Autor |
Temat: Kreskówka "Operation Aliens"? |

Sergeant
|
Kreskówka "Operation Aliens"?
Czytałam jakiś czas temu o tym serialu rysunkowym. Tym, po którym pozostały jeno karty, przybory szkolne i inne bzdety straszące po EBay. Obcy dla dzieci?
AVP World podaje że zrobiono kilka odcinków, choć ich nigdy nie nadano. Jeśli tak, to gdzie one są? A może te "nienadane odcinki" to tylko plota? A może są gdzieś w łapkach fanów i można je jakoś dostać/ściągnąć/kupić? I'm in the dark. Proszę mnie oświecić, proszę, proszę...
Ciekawa też jestem Waszych odczuć. Jakby to było, gdybyśmy w dzieciństwie oprócz "Wojowniczych żółwi Ninja" oglądali "Operation Aliens"? Po Teleranku czy kiedy tam nadawali kreskówki (mówię o swoim dzieciństwie, młodszych i ewentualnych starszych prosząc o wyrozumiałość)? Te screeny wioną wiochą straszną i bolesną, ale łezka mi się kręci w oku - ech, przełom lat 80 i 90. Osobiście pochłaniam wszystko co związane z obcym, nawet i kiepściznę. Z ciekawości.
Kreskówka? Yay czy nay  ____________________________________ "Any event can lead to stress and, as everyone has experienced, events don't always come one at a time." - US Army FM 21-76. Survival.
|
|
2004-10-23 14:04:32
|
|
Qvintoo
Watashi baka desu
|

First Sergeant
|
Usagi wystepowal kiedys goscinnie w Teenage Ninja Turtles i na dobre mu to nie wyszlo...
No i chyba tak samo byloby z alienem.
|
|
2004-10-23 14:38:27
|
|

Lieutenant Colonel
|
Nie rozumiem kontekstu Usagi, ale moze źle cos przeczytalem
Operation Aliens to faktycznie rencina straszna, nie wiem czy mieli na to licencje... chyba musieli, skoro powstało nawet sporo rozmaitych gadżetów na ten temat..
Ja już powtarzalem to wielokrotnie, moim marzeniem jest zrobienie takiego czegość, co z Matrixem.
AniAliens Taki wlasnie poziom animacji, osobne historyjki.
Marzenia ...
|
|
2004-10-23 15:07:27
|
|
Qvintoo
Watashi baka desu
|

First Sergeant
|
To widocznie nie ogladales Wojowniczych zolwi ninja
|
|
2004-10-23 15:32:15
|
|

Lieutenant Colonel
|
Eeee tam nie był taki straszny ten odcinek z Usagi , mnie sie tam podobał. Geeez co ja bym dał zeby miec na CD wszystkie odcinki turtlesów . Btw. ściągam teraz jakis mega pack 1gb komiksów o żółwiach, mam nadzieje, ze to ta stara seria:P kiedys mialem je prawie wszystkie, mozna na nich było zarobić troche na allegro ale ja pajac wyrzuciłem na śmieci:|... Nie bijcie...
Operation aliens? Niestety pierwsze słysze, no moze to by było i fajne ale musiałoby być przynajmniej od lat 16 (krew, gore, kwas, mózgi, wszystko ładną kreską ).
|
|
2004-10-23 15:52:24
|
|

Lieutenant Colonel
|
Sporadycznie
Pamietam SZREDERA, jego podziemny statek-kule, jakas babeczke dziennikarke no i zielone zaby
czy tam zolwie
|
|
2004-10-23 15:53:39
|
|
Qvintoo
Watashi baka desu
|

First Sergeant
|
Cytat: | Eeee tam nie był taki straszny ten odcinek z Usagi |
Mi sie tez podobalo jak bylem maly
Jednak jak zaczalem czytac Usagiego zrozumialem jak potulny byl krolik w turtlesach. Na lamach komiksu wystepowaly rowniez zolwie i tam juz bylo jak nalezy (tzn. z jucha, pruciem flakow i 'tfarda menska przygoda samuriska' )
|
|
2004-10-23 18:40:49
|
|

Lieutenant Colonel
|
No to jest fakt... ale kto sie odwazy pokazac flaki w kreskówce dla dzieci;).
Zastanawiam sie czy nie zacząc zbierać Usagi .
|
|
2004-10-23 23:40:23
|
|

Sergeant
|
Taaak, piszę "te screeny" a nie odwołuję się, któreż to ja mam na myśli. Tak to jest jak się działa w trybie "zombie". Corvax, skoro nie słyszałeś o tym, to zerknij sobie tutaj: http://www.angeltowns.com/members/avpworld/operationaliens.html i tutaj: http://www.alienscollection.com/operationaliens.html
A gdyby tak teraz ktoś/Fox wpadł na pomysł zrobienia serialu animowanego o Obcych (może nie powinnam publicznie, bo jeszcze usłyszą i zrobią? ) Bo prawdę mówiąc wolałabym pooglądac sobie starą kreskówkę, nie ważne jak głupią niż nową - bo pewnie byłaby jeszcze głupsza. Ale AniAliens chętnie zobaczyłabym
Aha, no i ponawiam pytanko: czy ktoś wie coś więcej o tym serialu? ____________________________________ "Any event can lead to stress and, as everyone has experienced, events don't always come one at a time." - US Army FM 21-76. Survival.
|
|
2004-10-24 14:23:01
|
|

Lieutenant Colonel
|
Mein gott... te alieny wyglądają jak ten z Władysławowa . Wielka morda i jeszcze wieksze zęby buehehehe. Dobre, dobre... Widac tu na czym to ludzie nie chcieliby zarobic:/. Wcisnąć byle dziecku taką bajke i wszyscy happy. Dzięki za linki.
|
|
2004-10-24 14:44:30
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
No wreszcie zdjecia
nie wiem jak wam ale mnie postacie z tej kreskówki bardzo przypominają serie figurek z rzekomymi postaciami z filmu. mam na mysli te serie gdzie byly bull-alieny i inne takie...jak znajde link to podesle - porównacie sobie... ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-10-24 21:40:03
|
|

Lieutenant Colonel
|
Miket
Bardzo slusznie, bo jakbys przeczytal to co pisalo w linku podanym przez Soshke, wyczytalbys ze :
Operation Aliens was going to be a cartoon series based on the Kenner Aliens figures.
|
|
2004-10-24 22:01:10
|
|

Lieutenant Colonel
|
Corvax napisał: | Geeez co ja bym dał zeby miec na CD wszystkie odcinki turtlesów . Btw. ściągam teraz jakis mega pack 1gb komiksów o żółwiach, mam nadzieje, ze to ta stara seria:P kiedys mialem je prawie wszystkie, mozna na nich było zarobić troche na allegro ale ja pajac wyrzuciłem na śmieci:|... Nie bijcie...
|
No co Ty gadasz?
Zarobić?
Kurka, za bamberstwa miałem niezłego schiza na punkcie Turtlesów (nawet pościel w żółwie miałem, a jedna poduszke, to mam do dziś   ).
No i pewnie gdzieś na chacie, albo w piwnicy mam jeszcze te wszystkie komiksy
Ech, stare czasy
hehe, szreder rządził  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-10-25 10:32:18
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
ooo sory Rouge - moja wina i przyznaje - nie czytalem  ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-10-25 19:41:09
|
|

Lieutenant Colonel
|
Surtsey napisał: |
No co Ty gadasz?
Zarobić?
Kurka, za bamberstwa miałem niezłego schiza na punkcie Turtlesów (nawet pościel w żółwie miałem, a jedna poduszke, to mam do dziś   ).
No i pewnie gdzieś na chacie, albo w piwnicy mam jeszcze te wszystkie komiksy
Ech, stare czasy
hehe, szreder rządził  |
No ja kiedyś też miałem zajoba, choć poduszki i pościeki nie miałem;). No ale np. żółwia stepowego mam , miałem jeszcze czerwonolicowego (czyli takiego co z nich żółwie ninja powstaly;) ) ale zdechł biedaczek na ciężką chorobę .
Figurki jakies pamietam były itepe itede. No ale po prostu żałuje, ze wyrzucilem te wszystkie komiksy, mogłem to przynajmniej sprzedać na allegro :/ No ale mówi się trudno.
BTW. te komiksy, które sciagnalem to wogóle inne serie, jak chcesz Surtsey to zassij na suprnovie są, ale to juz zupelnie inne klimaty... Jeden komiks nawet nie wyglada na TMNT tylko na jakiś Bloody gore... mówie tu o Rafaelu, który dzierży 2 uzi w łapach i o Casey Jonesie nawalający mocniej niż Voorhees :]. To nie to .
Jeszcze mówiąc o skorupach to ściągnąłem gierke na PC o żółwiach (te najnowszą) geeez... tandeta... nie to co na Pegasusa kiedys było. Na dodatek jest to gra robiona na podstawie nowej serii żółwi na Fox Kids, czołówka w w/w jest po prostu żałosna :/.
No ale koniec offtopa .
|
|
2004-10-26 13:58:06
|
|
MODERATOR
|
Nie rozmywac topicu jakimis zolwiami. Dziekuje.
|
|
2004-10-26 14:03:43
|
|
|