lepiej nowy topic. Przynajmniej ludzie por az kolejny napisza co mysla Smile i bedzie na zywo. BO tak mam wrazenie jakby ktos komentowal ktory ma 20 lat....
2004-03-17 23:36:37
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
wasiel

Private

nie wiedzałem

ten post nie był ruszny od 2 lat!!...dziwne rzeczy [U][/U]dzieją sie na tym świecie...........
2004-03-20 09:17:54
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu