Autor |
Temat: Sytuacja na forum |
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Cytat: |
co do poprawy bledow na forum - prosba o zglaszanie bezposrednio do mnie, na pojedyncze narzekania odpowiem #SOA1: mi dziala (tak Miket, to do ciebie) |
Wiem wiem...coś u mnie, tylko za cholere nie wiem co...na lapku i na stacjonarnym tak mam...something's fucked up  ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2012-01-08 19:52:11
|
|

MODERATOR
|
offtopic :P
Cytat: | Wiem wiem...coś u mnie, tylko za cholere nie wiem co...na lapku i na stacjonarnym tak mam...something's fucked up  |
Nastepnym razem wlec z lapkiem. btw odnosnie aliena - w okolicach 19 stycznia? ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
Ostatnio zmieniony przez Ender dnia 2012-01-08 20:00:26, w całości zmieniany 3 razy
|
|
2012-01-08 19:54:57
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Mi pasuje Pizza/piwo?
Rzuć okiem na link w moim podpisie - prowadzi na forum które rozwinęło się w zasadzie tylko dlatego, że na nie trafiłem :]p |
...i uważam że jest troche zaspamowane (ot, moja opinia)...nie chciałoby mi się wchodzić w każdy poszczególny dział...
Tematów jest już tyle że nie byłoby żadnego działu z 1-2 tematami, a co do ilości użytkowników - można sytuację poprawić, ale do tego trzeba podjąć określone działania, a nie pierdzieć w stołek i pisać na forum od święta i raz na pół roku |
I właśnie się tego boję, natłoku ludzi którzy chcą tworzyć gry forumowe. ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2012-01-08 19:57:03
|
|

Sergeant
|
Ja na forum jestem blisko pięć lat (tak, Xeno-Alek i jego "zmysłowe receptory Alienów", jak ktoś pamięta...) i na początku nie przeszkadzał mi ten burdelik. Jednak z perspektywy czasu stwierdzam, że o wiele łatwiej i przyjemniej byłoby wchodzić na forum, gdzie widnieje 10, może więcej kategorii, które w magiczny sposób odsyłają nas do tematów, które w tej chwili nas korcą. Kiedyś na forum czytałem nawet fajne opowiadanie ("Zielone wzgórza Acherona"? nawet nie pamiętam, a nie chce mi się szukać... A NO WŁAŚNIE!), ale teraz żaden, za przeproszeniem, newfag nie będzie świadom jego istnienia, gdyż znajduje się na, nawet nie wiem, której stronie. A może więcej jest takich smaczków na Forum? A skąd mam wiedzieć? Jestem zdecydowanie na TAK za przemeblowaniem Forum. Co prawda mam pewien sentyment do obecnego-dawnego wystroju, ale cóż, myślę, że w tej kwestii nowe = lepsze.
Swoją drogą musiałem stworzyć nowy profil, gdyż ponieważ hasła nie pamiętam, a e-mail, który przypisałem dawnemu profilowi najwyraźniej już nie istnieje (nieużywany od ponad czterech lat...). ____________________________________ Peace Love Empathy
|
|
2012-01-08 20:24:39
|
|
Second Lieutenant
|
Cytat: | ...i uważam że jest troche zaspamowane (ot, moja opinia) |
Ponad pół roku temu zrezygnowałem tam ze stanowiska moderatora i teraz jest jak jest, ale chyba jednak znamy jakieś inne definicje spamu...
Cytat: | I właśnie się tego boję, natłoku ludzi którzy chcą tworzyć gry forumowe. |
Gry forumowe? Sorry, nie o tego typu bzdetnych i noikomu niepotrzebnych postach/tematach myślałem.
Przyklejasz temat z regulaminem, a w nim punkt pt:
\\\"nie bawimy się w debilne gry forumowe, to nie piaskownica\\\"
A tematy które pod to podchodzą trafiają do śmieci. Po problemie. ____________________________________ ..................
|
|
2012-01-08 23:14:04
|
|

Lieutenant Colonel
|
co do poprawy bledow na forum - prosba o zglaszanie bezposrednio do mnie, na pojedyncze narzekania odpowiem #SOA1: mi dziala (tak Miket, to do ciebie) |
Mi za to ostatnio wywala czasem bugi przy cytowaniu, a niektóre tematy walą mi po gałach jakimiś niebieskimi blokami, które przypuszczalnie powstały przy podobnych wpadkach innych użytkowników
Przykład:
 ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2012-01-09 01:19:37
|
|
Second Lieutenant
|
Galeandir poruszył rzecz istotną: wyszukiwarka NIE ZASTĄPI podziału na działy, ponieważ w wyszukiwarce znajdziemy tylko to czego szukamy, podczas gdy podział na działy pozwala trafić na tematy które moga nas zainteresować bez potrzeby przeglądania 30 stron listy tematów. I własnie natrafiając na interesujący go temat użytkownik może uznać że warto byłoby się wypowiedzieć, a nie natrafi na niego gdy forum jest tak zorganizowane jak w chwili obecnej.
Zdaje się, że mamy tu forum php w którym stworzenie działów i powrzucanie do nich tematów nie jest żadnym problemem, problemem natomiast jest to że nikomu się tego nie chce robić.
Niechęcią do wprowadzenia usprawnień zabijacie to miejsce. ____________________________________ ..................
|
|
2012-01-09 07:53:11
|
|

Corporal
|
[quote=\"Mefisto\"]
co do poprawy bledow na forum - prosba o zglaszanie bezposrednio do mnie, na pojedyncze narzekania odpowiem #SOA1: mi dziala (tak Miket, to do ciebie)
Mi za to ostatnio wywala czasem bugi przy cytowaniu, a niektóre tematy walą mi po gałach jakimiś niebieskimi blokami, które przypuszczalnie powstały przy podobnych wpadkach innych użytkowników
Przykład:
[/quote]
O toto niebieskie to i u mnie wywala ale tylko w temacie w których pisałem o.O
EDIT: napisalem i sie pojawiło także w tym
EDIT2: dobra, juz wiem, to przy cytowaniu się pojawia - gdy system doda te ukośniki problem znika. Więc coś z samą funkcją do cytatów się chyba posypało
|
|
2012-01-09 14:54:36
|
|

MODERATOR
|
O toto niebieskie to i u mnie wywala ale tylko w temacie w których pisałem o.O
EDIT: napisalem i sie pojawiło także w tym
EDIT2: dobra, juz wiem, to przy cytowaniu się pojawia - gdy system doda te ukośniki problem znika. Więc coś z samą funkcją do cytatów się chyba posypało |
dokladnie. zeby sie nie pojawilo trza zmienic [quote=... na samo quote. i dziala (tak jak zrobilem w tym poscie.
mozliwe rozwiazania:
- albo porawie blad i bedzie dobrze cytowac
- albo wywale opcje gdzie do quote wstawiany jest nick osoby ktora sie cytuaje (i moze wtedy bedzie ok)
- albo zlokalizuje co nie tak jest przy wyswteitlaniu, i poprawie samo wyswietlanie
jak znajde wiecej jak 30 minut by popatzrec w bebechy forum to postaram sie to zlokalizowac i cos z tym zrobic (ale w chwili obecnej nie podam daty) ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2012-01-09 15:07:06
|
|

Major
|
Przeglądam to forum od 10 lat.
Na początku tylko jako czytelnik, później za pomocą innego konta.
Widzę, że aktywność użytkowników rośnie - podoba mi się to.
Wyglądu Forum Fanów Aliens nie zmieniłbym za żadne skarby, mam sentyment.
Porządek zachęcałby do dyskusji... ale mi wystarczy usunięcie tego błędu dotyczącego cytowania i będzie świetnie.
A może zamiast przebudowywać to wspaniałe archiwum z czasów Strony Ciacha O Obcym, pozostawić je i dalej o nie dbać, ale stworzyć tez całkiem NOWE forum? ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
|
|
2012-01-09 21:01:55
|
|
|