Autor |
Temat: MATRIX |

Lieutenant Colonel
|
Tak dla jasnośći - "Drugi Renesans" składa się z 2-óch czy 4-ech odcinków ?? Bo sie zakręciłem
Pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-06-07 22:43:29
|
|
Gothmog
Liberate tute me!
|

Staff Sergeant
|
[blockquote] Tak dla jasnośći - "Drugi Renesans" składa się z 2-óch czy 4-ech odcinków ?? Bo sie zakręciłem
Pozdr[/blockquote]
Sklada sie z 2 czesci. Co do psychodelicznego odcinka, ktory mnie po prostu powalil to jego tytul brzmi "MATRICULATED" - naprawde POLECAM!
Kazda z czeci jest oczywiscie rewelacyjna i sama w sobie oryginalna, jednak ta wspomniana powyzej zwyczajnie sie wyroznia!
Pozdro ____________________________________ \"To stworzenie jest organizmem doskona�ym, organizmem o niezwyk�ej wprost budowie. Jest przebieg�e, agresywne, jest z�e, jest kwintesencj� z�a...\"
A.D.Foster
|
|
2003-06-08 09:29:40
|
|

First Lieutenant
|
ja na 2 wybrałem sie dopiero wczoraj , bo wczesniej mialem srtaszny natłok obowiązków :
po pierwsze zgadzam się z Ciachem co do literówek -są poprostu lipne ,
po drugie - jezeli spóżnisz się do kina pół godziny nic nie stracisz , kompletna nuda ( a ta sekwencja disco ... zgroza )gadki typu maslo jest maslane " Neo usiądż - e , może nie , postoję ... albo usiądę miałem na to ochotę - wiedzialam o tym że usiądziesz , jestem Wyrocznią ..." kurwa , litości !!!
Scena narady w Zionie -troche mi to wszystko przypomnialo Gwiezdne Wojny ...
czegoś tu chyba zabrakło , a może tak miało być , nie wiem . W każdym razie , moja reakcja na ten film jest pozytywna , ale nic poza tym ... gdyby nie tych kilka sekwencji walk i gadka Neo z Architektem , to wogóle mogloby tego filmu nie być - czekam teraz na "3" ale zbytnio sie nie napalam ...
|
|
2003-06-11 08:29:23
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
jako zagorzały przeciwnik mangi itp.
z Animatrixa w 100% podobał mi sie tylko Ostatni lot Ozyrysa, moze dlatego ze najmniej mial wspolnego z mangą, z resztą koncowka też przypadła mi do gustu (to ze wszystcy zgineli)
Detectiv Sotry też było niezłe, szczególnie podobał mi sięklimat "elektroniczynych" lat 30 :)
Fajne było teżto o biegaczu, choc rysowane strasznie kiczowato ;P
A najgorszym, przebrzydłymi nadającym siętylko do wywalenia było to z samurajami  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2003-06-12 07:04:20
|
|

MODERATOR
|
Sammael:
Mam podobne odczucia co do Animatrixow jak ty.
Najgorszy ten o samurajach (dzizajs, moze by byl fajny, jakby mial normalna animacje). fabularnie najciekawszy ten o biegaczu - ale rysowany koszmarnie. A Ostatni lot Ozyrysa do obejrzenia, bo ladny.  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-06-12 07:17:11
|
|

Lieutenant Colonel
|
nie zgodzę się !!
nie widziałem wszystkich ale to o samurajach miało świetne i klimatyczne ujęcia (to na dachu rządzi) ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-06-13 14:48:02
|
|

Lieutenant Colonel
|
hMMMMM...No a ja wlasnie tego lotu nie widziałem
Dla mnie najlepsze są "Second Reinassance"
A co "Program" ..no nie jest zły, a scena na dachu faktycznie jest niezła.
|
|
2003-06-13 15:07:28
|
|
MODERATOR
|
Taaaaa No i wreszcie znalazlem troche czasu i wybralem sie do kina ( 20.06 ). Wg mnie film zajebisty. Wywalilbym kwestie z dyskoteka W Zionie, ale to chyba tylko tyle. O literowkach nie wspominam... Napewno pojde jeszcze raz
Generalnie przychylam sie do zdania Gotha - podobne odczucia po wyjsciu z kina ;)
ANIMATRIX:
Zajebiste. Jedyny, ktory mi sie nie podobal, to ten z tym biegaczem. Bardzo wkrecajacy byl "MATRICULATED". Styl w jakim rysowano powierzchnię jednoznacznie kojarzy sie z Gigerem. No i psychiczne jazdy podczzas nawracania tego robota. Jak dla mnie najlepszy z Animatrixow.
Fajny pomysl rowniez w tym odcinku z budynkiem o niestabilnym kodzie. Niezly wkret
|
|
2003-06-20 22:33:20
|
|

Captain
|
Animatrixy rulezzzzzzzz!
Lot Ozyrysa sliczny! Zwlaszcza porzadek.
Biegacz akurat w moim odczuciu byl najslabszy.
Ale w sumie co sie dziwic, ja dziecko wychowane na Akirze i Ghoscie Shirowa.
Katsuhiro Otomo te sprawy. Wiec mi sie podobalo.
Momentami nawet wygladalo tak, jakby pracowali nad tym ci sami graficy, od ghosta... ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-06-21 23:14:05
|
|

Lieutenant Colonel
|
ZREAKTYWOWAŁEM SIĘ !!!
uff, mam 10 minut. Wczoraj (dopiero) podczas gdy niektórzy z was obywatele wracało z libacji po udanym (jak słyszałem) zlocie ja postanowiłem (w końcu) wybrać się na Reloaded. Dlatego tak późno, bo w tej dziurze w której mieszkam wszystki nowości docierają dopiero wówczas gdy na świecie słuch dawno i nich ginie.
Oto wrażenia.
Przed wydaniem kasy zastanawiałem się czy warto się reaktywować ? Czytałe recenzję (także na naszym forum) i zdania były podzielone.
Matrix to film niezwykły. To film fenomenalny ponieważ stał się kultowy zanim jeszcze wszedł di kin, ponieważ miał za plecami wielkiego brata, pierwszą częśc Matrixa, ale tak to już z Sequelami jest. Niestety o tym czy film jest lepszy od poprzednika odpowiedzieć nie mogę bo przyznam się, że jedynki nie widziałem. Mówiło się dużo o tym, że w Reloaded nie maelementu zaskoczenia, a tę przewagę miała pierwsza część. Tak więc moja sytuacja jest o tyle lepsza, że patrzę na film nie przez pryzmat pierwszej części o po prostu świetnego widowiska. Bo Mastrix, nie patrząc już na jego fabułę jest filmem ładnym estetycznie i graficznie. Z mojej perspektywy warto było wydać kaskę, żeby zobaczyć co się zmieniło w dziedzinie grafiki komputerowej i efektów specjalnych. A zmieniło się dużo.
Co mi się w filmie podobało najbardziej ?
Usta Moniki Belluci (no dobra ściemniam, ale jakbym powiedział co naprawdę mi się u niej podobało byłoby mniej politycznie ) , która jest tak włoska jak mozarella i tak ognista jak wulkan. Swoją drogą wiem o kim zrobię następną stronę internetową. Swoję drogą nie wiem co Neo widział w tej Trinity. Monika jest mi znana jeszcze z 1997 roku kiedy to miała zagraż w filmie o Bondzi i ku mojemu rozczarowaniu nie zagrała.
Matrix podobał mi się może także dlatego, że jako dawny fan agenta 007 jestem także wielbicielem cudów i to zostało mi do dzisiaj.
Czekam teraz na jedynkę w telewizji i wreszcie muszę sobie kupić takie okulary jak miał Neo :)
Kiedyś widziałem taki serial, emitowany późno w nocy. KOlesie byli podłączani do komputera i śnili,
że są w innym świecie, ale te ich sny były nader realne, bo w śnie można było umrzeć tak jek w realnym świecie. Dodam tylko, że jednym z głównych bohaterów tamtego filmu był Jeep Hummer.
Reasumując powyższe dochodzę do konkluzji, że naprawdę warto się reaktywować, z niecierpliwością czekam na rewolucję. Bo wierzę, że bracia wachowscy muszą zrobić rewolucyjny film, ciązy na nich ogromna presja. Wachowscy to wariaci, demony cyberpunku, można krytykować ich dzieli, ale pod żadnym pozorem nie wolno ich zlekcaważyć. Po rewolucjach dowiemy się czy tak na prawdę udało im się zrewolucjonizować kino.
POzdro ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-07-07 12:10:11
|
|

First Lieutenant
|
Pewnie cześć z was już od dawna to ma , ale mi dopiero dzisiaj udało sie dorwać "reaktywację" na dvd - z wyglądu full wypas (jezeli chodzi o okładkę to byli tak bezczelni, ze umiescili tam logo WB , tłoczenie plyty także niezłe ) . Sprawdzałem trochę jakość filmu( po klatkach ) i też full wypas - dzwiek i obraz w porzo .Zaraz skoczę po kilka "bronków" i zaczynam projekcję , he he !!!
Bardzo chętnie obejrzę go jeszcze raz ... może bardziej mi siądzie ... i to za CAŁE 30 złotych
|
|
2003-08-26 17:53:48
|
|

Lieutenant Colonel
|
przypomniało mi się coś..
długo przed reaktywacją Matriksa przeczytałem artykół w Wyborczej. Napisali tam, ze postać agenta Smitha zagra H. Weaver :)
Zacząłem się głowić, czy to może jakiś daleki kuzyn naszej pani porucznik ? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-09-20 12:54:03
|
|

Lieutenant Colonel
|
5 listopada globalny atak Matrixa
5 listopada, o tej samej godzinie w kinach na całym świecie zapowiedziany jest wielki boom. Matrix Rewolucje ku rozczarowaniu fanów definitywnie zakończą serię. Jak twierdzą producenci będzie to ostatni film trylogii, który odpowie na wiele pytań, jednak nie na wszystkie. Wachowscy postanowili wypóścić film jednocześnie do tylu krajów, aby zrobić jak największą frekwencję i uniknąć sytuacji, w której fani z krajów w których Matrix pojawi sie później zobaczą film na pirackich kopiach.
Wg producentów jedynka to epoka kamnienia łupanego w porównaniu z tym co ujrzymy w trójce. Obecnie w dziedzinie grafiki komputerowej nie można zrobić już nic więcej. To co się dało, umieszczono w Rewolucjach. Wyścig na autostradzie z drugiej części w porównaniu ze scenami nowego Matrixa jak np walka Neo ze Smithem, czy atak maszyn na Zion
zqachwyca w równym stopniu co pościgi dużych fiatów w serialu "07 zgłoś się".
trzecia część mogła wyjść do kin już w sierpniu, jednak moc komputerów graficznych nei wydoliła. Montaż zakończył się niedawno,parę tygodni temu. W zamkniętej premierze dla vipów i przedstawicieli mediów przedsięwzięto wszelkie środki ostrożności, by film się nie wydostał na zewnątrz. W tym celu przeszukiwano gości, czy nie mają kamer.
[edit]
Ann- Moss powiedziała, że przy kręceniu ostatnich scen wszyscy mieli łzy w oczach. Jest duże prawdopodobieństwo iż widzowie przeżyją to samo.
Ciężko było utrzymać wydarzenia III części w tajemnicy, aktorzy mięli cały scenariusz już w 2000 roku, a jednak ta sztuka się udała.
Ciekawostka. Wachowscy przy kręceniu scen walki Neo z Smithem w strugach deszczu mięli zastrzeżenia co do wyglądu kropel. Byłi ich zdaniem za małe i przez to źle oświetlone przez kamerę. Zrobiona więc sztuczny deszcz i nienaturalnie wielkie krople.
Coraz bardziej ciekawi mnie ten nowy Matrix, to film, który mamy obowiązek zobaczyć. To będzie albo wielkie dzieło, albo wielka klęska. Tertium non datur. Presja jaka ciąży na Wachowski's broters ma monstrualne rozmiary. Czy wytrzymają próbę sił ?
I na koniec zagadka- dowcip krążący wśród amerykańskich fanów Matrixa.
Ilu fanów Matrixa potrzeba do wkręcenia żarówki ?
Zna ktoś odpowiedź ? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-10-31 10:33:46
|
|

Captain
|
Możecie się śmiać ale mam napisać prace o matrixie na filozofie. boze co za wstyd ;)
No i jeśli istnieje jeszcze tak człowieczek na forum który Kill Bill nie widział to jazda do kina, krew w tym filmie ma idealny kolor
|
|
2003-10-31 11:16:27
|
|

Captain
|
Vas dlaczego dziewczyna w twoim obrazku jest lysa?
 ____________________________________ When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.
|
|
2003-10-31 11:20:09
|
|

Lieutenant Colonel
|
[blockquote] Możecie się śmiać ale mam napisać prace o matrixie na filozofie. boze co za wstyd ;)
No i jeśli istnieje jeszcze tak człowieczek na forum który Kill Bill nie widział to jazda do kina, krew w tym filmie ma idealny kolor [/blockquote]
No to do pracy kobieto ! Masz olbrzymie pole do popisu ! Matrix pełen jest symboli, alegorii, tu każdy detal ma znaczenie. Jejku dajcie mi taki temat ;)
BTW : studiujesz filozofię ? nie dziennikarstwo ? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-10-31 11:39:03
|
|

Lieutenant Colonel
|
Buahaha...
Surt, na dziennikarstwie jest taki przedmiot jak FILOZOFIA :D
Zwiastun MATRIXA 3 jest wypasiony. Na pewno każdy widzial :D
|
|
2003-10-31 11:58:56
|
|

Lieutenant Colonel
|
nie, no Rogue, to było takie śmieszne, że sie poturlałem ze śmiechu. To był kawał, tak? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-10-31 12:02:34
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Taki przedmiot jak FILOZOFIA jest na większości kierunków humanistycznych.
A co do Matrixa to wybieram się 7 listopada. Oczywiście do Bałtyku  ____________________________________
|
|
2003-10-31 12:02:46
|
|

Lieutenant Colonel
|
Łodzianie, zmówicie sie i idźcie razem ! Przy okazji zapytajcie o Obcego. Co cztrey pięści to nie dwie :D
Co do Filozofii, nie rozumiem co Cie smieszy Surts  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-10-31 12:06:37
|
|
|