Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Prosił, prosił i uprosił. AvP i nominacja do Złotej Maliny
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Prosił, prosił i uprosił. AvP i nominacja do Złotej Maliny

Doczekaliśmy się smutnych czasów w których film z obcym będzie konkurował o miano najgorszego sequela w 2004 roku. Powiedzmy sobie szczerze: FILM NA TO ZASŁUŻYŁ.

Komu należą się podziękowania? A no te pójdą do wielu osób: autora scenariusza/reżysera, gości od efektów, aktorów, zarządu Foxa.

Nie obchodzi mnie czy film zostanie wyróżniony pomalowanym kawałkiem plastiku. Wiem też, iż wiele osób na temat malin różne zdanie, ale ze swojej strony dodam, że fakt nominacji to przysłowiowy gwóźdź do trumny na której jest napisane "Tu leży Obcy - zaszlachtowany przez łajdaka, którego imię jest niegodne umieszczenia tutaj".

Warto zauważyć że AR w swoim czasie nie doczekało się żadnych nominacji.

I tak oto nastąpiło smutne podsumowanie pomylonego projektu pt. AvP

Crying or Very sad

Crying or Very sad Crying or Very sad

www.razzies.com
2005-01-24 23:27:45
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

jakiej znowu trumny?
Hicks, co Ty gadasz? Obcy to trylogia i nic innego sie nie liczy. Ta historia zakończyła sie po jumpie Ripley do pieca. Tyle. Reszta to farsa. Później zrobiono mase dennych komiksów i innego badziewia i jakoś nikt ich nie bierze na poważnie. AVP sequelem? Buahaha, ciekawe czego, bo chyba nie serii o obcym. Sequel to ma być kontynuacja, a AVP nie jest kontynuacja żadnego z filmów sagi. Jest parodia komedii, śmiesznym wytworem palanta, który powinien sobie znaleźć inny zawód dla dobra kinematografii.

Co do nominacji, spodziewałem się tego. Chciałbym zobaczyć wyraz twarzy tych wszystkich recenzentów, którzy to "dzieło" wynosili pod niebiosa i układali peany na cześć człowieka, którego nazwiska nie wymienie, bo mnie mdli.

Ludzie, zapomnijcie o AVP, tylko sobie wrzodów narobicie.
AVP nie istnieje
AVP nie istnieje
AVP nie istnieje
AVP nie...
2005-01-25 08:39:55
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

To ze kaszaniaste efekty... nie do konca, widzialem gorsze Smile

Nie rozpaczalbym tak na Twoim miejscu Hicks, ja bardziej bym dal napis nagrobkowy "Tu leży projekt AvP pana Andersona". Nie skazuj calego uniwersum Smile

Surtsey - masa dennych komiksow ? A ile czytales ?
2005-01-25 09:34:59
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Hmm. Absolutnie nie broniąc dziełka Andersona stwierdzam że mnie ten news ani ziębi, ani grzeje. Maliny to kompletna farsa, jeszcze większa niż Oscary, więc ich przyznanie lub nie - nie robi na mnie wrażenia Smile
2005-01-25 10:24:32
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

Rogue napisał:

Surtsey - masa dennych komiksow ? A ile czytales ?

Wiele.
Tylko Labirynt odzwierciedla klimat sagi. O reszcie mozna zapomnieć, tak jak o AVP.
2005-01-25 10:34:45
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

A Anioly Apokalipsy ? A AvP z 94 roku ? A pierwsza polowa komiksu AvP : Wojna? AvP : Ethernal - swietna historia bardzo dobrze narysowana ? 4 komiksy Aliens vol.2 ( IMO najlepsza kreska obcych na rowni z Labiryntem ). Aliens : Rogue, Aliens : Stronghold ??
I pare innych.
O tych komiksach cieżko powiedzieć że są denne, a nawet jesli fabula nie jest idealna, to nadrabiają to swietną kreską.
Czytales te wszystkie ??
2005-01-25 14:14:35
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Schamann
...but there are

First Sergeant

ja czytałem mniej więcej połowę.(nie kojarzę Eternal, Stronghold, , nie wszystkie aliens na pewno czytałem, ale większość z tego, co Ciacho pokazał jako dostępne wcześniej czy później przeczytałem)

Ssie.....ssie jak biomechanoid rurkę, jak spiderman swoją nitkę, jak dziewczyna Hellboy'a....nieważne Wink

niektórych po protsu Rogal nie przkonasz, nie których gustów nie zmienisz i tyle. Niektórzy nie lubią marvelo/DC/batmano kreski i akcji typical american comic book.

nie przewalczysz Smile
2005-01-25 15:07:51
Surtsey

Lieutenant Colonel

Rogue napisał:
A Anioly Apokalipsy ? A AvP z 94 roku ? A pierwsza polowa komiksu AvP : Wojna? AvP : Ethernal - swietna historia bardzo dobrze narysowana ? 4 komiksy Aliens vol.2 ( IMO najlepsza kreska obcych na rowni z Labiryntem ). Aliens : Rogue, Aliens : Stronghold ??
I pare innych.
O tych komiksach cieżko powiedzieć że są denne, a nawet jesli fabula nie jest idealna, to nadrabiają to swietną kreską.

To jest TWOJE zdanie.
EOT
2005-01-25 15:43:00
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Schamman, no bez jaj, nigdzie nie podobala Ci sie kreska na tyle zeby nawet olac fabule ? Smile
Jestem psychiczny Very Happy
2005-01-25 17:21:58
kabukiman
The Electrician ;)

First Sergeant

Zanim zaczniecie się bić po twarzach, najpierw zobaczcie ile razy AvP zostało wymienione na tejże stronce. Raz. A taki "Alexander" dostał sześć anty-nominacji. Czy ktoś w ogóle bierze całe te Oskary i maliny poważnie ??

http://www.razzies.com/asp/directory/25thNoms.htm

A że film arcydziełem nie jest, to już inna bajka. Tylko bez przesady, że "gwóźdź do trumny" itd.
2005-01-25 18:16:50
piok

Staff Sergeant

anioly apokalipsy ssaja z moca hovermaxa 6000 : >
2005-01-25 22:44:31
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 621978 Odpowiedz z cytatem
Schamann
...but there are

First Sergeant

piok napisał:
anioly apokalipsy ssaja z moca hovermaxa 6000 : >

rzekłeś mędrcze. howgh Very Happy

Rogal: ja nie przeczę, że niektóre mają kreskę lepszą niż inne, a niektóre nawet całkiem fajną, ale żaden nie wybił się ponad poziom "Amerykańska przeciętnizna jakich tysiące, gdyby tu nie było Aliena na okładce, nawet bym oka na pół sekundy na tym nie zatrzymał"
2005-01-26 09:40:53
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu