Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Bitwa na obcej ziemi, czyli pyknijmy w AvP !!!!
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

Witamy nowego forumowicza!
Sonic, jezeli grasz uzywajac programu gamespy to nie potrzebny ci cd-key, a jesli bardzo chcesz to poszukaj na jakims p2p np na kaziee, ja tam kiedys wychaczylem cos kolo 15 roznych Smile, Rogal masz jeszcze ten dzialajacy co ci kiedys podrzucilem jak grales?
Btw. Kiedy juz sie zalogujesz to polecam oczywiscie pierwszy polski dedykowany serwer do AvP2, SKY Very Happy Smile
btw2.
Ciekawe czy uda mi sie pod wime odpalic AvP2 na linuksie i czy multi bedzie normalnie pracowal...
2004-02-10 08:45:01
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

[blockquote] No surt, skoluj sobie avp2 i zasuwaj na polska scene. :][/blockquote]

Hah, łatwo mówić, a niby gdzie miałbym grać? Nasze kompy w szkole to trupy i mimo iż posiadam dwójkę, to nic mi po tym. Musze sie zadowolić jedynką, którą IMHO uważam za bardziej klimatową niż 2.
Też pamiętam te misje, które przełaziłem z kumplem, to była jazda Smile
2004-02-10 08:52:53
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Sonic2

Lance Corporal

Heh - ja też pamiętam momenty w jedyneczce... jak to się trudziłem jak załatwić królową Marine'em... ach, to były czasy :)

Ale ja wolę dwójkę, bo bardziej nawiązuje do ALIENS, mojego ulubionego filmu:D

Dobra, pójde za radą i instalne GameSpy... albo poszukam na p2p...
2004-02-10 10:39:54
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

Sory, ze dopiero teraz, witam na forum, heh.
Sonic, to oczywiścnie chodzi o

"sonic eeelectronic ballbreakers.." :D

No i witam pozostałych adeptów :)

Wracając do tematu, to faktycznie, królową ciężko było zadźgać, najbardziej wkurząło to jej rzucanie w ciebie skrzynkami Smile
Hm, nie wiem w co fajniej się grało - z kumplami w multi, czy w singla. Wiadomo, że w to drugie był większy klimat, ale z kolei walka z "żywym" przeciwnikiem to też niezła gratka Smile
2004-02-10 10:48:26
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Sonic2

Lance Corporal

Tja, głowiłem się jak by ją wywalić, wiedziałem że chodzi o śluzę, ale dopiero potem załapałem że trzeba zejść pod te kraty jak Newt Very Happy, rozwalić jakieś rury, otworzyć śluzę a potem się ukryć w tym pomieszczonku po drugiej stronie Wink Szkoda że nie było walki Power Loader vs. Królowa...

Jak mi się nudziło to włączałem kod na God Mode, i sobie na nia patrzyłem ;)

BTW: Ktoś wie może co dawał kod "RIPLEY_WAS_HERE"? Podobno miał to być jakiś ukryty bonus, ale ja tam nic nie znalazłem :(

[yellow]Update

Właśnie GameSpy wylądował na moim HDD, włączam tak jak trzeba... i dupa, nadal cd-keya chce... ech, chyba nigdy se nie pogram...Sad[/yellow]
2004-02-10 11:21:36
kabukiman
The Electrician ;)

First Sergeant

Posiadam oryginał AvP2 i AvP Gold. Mogę pograć, jeżeli ktoś jest chętny... ale dopiero po sesji (czyli druga połowa lutego).
2004-02-10 19:10:37
Sonic2

Lance Corporal

Jeeeeeeeeeeeej!!! Właśnie sciągnąłem cd-key z Kazaa i chodzi jak złoto... jak ktoś chce zagrać, to niech napisze godzinę najlepiej w tym tygodniu od 10.00 do 21.00 (wtedy pewnie będe szturmował kompa)!
2004-02-10 22:13:08
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Nowy trailer AvsP Extinction

Polecam nowy [URL=http://www.gametrailers.com/gt_vault/t_aliensvspredator_ext.html]trailerek[/URL] tej gry.

Klip całkiem na wypasie - akcja, marines, wybuchy Smile Niestety jakość nikczemna.

Przy okazji: jeśli ktoś mógłby mi powiedzieć, skąd można zassać świetny trailer Alien Trilogy (zmontowany z gry i filmów), który był dawno temu na CD-Action, będę niezmiernie wdzięczny.
2004-02-10 23:16:56
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Oj, Delano....

Ten trailer jest już okrutnie stary. Pisałem o nim ponad pół roku temu (okres poprzedzający zlot letni) [URL=http://board.freeweb.pl/posts.php?board_id=1278&topic_id=49669&post_id=520681&select=520681#post520681]tutaj[/URL]

BTW jest on o wiele lepszej jakości niż ten na gametrailers.

Czytać starsze posty.
2004-02-11 01:12:41
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Oopsie. My mistake :)

Tym niemniej ponawiam apel o trailer Trilogy....
2004-02-11 09:20:18
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

Tiaa, kody, no właśnie, trudziłem sie kiedyś nad ich uaktywnieniem. NIc. Próbowałem z kumplami. NIc.
Fuck. Jak je uaktywnić?

I jeszcze jedno pytanko. W AvP2 grałem pare razy i nigdy niczego nei przeszedłem, bo nie miałem gdzie w to pograć dłużej. Hm, czy w AvP2 jest motyw walki Ładowarą z królową?
2004-02-11 10:17:26
kabukiman
The Electrician ;)

First Sergeant

Nie ma.
2004-02-11 12:52:15
huntermk

Private First Class

Najbardziej w jedynce podobaly sie facehuggery, potrafily tak z nienacka wyskoczyc, ze az spadalem z siedzenia. Potem przez 5 min okupowalem kanape trzymajac i sciskajac mocno poduszke i mowiac cos w stylu :"mamo ja juz w to nie gram". Nastepnie wstawalem i gralem jeszcze raz. Ta gra miala TAKI klimat! A co najpiekniejsze w niej bylo to ze obcy mogli ci wyskoczyc wszedzie Smile, nie tak jak w avp2 gdzie na pamiec zna sie gdzie i jaki obcy wyskoczy.
2004-02-11 14:57:49
Sonic2

Lance Corporal

Ja nigdy nie przeszedłem AvP jedynki. Bałem się grać Marine'em, no bo już w pierwszych planszach pojawiają się Obcy (boże, jak ja się ich bałem...), tylko zasuwałem Predatorem przez chyba pierwsze 3 poziomy, oto jaki był strach!!! A zauważył ktoś, że to przez co się wychodzi (ta rura) na początku Alienem, to 'odwłok' Facehuggera?

Mam jeszcze interesujący kod. Inną nie działają, np. GOD MODE, ale są takie jak ten które działają: (Naciśnij tyldę "~" (pod ESC), aby przywołać menu) wpisz "MOTION_TRACKER_SPEED", bez cudzysłowów, a ponim wpisz np. 9. Czyli: MOTION_TRACKER_SPEED 9. Tym sposobem możesz zmieniać prędkość wykrywacza ruchu, jak dla kogoś był za wolny. Ja sobie dostosowałem prędkość to tych z ALIENS. Hardcorowi gracze mogą wpisać 0, to go chyba wyłączy :D

Próbować można z liczbami od 1 do... Bóg wie ilu.
2004-02-12 10:46:58
huntermk

Private First Class

Ciekawe :)Chyba sprobuje z tym motion trackerem.

Sonic2: Dam ci rade jezeli boisz sie grac marinem.

1. Graj miedzy 22.00 a 5.00 - jest cisza, jest ciemno i jest strasznie.
2. Nie zapalaj zadnych lampek - jedynym zrodlem swiatla ma byc monitor.
3. Zalatw sobie sluchawki, najlepiej takie duze co zakrywaja cale uszy i daj dzwiek prawie na maxa - poczujesz sie jakbys tam byl.

Teraz sobie wyobrazcie: sam w ciemnosciach, trzymasz sobie w dloni m41a (myszke Smile), druga reka podtrzymujesz (klawiature:)) karabin, a w uszach slyszysz tylko monotonny dzwiek wykrywacza ruchu... pik...pik...pik...pip pip pip!!!

Ta gra jest boska pod wzgledem klimatu (mowa o AvP 1)!
2004-02-12 11:08:55
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

Motion tracker w AvP1 lubil oszukiwac i to mocno, w dwojce przynajmniej odczyty sa wzglednie dokladne, i nie ma zadnego echa, to znaczy falszywych sladow (chociaz motion reaguje nawet na otwierajace sie drzwi Smile Smile
2004-02-12 11:27:01
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Sonic2

Lance Corporal

Tja, podczas mojego pierwszego (i chyba jedynego) spotkania z Obcym, widzę że jest oddalony o 23 metry, no to przeładowuje Pulse Rifle, i zanim zdążyłem zrobić cokolwiek to już byłem martwy. Głupie urządzonko z lewego dolnego rogu ekranu.
2004-02-12 19:14:25
kabukiman
The Electrician ;)

First Sergeant

Obcy szybko biegają. Czujnik mógł nie nadążyć. Poza tym ten z AvP2 też pokazuje 'duchy' - np. wiszące i huśtające się na wietrze haki (pierwsza albo druga misja marines).
2004-02-13 00:40:40
Sonic2

Lance Corporal

Mi tam duchy nie przeszkadzają, myślę że autorom chodziło o to, aby podnieść poziom 'strachu', czyli aby grający myślał że tym 'duchem' jest obcy, czy coś.

Otatnio grałem na jakimś serwerze Marines vs. Aliens, i jak tylko ktoś użył Smartguna to wszyscy go wyklinali. Wie ktoś o co chodzi?
2004-02-13 10:15:02
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Nigdy nie grałem w niecie w AvP ale chodziło im pewnie o to że ze Smartguna jak się dobrze gra to można zabic każdego a przy tym jeszcze przeżyć.
Wystarczy stać w odpowiednim miejscu i trzymać spust a innymi brońmi to trzeba celować - logiczne. Very Happy
2004-02-13 13:18:55
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu