Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Kreskówka "Operation Aliens"?
Soshka
Don't bug me.

Sergeant

Kreskówka "Operation Aliens"?

Czytałam jakiś czas temu o tym serialu rysunkowym. Tym, po którym pozostały jeno karty, przybory szkolne i inne bzdety straszące po EBay. Obcy dla dzieci?

AVP World podaje że zrobiono kilka odcinków, choć ich nigdy nie nadano. Jeśli tak, to gdzie one są? A może te "nienadane odcinki" to tylko plota? A może są gdzieś w łapkach fanów i można je jakoś dostać/ściągnąć/kupić? I'm in the dark. Proszę mnie oświecić, proszę, proszę...

Ciekawa też jestem Waszych odczuć. Jakby to było, gdybyśmy w dzieciństwie oprócz "Wojowniczych żółwi Ninja" oglądali "Operation Aliens"? Po Teleranku czy kiedy tam nadawali kreskówki Laughing (mówię o swoim dzieciństwie, młodszych i ewentualnych starszych prosząc o wyrozumiałość)? Te screeny wioną wiochą straszną i bolesną, ale łezka mi się kręci w oku - ech, przełom lat 80 i 90. Wink Osobiście pochłaniam wszystko co związane z obcym, nawet i kiepściznę. Z ciekawości.

Idea Kreskówka? Yay czy nay Question
2004-10-23 14:04:32
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 3548471 Odpowiedz z cytatem
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

Usagi wystepowal kiedys goscinnie w Teenage Ninja Turtles i na dobre mu to nie wyszlo...
No i chyba tak samo byloby z alienem.
2004-10-23 14:38:27
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Nie rozumiem kontekstu Usagi, ale moze źle cos przeczytalem Razz

Operation Aliens to faktycznie rencina straszna, nie wiem czy mieli na to licencje... chyba musieli, skoro powstało nawet sporo rozmaitych gadżetów na ten temat..
Ja już powtarzalem to wielokrotnie, moim marzeniem jest zrobienie takiego czegość, co z Matrixem.
AniAliens Smile Taki wlasnie poziom animacji, osobne historyjki.
Marzenia ... Crying or Very sad
2004-10-23 15:07:27
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

To widocznie nie ogladales Wojowniczych zolwi ninja Rolling Eyes Wink
2004-10-23 15:32:15
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Eeee tam nie był taki straszny ten odcinek z Usagi Wink, mnie sie tam podobał. Geeez co ja bym dał zeby miec na CD wszystkie odcinki turtlesów Very Happy. Btw. ściągam teraz jakis mega pack 1gb komiksów o żółwiach, mam nadzieje, ze to ta stara seria:P kiedys mialem je prawie wszystkie, mozna na nich było zarobić troche na allegro ale ja pajac wyrzuciłem na śmieci:|... Nie bijcie...

Operation aliens? Niestety pierwsze słysze, no moze to by było i fajne ale musiałoby być przynajmniej od lat 16 (krew, gore, kwas, mózgi, wszystko ładną kreską Wink ).
2004-10-23 15:52:24
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Sporadycznie Razz

Pamietam SZREDERA, jego podziemny statek-kule, jakas babeczke dziennikarke no i zielone zaby Smile
czy tam zolwie Very Happy
2004-10-23 15:53:39
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

Cytat:
Eeee tam nie był taki straszny ten odcinek z Usagi

Mi sie tez podobalo jak bylem maly Very Happy
Jednak jak zaczalem czytac Usagiego zrozumialem jak potulny byl krolik w turtlesach. Na lamach komiksu wystepowaly rowniez zolwie i tam juz bylo jak nalezy (tzn. z jucha, pruciem flakow i 'tfarda menska przygoda samuriska' Rolling Eyes Wink )
2004-10-23 18:40:49
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

No to jest fakt... ale kto sie odwazy pokazac flaki w kreskówce dla dzieci;).

Zastanawiam sie czy nie zacząc zbierać Usagi Very Happy.
2004-10-23 23:40:23
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Soshka
Don't bug me.

Sergeant

Taaak, piszę "te screeny" a nie odwołuję się, któreż to ja mam na myśli. Tak to jest jak się działa w trybie "zombie". Corvax, skoro nie słyszałeś o tym, to zerknij sobie tutaj: http://www.angeltowns.com/members/avpworld/operationaliens.html i tutaj: http://www.alienscollection.com/operationaliens.html

A gdyby tak teraz ktoś/Fox wpadł na pomysł zrobienia serialu animowanego o Obcych (może nie powinnam publicznie, bo jeszcze usłyszą i zrobią? Wink ) Bo prawdę mówiąc wolałabym pooglądac sobie starą kreskówkę, nie ważne jak głupią niż nową - bo pewnie byłaby jeszcze głupsza. Ale AniAliens chętnie zobaczyłabym Smile

Aha, no i ponawiam pytanko: czy ktoś wie coś więcej o tym serialu?
2004-10-24 14:23:01
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 3548471 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Mein gott... te alieny wyglądają jak ten z Władysławowa Very Happy. Wielka morda i jeszcze wieksze zęby buehehehe. Dobre, dobre... Widac tu na czym to ludzie nie chcieliby zarobic:/. Wcisnąć byle dziecku taką bajke i wszyscy happy. Dzięki za linki.
2004-10-24 14:44:30
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

No wreszcie zdjecia Surprised
nie wiem jak wam ale mnie postacie z tej kreskówki bardzo przypominają serie figurek z rzekomymi postaciami z filmu. mam na mysli te serie gdzie byly bull-alieny i inne takie...jak znajde link to podesle - porównacie sobie...
2004-10-24 21:40:03
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Miket

Bardzo slusznie, bo jakbys przeczytal to co pisalo w linku podanym przez Soshke, wyczytalbys ze :

Operation Aliens was going to be a cartoon series based on the Kenner Aliens figures.

Smile
2004-10-24 22:01:10
Surtsey

Lieutenant Colonel

Corvax napisał:
Geeez co ja bym dał zeby miec na CD wszystkie odcinki turtlesów Very Happy. Btw. ściągam teraz jakis mega pack 1gb komiksów o żółwiach, mam nadzieje, ze to ta stara seria:P kiedys mialem je prawie wszystkie, mozna na nich było zarobić troche na allegro ale ja pajac wyrzuciłem na śmieci:|... Nie bijcie...

No co Ty gadasz?
Zarobić? Smile
Kurka, za bamberstwa miałem niezłego schiza na punkcie Turtlesów (nawet pościel w żółwie miałem, a jedna poduszke, to mam do dziś Very HappyVery HappyVery Happy).
No i pewnie gdzieś na chacie, albo w piwnicy mam jeszcze te wszystkie komiksy Wink
Ech, stare czasy Smile

hehe, szreder rządził Smile
2004-10-25 10:32:18
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

ooo sory Rouge - moja wina i przyznaje - nie czytalem Surprised
2004-10-25 19:41:09
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Surtsey napisał:

No co Ty gadasz?
Zarobić? Smile
Kurka, za bamberstwa miałem niezłego schiza na punkcie Turtlesów (nawet pościel w żółwie miałem, a jedna poduszke, to mam do dziś Very HappyVery HappyVery Happy).
No i pewnie gdzieś na chacie, albo w piwnicy mam jeszcze te wszystkie komiksy Wink
Ech, stare czasy Smile

hehe, szreder rządził Smile

No ja kiedyś też miałem zajoba, choć poduszki i pościeki nie miałem;). No ale np. żółwia stepowego mam Very Happy, miałem jeszcze czerwonolicowego (czyli takiego co z nich żółwie ninja powstaly;) ) ale zdechł biedaczek na ciężką chorobę Crying or Very sad.

Figurki jakies pamietam były itepe itede. No ale po prostu żałuje, ze wyrzucilem te wszystkie komiksy, mogłem to przynajmniej sprzedać na allegro :/ No ale mówi się trudno.

BTW. te komiksy, które sciagnalem to wogóle inne serie, jak chcesz Surtsey to zassij na suprnovie są, ale to juz zupelnie inne klimaty... Jeden komiks nawet nie wyglada na TMNT tylko na jakiś Bloody gore... mówie tu o Rafaelu, który dzierży 2 uzi w łapach i o Casey Jonesie nawalający mocniej niż Voorhees :]. To nie to Wink.

Jeszcze mówiąc o skorupach to ściągnąłem gierke na PC o żółwiach (te najnowszą) geeez... tandeta... nie to co na Pegasusa kiedys było. Na dodatek jest to gra robiona na podstawie nowej serii żółwi na Fox Kids, czołówka w w/w jest po prostu żałosna :/.

No ale koniec offtopa Razz.
2004-10-26 13:58:06
Suchy
F161

MODERATOR

Nie rozmywac topicu jakimis zolwiami. Dziekuje.
2004-10-26 14:03:43
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu