Autor |
Temat: LACZI SZABI |

Lieutenant Colonel
|
LACZI SZABI
Jakoś w środku sesji egzaminacyjnej dostałem maila od niejakiego Lacziego Szabiego, koleś jest Węgrem (ale nie nie pisał po węgiersku ) i IMHO ma fach w rękach. Napisał, że jest wielkim fanem Siggi, znalazł moja stronę, jest pod wrażeniem i prosi o umieszczenie swojej pracy na moim sajcie. A oto obraz, malowany farba olejną by Laczi:
http://www.lanima.com/laczi/paintings/sigourney-painting.html
nie wiem, jak wam, ale mnie sie podoba.
Troche infa powymienialiśmy i dowiedziałem się, ze z zawodu jest graphic designerem, jest w składzie firmy Crimson - Floyd i ma zajoba na punkcie Alien 3
Tutaj macie link do animacji A3 w 2D
http://www.lanima.com/laczi/alien-2d/index.html
obecnie pracuje z kumplami nad fanowskim filmem Star Wars. Zapytałem, czy nigdy nie myślał o fanfilmie o Aliens, a on, że i owszem, mieli takie plany, i nawet zrobili to:
http://www.lanima.com/laczi/film/alien/
ale plan spalił na panewce, wiecie, brak scenariusza i takie tam.
Obadajcie jego strone
www.lanima.com/laczi
i na koniec rysunek alienka:
http://www.lanima.com/laczi/graphics/alien-swim.html
w tej chwili kolo nie ma czasu, ale jeszcze go powypytuje, heh i zmusze do zrobienia fanfilmu o obcym
trzymcie sie ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2005-03-02 10:13:11
|
|

Lieutenant Colonel
|
Obraz ladny, nie bede sie czepial bo nie ma w sumie czego
A A3 w 2D znane jest od daaawna, od paru lat, calkiem wesoly, choc Alien jest... no.. jaki jest kazdy widzi  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2005-03-02 10:25:58
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
Sigi całkiem niezle wyszła, szczegolnie jesli tak byłaby namalowana na płutnie;)
ale żeby obcokrajan namawiać na krencenie faaliena?? to ty Surt? kolaborant?? konkurencje bedziesz nam robił? nech se wegrzy w nosie dlubają i dumaja nad scenariuszem, my filmik walniemy Oskardy zajumamy i rządzic będziemy  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-03-02 10:34:46
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Wydaje mi się że zagadnienie tego filmiku było już poruszane na forum (w każdym razie widziałem go podobnie jak Rogal).
SAMMAEL bierzmy się do roboty Skleć jakiś scenariusz  ____________________________________
|
|
2005-03-02 11:37:04
|
|
MODERATOR
|
|
2005-03-02 14:16:45
|
|

Lieutenant Colonel
|
SAMMAEL napisał: |
ale żeby obcokrajan namawiać na krencenie faaliena?? to ty Surt? kolaborant?? konkurencje bedziesz nam robił? nech se wegrzy w nosie dlubają i dumaja nad scenariuszem, my filmik walniemy Oskardy zajumamy i rządzic będziemy  |
buahaha, wiedziałem, że cos sie ruszy z naszym fanfilmem jak zapodam to info. My Polacy juz tak mamy, że jak chodzi o naszą narodową dumę, to od razu bierzemy sie do roboty, nie bedzie Węgier pluł nam w twarz
A Lacziego namawiałem, bo doskonale znam nasz wcześniejszy zapał + ograniczone możliwości (lokalizacja, czas, fundusze)
ale teraz widze sportową złość, tylko nie ochłońcie za szybko
Sammael, Laczi twierdzi, że Siggi jest na płótnie. Gdyby nie był takim zajobem na jej punkcie, namówiłbym, żeby mi wysłał
Swoja droga moja kumpela z Włocławka fajnie rysuje, i obiecała, że jak skończy z Siggi, podeśle (jak ją ładnie poprosze )
A co myślicie o tym modelu aliena do ich fanfilmu?
Tego nie zrobil Laczi, tylko jego kumpel ze squadu  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2005-03-02 15:25:20
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
HICKS napisał: | Skleć jakiś scenariusz  |
a początek scenariusz to pestka, ba mozna zrobic nawet same 5minutowe ujecia aby wprawy nabrac, z miejscem nie problem, zapraszam do raszowki - opuszczona baza radziecka (nawet a komurkach wyskakuje jako baza radziecka:D), a jak nie to ktoras z lódzkich fabryk itp.
scenaka? narrator krotko opowiada o tym ze "przed woją" (tą atomową of kors:P)byla tu tajna baza naukowa itp. kamerka pokazuje garstke "awanturnikow" (nas:P) zwiedzających ruiny w poszukiwaniu cudow z minionej epoki, akurat na dworze w tym czasie szaleje RAD Storm i nie moza wyjsc z podziemi, a tam z kolei....
proste prawda? i mamy secenaiurusz na 20minut filmu "grozy" ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-03-02 15:28:30
|
|

Major
|
SAMMAEL napisał: |
obcokrajan namawiać na krencenie faaliena?? to ty Surt? kolaborant?? |
bez pomowien prosze o mojej osobie
a o fanfilmie to nic nie mowcie, bo jak na zlocie proponowalem to sie nikomu nie chcialo. do tego trzeba miec duzo czasu, troche kasy i duzo zapalu. nie mowiac juz o przynajmniej minimalnym talencie aktorskim
|
|
2005-03-02 15:44:04
|
|

MODERATOR
|
Hmmmmm fanfilm...
bylem swiadkiem krecenia filmu przez Dealon i kilka osobz Plan9. Zajelo to moze z 3 godziny....
Gorzej z montazem - bo to trwalo troche dluzej.
Jedyne co - to trzeba chciec, a nie gadac o tym.
(dla wyjasnienia - ja mam gdzies fanfilm, nie przykladam do tego reki, tylko bawi mnie ciagle "zbieranie" sie do krecenia, bez widocznych efektow....) ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2005-03-03 09:43:15
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
Hehehe....
mnie to też powiem Ci bawi setnie, zwłaszcza wiedząc po Serduchu i chłopakach z Wafki ile to zajmuje czasu i energii. Ale przy podejściu "weźmy się i zróbcie" - jeszcze nic się stworzyć nie udało.
jeśli ktoś czuje się urazony złośliwością - potraktujcie to jako koleżeński przytyk mający zadziałać jak motywacja
no offence  ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2005-03-03 14:06:36
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
Szczerze mówiąc też na razie wolałbym się angażować w produkcję czegokolwiek, więc tylko dam parę dobrych rad z praktyki.
- Nakręcenie 5 minut filmu akcji, który ma ręce i nogi, to ok. 3 dni zdjęciowe - przy założeniu dobrego zaplanowania.
- Dobre zaplanowanie = plan co, kiedy, jak, z kim kręcimy i oczywiście z pełnym wyposażeniem (rekwizyty) na planie, jak również wcześniejsze rozpoznanie obiektu/pleneru i zaplanowanie scen.
Niestety "na szybko" nie da się skręcić za bardzo nic sensownego, chyba że ma się naprawdę duże zdolności improwizacyjne, a przy tak specyficznym temacie jak Obcy, takie podejście chyba odpada zupełnie.
Nie żebym Was zniechęcał, ale uczcie się na błędach innych  ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2005-03-03 15:14:59
|
|

MODERATOR
|
Dodam do tego co ja widzialem: krecenie - z 3 godizny (moze troche wiecej), ale...
- gotowy byls cenariusz (hehehehe... - Delano wie pewnie czemu sie smieje)
- gotowe byly rekwizyty
- ekipa ma wprawe w kreceniu filmow
wiec samo krecenie bylo, powiedzmy szybkie (ale AvP to nie bylo), za to orgaznizacja calosci trwala pewnie troche dluzej....
zycie...
 ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2005-03-03 19:38:14
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
no filmik 2d juz był dosc dawno...ale statua aliena....szok...świetna robota - co by nie mowic - duzo sie pewnie nad nim napracowali
...a fan film zrobic mozna i w Polsce...A CO!  ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2005-03-04 20:38:32
|
|
Cannon fodder
|
Re: LACZI SZABI
Help! Can anybody help me with translation? I'm very curious about what is going here about me Greetings: LACZI - www.laczi.com
|
|
2006-01-06 23:53:04
|
|

Lieutenant Colonel
|
Everyone is commenting your great painting (which is really good) and people are questioning if its digital art or made by hand on a canvas. The rest is a different topic that includes the different Siggi Fan films. Also there is a conversation about making a polish Siggi fan film .
|
|
2006-01-07 03:07:04
|
|
Cannon fodder
|
I see! Thank You! Well, it is a digital picture done in Painter, I admit. But even though, it was a hard work doing it. It's been a long time since I haven't done anything that I could show to You people. I'm working on my very own film now, and the interesting thing about it, that I wanna have alien-like beautiful genetically enhanced intelligent creatures.
http://www.lanimapictures.com/outland
This is the site of my film project. Please feel free to visit and write to me, how you like it! More concept-art soon! Thank you for your interest! Greetings: LACZI - www.laczi.com
|
|
2006-01-07 04:52:27
|
|

Lieutenant Colonel
|
Hoho
Laczi, hi again
I've already seen your message in my mailbox Soon you'll receive my answer. Please be patient. Anyway, be our guest  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2006-01-07 12:45:32
|
|
Cannon fodder
|
Thank You!
"Soon you'll receive my answer. Please be patient. Anyway, be our guest "
|
|
2006-01-07 12:54:53
|
|

Lieutenant Colonel
|
Ok, check out your mailbox
greets ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2006-01-07 13:18:33
|
|
|