Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: BŁĘDY, BŁĘDY, BŁĘDY
cichy_człowiek
zwykły wyrobnik

Lance Corporal

W Aliens
w scenie w której Gorman i company wchodzą do kolonii
Kto wypowiada słowa "Must been hell of fight"
Frosta skreślamy w przedbiegach, gdyż ten głos mu odpowiedział.
Hicksa też bo on potem kontunuował rozmowę, Ripley to raczej nie wypowiedziała
Do Bishopa i Gormana to nie pasuje
Największymi podejrzanymi są więc Drake i Burke, ale barwa głosu jest nieco inna od ichy i poprostu styl mówienia inny.
Pomyślałem sobie że może to...Wierzbowski

mi ten głos do niego pasuje (z wyglądu) Razz a pozatym on dwa razy był on-line (zajmował pozycje z obydwiema drużynami, Hicksa i Apone'a )
więc taki cud że się nagle pojawił, wtrącił kwestie i uciekł jest jak najbardziej na miejscu Surprised
2007-02-24 14:47:55
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

cichy_człowiek napisał:
ale barwa głosu jest nieco inna od ichy i poprostu styl mówienia inny.

Barwa głosu i styl mówienia są inne tylko dla cichego_człowieka.
2007-02-25 02:45:19
Xeno-Alek

Corporal

Dziś tak sobie obejrzałem wszystek części ALIEN'a, aby sobie je przypomnieć, i podczas oglądania ALIEN: Resurrection zraziła mnie pewna scena... Otóz, kiedy jest pokazany statek USM Auriga, a w tle Ziemia, to nasza planeta jest pokazana... ODWROTNIE! Ten "skrawek" lądu, który jest pokazany, to Afryka i Azja. O ile dobrze wiem, to Azja powinna być po prawej stronie, a nie lewej... Zauważyłem też, ze Obcy, który płynął za Ripley 8 i resztą ludzików, mimo wydawania odgłosów, nie wypuszczał bombelków!
2007-07-09 20:42:13
Regig

Gunnery Sergeant

Ale czy tam faktycznie obcy wydawali jakieś głosy? Muszę jeszcze raz oglądnąć A:R.

Chyba znalazłem kolejny błąd w Przebudzeniu. Oczywiście mogę się mylić, ale: czy w scenie pod wodą jedno jajo otwiera się, wpada do niego pocisk i... zamyka się Shocked .

BTW. Witam wszystkich forumowiczów, to mój pierwszy post tutaj! Smile
2007-07-14 15:08:25
Xeno-Alek

Corporal

Czy to błąd, raczej nie, to było zamierzone (zato dziwne, fakt), ale jest coś takiego, racja... Poza tym, witam Laughing
2007-07-14 18:18:15
Regig

Gunnery Sergeant

No wcześniej nie odnotowano podobnego przypadku, więc może być tak jak z pluciem obcych kwasem: wymysł Jeunet'a (choć w Alien 3 o ile mnie pamięć nie myli alien potraktował kwasem Murphy'ego Rolling Eyes ).

Może trzeba to przedyskutować? Razz
2007-07-14 18:37:55
Xeno-Alek

Corporal

Zauważyłem też dziwną rzecz w ALIENie. Przyjżyjcie się jaju Obcego, a konkretnie kropelkom na nim (zanim się otwożyło i twarzołap wskoczył na Kane'a)... One lecą do góry!
2007-07-16 12:09:14
Regig

Gunnery Sergeant

Fakt, tyle, że to było zamierzone Surprised

Można o tym przeczytać na filmweb.pl w ciekawostkach, a także na mojej skromnej stronie: Link

Strona zrobiona z nudów Surprised
2007-07-16 12:25:34
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Jest to rowniez omownone w dodatkah do filmu, chocby w AQ...
2007-07-16 15:10:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Xeno-Alek

Corporal

Hmm, no chyba, że tak. A tak nawiasem mówiąc, fajna stronka, Regig Laughing
2007-07-16 22:01:10
Johnny Marine

Sergeant

Ostatnio oglądając szczegółowo Aliena obejrzałem sobie scenę wchodzącego Kane'a do pomieszczenia ze Space Jockeyem. Kiedy Kane powoli wstaje i obraz jest przesuwany na postać martwego obcego, widać u góry z lewej strony... dym. Wygląda to tak jakby ktoś sobie zapalił papierosa Laughing
Przyjrzyjcie się.
2010-07-27 09:34:43
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 22692603 Odpowiedz z cytatem
Johnny Marine

Sergeant

A w sprawie tego czy firma wiedziała o obcym czy nie to według mnie wiedziała. Na przykład rozkaz Asha "sprowadzić obcą formę życia". Z tego wynika że WY wiedziała co nieco o potworku. Zresztą Dallas wspomina, że dzień przed odlotem ich oficer medyczny został zamieniony na Asha. W filmie Aliens Gorman tłumaczy swoim ludziom, że w "grę wchodzi Ksenomorf". Drugi fakt o wiedzy firmy na temat obcego. Pomyślcie zresztą. Przez 57 lat dryfowania Ripley po kosmosie... czemu firma nie miałaby kontynuować misji zdobycia obcego skoro tak bardzo jej na tym zależało? Być może wysłali kolejną załogę którą spotkał podobny los. Zrozumieli wtedy, że takimi próbami nie zdołają schwytać Aliena. A Hadley's Hope na LV-426 to nie wygląda jakby kolonia była wybudowana tam przypadkowo...
I jeszcze jedno odnoście statku Space Jockeyów. Kiedy Kane schodzi do "jamy" widać że, ta dziura została stworzona celowo. Zresztą ta niebieska mgła jest tylko w tym miejscu gdzie znajduje się ta dziura. Tak jakby ktoś już tam był i zabezpieczył lub zaznaczył miejsce...
2010-07-27 10:23:47
Johnny Marine

Sergeant

W Aliens, kiedy marines opuszczają gniazdo Drake jak szalony strzela ze swojego smart guna. Kiedy kończy mu się amunicja jest pokazana scena kiedy zdejmuje tą "uprząż" i zaraz po tym jak ją zdjął w ręku pojawia mu się... miotacz ognia. Surprised
2010-07-30 22:50:07
HICKS

MODERATOR

Johnny Marine napisał:
W Aliens, kiedy marines opuszczają gniazdo Drake jak szalony strzela ze swojego smart guna. Kiedy kończy mu się amunicja jest pokazana scena kiedy zdejmuje tą "uprząż" i zaraz po tym jak ją zdjął w ręku pojawia mu się... miotacz ognia. Surprised

Drake miał przyczepiony na plecach miotacz ognia który podniósł kiedy wycofywali się z gniazda (w kilku poprzednich ujęciach go dobrze widać). Więc nic dziwnego że po niego sięgnął w momencie gdy skończyła mu się amunicja do SmartGuna
2010-12-26 12:27:57
Johnny Marine

Sergeant

Ale ten miotacz tak nagle pojawił mu się w dłoniach zanim zdjął więc dość szybko manewrował Wink
2010-12-27 21:06:38
HICKS

MODERATOR

Co nie jest błędem tylko skrótem w narracji. Faktem jest że miał miotacz i mógł po niego sięgnąć. Nigdzie nie jest powiedziane że ujęcie które następuje po tym jak Drake przeklina bo stwierdza, że nie ma już amunicji następuje zaraz po poprzednim. Mogło np. upłynąć kilka sekund jego mocowania się z SmartGunem.
2010-12-27 22:54:00
Johnny Marine

Sergeant

Ok, można to odpuścić Surprised
2011-01-07 23:36:22
Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu