Autor |
Temat: AVP pierwsze gorące wrażenia |

Private
|
w koncu obejrzalam AVP
a ja wlasnie obejrzalam, dlugo sie nad tym zastanawialam, ale musialam sprawdzis te wszystkie pogloski "na własnej skorze" no i..
nie podoba mi sie, ze pokazali tytułowych bohaterow w calej okazalosci, to juz od razu niszczy tajemniczosc postaci, mimo, ze i tak wiemy jak oni wygladaja to jednak w obcym to wszystko dzialo sie tak szybko (szybko biegal szybko skakal) ze w sumie calego obcego dokladnie nie szlo zobaczyc, poa tym film byl taki cemny, i tak bylo dobrze, po co zwalniac tepo, gdy obcy atakuje?, to bylo nie potrzebne, poza tym walka przypominala bajkowa walke pokemonow, naciagane to wszytko takie sztuczne. Sam pomysl filmu moglby byc tez lepszy, nie byl najgorszy (piramina pod lodowcem itp.) no pomysl jak pomysl.
jedno co podobalo mi sie w tym filmie to oczywiscie to, ze kobieta wygrala z potworami, heh kto inny da rade strasznemu potworowi jak nie jeszcze straszniejszy potwor
|
|
2004-12-01 17:25:20
|
|
Randida
hey top, what's the op?
|
Private First Class
|
ja go obejrzałam na dvd i...usnęłam
nawet nie wiem, jak się skończył, płytkę oddałam, zszokowane otoczenie uspokoiłam ("jak to??!! usnęłaś na filmie, w którym gra twój alien??? zwariowałaś albo jestes chora!!") że jestem zdrowa, tylko film był nudny!
i to wszystko co mam do powiedzenia w tym temacie
file closed
|
|
2004-12-01 17:45:39
|
|

Lieutenant Colonel
|
|
2004-12-06 19:54:31
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Nabija się choć go nie widziała??
I jeszcze to:
"The Predator's such a stupid looking creature"
Corvax, co Ty na to? ____________________________________
|
|
2004-12-06 21:21:38
|
|

Lieutenant Colonel
|
No z tym sie zgadzam jesli chodzi o AVP, a o reszte to nie wiem . Zresztą whatever.
|
|
2004-12-07 00:57:01
|
|

Private
|
"Nabija się choć go nie widziała??" HICKS o kim ty mowisz?
|
|
2004-12-08 16:34:30
|
|

Lieutenant Colonel
|
O wywiadzie z Weaver odnosnie AvP.
Hicks, mam przypomniec jak czesc osob sie nabijala z avp na dlugo przed premiera ?  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2004-12-08 17:28:20
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Rogue napisał: | O wywiadzie z Weaver odnosnie AvP. |
Dokładnie, Sneila. Nie miałem na myśli nikogo innego.
Rogue napisał: | Hicks, mam przypomniec jak czesc osob sie nabijala z avp na dlugo przed premiera? |
Z czego my się tak nabijaliśmy, co? Hmmm. Z gry aktorskiej? Chyba nie. Z Predów? Też nie. Z obcych? Nie. Z fatalnych dialogów? W żadnym wypadku.
Czemu się nie nabijaliśmy?
Bo filmu jeszcze nie było.
Część z nas poddała jedynie krytyce lub nabijała się z (w kolejności): pomysłu, reżysera, zarysu scenariusza, planowanej obsady, PG 13.
Analogia części z nas która próbowała (z bardzo dobrym zresztą skutkiem) przewidzieć powodzenie projektu pt. AvP z wypowiedzią S.W. na temat filmu, który jest dostępny a go nie widziała, zakrawa na żart.
Zresztą w tym wywiadziee S.W. popełniła błąd. Oceniła aktorkę (Sanaa Lathan) po jej udziale w innym filmie. Co to ma być? ____________________________________
|
|
2004-12-08 19:43:22
|
|

Lieutenant Colonel
|
Oj rany, na pewno widziala trailery itd., na podstawie nich osądzila.
Część osob zrobila tak samo, to żaden zarzut przecież.
Ale z tymi predami to dowaliła, choc prawde mowiac faktycznie nie wygladaja na zbyt inteligentnych  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2004-12-08 19:47:56
|
|

Sergeant
|
Nie posepują zbyt inteligentnie to pewna. Ale wyglądają jak dla nie-fanki predatorów fajnie (mają dłuższe te ich niby-włosy). Wyglądają fajnie... POSTER BOYS!
Hm. Bardzo dobrze oceniła aktorkę. Ja tam nie wiem - aktorka w sumie niby nie jest wcale zła (no, powiedzmy, że na tle reszty filmu. Choć jej postać nie powala na tle innych postaci kobiecych z tzw. filmów akcji z ostatnich lat.). Tylko, że nawet naprawdę superdobrzy aktorzy nie uratowaliby tego gniota. Ech.
Gdzie są Oooobcy z tamtych lat, gzie są Oooobcy z tamtych lat? ____________________________________ "Any event can lead to stress and, as everyone has experienced, events don't always come one at a time." - US Army FM 21-76. Survival.
|
|
2004-12-08 23:32:05
|
|

Lieutenant Colonel
|
ja tam bym sie nie czepiał Siggi, bo ona w sprawach Aliena jest guru
zresztą jej komentarz jest nader trafny, no i cenię to, że nie dała zarobić Andersonowi
W przypadku AVP wystarczy zobaczyć trailer, żeby sie zrobiło niedobrze, po co się denerwować/ tracić czas oglądajac cały film?
Siggi mogłaby jeszcze dostać zapaści, jakby zobaczyłą całe to dzieło w którym tak bezwzględnie rozprawiono sie z jej obcym (i wcale nei chodzi mi tutaj o sposób w jaki wygrywaja predy)
 ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-12-09 09:30:46
|
|

Lieutenant Colonel
|
Wbrew wcześniejszym informacjom brytyjski twórca Paul W.S. Anderson nie dostał zlecenia napisania scenariusza kolejnego filmu z cyklu "Obcy".
Kilka tygodni temu serwisu podały informacje, iż Paul W.S. Anderson ma zając się kolejnym scenariuszem "Obcego". Propozycja z wytwórni Twentieth Century Fox miała być związana z sukcesem filmu "Obcy kontra Predator", który w USA zarobił 80 milionów dolarów.
Rewelacjom tym zaprzeczył jednak sam twórca. - Nie wiem skąd wzięły się te informacje - mówi Paul W.S. Anderson. - Słyszałem o tym, ale nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Prawdę powiedziawszy nie chce żeby "Obcy kontra Predator" był postrzegany jako kontynuacja "Obcego" i "Predatora". Przecież ten film rozgrywa się przed akcją wszystkich opowieści o tych dwóch bohaterach.
za onet.pl ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2004-12-09 14:04:06
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
moje 0,03 PLN
obejrzalem dopiero teraz i myslalem, ze bedzie gorzej.
Film jest plytki, niczym nie zaskakuje, ale tez brak w nim (takich oczywistych) kretynstw - jak whiskey, drzwi na chuch w A:R, "father" w A:R. Film jest porownywalny z A:R, ktory mial chociaz troche "klimatu".
IMO krwi i przemocy ogolnie jest wystarczajaco duzo.
Film krotki, nie meczy, jest jakas akcja. Raczej do obejrzenia na raz...
[OT]
Ktos pisal kiedys, ze juz nowy "The Punisher" jest lepszy.... Przy AvsP Punisher to gniot tragiczny; film dla 12 latkow gdyby nie ta niepotrzeba przemoc - mam na mysli jego sasiadow, kolczyki i tego Rosjanina....
Ostatnio zmieniony przez Majkel dnia 2005-03-27 00:40:36, w całości zmieniany 1 raz
|
|
2005-03-11 23:18:13
|
|

Lieutenant Colonel
|
"IMO krwi i przemocy ogolnie jest wystarczajaco duzo. "
Jejku... to może mój nowy monitor ma jakieś problemy z kolorem czerwonym, że nie widze krwi ?? HHMMMMMMMMMMMM....
Moim zdaniem tam jest może szklanka krwi, nie więcej.
Przemoc???? Poza planowa owszem (sam dźwięk), bez przesady to nie przemoc, to zwykłe dźwięki z taśmy :/.
Oba filmy mają to do siebie, że są bardzo krwawe (no może Aliens był najmniej, a A3 chyba najbardziej, nie ?) Tu zaś nie ma powyrywanych kręgosłupów, resztek ludzi w wentylatorach, rozpapranych mózgów, krewetek... Tu nie ma przemocy... no chyba, że chodzi wam o te nędzną komputerową grafikę .
|
|
2005-03-12 15:59:25
|
|

First Sergeant
|
Tak naprawdę to jedyna "krew" jaką widać to te zielone fluorescencyjne paskudztwo z bebechów Preda. Sceny zabijania ludzi były tak nagrane żeby nic nie było widać. Ale w końcu to film dla dzieci i młodzieży (ludzie co za czasów doczekaliśmy )
|
|
2005-03-12 16:39:03
|
|

Lieutenant Colonel
|
Hmmmmm chyba jednak najkrwawszy był A:r - scena śmierci Pereza, Elgyna, Gedimana, Purvisa . .. ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2005-03-12 17:08:07
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
a scena śmierci Kane?? a zgon i "prysznic" Breta?? a to wszystko w Alien ale odbiegamy od tematu. ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-03-12 18:08:56
|
|
Predator895.
For The Last Time
|

Staff Sergeant
|
hm po włóczni preda która przebiła tego czarnego leci mała kropelka krwi ale to znikome ślady co do Preda 2 gdzie typy w metrze wisiały do góry nogami z prętami i fragmentami barierek w pyskach a Paxton skończył najgorzej ze wszystkich (Jego ciało pozbawione kręgosłupa i czachy leży pewnie do tej pory na torach podziemnego metra Los Angeles ) ____________________________________
Call me Snake
|
|
2005-03-12 19:06:33
|
|

First Sergeant
|
Zwiastuny AVP zapowiadały starcie dwóch najniebezpieczniejszych gatónków we wszechświecie a dostaliśmy ocenzurowane lizanie się po ogonach.
Rację ma Predator895 - Pred się nie patyczkował i co najważniejsze brutalne sceny były naturalne w dwóch częściach łowcy i nikt nie wtykał ich na siłę.
|
|
2005-03-12 19:57:38
|
|

Lieutenant Colonel
|
Tak to jest jak daje się kręcić film homoseksualiście z takim dorobkiem. Tak też to jest jak w FOXie pracują dauny i pederaści, liżący się po swych psich jajach.
Nawet mi nie mówcie, ze w AVP jest jakakolwiek krew :], bo nawet w RE, czyli filmie o Zombie, odgryzanych kończynach itp itd tej krwi było może ze dwa wiaderka (najwięcej w scenie jak gościa Licker wpierdzielił).
Powiem tak... gdyby ten film miał mniej latania, mniej konkurencji olimpijskich oraz gdyby była krew i flaki to film nawet odniósłby w moich oczach sukces .
Jednak najgorsze jest to, że w USA ten film naprawde odniósł sukces i ludzie sie nim zachwycają... Widocznie tam naprawde jest zanik inteligencji i sukces odniósł film dlatego, że poszli wszyscy ci co grali w AVP i AVP 2 i nazywają się "fanami" .
|
|
2005-03-13 16:30:19
|
|
|