Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [OT] Star Wars - premiera
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

EWOKI

Post powinienem dać w topicu "Filmy, których...", ale z racji że o SW (?) to umieszczam tu.

Po premierze eIII Lucas zapowiadał powstanie serialu TV osadzonego dawno, dawno temu w odległej galaktyce. Ostatnio przeszukując IMDB natrafiłem na dwa filmy, które jakimś cudem umknęły mojej uwadze a mają trochę wspólnego z Gwiezdnymi Wojnami i świadczą o tym, iż przygoda Lucasa z telewizją rozpoczęła się już po ROTJ.

Te filmy to "The Ewok Adventure" (1984) i "The Ewoks: The Battle for Endor" (1985). Od razu trzeba dodać, iż oba filmy są skierowane do najmłodszych. Nie spodziewajcie się mrocznych sług imperium, rebeliantów, czy też rycerzy Jedi i ich mieczy świetlnych. Oczywiście główne skrzypce grają tutaj miśki z Endor przez co ewentualne starcia przypominają nieco bitwę pod koniec ROTJ. Ogólnie efekty nie porażają, są charakterystyczne dla niskobudżetowych produkcji telewizyjnych. Mimo wszystko ciekawa pozycja dla osób pragnących lepiej poznać świat zamieszkany przez futrzane miśki.

Dla fanów i ich dzieci, pozycja obowiązkowa.
2005-07-28 21:28:03
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Ten druki film kiedys na video widzialem, ten pierwszy jakos mi umknal (pewnie nie bylo w wypozyczalniach) Smile

Wedlug mnie te filmy wogole nie nadaja sie do ogladania (jako powiazaznie ze star wars). Przynajmniej to co ja ogladalem to bylo fantasy (w sumie star wars to tez fantasy, ale...) - ktore klimatu z SW nie mialo wogole...
2005-07-28 21:32:56
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
HICKS

MODERATOR

Ender napisał:
Wedlug mnie te filmy wogole nie nadaja sie do ogladania (jako powiazaznie ze star wars).

Nie przesadzaj. Po premierze ROTJ kilku fanów Wicketa na pewno się znalazło (najmłodsi) i ten film jest przeznaczony raczej dla nich. Co nie znaczy że niektórym fanom SW te filmy nie podejdą.

Ender napisał:
Przynajmniej to co ja ogladalem to bylo fantasy (w sumie star wars to tez fantasy, ale...) - ktore klimatu z SW nie mialo wogole...

No i słusznie. Tak na marginesie... To można się zastanowić czy Ewoki wogóle (ROTJ) pasują do klimatu SW. Ale nie chcę tutaj dyskutować na te tematy.

Jasne że klimat przypomina tradycyjne fantasy (elementy magii). Ten okres (druga połowa lat 80) to fascynacja Lucasa elementami fantasy (film Willow może być przykładem). Po za tym tego można było się spodziewać po filmie z niskim budżetem, fabułą pozbawioną konfliktów imperium kontra rebelia, przeznaczonym dla dzieci.

Ja traktuje te filmy jako rozwinięcie (kij z tym czy dobre czy nie) jednego z pomysłów Lucasa. I moim zdaniem każdy szanujący się fan powinien te pozycję znać.
2005-07-28 22:03:37
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Ewoki (te z Tv) pamientam jak przez mgłe. jeden odcinek był chyba o tym jak rozbitkowie - dzieciaki szukały swoich rodziców. drugiego nie kojarze ale na 80% też oglądałem.

Pozatym co do trzymania się świata SW, jak dla mnie pasuje - wszechswiat jest ogromny, a ten w SW nadodatek pełen dziwactw, więc czemu nie gumisie?Very Happy
2005-07-29 16:52:23
Ender

MODERATOR

No ja to ogladalem dawno temu (wlasnie to z tymir ozbitkami, na 90% to wlasnie bitwa o Endor) - i mi siepodobalo. Wtedy.... teraz nie sadze bym to wytrzymal Smile
2005-07-29 19:18:10
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Ewoki oglądałem dopiero całkiem niedawno w charakterze "czegoś, co leci w tle na imprezie".

W sumie te filmy mnie ani nie ziębią ani nie grzeją... Smile Niech sobie będą, w sumie w niczym nie przeszkadzają kanonowi SW, a są nawet ciekawym folklorem, podobnie jak SW Holiday Special.
2005-08-02 12:55:42
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
HICKS

MODERATOR

http://film.onet.pl/0,0,1194550,wiadomosci.html

Ktoś był? Ender, Delano? Podzielcie się wrażeniami.
2005-11-13 19:40:08
Ender

MODERATOR

Ja nie bylem. Nie bywam na konwentach, a co do SW - pop prostu stara trylogie lubie, nie jestem fanem Smile
2005-11-13 19:44:01
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

hehe, no ja byłem, w pewnym stopniu nawet organizowałem. Od razu powiem, że było super !! Chociaż mój organizm nie wytrzymałby jeszcze jednego dnia, to szkoda, że się skończyło. Było oczywiście kilka wtop (np prasa, która pojawiła się ostatniego dnia konwentu, kiedy wszystko szło ku końcowi, a niektóre rzeczy sypały się), ale ogółem świetnie wyszło. Aha, artykuł na onecie to (prawie w całości) stek bzdur, ale ważne, że coś napisali.
2005-11-14 16:35:48
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

jakby ktoś chciał info z pierwszej ręki:

http://starwars.pl/coruscon2005.php
2005-11-15 15:31:04
HICKS

MODERATOR

Króliki atakują.

Fani (Sagi, OT, NT) powinni rzucić na to okiem:

http://www.angryalien.com/1205/starwarsbuns.asp
2005-12-22 14:35:10
Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu