Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: "Alien vs Predator" - wieści i plotki z produkcji
Suchy
F161

MODERATOR

Delano napisał:

4) Lepszy zjebany AVP niż żaden AVP.

Tu bym poleminowal na ten temat. Lepiej zeby to byl juz jakis fanfilmik niz oficjalne "dzielo" Wink
2004-08-17 13:34:01
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Schamann
...but there are

First Sergeant

Delano napisał:
3) Jeśli filmowi dobrze pójdzie, to wzrasta szansa na kolejne odcinki Aliena, Preda i samego AVP - być może o większym rozmachu i bardziej w kierunku, o który nam chodzi
4) Lepszy zjebany AVP niż żaden AVP.

3) tu nie jestem do końca pewien - jesli finansowo AVP dobrze pójdzie, to wzrasta szansa na kolejne odcinki AVP, z dużym prawdopodobieństwem głupsze i bardziej naćkane komiksiarską akcją dla 13-latków.

prawdopodobna linia rozumowania producenta: Skoro durny film o dwóch gatunkach potworów naparzających się miedzy sobą przy ludzkiej widowni przynosi zysk, to co trzeba nam dalej nakręcić?

kolejny film o dwóch gatunkach potworów naparzających się między sobąna ziemi przy ludzkiej widowni - tylko potwory powinny być większe, bardziej kolorowe, mieć lepsze bajery techniczno - graficzne, a ludzkiej widowni powinno byc więcej, a akcja bardziej podkręcona i teledyskowa.

koszmarna wizja: AVP-2 rozgrywa się w NYC, gdzie statek Predatorów przylatuje, albowiem wykrywa królową Obcych, którą prądy morskie przywlokły pod Staten Island. Królowa rozpoczyna żerowanie na wielkomiejskich włóczęgach, którzy nielegalnie nocują w opuszczonach koszarach, potem rozbudowuje swoje siły liczebne Very Happy

grupa rekrutów USMC dowodzonych przez starego weterana wybiera się do dawnych koszarów/poligonu na Staten Island celem ćwiczeń/sentymentalnych wspomnień o dawnych czasach/oddania hołdu dawnym bohaterom kraju z czasów wzgórza hamburger. Napatocza się na Obcych, traci 2/3 stanu w pierwszej walce potem odcięta i bez radia (radiooperator ginie wraz z radiem) wycofuje się w głąb starych budynków, gdzie znajduje zbrojownię z bronią, co prawda z czasów Nixona, ale za to z ostrą amunicją - dobra nasza Laughing

Drużyna kopie tyłki, ginąc już w tempie duzo wolniejszym, Predatorzy kopią tyłki, ginąc pojedynczo, Alieny giną stosując taktykę Armii Czerwonej i przenoszą walkę na teren miasta, haha

koszmar koszmarów - jedna z finałowych walk dzieje się pomiędzy wyjątkowo badmuthafuka Predatorem a wyjątkowo badmuthafuka Alienem na dachu Madison Square Garden. Dach w pewnym momencie sięzarywa, ale tylko selektywnie, pod naszymi pojedynkowiczami, i spadają wprost na ring bokserski w światła reflektorów i wycia kibicującej publiczności.....

.... w tym momencie wychodzę z kina, więc nie wiem co będzie dalej Shocked

4) lepszy żaden AVP niż jakikolwiek AVP - takie moje prywatne zdanie
2004-08-17 14:34:19
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Uważam mimo wszytko, że lepszy taki, niż żaden. Jeśli okaże się słaby, to go nigdy więcej nie zobaczę i tyle (jak A:R), ale zawsze jest szansa, że przy wszystkich swoich oczywistych wadach da się go obejrzeć bez rzygania. Oczywiście, że każdy wolałby "dobry AVP" zamiast "zjebany AVP", ale mamy to, co mamy.

Natomiast co do sequeli, to faktycznie jest spora szansa, że będą one PG-13... a nakreślona przez Schamanna wizja niepokojąco skojarzyła mi się z kręconym w jednym budynku w Berlinie "Half Past Dead" z Seagalem Smile

Jakikolwiek sequel by nie był, mam nadzieję, że tym razem starczy kasy na przeniesienie akcji w przyszłość, a o pani głównej bohaterce zapomnimy. Jest nadzieja, że A:R i AVP będą najniższymi punktami w historii sagi Obcego i może będzie choć krótki renesans...
2004-08-17 17:57:46
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

no tu się zgodzeże lepsze cos niz nic...moim zdaniem bedzie to gorsze kino niz AR ale zawsze bedzie to kolejny temat do rozmowy...chociaz jesli odniesie sukces to blizej do kolejnej czesci AvP niz A lub P...
2004-08-17 18:16:10
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Schamann
...but there are

First Sergeant

Delano napisał:
Uważam mimo wszytko, że lepszy taki, niż żaden.

pewnie ze lepszy...pewnie nawet obejrzę..., po prostu w kwestii AvP trzeba brać poprawkę na moje wypowiedzi, bo jestem ideologicznym wrogiem samej koncepcji "versus" i komiksowych crossoverów, więc od czasu do czasu rewolucyjny zapał przysłania mi koniecznośc liczenia się z rzeczywistością produckji filmowych Very Happy
2004-08-17 19:05:58
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Crying or Very sad

Niestety...

Są już pierwsze ofiary filmu AvP. I okazalo się iż są nimi najbardziej zagożali fani - padli na pierwszej linii. Strona AvPGalaxy zostala chyba na dobre zamknięta Sad Taki komentarz widnieje na ich stronie:

"The website and forum have been shut down. I watched the film and hated it. I no longer want any part in this rubbish.

Darkness"

Mam nadzieję że to jakiś kawal, ale... z drugiej strony... może lepiej nie oglądać tego filmu Evil or Very Mad
2004-08-18 10:36:24
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

HICKS napisał:
"The website and forum have been shut down. I watched the film and hated it. I no longer want any part in this rubbish.

ROTFL, kurcze jeśli to prawda, to jest naprawdę dobrze...
Terminator 3 nie wywoływał tak radyklanych reakcji (zresztą był to IMHO bardzo dobry film).
2004-08-18 11:41:48
Surtsey

Lieutenant Colonel

Schamann napisał:

3) tu nie jestem do końca pewien - jesli finansowo AVP dobrze pójdzie, to wzrasta szansa na kolejne odcinki AVP, z dużym prawdopodobieństwem głupsze i bardziej naćkane komiksiarską akcją dla 13-latków.

prawdopodobna linia rozumowania producenta: Skoro durny film o dwóch gatunkach potworów naparzających się miedzy sobą przy ludzkiej widowni przynosi zysk, to co trzeba nam dalej nakręcić?

kolejny film o dwóch gatunkach potworów naparzających się między sobąna ziemi przy ludzkiej widowni - tylko potwory powinny być większe, bardziej kolorowe, mieć lepsze bajery techniczno - graficzne, a ludzkiej widowni powinno byc więcej, a akcja bardziej podkręcona i teledyskowa.

koszmarna wizja: AVP-2 rozgrywa się w NYC, gdzie statek Predatorów przylatuje, albowiem wykrywa królową Obcych, którą prądy morskie przywlokły pod Staten Island. Królowa rozpoczyna żerowanie na wielkomiejskich włóczęgach, którzy nielegalnie nocują w opuszczonach koszarach, potem rozbudowuje swoje siły liczebne Very Happy

grupa rekrutów USMC dowodzonych przez starego weterana wybiera się do dawnych koszarów/poligonu na Staten Island celem ćwiczeń/sentymentalnych wspomnień o dawnych czasach/oddania hołdu dawnym bohaterom kraju z czasów wzgórza hamburger. Napatocza się na Obcych, traci 2/3 stanu w pierwszej walce potem odcięta i bez radia (radiooperator ginie wraz z radiem) wycofuje się w głąb starych budynków, gdzie znajduje zbrojownię z bronią, co prawda z czasów Nixona, ale za to z ostrą amunicją - dobra nasza Laughing

Drużyna kopie tyłki, ginąc już w tempie duzo wolniejszym, Predatorzy kopią tyłki, ginąc pojedynczo, Alieny giną stosując taktykę Armii Czerwonej i przenoszą walkę na teren miasta, haha

koszmar koszmarów - jedna z finałowych walk dzieje się pomiędzy wyjątkowo badmuthafuka Predatorem a wyjątkowo badmuthafuka Alienem na dachu Madison Square Garden. Dach w pewnym momencie sięzarywa, ale tylko selektywnie, pod naszymi pojedynkowiczami, i spadają wprost na ring bokserski w światła reflektorów i wycia kibicującej publiczności.....

.... w tym momencie wychodzę z kina, więc nie wiem co będzie dalej Shocked

4) lepszy żaden AVP niż jakikolwiek AVP - takie moje prywatne zdanie

Schammann, master, Twój scenariusz jest superasty Very HappyVery HappyVery Happy
Whoopi fuckin' do, I'm impressed Wink

And by the way: radykalizm pana Darknessa bardzo mnie sie podoba. Czuję, ze to żaden żart. D musi być takim ortodoksem w sprawach uniwersum obcego jak ja i ja go rozumiem.
Bałwany od marketingu strywializowały nam aliena.
Rozmieniły go na drobne.
AVP dla bamberków będzie objawieniem.
Dla fanów - koszmarem (w jak najbardziej negatywnym tego słowa znczeniu).

Popieram punkt nr 4 z Schammannowej listy.
2004-08-18 16:13:41
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Oprócz strony AVP Galaxy są już pierwsze ofiary śmiertelne przeklętego filmu Andersona (CNN.com):

-------------
Boy, 3, chokes to death on popcorn at movie

VALLEY STREAM, New York (AP) -- A 3-year-old boy choked to death while eating popcorn at a movie theater.

Deontea Riley, of New York City, was at the Sunrise Multiplex Cinemas in Long Island's Valley Stream watching "Alien vs. Predator" with his parents and older brother when he began to choke shortly before 7 p.m. Sunday, Nassau County police said.
The family all had been eating from a small tub of popcorn when Elaine McIntosh, the boy's mother, saw that her youngest son was choking.
His parents rushed him out of the theater where they performed the Heimlich maneuver without success.
"I was trying everything," his father, Eddie Riley, told the Daily News in Tuesday's editions. "I was trying to put my finger down his throat. I didn't feel anything."
Police arrived shortly afterward and tried to clear the boy's mouth and perform CPR, but he was pronounced dead at Mercy Medical Center in Rockville Centre.
His body was taken to the Nassau University Medical Center morgue pending a medical examiner's report.
2004-08-18 18:13:39
Suchy
F161

MODERATOR

Tak to jest jak zamiast ogladac film wpieprza sie kilogramy popcornu, chipsow i innego badziewia. Mogl sie najesc w domu. Swoja droga AvP w dobrej wersji divx zbliza sie wielkimi krokami (w tym momencie uploaduje sie do kumpla na serwer), wiec jak to mowi Ciacho, jesli ktos ze starej gwardii bedzie zainteresowany... Wink
2004-08-19 08:24:22
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Schamann
...but there are

First Sergeant

Suchy napisał:
wiec jak to mowi Ciacho, jesli ktos ze starej gwardii bedzie zainteresowany... Wink

...to po roku czekania dostanie płytki? Very Happy

kącik żartów filmowych:

AvP = Anderson vs PG-13

whoever wins - we lose

Very Happy
2004-08-19 09:24:16
mares
Hitman

First Lieutenant

Ja właśnie stargałem kinówkę, ale z tego co widzialem, calkiem niezłej jakości ... cóż więc mi innego pozostaje ... zasiadam i oglądam Cool
2004-08-19 10:39:43
Suchy
F161

MODERATOR

Schamann: jak sie spreze to moze nawet szybciej Wink

Mares: Twisted Evil
2004-08-19 11:21:14
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Mares jak tylko rzucisz okiem to powiedz czy jest aż tak źle.

Wieści.

Ostatnio odbyl się konwent na którym Anderson pokazal swój film (jego projekcja byla przerywana zlośliwymi docinkami np. Pred zdjąl maskę przed Lex, a ktoś na sali krzyknąl "Gimme some sugar, baby")
Very Happy

Ciekawostka - na sali by obecny David Fincher (noooo to już po obejrzeniu tego gniota musial on docenić A3)

Po projekcji Anderson odpowiada na pytania fanów. Większość z nich dotyczya PG-13 i braku krwi.

Anderson szybko się wszystkiego wyparl i zwalil winę na Foxa. Ja takie tlumaczenia wlozylem między bajki (uzasadnienie będzie w recenzji jaką skrobnę po obejrzeniu AvP)

Jak ktoś jest zainteresowany może udać się tu:

http://www.bloody-disgusting.com/index.php?Show=2378&Template=newsfull

BTW

SUCHY

Wracam za tydzień potrzymaj ten divx do mojego powrotu.
2004-08-19 11:24:12
Surtsey

Lieutenant Colonel

"I was trying everything," his father, Eddie Riley, told the Daily News in Tuesday's editions. "I was trying to put my finger down his throat. I didn't feel anything."
----------

Hm, a to ciekawe.. nic nie poczuł.. moze to nie był popcorn, tylko chesty?

Tak, czy inaczej od tego knota można dostać nie tylko raka wargi, ale udławić się. I wcale nie potrzeba do tego popcornu.
2004-08-19 14:14:10
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Mr Brightside
Village Idiot

Private First Class

Groteska... Jednocześnie jak to usłyszałem to się śmiałem i myślałem "jak można zginąć w tak straszny i głupi sposób"... Jaki ten świat pos*any. A żeby nie było offtopa to dodam że powinno się rozstrzelać Paula W S Andersona.
2004-08-26 14:22:33
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
jeepers1
jeepers

Cannon fodder

Ja to ten film w czarnych barwach widzę....kicha z ...normalnie lipa.........nie czuje tej mieszanki predatora i obcego..jeśli myślicie podobnie-piszcie...znam każdy szczegoł tego filmu...bo mój kumpel w Stanach już go oglądał,...i coś nie coś mówił...3majcie sie obcomani!!!!
2004-09-01 19:41:53
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 3855667 10 Odpowiedz z cytatem
Strona: Poprzednia  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu