Autor |
Temat: DO USCMC I INNYCH KOSMICZNYCH LUB POSTATOMOWYCH WOJOWNIKÓW |
TOMCAT_WITCH
SNAJPER,ZWIADOWCA, SAPER/INŻ,
|

Private
|
DO USCMC I INNYCH KOSMICZNYCH LUB POSTATOMOWYCH WOJOWNIKÓW
[color=red]CZY JEST W POLSCE GRUPA REKONSTRUKCYJNA POZORUJĄCA USCMC LUB COŚ W TEN DESEŃ? NO WIECIE: POPRZERABIANE HEŁMY, PANCERZE, OCHRANIACZE, OPORZĄDZENIE, GADŻETY, PUKAWKI,...I ZABAWA GDIEŚ W TERENIE. SZUKAM OD LAT, PYTAM, I NIC. NO I DZIŚ WPADŁEM PRZYPADKIEM NA WASZĄ STRONKĘ, HAAA!
|
|
2005-01-07 11:08:42
|
|

Lieutenant Colonel
|
HMMM
JA O TYM NIC NIE WIEM JAKOS !  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2005-01-07 11:15:04
|
|

Lieutenant Colonel
|
plizz, nie krzyczcie tak, te duże litery podłóg netykiety krzyk ponoć oznaczają  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2005-01-07 12:35:53
|
|

Lieutenant Colonel
|
Ogłuchłem...
Tak poza tym to raczej nie słyszałem o żadnej grupce USCM Polish Fighters, którzy byliby na tyle zdeterminowani (i bogaci;) )by sie w to bawic. To chyba nie na nasze polskie realia. W stanach owszem co krok to Marynat rodem z Aliens, no ale nie tutaj niestety.
|
|
2005-01-07 13:19:59
|
|
MODERATOR
|
Mysle, ze w polskich realiach, tak jak napisal juz Corvax, zjadaja nas koszta. Aby osiagnac cos takiego kazdy musialby chyba obrabowac bank:
Ja zbieram na mojego AEG od dwoch lat i cos nie moge uzbierac
|
|
2005-01-07 13:53:02
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
swoją drogą niezła przeróbka zdjecia:P jeśli o takich wymaitaczy chodzi to dajcie mi cyfrówke na dzień i woje paskudne mordki a zaraz bedziemy mieli USCM fan klub  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-01-07 15:34:37
|
|
TOMCAT_WITCH
SNAJPER,ZWIADOWCA, SAPER/INŻ,
|

Private
|
O DUŻYCH LITERKACH
Nie dajcie się zapędzić w schematy jak ten, że pisanie dużymi to krzyk. Oczywiście, że w niektórych przypadkach to krzyk, ale lepiej się nie ograniczać by być wolnym w swych wyborach. Napisałeś, że PONOĆ to krzyk, sam widzisz, że ten pogląd nie brzmi jak twój tylko został ci wkręcony.
Czy potrzeba dużo kasy na zabawę w przebiraeranki marinsowe, hmmmm, trudno powiedzieć, może niekoniecznie, to zależy od wielu czynników. Na pewno nie chodzi mi o posiadanie działającego namiernika ruchu, noktowizorów, czy czegoś w tym rodzaju tylko o "podsawowe" wyposażenie.Wydam kasę ale za to jaka frajda. Raz się żyje, jak głosi powiedzenie, więc może warto poszaleć a nie gderać " aaa bo to za drogie...". Ja się nie poddaję i szukam dalej, mam cel i robię tyle ile mogę w danym czasie by go realizować.
|
|
2005-01-08 17:12:08
|
|

MODERATOR
|
Schematy? Ogolnie na sieci (a zapewniam cie, ze tutaj takze) obowiazuje netykieta, wedlug ktorej DUZE LITERKI oznaczaja wlasnie krzyk. I nie nalezy tego naduzywac.
Zrobienie rekwizytow, ktore beda sensownie wygladaly i udawaly prawdziwy sprzet nie jest tanie (i wymaga troche czasu). O ile zrobienie czegos co na filmie bedzie wygladalo jak m41a zajmuje kilka godzin (patrz filmy Plan9), to juz w blizszym spotkaniu z taka replika, wychodza na jaw jej niedorobki. A nie ma sensu bawic sie w USCMC, o ile rekwizyty nie beda "realistyczne". Co to za frajda jesli wszedzie widzisz dykte i styropian?
Co do samego tworzenia rekwizytow - na Pyrkonie Watson prezentowal w jaki sposob mozna zrobic mundur USCMC - fakt, moze super drogi nie byl, ale pochlanial troche czasu i... trzeba miec zaciecie do takiej roboty.
A kupowanie rekwizytow... no coz, atrapy m41a zaczynaja sie od okolo 400$... sa i takie po kilka tysiecy. Milej zabawy ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2005-01-10 10:37:40
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
|
2005-01-10 16:51:50