Autor |
Temat: Wspomnienie Kolonii Hadley's Hope i inne wiersze |

Lieutenant Colonel
|
XX lecie międzywojenne, rzecz jasna  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-22 12:03:00
|
|

Captain
|
Haiku
Haiku to japonskie metrum, moge sie mylic, ale z tego co pamietam, jest to piec, siedem i znowu piec sylab w trzech wersach.
czyli, wyglada to tak:
piec sylab
siedem sylab
piec sylab.
i to jest haiku, japonce pisali w ten sposob kilometry bardzo romanycznych wierszy i swietnie im szlo. A zeby nie bylo watpliwosci, jest to metrum okreslajace caly wiersz, nie tylko jeden z wersow.
Metrum proste, ale zdradliwe, dlaczego? Bo masz tylko siedemnascie sylab, zeby powiedziec wszysktko, co chcesz powiedziec.
Poprobuj z tym. ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-05-22 22:25:33
|
|
Cannon fodder
|
mowisz J.Vasquez ze "nie potrafi na nikogo ambicji zagrać" a jednak zdaje mi sie ze potrafi zagrac na ambicji bo gdyby tak nie bylo to dali byscie mu spokuj juz dawno a wy co??
Kolabor a moze to fani obcego lataja z jakimis "strzelbami impulsowymi" po owym placu lazienkowskim a milosnicy prozy sapkowskiego ukladaja wiersze o Geralcie
a zreszta widze ze tu niemozna nic powiedziec bo wszyscy chca zablysnac dowcipem i od razu najezdzaja... niedobrze
ps. S&S 3maj sie
|
|
2003-05-23 13:33:27
|
|

Major
|
ja tam nie mam nic do ludzi, ktorzy robia, co im sie podoba- zreszta sam robie to co chce wbrew przestrodze innych
jednakze pisanie w stylu: geralt wam dojebie, dlugoglowe huje wcale mnie nie wzrusza i nie rusza
poza tym gdybym sam mial takiego Pulse Riflesa, to chetnie latalbym po ulicy, strszac ludzi, chociaz lepszy jest dzialajacy flamethrower  
|
|
2003-05-23 17:01:19
|
|

Captain
|
Te bzyk, ty wez skoncz w koncu te 12 lat, bo to juz na opoznienie zakrawa. no wiesz, autystyczna czekoladowa akustyka i te klimaty.
Check it, jesli wchodzi tu jakas mandarynka, nie wiadomo wogole, po jaka beczke, i kostke cukru, zaczyna robic syf, no to, niech twoje dendryty chociaz na moment zaiskrza.
O n r o b i s y f biedne dziecko.
Wiec jest to chyba niebieskie, ze zwracamy mu uwage, i staram sie dojsc psychokaczuszkowo, podstaw jego mentalych wypaczen, czyz nie Watsonie?
A gdzie mamy to robic jak nie na niebiesko czarnym?
a?
Typ nikomu nie wkopyrtnal sie na ambicje, i z tego co moje bystre receptory (sciana? tu nie bylo zadnej sciany!) zarejestrowaly, to tu sie nikt nie podnieca.
Tylko sie ludzie smieja.
No bo wiesz, jak wyjdzie debil na srodek sali, i powie brum burm, traktor, no to sie ludzie smieja.
Bo co maja robic, plakac?
No wiec, misiu, nie bzykaj tu porzadnym ludziom, nad zwojami, tylko wroc sobie spokojnie do pokemonow.
Pikachu ci wybaczy i obiecuje ze nikt sie nie bedzie smial.
Chcialbym rowniez nadmienic, ze powinienes udac sie do okulisty, bo diagnozuje ci zeza rozbieznego.
No powaga, i tu sie nie ma z czego smiac.
Czepiajac sie Vas (jak rzep, duzy brzydki rzep. fuj.) przegapiles slonko cale duzo innych fajnych wpisow do naszej ksiegi pamietakowej.
A wiesz, tam jest wytlumazone wszystko.
Serio, poczytaj, Pikachu wytlumaczy. Zolty podobno dziala uspokajajaco. ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-05-23 21:55:30
|
|
Cannon fodder
|
heh
oj widze ze niektorzy malo rozumieja czyzbym mial cytowac wszystkich?? wolalem poprzestac na 2 przykladach
no i warto dodac ze na tym forum panuje jakas niezdrowa mania bycia starszym od kogos innego "wez skoncz w koncu te 12 lat" ktos moze dostal dowod i poczul sie bardzo dorosly no i jeszcze ta pokretna elokwencja... no no
bierz przyklad z Kolabora miast pisac zanim sie zastanowisz w jakim celu piszesz bo widze ze koniecznie chcesz kogos pognebic wiec prosze bardzo daje ci kolejna okazje jesli tak bardzo ci tego potrrzeba obiecuje ze przeczytam jesli cos napiszesz i powiedzmy ze sie tym przejme
pozdro all mimo ze nie kocham obcego
|
|
2003-05-23 22:51:11
|
|
MODERATOR
|
B_Z
Powiem tak. Kazdy ma swojego "bakcyla". Dla wiekszosci ludzi stale odwiedzajacych to forum jest to akurat obcy (mowie wiekszosci, bo np Oghm jest stalym bywalcem, ale jego mania to "Hellraiser" ). Nikt tu nie dyskryminuje nowych, jak probowal to ktos wczesniej sugerowac. Niedawno pojawili sie Misiek i Goth. I co? Czy czuja sie dyskryminowani? Nie sadze. Sa to kolesie z ktorymi mozna normalnie pogadac. A jesli ktos wchodzi tu i jedyne co ma do powiedzenia to "Jebac obcego, jestescie debile" to jaka ma byc reakcja? Napinanie sie w internecie do niczego nie prowadzi. Jak ktos nie lubi obcego to niech udziela sie na forach, ktorych tematyka mu odpowiada, a nie marnuje czas na przegladanie ego "badziewnego forum".
|
|
2003-05-24 09:27:31
|
|

Lieutenant Colonel
|
z cyklu:" znalezione w necie rymy częstochowskie"
mam kumpla, który ma ksywę taką samą jak pewien bywalec tego forum - Suchy, chodzi do równoległej klasy.
Na stronie innego znajomego o ksywie Skiber, znalazłem taki sobie wierszyk :
"O Suchym i dla Suchego od Skiberka durnego
Napisze zaraz cos na temat Suchego
Z tego textu mozna sie o Nim
dowiedziec prawie wszystkiego
Obiecałem Mu to maja drugiego
wtedy to byłem na osiemnastce jego
Pan Suchy, bo tak trzeba teraz na Niego mowić
zdarzył już dawno temu prawko zrobić,
nie dosc, ze zrobił to za pierwszym razem
to do tego jest dobrym kolażem
niedługo pokarze na co Go stać
bo zamierza nowego Authorka kupować
Juz powiedziałem ze Suchy jest rowerowcem
ale nie wspomniałem ze jest On tez dobrym sportowcem
Dobrze gra w kosza na wf-ie i szkolnej lidze
Lepszych od Niego to ja tylko w NBA widze
Dobrze biega na dalekie trasy
w szkolnych imprezach odnosi sukcesy
Suchy w domu nie próżnuje
Tylko nad klasową stronką pracuje
Jesli o szkole to musze powiedziec
ze Suchy lubi z Kacperkiem w ławce siedzieć
Cicho jak myszki są, nie ich domena popisy
no raz na religii zdarzyło sie podpalać długopisy
Suchy jak kazdy ma w szkole idola swojego
Kazdy wie, ze chodzi mi o pana Mirosława - woźnego
Ten pan w pracy dobrze sie sprawuje
a i mowił, ze skocznie narciarska wybuduje
Piotrus ma koszulke z napisem Drug Dealer
Wiec kazdy stuff Ci załatwi za chwile ;)
Obietnica dotrzymana rymowanka napisana"
I co, ten "nasz" Suchy ma coś wspólnego z tym Suchym ?  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-06-10 07:19:09
|
|
|
|