Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: CO BYŁO PIERWSZE JAJOCZY MATKA?
CyriC

Corporal

[blockquote] na czym to ja.. aha, zarodek jest mały, mniejszy niż średnica rurki, którą FH wpycha ofiarze. Dalej zarodek rośnie, korzysta z tych wszystkich produktów jakimi dysponuje ofira, rośnie w ekspresowym tempie, jeśli rośnie i korzysta z pożywienia tzn ,że jest 100% żywy. Obcy po wyjściu na zewnątrz w postaci Chestiego nie daje żadnycg oznak posiadania rurek. Zresztą rurki to nie musi być oznaka biomechanizmu. Widziałem podobne rurki u stwora z obcej planety w "gatunku" gdzie Giger stworzył takiego obcego, który miał podobny korpus do naszego z Nostromo. Z tego co zdąrzyłem zauważyć używał tychże rurek do kopulacji. Popieram Tomexxa, mechaniczny to niekoniecznie metalowy. Ale z kolei idąc logiką Suchego coś tam w tym biomechanoidzie jest jednak mechaniczne, sztuczne, wychodowane. Nie wiem jak może być sztuczne, skoro podkreślam - obcy je i rośnie i to bardzo szybko. Myślę, że nazwa biomechanoid wzięła się li tylko z wyglądu naszego ksenomorfa, zęby wyglądaja jak z metalu, no i te rurki. Ale to tylko wygląd. Pewien gatunek żółwia został nazwany tank, nie dlatedo, że ma metalową powłokę, ale tylko dlatego, że czołg przypomina. Zresztą to przykład wymyślony na biegu, więc nie czepiajcie się go, Jest wiele więcej takich przykładów. Upieram się, że coś, wyrosło w żywym organiźmie, korzystając jedynie z tych samych produktów, nie może być w żaden sposób sztuczne.
Te rysunki, które miałem oblukać to tylko potwierdzenie, że nazwa biomechanoid pochodzi tylko i wyłącznie od wyglądu tego stworzenia.[/blockquote]
Zgadzam się z Tobą. Powiem to po raz kolejny, obcy nie jest biomechanoidem bo gdyby był to
jego cykl życiowy ograniczony był by tylko do jednego rodzaju. I tak jak powiedział przedmówca są zwierzęta kótre tylko wyglądowo przypominają cos tam a tak naprawde ŻYJĄ w pełnym tego śłowa znaczeniu, to by było na tyle thx.
2003-08-01 16:35:02
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

CyriC

[blockquote]
Zgadzam się z Tobą. Powiem to po raz kolejny, obcy nie jest biomechanoidem bo gdyby [...][/blockquote]

Nie mozesz twego byc pewnym w 100%. Jesli jednak jestes, to mozesz byc w bledzie. Jak juz powtarzam do znudzenia, nie mam zamiaru nikogo przekonywac. Jest tyle interpretacji obcego ilu ludzi na forum, kazda sie rozni i nie ma dwoch takich samych. Masz patent na nieomylnosc? Wykluczajac w 100% jakakolwiek teze, "nawet" biomechaniki/stworzenia obcych przez SJ i uparcie trzymajac sie tezy z ewolucja, robisz zle. Nie musisz sie ze mna zgadzac, ale nie mozesz w 100% odrzucac tego pomyslu. Nie jestem jakims przypadkowym laikiem zeby mowic na temat obcego zupelne bzdury. To tyle w tym temacie. Przemysl to sobie.
Pozdro.

PIOK i VYSO: Ciacho juz wie, ze niedlugo atakuje Krakow. Bedziecie mieli wolny weekend 16/17 sierpnia? Very Happy
[IMG=http://www.republika.pl/hrgiger/emotsy/ganja.gif]

[IMG=http://www.republika.pl/hrgiger/emotsy/piwo.GIF]
2003-08-01 17:45:40
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
tomexx

Second Lieutenant

Suchy sam encyklopedyczny termin "Biomechanika" sprawia iz nie masz racji albo powinienies to inaczej nazwac, Co do Gigera jego pozorna doslownosc czasami moze byc mylaca. Sybolika w sztuce znana jest od daawna i na przesterzeni jej dziejow jest jednym z wazniejszych jej filarow, to samo moze sie tyczyc surrealizmu gigerowskiego. Czesto te symbole moga byc bladnie odczytane (tzn wziete doslownie). Nie chce tu nikomu wytykac niewiedzy ale trzeba by specaliste zaptyac lub samego Gigera jak to jest.
2003-08-01 18:55:09
Suchy
F161

MODERATOR

Interpretacja dziel sztuki, a niemal na takiej zasadzie w moim przekonaniu mozna traktowac obcego, jest raczej w pewnym stopniu sprawa indywidualna. Ja interpretuje to wlasnie w taki a nie inny sposob i cala teorie opieram na MOIM wyobrazeniu. Niektorzy maja podobne wyobrazenie, tak jak Rogue, Hicks, czy po czesci piok. Inni maja inna teorie i wiadomo ze na koniec i tak kazdy zostanie przy swoim pzekonaniu.
2003-08-01 22:25:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

ile mozna gadac Razz
dobra, powiem co wiem. wrocilem ze sklepa (nienawidze chodzic po sklepach) i jestem zdeka "zjebany".
Ja tam w sumie nie wiem jak to jest, lubie obcego za jego wyglad, glowe a'la banan i za rurki wychodzace z plecow (tez chce takie miec Very Happy ).
To, ze xenomorph nie jest naturalna forma zycia, mozna sie o to poklocic. Na naszej planecie zyje masa istot, owadow, ktore najrozniejszymi sposobami porafia sie rozmnazac i moga sobie znalezc zarylko. Dla mnie jednak tak bestialska i drapiezna istota nie mogla byc "czystym" tworem, jesli wiecie o czym mowie. Kazde zwierze, kazdy "zabojca" ma zazwyczaj tylko dwa systemy ataku. wiekszosc zwierzat ma kly i pazury. wiekszosc owadow gryzie zadelkami lub szczypcami :> Niezaglebiajac sie w ten owadzi swiat, mowie o tym, ze Obcy ma az 1.. 2... (liczę) 4 sposoby na zabicie ofiary :O Kly, pazury, ogon i wewnetrzna szczena (chyba ze obcy je ta mala rurka w gebie Razz ). Mysle, ze ktos go "wychodowal" tak, zeby byl bronia smiercionosna i ostateczna. Potrafi dostowac sie wlasciwie do kazdych warunkow. Poza tym juz sam facehugger dowodzi, ze Obcy byl tworzony po to, by zabijac i szerzyc plagę. FH moze wlezc na kazdego i kazdego zaplodnic dzieki swoim "(nie)naturalnym" umiejetnosciom. Byc moze Spacejockey wiozl te Spore Pody wlasnie na nasza planete??? kto wie? Zakladajac ilosc jaj i wielkosc facehuggow byliby dla nas ogromnym zagrozeniem. A byc moze SJ mial podleciec blisko Ziemii, nadac sygnal i ludzie w ten sposob samiby doprowadziliby sie do smierci? A "sloniowaci" tylko by obserwowali. Ale cos poszlo nie tak, a moze tak wlasnie mialobyc? Moze Spacejockeye od razu zaprowadzili jednego ze swoich na smierc? Biorac pod uwage ich wysokoa inteligencje, mogli miec miliard sposobow, zeby nas sie pozbyc i rownie tyle samo powodow.
Nie wiadomo co sie stalo i co mialo sie stac. I o to wlasnie chodzilo w filmie.
Nie wiem czy Obcy jest biomechacostam, w kazdym razie ja juz swoje napisalem :P

zdrowki
2003-08-01 22:42:23
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

Jesli nie przywieziesz zadnej zieleniny, a Piok nei wezmie swojej kolekcji pieczarek, borowikow i innych muchomorow, a ciacho bedzie mial dobry humor i skolujecie mi jakas fajna japonke z wlasnym lokum w australii znajaca polski i karate Razz to moge sie pojawic Very Happy Very Happy Very Happy
Z rozmowy z Ciachem na gg:
JA:
-Ale tam sami duzi beda, a ja jestem maly, po co ja tam?
CIACHO:
Maly sie przyda, zeby duzym po piwo skakac Smile
ROTFL Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
A o tym ze obcy maja metalowe zabki i ze nic z tego nie wynika, to ja pisalem juz daaaaaaaawno temu w topicu a chyba obcy bron biologiczna Space Jokey'ow, czy jaos tak, to zeby tak offtopic nie bylo, bo ten tekst pioka zauwarzylem, a reszty mi sie juz nie chcialo czytac Smile
2003-08-04 04:40:21
tomexx

Second Lieutenant

off

Sorry, ze sie tak czepiam ale starajcie sie pisac o sprawach zlotow i innych w odzielnych watkach by nie bylo bajnzelu Okhi? Very Happy
2003-08-04 11:37:16
tomexx

Second Lieutenant

[blockquote]
[/blockquote]

Suchy co to ma byc :0 ?!?
Nieee moderator i takie demoralizowanie. I jak to swiadczy? Co za przyklad dajesz? Very HappyVery Happy
2003-08-04 11:43:56
Suchy
F161

MODERATOR

[blockquote] [blockquote]
[/blockquote]

Nieee moderator i takie demoralizowanie. I jak to swiadczy? Co za przyklad dajesz? Very HappyVery Happy[/blockquote]

Myslalem ze to ogolnie uznawany symbol zdrowych roslin, typu pietruszka albo por WinkVery HappyRazz Nie mialem nic zlego na mysli Very HappyVery HappyVery Happy
A co do rozmywania; topic i tak juz sie chyba wyczerpal, right?, po co zakladac nowy temat o spotkaniu w kraku, jak mozna bylo napomknac o tym tu. Poza tym, w wiekszosci post byl ogolnie na temat Wink
2003-08-04 13:21:56
CyriC

Corporal

heh

smoczek SmileVery Happy
2003-08-06 12:37:59
tomexx

Second Lieutenant

[blockquote] [blockquote] [blockquote]
[/blockquote]

Nieee moderator i takie demoralizowanie. I jak to swiadczy? Co za przyklad dajesz? Very HappyVery Happy[/blockquote]

Myslalem ze to ogolnie uznawany symbol zdrowych roslin, typu pietruszka albo por WinkVery HappyRazz Nie mialem nic zlego na mysli Very HappyVery HappyVery Happy
A co do rozmywania; topic i tak juz sie chyba wyczerpal, right?, po co zakladac nowy temat o spotkaniu w kraku, jak mozna bylo napomknac o tym tu. Poza tym, w wiekszosci post byl ogolnie na temat Wink[/blockquote]

Hymm cos mi sie musialo przewidziec..
Albo to klon kanadyjski. Czyszby jakas plaga szkodników?
Albo zielenina prosto z grzadki gotowa do spozycia na surowo chrup chrup bogata witaminy mineraly i ten tego. Czysz bys byl wegetarianinem ? Very Happy
2003-08-06 15:28:40
Penguin

Staff Sergeant

Moim zdaniem pochodzenie obcego jest takie, że został wychodowany genetycznie (stworzony), jako maszyna do zabijania wrogów. Po prostu podsadzasz jedno jajko do bazy jakiegoś nieprzyjaciela i w miesiąc go nie ma. Z filmu wynika, że ten olbrzym w statku też miał rezerwaną klatę, wiec a) coś sie zbuntowalo b) nie wynalezli metody poskromienia bestt c) wogule moje myslenie jest bledne i ten olbrzym znalazł jaja, zapakowal na statek i lecial dalej. Ale powracajac do tematu co bylo pierwsze... Prawdopodobe jest, ze nacja, która stworzyla rasę Obcych miała zupełnie inny cel niż wyszło... Planowali osiągnąć jakiś cel- tworzyli genetycznie jakieś stwory i coś im nie wyszło. Stworzyli jajko, znaleźli nosiciela, następnie jajkiem sie opiekowali dlatego wyszła królowa. Zobaczyli że to obcy ma jakieś wady (np. zabija swoich stwórców) no i porzucili królową, ta zaczęła składać jaja, wyszedł obcy.... i kółko się zapętla. Tak więc wedlug mnie najpierw wychodowali genetyczne jajko (moze chcieli sobie zrobic jajecznice Very Happy ). Tja... jajko bylo pierwsze Smile
2003-08-10 20:28:29
CyriC

Corporal

jajo rulez

Ja juz się wypowiedziałem na ten temat dostatecznie dużo, ale jak dla mnie jajo tez było pierwsze:)
2003-08-11 00:08:35
Penguin

Staff Sergeant

Dla mnie tez Smile
EGS RULEZ! Very Happy
2003-08-13 17:55:05
CyriC

Corporal

no to sie zgadzamy Razz :slon:
2003-08-13 17:57:49
Penguin

Staff Sergeant

Tja... Smile Akurat w tej kwestii tak. Bo w kwestii Bishopa raczej nie bardzo...? Sad
2003-08-13 18:16:50
CyriC

Corporal

bishop niewinny bishop rulez bishop obrońca ucisnionych :slon:
2003-08-13 20:40:19
Penguin

Staff Sergeant

tja.. :)

Jak biały bije murzyna to biały jest zły
Jak murzyn bije bialego to murzyn walczy o wolnosci

:DVery HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery Happy
2003-08-13 23:15:31
tomexx

Second Lieutenant

SPAM

Nic tylko SPAMmmm a jestem cham!!
Rece opadaja Sad Suchy obczysc dyskusje, trzeba w koncu uzyc aparatu porzadkowego bo w koncu zardzewieje...To jest jak szarancza jak ty nie ja to ona cie. Zroby moze (tylko propozycja) detaliczna netykiete bo userow jest juz bardzo duzo i trzeba zachowac porzadek, bo komu chce sie czytac taki bajzel???
2003-08-17 12:48:27
Tomek

Private

Obcy to cwaniak może przeżyć wszędzie nawet w kosmosie nie wiem ile ale troche żyje królowa przyczepiłą się do Dropshipa chyba raczej nie weszła(bo by od razu zrobiła sieke) przetrzymała ogromno temerture podczas przekraczania atfosmery są dowody na to że obcy jest żywym organizmem i na to że jest biochenoidem trudno powiedzieć
2003-08-17 21:48:31
Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu