Autor |
Temat: I nie będzie jednego forum! |

MODERATOR
|
I nie będzie jednego forum!
No i wygląda na to, że pomysł stworzenia wspolnego forum upadł (sądząć po poście Kabukimana na forum www.obcy.net) - z jednej strony szkoda z drugiej może to i dobrze. Zależy jeszcze co teraz zrobi Suchy (Suchy - bądź anarchist, zaloz trzecie forum ) - bo poza obcy.netem i Fiorina 161 raczej nie ma polskojezycznych stron z ktorymi gotow bym byl dzielic forum (chlopaki od Predatora maja wlasne - pozatym oni sa z nieco innej bajki, w gre mogla by jeszcze wchodzic rzadko aktualizowana KOMNATA VAP, kompletnie zamrożona w karbonicie - czytaj nie aktualizowana od wiekow - strona McVas'a, oraz strona Ender'a z AVP-RPG) [jak ktoś z wyzej wymienionych przypadkiem tu zajrzał i przeczytał te słowa i pomysł mu leży to zapraszam]. No sam już nie wiem... z jednej strony pomysl wydawal sie fajny, z drugiej czulem ze nic z tego nie wyjdzie bo kazdy bedzie ciagnal w swoja strone.
Jak to mawiał Slater w "Pump Up the Volume" - "SO BE IT!"
Tak czy inaczej nie zamierzam wiecej powracać do tego tematu, ani nikogo zachecac do linkowania sie do tego forum - propozycja pozostaje otwarta, a ja zostaje tutaj. :)
Nawet zaczynam sie przyzwyczajac do tego forum i faktu ze otwiera sie w nowym oknie co mi sie z poczatku sgraszliwie nie podobalo.
Pozdro
CIACHO ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-03-15 14:45:05
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
tak sobię myślę...
Napiszemy wypasiony skrypt PHP który będzie wyglądał identycznie jak to forum (ale po maturze ) i wtedyt połączymy siły.
let the force be with u
|
|
2002-03-15 19:53:11
|
|

MODERATOR
|
Pomysl ok.
Ciacho:
Zastanawialem sie nad wprowadzeniem Forum na strone o Aliens RPG (a nie AvP jak napisal Ciacho ). Nie ma problemu by polaczyc ten pomysl z juz istniejacym Forum zalozonym przez Ciebie.
Przy kolejnym update strony moge dolozyc link do forum. Jakby co, mailnij do mnei na priva.
Pozdrawiam ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-03-19 12:35:04
|
|

MODERATOR
|
Kubukiman
Pomysl jest fajny, nie lepiej jednak zalatwic serwer z PHP i jakims mySQL'em, i postawic na [URL=http://phorum.org/]Phorum[/URL]?
Darmowy, "wypasiony" soft. [URL=http://phorum.org/support/list.php?f=1]Tutaj[/URL] jest demo tego softu. Kwestia tylko serwera na ktorym to by moglo chodzic.
Pozdrawiam ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-03-19 12:39:53
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
re:
Tak, ale darmowe fora są zbyt wolne (szczególnie na obcych serwerach) i mają małe możliwości konfiguracyjne. Zarówno serwer obcy.net jaki i aliens.ibt.pl potrafią "chodzić" pod PHP, także myślę, że nie powinno być większych problemów. Ale najpierw muszę zdać maturę
|
|
2002-03-19 13:28:31
|
|

MODERATOR
|
Ender...
Ustaw link do tego forum jak chcesz i daj mi znac na priva ze zrobione to zastapie animowanego obcego na gorze forum jakas wieksza grafika z informacja ze jest to nasze wspolne forum dyskusyjne.
Moj serwer obsluguje PHP i MySQL - tylko nie mam chwilowo sily ani checi w tym dlubac i na razie zostanie jak jest.
Pozdro
CIACHO ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-03-19 13:28:55
|
|

MODERATOR
|
odpowiedzi:
Ciacho: ok, jak tylko zrobie link, podesle ci info.
Co do Phorum, jakbys kiedys znalaz czas i checi, to polecam.
kabukiman: wiem ze darmowe fora sa wolne. Mialem na mysli darmowy soft o nazwie Phorum. Jest szybki, pozwala na latwa konfiguracje, instaluje sie go raczej bez problemow (i przerabia). Po co wywazac otwarte drzwi? ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-03-19 13:32:45
|
|

MODERATOR
|
A jednak bedzie wpólne forum! :)
I jednak będzie to wspólne forum (już jest!) przynajmniej dwu stron: mojej i Endera  ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-03-26 16:20:28
|
|

Major
|
wspolne forom
SWIETNIE!!!
ender - kiedy zrobisz nam sesje??? ;)
btw - ciacho a jak rozroznimy posty o tematyce strictly RPG od tych z naszego forum??? ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2002-03-26 16:54:02
|
|

MODERATOR
|
:-)
Virus: sejse tylko in real life, zapraszam do poznania ;-)
Co do tematyki, nie powinnobyc problemow z postami na temat RPG - przynajmniej mam taka nadzieje.
Jak do tej pory, ludzie ktorzy interesuja sie gra, interesuja sie filmami - i na forum raczej rzeczy zwiazane bezposrednio z filmem beda poruszane.
Graczy i MG w swiecie Aliens dotyczy wszystko co nie jest wyjasnione w filmach.
Po swietach u siebie zamieszcze mala "instrukcje" uzywania forum, by nie bylo watpliwosci (tzn. nakaz wpisania np. [RPG] w temacie, jesli post dotyczy spraw zwiazanych tylko z gra, a nie z filmem itp.) ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-03-26 17:18:49
|
|

MODERATOR
|
posty RPG
Chyba nie bedzie z tym problemu - proponuje ze jesli ktos postuje strikte o RPG to niech na poczatku topiku wpisze "[RPG]" i wszystko bedzie jasne  ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-03-26 17:27:57
|
|

MODERATOR
|
Re: posty RPG
DOdalem na stronie Aliens RPG informacje o zasadach obowiazujacych na forum (w tym o zaznaczaniu postow dotyczacych tylko RPG). ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-03-26 17:59:34
|
|
Second Lieutenant
|
Dogadac sie zawsze najtrudniej..
Ale najwazniejsze by byla jako taka wygoda i zeby nie brakowalo tematow od dyskusji :-0
|
|
2002-03-26 19:01:52
|
|
|