Autor |
Temat: Żałoba po OBCYM ?!! |

Lieutenant Colonel
|
Żałoba po OBCYM ?!!
Brytyjski twórca Paul W.S. Anderson otrzymał zadanie napisania scenariusza kolejnego filmu z cyklu "Obcy".
Propozycja z wytwórni Twentieth Century Fox związana jest z sukcesem filmu "Obcy kontra Predator", który w USA zarobił 80 milionów dolarów. Paul W.S. Anderson jak na razie ma się zając tylko napisaniem scenariusza. Nie wiadomo czy później twórca zajmie się reżyserią filmu. Nie wiadomo tez czy w nowym obrazie powróci Ripley.
Onet.pl
http://film.onet.pl/0,0,995736,wiadomosci.html
Boże Swięty....
|
|
2004-10-19 08:22:55
|
|
MODERATOR
|
Miket tez o tym wspominal w ktoryms topicu. Mozna tylko zalamac rece nad glupota Foxa... Chociaz czego tu sie spodziewac. Kasa, kasa, kasa... pieprzeni ignoranci
|
|
2004-10-19 09:17:25
|
|

Captain
|
To co teraz ludzie...zbiorowe samobojstwo?
|
|
2004-10-19 09:31:26
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
No tak, czyli Obcy już został już skreślony jako cykl filmowy, teraz tylko będzie wyciskanie z niego baksów nie oglądając się na pozostałe filmy.
Czekam z niecierpliwością na kreskówkę i serial.
Mam nadzieję że to plota. ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-10-19 09:31:52
|
|

Lieutenant Colonel
|
rok 2004 miał być rokiem OBCEGO...
A jest rokiem w którym dobijają kolejne gwoździe do jego trumny.
Panowie i panie, zróbmy krucjatę i powstrzymajmy tego kretyna!
Albo... patrz post Vas...
Rogue, co się przejmujesz?, z tego co pisałeś, AVP Ci sie podobał... ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-10-19 09:36:16
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
Znając Andersona można się spodziewać fabuły w tym stylu:
Akcja dzieje się na Ziemi w naszych czasach żeby było taniej.
Występują:
- Jakaś tam Ripley - przodkini Ellen grana przez SW
- Yutani - obecny szef korporacji
- Laska z AVP nie występuje aby artystycznie oddzielić obie serie
- Konstruktor robotów Weylanda (Ian Holm)
- Eksperymentalny model robota grany np. przez Murzyna z RE albo Milę Jovovich
- naukowcy i kultowi komandosi rodem z Resident Evil
Korporacja Weylanda znajduje jajo obcego w pozostałościach piramidy z AVP (albo w jakiś innych po-predatorskich ruinach). Prowadzone są nad nim badania w odizolowanym miejscu łatwym do nakręcenia w Pradze. Ponieważ Antarktyda już była, stawiałbym na podziemne laboratorium, stację podwodną albo kosmiczną - ew. Księżyc.
Z jaja powstaje królowa i zaczyna się masowa produkcja obcych. No a dalej po staremu. Najlepiej jakby było w kosmosie, wtedy królowa zostaje na koniec wysłana w przestrzeń. Cały film napchany prymitywnymi nawiązaniami do sagi.
Wspomnicie moje słowa. ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-10-19 10:08:14
|
|

Lieutenant Colonel
|
Delano napisał: | Znając Andersona można się spodziewać fabuły w tym stylu:
Akcja dzieje się na Ziemi w naszych czasach żeby było taniej.
Występują:
- Jakaś tam Ripley - przodkini Ellen grana przez SW
- Yutani - obecny szef korporacji
- Laska z AVP nie występuje aby artystycznie oddzielić obie serie
- Konstruktor robotów Weylanda (Ian Holm)
- Eksperymentalny model robota grany np. przez Murzyna z RE albo Milę Jovovich
- naukowcy i kultowi komandosi rodem z Resident Evil
Korporacja Weylanda znajduje jajo obcego w pozostałościach piramidy z AVP (albo w jakiś innych po-predatorskich ruinach). Prowadzone są nad nim badania w odizolowanym miejscu łatwym do nakręcenia w Pradze. Ponieważ Antarktyda już była, stawiałbym na podziemne laboratorium, stację podwodną albo kosmiczną - ew. Księżyc.
Z jaja powstaje królowa i zaczyna się masowa produkcja obcych. No a dalej po staremu. Najlepiej jakby było w kosmosie, wtedy królowa zostaje na koniec wysłana w przestrzeń. Cały film napchany prymitywnymi nawiązaniami do sagi.
Wspomnicie moje słowa. |
Delano, po Twoim poście odechciawa się wszystkiego.
Nawet rzygać mi sie nei chce.
A najgorsze, że Twój scenariusz jest wysoce prawdopodobny.
Pierdole to, napisałem w innym poście, że nie czekam już na produkcje piątki.
SO ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-10-19 10:13:41
|
|

Lieutenant Colonel
|
Surtsey
Skup się i popatrz : AvP - Saga o Obcym.
Dostrzegasz różnicę ?
Do AvP podszedlem na luzie, bo traktuje go jako osobny wybryk, nie powiazany z uniwersum Obcego.
AvP mi sie N*A*W*E*T podobal, to roznica.
Zreszta, sam napisales że oceniasz Krolowa na 7, muzyke na 4, ze obcy lepsi niz w 4-ce, itd.
Czyli w koncu Ci sie nie podobal zajebiscie i kompletnie, czy byly wzglednie fajne motywy ??
Jak pisze ze cos mi sie NIE PODOBA, to mam na mysli cos co nie trafia do mnie w zadnym aspekcie. Tak jak np. NIE PODOBAJA mi sie seriale brazylijskie
Wiec prosze mi tu nie wyjeżdzać z transparentami "EJ TO TEN CO MU SIE AVP PODOBAŁ"
|
|
2004-10-19 10:23:06
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Ludzie, po jakiego grzyba zakładacie topic, który jest zwyczajną plotą pochodzącą z podejrzanego źródła (UK Teletext ????)
No i to wiadomość niedokładna bo na innych serwisach nie mówi się o piątej części tylko o szóstej. Ludzie zatrudnieni przez onet nie umieją nawet czytać.
No i Rogue...
Wybacz, ale wydawało mi się że, Ty jako jeden z niewielu broniłeś projektu pt. AvP w fazie postprodukcji. Powiem więcej tobie się film "nawet podobał". Powinieneś być szczęśliwy, nie? Może Anderson znowu dla Ciebie zrobi zajebistą królową... ____________________________________
|
|
2004-10-19 10:32:01
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
Hicks - święte słowa, że też nie zadałem sobie trudu żeby spr. źródło.
Po wizycie na Dark Horizons widzę że to dość luźne przypuszczenie a nie konkretny news. A Onet kolejny raz udowadnia swoje buractwo, co im zresztą zaraz oznajmię. ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-10-19 10:51:43
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
dzieki Hicks wreszcie trzeźwe jakieś słowa
ludzie nie ufajcie onetowi plizzz, po co wam to, tylko sie wrzodów nabawicie...
są firmowe witryny wytwórni filmowych, gdzie mozna sprawdzać oficjalne komunikaty, jest imdb na przykład z bardziej wiarygodnych imho serwisów itp. itd.
Surt Ty dziennikarzem chciałeś zostać, dobrze pamiętam? Wiesz jak się kończy niesprawdzanie źródeł informacji? Nikt z Tobą potem nie chce pracowac i kończysz pisząc dla onet.pl
|
|
2004-10-19 10:51:50
|
|

Lieutenant Colonel
|
Hicks - weź koło i sie walnij w czoło Ciagle nie przebolales tego ze mi sie NAWET PODOBAL FRAGMENTARYCZNIE? Matko swieta. I owszem, bylem pozytywnie nastawiony, bo po chuj mam jojczec i narzekac.
Ot co
Schamman - lol, to ja podalem newsa przeca ;D A tez studiuje dziennikarstwo, z tym że z braku laku, nie z powolania
|
|
2004-10-19 10:57:08
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
a Surt studiuje z powołania i tym chce się parać, z tego co słyszałem. I łyknął Twoj oparty na plotce wątek jak młody rekin bez krytycznego sprawdzenia. Więc go próbuję przestrzec - przestrzec, nie dopierdolić
|
|
2004-10-19 11:36:52
|
|

Sergeant
|
Dokładnie. Spokojnie, spokojnie - gdyby to była prawda, Onet nie zamieściłby tej informacji w tym miesiącu, tylko pewnie w grudniu Zwłaszcza ta uwaga, że nie wiadomo, czy Sigourney zagra w filmie. Gucio, jasne, że nie zagra. Też się zestresowałam, zobzczywszy tego newsa ale nie sądzę. Anderson coś przebąkiwał w wywiadzie, który ostatnio oglądałam, że może by i chciał zrobić AVP2. Może niech sobie kręci Resident Evil 3 jak dla mnie.
Też się zestresowałam w pierwszej chwili
EDIT: Aha, avgossip podaje, że ten "news" się odnosi do filmu Obcy 6 (sic!). To chyba trochę odsuwa od nas wizję Obcego 5 Andersona... hehehehehe ____________________________________ "Any event can lead to stress and, as everyone has experienced, events don't always come one at a time." - US Army FM 21-76. Survival.
|
|
2004-10-19 11:47:09
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
Plota nie plota, ja i tak nie chce Obcego 5 nawet jakby go sam Cameron czy Scott kręcił. NIE CHCE !
Nic już dobrego z tego nie wyjdzie. ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2004-10-19 13:04:07
|
|

MODERATOR
|
:(
LOL - nie zauwazylem i wkleilem link do tej ploty pod topikiem o AvP...
Plota, plota - niestety moim zdaniem jest to nader prawdopodobne... powiedzmy to szczerze: w kategoriach finansowych film AvP choc nie okazal sie megahitem to jednak odniosl sukces. 80 melonow baksow w samych kinach amerykanskich oznacza praktycznie zwrot kosztow produkcji... a wplywy z dystrybucji w calej reszcie swiata, z dvd, kablowek, wszelkich gadzetow na ktore Fox ma licencje, etc to juz czysty zysk. To strzal w ciemno - ale zaryzykuje stwierdzenie ze kazdy dolar zainwestowany w ten film zwroci sie 3 - 4 - moze nawet 5 krotnie... Wiec chetnych do wylozenia kasy na kolejna czesc raczej nie braknie... a powierzenie pisania scenariusza / rezyseri Andersonowi z punktu widzenia tych co wyloza na ten film kase wydaje sie calkiem logicznym krokiem...
Zreszta bez wzgledu na to kto zostanie rezyserem nie wyprodukuje niczego dobrego jesli bedzie zmuszony bazowac na wypocinach Andersona bo jak wiadomo powszechnie "z gowna bicza nie ukrecisz"...
Ehh  ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2004-10-19 14:11:00
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
HICKS napisał: |
No i to wiadomość niedokładna bo na innych serwisach nie mówi się o piątej części tylko o szóstej. Ludzie zatrudnieni przez onet nie umieją nawet czytać.
|
nie no wporzo tylko ze mi sie wydaje ze ludzie którzy o tym mówili (wydali takie oswiadczenie) uwazaja avp jako czesc serii alien i predator (czyli nijako piątego filmu o obcych - nie piatej czesci "obcy") wiec ten film bylby szóstym filmem z obcymi. układa sie w logiczna calosc.
Alien V - directed by Paul W. Anderson...  ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-10-19 16:47:02
|
|
HICKS
|

MODERATOR
|
MIKET napisał: | HICKS napisał: |
|
nie no wporzo tylko ze mi sie wydaje ze ludzie którzy o tym mówili (wydali takie oswiadczenie) uwazaja avp jako czesc serii alien i predator (czyli nijako piątego filmu o obcych - nie piatej czesci "obcy") wiec ten film bylby szóstym filmem z obcymi. układa sie w logiczna calosc.
Alien V - directed by Paul W. Anderson...  |
Po pierwsze: nie wiadomo kto wydał to oświadczenie (Anderson, Fox?). Więc trudno tu mówić o jakiejkolwiek interpretacji. Po drugie na zagranicznych stronach mają ten sam problem co ja:
Anyways, Paul is now attached to the Alien 6 project, which potentially could be its doom, which also brings on the question- what happened to Alien 5?
www.bloody-disgusting.com
Tym bardziej, że kilka tygodni temu słyszałem równie wiarygodną plotę o istnieniu scenariusza do Alien 5. Twoja interpretacja jakoś mnie nie przekonuje tym bardziej że jakby nie było Fox i Anderson robili wszystko aby z projektu AvP wyszła osobna seria nie kojarzona z czterema częściami o obcym (inne czasy, postacie itp.) ____________________________________
|
|
2004-10-19 17:59:49
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
HICKS napisał: | Twoja interpretacja jakoś mnie nie przekonuje tym bardziej że jakby nie było Fox i Anderson robili wszystko aby z projektu AvP wyszła osobna seria nie kojarzona z czterema częściami o obcym (inne czasy, postacie itp.) |
LoL to im sie udało, wcale nie kojarzy sie z poprzednimi filmami Wayland? no tak tam był WEYLAND-YUTANI , symbol w sali poświęceń wcale nie jest podobny do plakatowego obcego z A3 itd.
 ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2004-10-19 19:52:59
|
|
HICKS
|

MODERATOR
|
Ja niemam wątpliwości co do ostatecznego rezultatu. Moim zdaniem wszystko co osiągnęli Fox i Anderson to film, który nie ma nic wspólnego z ani z sagą o obcym ani dwoma częściami predatora. AvP był tak zły, że tylko prawdziwy desperat mógłby zobaczyć u Weylanda cienie postaci Bishopa. Co do innych nawiązań - i co z tego? No i co, że widdzimy Weylanda robiącego sztuczkę z długopisem, albo odprawę w miejscu, które przypomina ładownię Sulaco? Przecież to wszystko nie ma żadnego wpływu na odbiór filmu. Tylko u co po niektórych fanów wywoła to silne uczucie zażenowania. Co tylko utwierdza mnie w przeświadczeniu iż AvP nie ma nic wspólnego z sagą.
Dla mnie filmy z obcym to tetralogia i koniec! ____________________________________
Ostatnio zmieniony przez HICKS dnia 2004-10-20 13:38:03, w całości zmieniany 1 raz
|
|
2004-10-19 20:07:09
|
|
|