Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Alien Saga DVD [2002]
johnny

Second Lieutenant

Alien Saga DVD [2002]

czol(gi)em!

na amazon.com zauwazylem ze 14 pazdz w Stanach miala miejsce premiera DVD filmu dok. "Alien Saga" z 2002 - czy ktos moze slyszal cos o tym dokumencie? widzial moze? a moze juz sa na sieci linki do DVD ripa [torrent mile widziany] Smile o ile sie nie myle to w quadrilogy chyba tego nie bedzie

[URL=http://us.imdb.com/title/tt0342036/]tutaj link do imdb[/URL]

pozdrawiam
2003-10-16 20:17:46
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

moze to jest ta slawna piata plytka z wydania "Alien LEGACY"? Bylo by milo, bo mam "na sztuki" tylko piersza i druga czesc; calego "packa" nie kupilem, a w inny sposob bylo to nie do kupienia.
Co prawda kiedys 2 lata temu CIACHO pisal na forum, ze moze by ten dokument zripowal z plytki i dal jako Real Video na serwerze, ale niestety nie doszlo to tego... ; ) Pamietam, ze wtedy miala miejsce awaria jego kompa, moze to przez to...

W kazdym razie musza sie wypowiedziec osoby, ktore maja 'pelne' Legacy, czy to jest to samo, czy cos innego..

BTW [URL=http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0000C23HB/qid=1066405235/sr=8-1/ref=sr_8_1/104-2608741-0180703?v=glance&s=dvd&n=507846]tu[/URL] jest link do Amazona (zeby nie trzeba bylo szukac).
2003-10-17 17:45:22
kabukiman
The Electrician ;)

First Sergeant

Nie, to raczej nie to. Piąta płytka DVD trwa jakieś 60 do 70 minut, na pewno nie 108. Poza tym nie ma tam Camerona, tylko ludzie tworzący pierwszą część.
2003-10-17 18:42:43
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Piata plytka to ALIEN LEGACY - film zripowalem, do spolki z Mayakiem i Suchym przetlumaczylismy napisy i... dostalo go odemnie wiele osob... na strone nie wrzucam nie ze wzgledu na brak miejsca... boje sie ze jakby to ludzie zaczeli sciagac to zapchaliby lacze na amen... moze kiedys to przekompresuje w wersje o gorszej jakosci i malej objetosci i wyedy umieszcze...

To o czym mowicie - ALIEN SAGA - bede musial rozejrzec się za divxsem albo sprowadzic sobie DVD!

Kilka szczegolow jest tu:

http://www.monstersinmotion.com/dvd/aliensagadvd.html
2003-10-18 12:41:18
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

Jakbys sprowadzal to od razu dwie :], taniej wyjdzie na wysylce, a ja za jedna, plus pol wysylki oczywiscie zaplace Very Happy
2003-10-18 12:54:19
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Kurde - z nudow postanowilem w koncu obejrzec to dvd bo lezalo na polce juz od miesiecy... na dzien dobry moj czytnik odmowil odczytania plyty bo jak sie okazalo jest fabrycznie zablokowany na region 2... poszukiwania jakiegos zhakowanego frameware'u nie przyniosly rezultatu... w koncu oszedlem na latwizne i sciagnalem AnyDVD z odpowiednim crackiem... ale jak juz bylem w stanie to odpalic to mi przeszla ochota na ogladanie - wiec mysle sobie, ide spac to zapuszcze coby sie do divxsa skompresowalo. Zapuscilem w AutoGK, ustawilem ze ma byc na 2CD i walnalem sie do wyra liczac ze na rano bedzie gotowe... i gowno... kompresowal sie prawie 20 godzin - przed chwila skonczylo i widze ze owszem wyszlo z tego 2 CD tylko ze drugie ma 100 mega... rece mi opadly Sad

Chyba bede zmuszony puscic jeszcze raz. Jak probuje ogladac z plyty DVD to mi cos przycina - pewnie wina tego gownianego DVD firmy pioneer jakie obecnie posiadam Sad - tak czy inaczej divx w koncu bedzie - kto chetny?! Wink
2004-11-13 18:17:48
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Ciacho:
polecam progam DVDIdlePro - ma w sobie DVDRegionFree oraz DVDIdle.
Jedne wspolpracuje z softem do odgladania (powerdvd i inne), a drugi powoduje, ze plyta zczytywana jest z wyprzedzeniem i film jest buforowany na dysku/w pamieci. Co powinno ulatwic ogladanie. I likwiduje przycinanie filmu. Ogolnie naped lazi okolo 15 minut na 90 minut filmu.
2004-11-13 19:53:42
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

CIACHO napisał:
[...]tak czy inaczej divx w koncu bedzie - kto chetny?! Wink

To niebespieczne pytanie Ciacho Wink
2004-11-13 23:01:42
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Ender: DVDIdle dziala na dokladnie tej samej zasadzie co AnyDVD - tez tnie - tnie glownie w dodatkach ktore sa krotkie i zanim zdazy zbuforowac to zacina... to wina czytnika (zaistalowalem na probe ale nie widze zadnej znaczacej roznicy miedzy tymi dwoma programami).

AutoGK jest jakies dziwne... najwidoczniej ustawiona przez usera objetosc traktuje jako gorna granice i jesli uznaje ze moze bez straty jakosci zrobic mniejszy plik to tak czyni. Ustawilem kompresje na 2CD i mi wyszlo jedno 700 mb i drugie 100... chyba to zripuje jeszcze raz po prostu na 1CD, a na drugi wsadze dodatki i skany okladki...

Moge zrobic jedna czy dwie kopie ektra i wyslac komus - osoba ta zgra sobie na dysk czy przegra i posle dalej nastepnemu chetnemu - zaden problem - wiec piszcie kto by reflektowal to jak bedzie gotowe to komus posle.
2004-11-13 23:53:02
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

No ja też bym się na to pisał. Ale tak zachodzę w głowę. CIACHO, nie dało by rady wypalić to na DVD? Wiem że Ty nie masz, ale może jakiś kumpel?
2004-11-13 23:56:54
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Hicks: na DVD to nie bardzo... a przynajmniej nie w tej chwili... planuje zakup nagrywarki DVD ale to juz pewnie w nowym roku... Plyta jest DWUWARSTWOWA - wiec przegranie jej na DVD i tak by sie wiazalo ze strata jakosci lub cieciem dodatkow przy kopi na jednowarstwowce lub wysokimi kosztami przy kopi na dwuwarstwowce (a nie daj boze by sie taka droga plyta dwuwarstwowa zjabala przy nagrywaniu) - generalnie jak komus zalezy na DVD to chyba lepiej kupic na ebayu za jakies 50-60 zeta oryginal niz miec nagrywana kopie za 40-50 (koszt plyty dwuwarstwowej + przesylka)... a tak to moge nagrac 1 -2 kopie ripa i wyslac zainteresowanym na wlasny koszt a wy to miedzy soba dalej dystrybuujcie...
2004-11-14 00:03:40
Predator895.
For The Last Time

Staff Sergeant

Zainstaluj sobie : DVD Region+CSS Free programik odpala się automatycznie przy uruchomieniu dowolnego odtwarzacza dvd na kompie i łamie wszystkie zabezpieczenia łącznie te regionowe można go zassać z muła
PS.ciacho której płytki nie możesz odpalić Tej 5 boxa czy tej w temacie Alien Saga 2002 jak tak to CSS na pewno ci pomorze. Hm jeżeli film trwa 108 to po przerobieniu na DVD R nie straci tak duzo na jakości góra 20% czyli praktycznie nie do zauważenia (zero pikseli) mam nagrywarkę jak cos to mogę się zając dystrybucja tego (nawet jeżeli jest jakaś blokada regionową to podczas wypalania i przerabiania można wybrać sobie dowolny region kodowania czyli nasz Region 2 Very Happy
A jeżeli komuś naprawdę zależy na dwuwarstwówce to w sklepie chadza po 50 zł a na Allegro można dostać już w granicach 30-40 zł

Call me Snake
2004-11-14 12:42:23
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 2488914 Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Rip jest gotowy!
3CD - film na dwu i dodatki na trzciem...
Majac dobre serce moge zrobic dwie kopie i poslac w swiat - myslalem ze moze jedna pchne do Hicksa a druga do Suchego, Virusa lub Endera... osoby ktore otrzymaja zgraja sobie i beda zobowiazane wyslac dalej nastepnemu...
To wpisywac sie kto by ewentualnie chcial zobaczyc.
2004-11-16 13:56:32
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

CIACHO wysyłaj albo mnie albo Suchemu. Jeżeli chodzi o mnie to nie ma problemu. Wypalenie tych paru płyt nie powinno nastręczać problemu.
2004-11-16 13:59:25
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

W sumie to ja też bym chciał hehe. Już Rozprowadzałem płytki Miketowi i Rogue (tak chłopaki wiem gdzie mieszkacie harharhar), więc jako taka dystrybucja z mojej strony moze byłaby nawet skuteczna Wink.
2004-11-16 15:51:23
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

ja z checią zapisałbym się na ew. kopie Smile pokrywam koszty wysyłki i cidika.
2004-11-16 16:35:02
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Hicks: uderz do mnie na priva - czy to na forum czy na maila czy na gadulca i podaj adres gdzie Ci to wyslac...
2004-11-16 18:36:15
kabukiman
The Electrician ;)

First Sergeant

Corvax, to mi też kopię zrobisz, jak już będziesz miał, ok ?? Pokrywam koszty Very Happy
2004-11-16 20:46:30
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ok kabook masz to jak w banku Cool tylko niech MNIE ktoś wpierw wyśle;).
2004-11-16 21:32:48
Predator895.
For The Last Time

Staff Sergeant

jak jest możliwość to tez bym się pisał na to CACKO jak cos to dajcie mi znać na GG był bym bardzo Wdzięczny Wink

Call me Snake
2004-11-16 23:12:42
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 2488914 Odpowiedz z cytatem
Strona: 1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu