Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: LACZI SZABI
Surtsey

Lieutenant Colonel

LACZI SZABI

Jakoś w środku sesji egzaminacyjnej dostałem maila od niejakiego Lacziego Szabiego, koleś jest Węgrem (ale nie nie pisał po węgiersku Wink) i IMHO ma fach w rękach. Napisał, że jest wielkim fanem Siggi, znalazł moja stronę, jest pod wrażeniem i prosi o umieszczenie swojej pracy na moim sajcie. A oto obraz, malowany farba olejną by Laczi:

http://www.lanima.com/laczi/paintings/sigourney-painting.html

nie wiem, jak wam, ale mnie sie podoba.

Troche infa powymienialiśmy i dowiedziałem się, ze z zawodu jest graphic designerem, jest w składzie firmy Crimson - Floyd i ma zajoba na punkcie Alien 3 Smile

Tutaj macie link do animacji A3 w 2D Smile

http://www.lanima.com/laczi/alien-2d/index.html

obecnie pracuje z kumplami nad fanowskim filmem Star Wars. Zapytałem, czy nigdy nie myślał o fanfilmie o Aliens, a on, że i owszem, mieli takie plany, i nawet zrobili to:

http://www.lanima.com/laczi/film/alien/

ale plan spalił na panewce, wiecie, brak scenariusza i takie tam.

Obadajcie jego strone

www.lanima.com/laczi

i na koniec rysunek alienka:

http://www.lanima.com/laczi/graphics/alien-swim.html

w tej chwili kolo nie ma czasu, ale jeszcze go powypytuje, heh i zmusze do zrobienia fanfilmu o obcym Very Happy

trzymcie sie
2005-03-02 10:13:11
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Obraz ladny, nie bede sie czepial bo nie ma w sumie czego Smile

A A3 w 2D znane jest od daaawna, od paru lat, calkiem wesoly, choc Alien jest... no.. jaki jest kazdy widzi Very Happy
2005-03-02 10:25:58
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Sigi całkiem niezle wyszła, szczegolnie jesli tak byłaby namalowana na płutnie;)

ale żeby obcokrajan namawiać na krencenie faaliena?? to ty Surt? kolaborant?? konkurencje bedziesz nam robił? nech se wegrzy w nosie dlubają i dumaja nad scenariuszem, my filmik walniemy Oskardy zajumamy i rządzic będziemy Razz
2005-03-02 10:34:46
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Wydaje mi się że zagadnienie tego filmiku było już poruszane na forum (w każdym razie widziałem go podobnie jak Rogal).

SAMMAEL bierzmy się do roboty Razz Skleć jakiś scenariusz Smile
2005-03-02 11:37:04
Suchy
F161

MODERATOR

http://board.g4sa.net/viewtopic.php?t=316&highlight=

Ten obraz Siggi niczego sobie Smile.
2005-03-02 14:16:45
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

SAMMAEL napisał:

ale żeby obcokrajan namawiać na krencenie faaliena?? to ty Surt? kolaborant?? konkurencje bedziesz nam robił? nech se wegrzy w nosie dlubają i dumaja nad scenariuszem, my filmik walniemy Oskardy zajumamy i rządzic będziemy Razz

buahaha, wiedziałem, że cos sie ruszy z naszym fanfilmem jak zapodam to info. My Polacy juz tak mamy, że jak chodzi o naszą narodową dumę, to od razu bierzemy sie do roboty, nie bedzie Węgier pluł nam w twarz Very Happy

A Lacziego namawiałem, bo doskonale znam nasz wcześniejszy zapał + ograniczone możliwości (lokalizacja, czas, fundusze) Smile
ale teraz widze sportową złość, tylko nie ochłońcie za szybko Smile

Sammael, Laczi twierdzi, że Siggi jest na płótnie. Gdyby nie był takim zajobem na jej punkcie, namówiłbym, żeby mi wysłał Smile

Swoja droga moja kumpela z Włocławka fajnie rysuje, i obiecała, że jak skończy z Siggi, podeśle (jak ją ładnie poprosze Wink)

A co myślicie o tym modelu aliena do ich fanfilmu?
Tego nie zrobil Laczi, tylko jego kumpel ze squadu Wink
2005-03-02 15:25:20
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

HICKS napisał:
Skleć jakiś scenariusz Smile

a początek scenariusz to pestka, ba mozna zrobic nawet same 5minutowe ujecia aby wprawy nabrac, z miejscem nie problem, zapraszam do raszowki - opuszczona baza radziecka (nawet a komurkach wyskakuje jako baza radziecka:D), a jak nie to ktoras z lódzkich fabryk itp.

scenaka? narrator krotko opowiada o tym ze "przed woją" (tą atomową of kors:P)byla tu tajna baza naukowa itp. kamerka pokazuje garstke "awanturnikow" (nas:P) zwiedzających ruiny w poszukiwaniu cudow z minionej epoki, akurat na dworze w tym czasie szaleje RAD Storm i nie moza wyjsc z podziemi, a tam z kolei.... Smile

proste prawda? i mamy secenaiurusz na 20minut filmu "grozy"Razz
2005-03-02 15:28:30
Kolabor
Uuuuu...

Major

SAMMAEL napisał:

obcokrajan namawiać na krencenie faaliena?? to ty Surt? kolaborant??

bez pomowien prosze o mojej osobie Rolling Eyes

a o fanfilmie to nic nie mowcie, bo jak na zlocie proponowalem to sie nikomu nie chcialo. do tego trzeba miec duzo czasu, troche kasy i duzo zapalu. nie mowiac juz o przynajmniej minimalnym talencie aktorskim Surprised
2005-03-02 15:44:04
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Hmmmmm fanfilm...
bylem swiadkiem krecenia filmu przez Dealon i kilka osobz Plan9. Zajelo to moze z 3 godziny....

Gorzej z montazem - bo to trwalo troche dluzej.

Jedyne co - to trzeba chciec, a nie gadac o tym.

(dla wyjasnienia - ja mam gdzies fanfilm, nie przykladam do tego reki, tylko bawi mnie ciagle "zbieranie" sie do krecenia, bez widocznych efektow....)
2005-03-03 09:43:15
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Schamann
...but there are

First Sergeant

Hehehe.... Very Happy

mnie to też powiem Ci bawi setnie, zwłaszcza wiedząc po Serduchu i chłopakach z Wafki ile to zajmuje czasu i energii. Ale przy podejściu "weźmy się i zróbcie" - jeszcze nic się stworzyć nie udało. Smile

jeśli ktoś czuje się urazony złośliwością - potraktujcie to jako koleżeński przytyk mający zadziałać jak motywacja Very Happy

no offence Smile
2005-03-03 14:06:36
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Szczerze mówiąc też na razie wolałbym się angażować w produkcję czegokolwiek, więc tylko dam parę dobrych rad z praktyki.

- Nakręcenie 5 minut filmu akcji, który ma ręce i nogi, to ok. 3 dni zdjęciowe - przy założeniu dobrego zaplanowania.
- Dobre zaplanowanie = plan co, kiedy, jak, z kim kręcimy i oczywiście z pełnym wyposażeniem (rekwizyty) na planie, jak również wcześniejsze rozpoznanie obiektu/pleneru i zaplanowanie scen.

Niestety "na szybko" nie da się skręcić za bardzo nic sensownego, chyba że ma się naprawdę duże zdolności improwizacyjne, a przy tak specyficznym temacie jak Obcy, takie podejście chyba odpada zupełnie.

Nie żebym Was zniechęcał, ale uczcie się na błędach innych Smile
2005-03-03 15:14:59
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Dodam do tego co ja widzialem: krecenie - z 3 godizny (moze troche wiecej), ale...
- gotowy byls cenariusz (hehehehe... - Delano wie pewnie czemu sie smieje)
- gotowe byly rekwizyty
- ekipa ma wprawe w kreceniu filmow

wiec samo krecenie bylo, powiedzmy szybkie (ale AvP to nie bylo), za to orgaznizacja calosci trwala pewnie troche dluzej....

zycie...

Smile
2005-03-03 19:38:14
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

no filmik 2d juz był dosc dawno...ale statua aliena....szok...świetna robota - co by nie mowic - duzo sie pewnie nad nim napracowali Very Happy

...a fan film zrobic mozna i w Polsce...A CO! Very Happy
2005-03-04 20:38:32
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
LACZI
LACZI

Cannon fodder

Re: LACZI SZABI

Help! Can anybody help me with translation? I'm very curious about what is going here about me Smile Greetings: LACZI - www.laczi.com
2006-01-06 23:53:04
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Everyone is commenting your great painting (which is really good) and people are questioning if its digital art or made by hand on a canvas. The rest is a different topic that includes the different Siggi Fan films. Also there is a conversation about making a polish Siggi fan film Wink.
2006-01-07 03:07:04
LACZI
LACZI

Cannon fodder

I see! Thank You! Well, it is a digital picture done in Painter, I admit. But even though, it was a hard work doing it. Smile It's been a long time since I haven't done anything that I could show to You people. I'm working on my very own film now, and the interesting thing about it, that I wanna have alien-like beautiful genetically enhanced intelligent creatures.

http://www.lanimapictures.com/outland

This is the site of my film project. Please feel free to visit and write to me, how you like it! More concept-art soon! Thank you for your interest! Greetings: LACZI - www.laczi.com
2006-01-07 04:52:27
Surtsey

Lieutenant Colonel

Hoho

Laczi, hi again Smile
I've already seen your message in my mailbox Wink Soon you'll receive my answer. Please be patient. Anyway, be our guest Wink
2006-01-07 12:45:32
LACZI
LACZI

Cannon fodder

Thank You! Smile

"Soon you'll receive my answer. Please be patient. Anyway, be our guest Wink"
2006-01-07 12:54:53
Surtsey

Lieutenant Colonel

Ok, check out your mailbox Wink

greets
2006-01-07 13:18:33
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu