Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: ALIEN V - nowe ploty ;]
TonyHudson
Młodszy brat Hudsona :)

Sergeant

Nie myśl tak bo się tak stanie.
2006-01-13 17:48:46
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6783988 Odpowiedz z cytatem
MatheV

Staff Sergeant

no popatrz, o AVP wcale tak nie myslalem, a przeciez tez wyszlo gowno Smile, moze rzeczywisscie masz racje, skoro teraz kiedy tak wlasnie o tym mysle, to strach pomyslec co by powstalo Razz
2006-01-13 18:42:34
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
TonyHudson

Sergeant

niech 1-3 części będą 1 trylogią a drugą mogłyby być 4-6. Możliwe, że takie rozpędzanie się na piękne zakończenie cyklu o obcym zakończy się tak jak AvP. Cała nadzieja w Jamesie Cameronie, on to umie robić filmy (Aliens, Terminator, True Lies) W Obcym5 brakuje do szczęścia klimatycznego scenariusza Camerona i jego reżyserii. Jak Obcy 5 będzie klapą to wszyscy popłaczemy, młodzi i starsi.
2006-01-13 22:15:36
Gieferg

Second Lieutenant

druga trylogia?
4-6?
Może jeszcze z Sigourney w roli głownej?
Ona ma już 57 lat i naprawdę nie widzę jej już w kolejnym Obcym.
Poza tym Ripley zginęła w A3 a jej zmartwychwstanie/skloniowanie to jeden wielki bullshit. Po co się bawić w nekromancję z serią Alien? Nie lepiej zachowac o niej dobre wspomnienia od czasu do czasu oglądając sobie te filmy będące ścisłą czołówką s-f?

Jak dla mnie temat obcych jest zamknięty i wyczerpany. Dorabianie czegokolwiek na siłe do zamkniętych całości budzi już tylko niesmak (patrz A:R, AVP a z innych przykładów choćby Terminator 3 czy Matrixy 2&3 które zupełnie zepsuły dobre wrażenie po jedynce). Takich rzeczy powinni zabronić. Very Happy
(a tymczasem za nekromacnję wziął się Sly i możemy się spodziewać kolejnego Rambo... )
2006-01-14 01:35:57
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Film Aliena możnaby zrobić, jednak bez Siggy (lub juz ostatni kończący z nią na zawsze), aczkolwiek trzeba by się wrócić do klimatów pierwszych 2 (ewentualnie trzech części). Jesli to mialaby byc kontynuacja w stylu A:R to ja podziękuję.

To samo z AvP. Film mógł wypalić i mógłbyć bardzo fajnym dodatkiem zwieńczającym wszystkie 6 filmów, ale Anderson wraz z ekipą i Fox'em musiał wszystko zaprzepaścić :/.
2006-01-14 03:23:14
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
TonyHudson

Sergeant

Myślę, że już wszystkim w łebach się poprzewracało i przez to nie nakręcą dobrego aliena5. Dawniej niektórzy reżyserzy mieli dar, myśle, że a5 zrobią w odmiennym klimacie.
2006-01-18 20:58:51
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Nie, nie, nie - druga trylogia nie wchodzi w gre. Ja to widze tak: Ridley powinien zasiąść na stołku rezyserskim - wtedy można miec pewnośc ze scenariusz jest dobry. Siggi - coz czasu sie nie oszuka - kobieta ma 57 lat i zadne malowanie sie tego nie ukryje, wiec jesli A5 miałoby byc bez niej to potrzebny by był scenariusz którey to dobrze tluamczy (dlaczego jej nie ma).
Fajnym scenariuszem mogłby byc pomysł CIACHA, o którym kiedys pisał (ktory tez popieram i podpisuje sie od nim rękami i nogami) - typu otwarta walka a'la Starship Troopers, z tymze nie wie w jaki sposob mozna by połaczyc ten film ze starymi filmami.
2006-01-19 15:55:21
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

wyjasniac dlaczego jej nie ma? a po co? przeciez histoira toczy sie dalej, nie wokul tej samej osoby Wink dla mnie powinna rozpoczac sie kilka miesiency po wydarzeniach 2 czesci, WY wyrusza zbadac strate koloni, wojsku wciska kit - wydobywa jaja z derelicta, z nimi na ziemie a tam jak zwykle cos idzie nie tak (tu akurat podobalo mi sie rozwiazanie perego (tfu;) ) i mamy Starsheep Truperes na ziemi (bee Wink )
2006-01-19 20:35:16
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

MIKET napisał:
Nie, nie, nie - druga trylogia nie wchodzi w gre. Ja to widze tak: Ridley powinien zasiąść na stołku rezyserskim - wtedy można miec pewnośc ze scenariusz jest dobry.

Tu bym polemizował z tą pewnością co do dobrego scenariusza. Jak sobie przypomnę GI Jane oraz Hannibala to muszę przyznać, iż nie poznaję twórcy "Obcego". Dzisiejszy Scott nie jest już tym kim był.

MIKET napisał:
Siggi - coz czasu sie nie oszuka - kobieta ma 57 lat i zadne malowanie sie tego nie ukryje, wiec jesli A5 miałoby byc bez niej to potrzebny by był scenariusz którey to dobrze tluamczy (dlaczego jej nie ma).

Yep. SW powinna sobie darować. Prawda jest jednak proszę państwa straszna: Jeżeli ona czegoś nie zrobi w sprawie A5 to będziemy karmieni AvP 2,3,4 itd. Wystarczy przekopać się przez AQ i poczytać newsy z 2002/2003. To ona optowała za kolejnymi częściami sagi. Z nią Obcy będzie niesmaczny bez niej... może go nie być wogóle Sad

MIKET napisał:
Fajnym scenariuszem mogłby byc pomysł CIACHA, o którym kiedys pisał (ktory tez popieram i podpisuje sie od nim rękami i nogami) - typu otwarta walka a'la Starship Troopers, z tymze nie wie w jaki sposob mozna by połaczyc ten film ze starymi filmami.

Czyli tratatatatatatata... e, nie. Raz było i wyszło bardzo dobrze. Można to zrobić na wiele sposobów. Problemem jest tylko fakt iż Fox w pogoni za forsą spalił za sobą tyle mostów... Z drugiej strony psioczyłem na dwa ostatnie Batmany, Schumahera ale Nolan potrafił zaskoczyć.
2006-01-20 01:12:09
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Sammael - niby tak ale takie rozwiązanie mogłoby się kłucić z pozostałymi czesciami (walki na ziemi na ktora potem laduje auriga? Rolling Eyes )

Cytat:
Czyli tratatatatatatata... e, nie. Raz było i wyszło bardzo dobrze. Można to zrobić na wiele sposobów. Problemem jest tylko fakt iż Fox w pogoni za forsą spalił za sobą tyle mostów... Z drugiej strony psioczyłem na dwa ostatnie Batmany, Schumahera ale Nolan potrafił zaskoczyć.

nie, nie, nie - "tamten" scenariusz byłby na wieksza skale. Juz konkretna wojna a nie niewielki oddział złodupców kontra setki obcych...oczywiscie nie byłoby juz tego klimatu, o jakichkolwiek strasznych akcjach nie byłoby mowy (chyba nikt nie podskoczył w fotelu na Starsheep (Wink) Troopers). To byłoby raczej przyjemne dla oka i z fajnym scenariuszem. Cóż takie sa konsekwencje.
2006-01-20 13:23:42
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

MIKET napisał:
Sammael - niby tak ale takie rozwiązanie mogłoby się kłucić z pozostałymi czesciami (walki na ziemi na ktora potem laduje auriga? Rolling Eyes )

a czy mowilem juz ze A:R to tylko zly sen;)

hehe a tak powaznie to zapomnialem o A:R (i nic dziwnego:P) sprawa zreszta nie musi sie dziac na ziemi, bo i dla czego, skoro kolonizacje są juz od lat, i napewno istnieją planety nawet bardziej rozwiniete niz stęchła stara i zamieszkania przez setki nierozumiejących sie kultór ziemia:P
2006-01-20 15:38:21
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

stało się Sad

http://film.onet.pl/0,0,1249128,wiadomosci.html

Ostatnio zmieniony przez Mefisto dnia 2006-01-28 00:34:36, w całości zmieniany 2 razy
2006-01-27 13:24:50
MatheV

Staff Sergeant

oz kuwaaaaaaa, we wspolczesnosci, znowu? Totalna porazka. Juz spsiuje to gowno na straty, chociaz jeszcze odbytu nie opuscilo. Dobrze przynajmniej ze inny rezyser bedzie , bo szmaterson dwa residenty naraz teraz kreci, zeby stworzyc "wymarzona trylogie", ktora sie sklada z czterech czesci Razz <sciana>
2006-01-27 17:16:23
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

ta dadzą to Uwe Bowellowi (czy jakos tak ten śmiec sie nazywa)

zreszta czego sie dziwicie, taki rok pod znakiem "chomika" Wink
2006-01-27 19:07:55
HICKS

MODERATOR

Nie wiem tylko Mefisto po co umieściłeś ten news w tym topicu... Trzeba było założyć nowy "AvP2 wieści i plotki z produkcji". Albo ja sam go założę...

A co do Bolla... też o tym prorokowałem w tekście posłanym do CIACHA. Niestety proszę państwa - tak łatwo nie przejdzie. JEST OD GROMA REŻYSERÓW I SCENARZYSTÓW KTÓRZY TRZYMAJĄ POZIOM ANDERSONA.
2006-01-27 20:45:34
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Może to Was zaciekawi...troche długie ale raczej warto...
http://www.aintitcoolnews.com/display.cgi?id=22405
2006-02-09 13:05:27
mares
Hitman

First Lieutenant

ehhhh, no ja pierdolę, wiedziałem że tak będzie ....

tera wszystko w rękach Anderona i Foxa , co za
ulga .....

jak to dobrze że mam przymusowy urlop, wracam do picia piwa ....
2006-02-09 13:55:58
HICKS

MODERATOR

Ja nie mogę....

Już po prostu NIE MOGĘ...

CO ON, ZA PRZEPROSZENIEM, PIEPRZY ZA GŁUPOTY???

AvP lepsze od A3? Ja jestem gotowy się nie zgodzić nawet w odniesieniu do AR.

Nie tylko postradał brodę ale i rozum??? Oj, James... Po tym Titanicu nie dość że się rozleniwiłeś to jeszcze porządnych filmu sf. nie chcesz oglądać...
2006-02-09 16:43:36
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Nieno świat się wali ludzie... A3 to majstersztyk w porównaniu do AvP, a A4 wydaje się być filmem dobrym...

Ja już tego nie rozumiem. Czy to z nami jest coś nie tak, czy po prostu każdy wali na to wszystko, bo ważne, że się nawalają na filmie, nieważne jak, gdzie, czym i kiedy... ech. Coraz bardziej mam ochotę spakować manatki i darować sobie moich ulubieńców dopóki mam jeszcze wspaniałe i pozytywne wspomnienia o nich.
2006-02-09 18:46:43
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

Corvax napisał:
bo ważne, że się nawalają na filmie, nieważne jak, gdzie, czym i kiedy... ech.

nie. ważne, żeby kasa płynęła. duuuużo kasy. jak najwięcej. tylko to jest ważne.
2006-02-11 12:01:50
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu