Autor |
Temat: AVP pierwsze gorące wrażenia |
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Ender napisał: | 4. Cinema sux |
Uważajcie z takimi stwierdzeniami. Kilka lat temu pamiętam, że koleżanka na egzaminach wstępnych powiedziała mniej więcej to samo. Rezultatem było oblanie.
LUDZIE CINEMY SĄ WSZĘDZIE  ____________________________________
|
|
2004-11-16 12:02:03
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
Zobaczymy
A czy Cinema w ogóle nie padła w okresie Wielkiego Kryzysu 2 lata temu? Cud, że to w ogóle jeszcze wychodzi...
Sorry, po zmianie wydawcy Film stoczył się jak nie wiem, ale i tak jest mistrzostwem świata w porównaniu ze szmatą jaką jest Cinema... Najbardziej mnie rozwalają pisane łamaną polszczyzną tłumaczenia tekstów niemieckich i "dowcipne" podpisy pod zdjęciami. Generalnie z wielu tekstów wynika, że "recenzenci" nie tylko nie mają pojęcia o filmach, które opisują, ale też o języku polskim. Polecam zwłaszcza specjalne numery o Bondzie i Star Warsach, które trzymam na honorowym miejscu na półce jako perełki wśród "śmiesznego stuffu".
Niestety w Polsce nie ma sensownej prasy filmowej, nad czym ubolewam, ale Cinema jest klasą samą w sobie.
No i co mi zrobicie, ludzie Cinemy?  ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-11-16 12:49:07
|
|

Lieutenant Colonel
|
hehe, Hicks, dlatego właśnie wale takie peany na cześć Cinemy
BTW: Był tam też konkurs, pieć pytań, właściwie rzeczy elementarne dla każdego fana, jak nazwa promu, kórym uciekła Ripley z rzeźni na Nostromo, nazwa firmy dla której pracowała siudemka w Alien (chociaż tu pojawia się wątpliwość... czy chodzi im o WY, i oznacza ich niewiedze, bo przecież wiemy, ze wtedy WY nie istniało. Nie bijcie, ze nie kojarze, ale czy podana jest gdzieś nazwa firmy w Alien?)
No i pytanie 5, tutaj nie wiem, chodzi o to, że AVP jest motyw pojedynku dwóch innych znakomitych potworów w historii kina. Jakie to potwory?
Nic nie przychodzi mi do głowy. W sumie nie skupiłem sie za bardzo podczas seansu
BTW: Delano napisał: "dowcipne" podpisy pod zdjęciami
właśnie, w nowym wydaniu pod zdjęciem kolesi w krypcie z przetrwalnikami jest podpis:
"Takich jaj sie nie spodziewali"
Wynieśli poziom swego dowcipu na wyżyny
 ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-11-16 12:51:37
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
Surtsey napisał: | Nie bijcie, ze nie kojarze, ale czy podana jest gdzieś nazwa firmy w Alien?) |
Przyznam szczerze, że nie kojarze, czy w samym filmie ta nazwa się pojawia, ale na pewno już istniała w scenariuszu (zgodnie z anegdotą, że Weyland i Yutani to byli upierdliwi sąsiedzi Scotta). W Quadrilogy są foty puszek piwa "Weylan-Yutani" (literówka z winy rekwizytorów) które popija załoga Nostromo. ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-11-16 12:56:35
|
|

Lieutenant Colonel
|
Aaa to stąd ten głupi konkurs, w którym jeden z naszych nowych forumowiczów bierze udział i musieliśmy się naskładać na zbiorową odpowiedź .
W Alienie była tylko po prostu "Firma" tak mi sie zdaje...
Co do tych dwóch postaci to Kabook mówił, ze to "Frankenstein meets the Wolf Man" ale gdzie jak i kiedy to nie wiem, AVP nie oglądałem .
|
|
2004-11-16 12:57:36
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
W Alienie była firma Weylan Yutani. Bez "d" widać nazwę firmy jeszcze w momencie gdy Nostromo "siada" na LV426. W pewnym momencie prezentowany nam jest niebieski ekran z jakimś odwzorowaniem (w tle słychać Ripley jak mówi "Turbulencje"). I właśnie na tym ekranie w prawym dolnym rogu widzimy nazwę firmy. ____________________________________
Ostatnio zmieniony przez HICKS dnia 2004-11-16 13:05:27, w całości zmieniany 1 raz
|
|
2004-11-16 13:04:31
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
Surtsey napisał: | No i pytanie 5, tutaj nie wiem, chodzi o to, że AVP jest motyw pojedynku dwóch innych znakomitych potworów w historii kina. Jakie to potwory?
Nic nie przychodzi mi do głowy. W sumie nie skupiłem sie za bardzo podczas seansu  |
The black & white movie playing in the beginning of the film is another popular monster face-off, Frankenstein Meets the Wolf Man (1943).
Połowę nagrody proszę  ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-11-16 13:04:35
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
Delano, też na Imdb zajrzałeś ??
|
|
2004-11-16 14:01:03
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
kabukiman napisał: | Delano, też na Imdb zajrzałeś ??  |
Luz, tzn. już kiedyś to widziałem na imdb, chciałem tylko potwierdzić tytuł  ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-11-16 14:06:17
|
|

Lieutenant Colonel
|
Delano czytaj moją wypowiedz... napisalem to juz wczesniej;) polowa nagrody dla mnie i kabukimana heehe
|
|
2004-11-16 15:40:20
|
|

Lieutenant Colonel
|
Corvax napisał: | Aaa to stąd ten głupi konkurs, w którym jeden z naszych nowych forumowiczów bierze udział i musieliśmy się naskładać na zbiorową odpowiedź .
|
Jeśli chodzi o mnie, to nie "nowy", a "stary" forumowicz
No i wykminiliście mnie, holmesy
To jak się dzielimy tą koszulką z podobizna naszego idola Andersona?
Ja zamawiam podobizne, powiesze sobie na honorowym miejscu nad kiblem, jako trofeum.
Kabooki bierze rękawy.
Dla Corvaxa reszta  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-11-17 11:57:56
|
|

Lieutenant Colonel
|
Nie chodzi mi o ciebie surtsey tylko o takiego jednego gościa na forum AVP. Tez udział bierze w tym shicie.
Cała reszta dla mnie?? Łaaał to znaczy, ze dostane plecy, wszystkie zszycia i metki ? Cool... Pójdzie na szmaty.
No a tutaj prosze bardzo perełeczka:
"Recenzja AVP w Multikinie.
Jeden z najbardziej oczekiwanych filmów ostatnich lat - starcie dwóch potworów, które staly sie bohaterami serii zaliczanych do najbardziej kasowych w dziejach kina.
Punktem wyjscia fabuly filmu bedzie naukowa wyprawa na Antarktyde. Jej uczestnicy spróbuja przywabic Predatorów, wykorzystujac w tym celu... jaja obcych. Rzecz jasna caly plan blyskawicznie bierze w leb, a ludzie trafiaja w "k .."
Nie dokończę...
|
|
2004-11-17 14:44:11
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
Corvax napisał: | "Recenzja AVP w Multikinie. |
W poznańskim Multikinie wisi jeszcze lepsza. Niestety nie nauczyłem się jej jeszcze całej na pamięć, ale zaczyna się słowami "Pewien milioner organizuje wyprawę na Antarktykę...". ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-11-17 14:54:21
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
Surtsey napisał: |
Kabooki bierze rękawy.
Dla Corvaxa reszta  |
Mam nadzieję że to nie jest koszulka z krótkim rękawkiem
|
|
2004-11-17 15:05:46
|
|

Gunnery Sergeant
|
Yea,reklamowki AvPka na plakatach Multikina wzbudzaja we mnie paroksyzm smiechu..Ale w sumie to tylko komercha.
Komercyjny film,komercyjne kino.
Pamietam krakowksa premiere AR-to grali przynajmniej w kinach z porzadna sala..
Eh..;]
Ssy ____________________________________ Destiny has many faces-life has but only one.
|
|
2004-11-18 13:41:42
|
|

Lieutenant Colonel
|
Corvax napisał: |
Cała reszta dla mnie?? Łaaał to znaczy, ze dostane plecy, wszystkie zszycia i metki ? Cool... Pójdzie na szmaty.
|
jak nie chcesz pleców i reszty, to daj mi. Rękawy oddam Kabookiemu (niestety krótkie ) i będe miał szpanerski shi(r)t - bezrękawnik (nie wiem jak to się profesjonalnie zwie.
Cytat: |
Rzecz jasna caly plan blyskawicznie bierze w leb, a ludzie trafiaja w "k .."
|
że niby wdeptują w "k"? Jeśli to jest to, co myśle, to bardzo trafna recenzja.
Cały ten film to wielka "k"  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-11-18 14:25:22
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
Surt, zrobimy tak:
Przy okazji jakiegoś zlotu, kiedy to w końcu się spotkamy, to zrobimy mały konkurs. Każdy z nas wypija po piwie i ogląda 5 minut AvP. Potem drugie piwo i kolejne 5 minut AvP. I tak dalej. W połowie filmu zrozumiesz, że tak naprawdę zawsze lubiłeś AVP i Andersona
DODANE: Ewentualnie kto dłużej wytrzyma, tego racja
|
|
2004-11-29 00:15:13
|
|

Lieutenant Colonel
|
kabukiman napisał: | Surt, zrobimy tak:
Przy okazji jakiegoś zlotu, kiedy to w końcu się spotkamy, to zrobimy mały konkurs. Każdy z nas wypija po piwie i ogląda 5 minut AvP. Potem drugie piwo i kolejne 5 minut AvP. I tak dalej. W połowie filmu zrozumiesz, że tak naprawdę zawsze lubiłeś AVP i Andersona
DODANE: Ewentualnie kto dłużej wytrzyma, tego racja  |
wygram, dlatego, że:
1) pierwsze piwo + 5 minut AVP = rzyg = miejce na next piwo
2) drugie piwo + kolejne 5 minut AVP = następny rzyg = miejce na kolejne piwo
...
n) n piwo + n * 5 minut AVP = n * rzyg = miejsce na n * piwo

Co jest wygraną?
Zszycia i metki z shirtu z Andersonem?  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-11-29 11:48:01
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
Surt co ty studiujesz ? Matematykę egzystencjalną ??
|
|
2004-11-29 14:35:32
|
|

Lieutenant Colonel
|
kabukiman napisał: | Surt co ty studiujesz ? Matematykę egzystencjalną ?? |
ksenologię paranormalną   ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-11-29 14:37:30
|
|
|