Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: O dziwolągach w A:R i o tym że AvP nie może być gorszy ;)
Randida
hey top, what's the op?

Private First Class

Vysogotek napisał:
I tlumacza i lektora powinni powiesic za jaja gdzies bardzo wysoko, chujowe tlumaczenie i chujowy lektor sprawiaja ze film staje sie jeszcze bardziej chujowy niz jest w rzeczywistosci.
Dlaczego nie moga u nas puszczac filmow z napisami? Czy w tym kraju nikt juz kurwa nie umie czytac?
Albo z tak zajebiscie dobranym dubbingiem jaki jest np we francji, albo w niemczech?
Ale nie, wszedzie musi by ta chujowa papka dla debili.
I pewnie dlatego wlasciwie nie ogladam wogole tv...

dlatego nie wolno takich filmów oglądać "po przerobieniu" (z dubbingiem, albo lektorem - porażka!!)
nigdy nie włączam nawet napisów (przy Aliens nie muszę, wszystko znam podobnie jak wy na pamięć)
większość filmów jest spieprzonych właśnie przez tłumaczenie
anegdotka: moja siostra (anglojęzyczna) oglądając pewien film "z lektorem" o mało nie umarła ze śmiechu, a to był film...thriller (w założeniu)
ps wybaczcie, jeszcze nie umię "robić" cytatów, jak coś nie wyjdzie, to się chociaż nie śmiejcie Wink
2004-08-10 18:55:12
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4523370 Odpowiedz z cytatem
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

Amen Delano, mnie zawsze dobijali indianie gadajacy: "Ich suche aus" Very Happy Napisow nie puszcza w Polsce, bo malo ludzi ogladnie. I nie ma sie co dziwic bo jak tym kraju sprzeda sie 3000 ksiazek to mozna mowic o sukcesie... Smutne, ale prawdziwe.
Oststnio bylem w kinie, a tam jakas pusta pizda, wodziryjka co swiata nie widzi poza komorka, dyskoteka i BMW, powiedziala: "..Ooo... To trzeba czytac..." I mowila to kurwa jakby ktos ja skazywal na 100 lat pracy w odlewni stali... No i kurwa tak jest niestety, bo dla wiekszosci czytanie to wielka meka. Wola ogladac zdubbingowany film, ciagle z tymi samymi aktorami, lub sie kurwa domagaja lektora, ktory nie chcac skalac swego zapewne szlachetnego jezyka mowi "skorkowancu" albo "chromol sie".
I nie zmienia sie nic. W telewizji nadal beda pokazywali filmy bez napisow ze wzgledu na starsze pokolenie i te wszystkie pokemony z pokolenia komorek. No i kurwa graj cyganie, graj...
2004-08-10 18:58:44
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

no to niestety prawda. A jeśli chodzi o napisy w tv, to polecam Chorwację (niezłe laski swoją drogą Very Happy) - tam większość pokazują z napisami, nawet seriale.
2004-08-10 19:02:46
Randida
hey top, what's the op?

Private First Class

i trudno się nie zgodzić...ale są też wyjątki i trzeba o nich wspomnieć:
i mnie zdarzył się kiedyś (jakieś 100 lat temu) taki właśnie pierwiosnek jak Willow, (nie wiem po ile macie lat, ale może ktoś z was pamięta, jak szedł jeszcze w kinach), urwałam się raz (raz! napisałam raz!) ze szkoły na, powiedzmy, "przerwę z życia" i poszłam do kina na Willow, a tam...na żywo (dosłownie) dubbing!!! facet tak czytał i tłumaczył tekst, że umierali wszyscy ze śmiechu! najlepszy film z dubbingiem, jaki widziałam w życiu! i wiecie co?? jak go później widziałam jeszcze raz (z napisami i w kinie oczywista) to zdębiałam: nikt się nawet nie uśmiechnął przy scenach, które nie tylko koim zdaniem były najlepsze
więc na dwoje babka... Wink
2004-08-10 19:12:06
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4523370 Odpowiedz z cytatem
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

Randida napisał:
i trudno się nie zgodzić...ale są też wyjątki i trzeba o nich wspomnieć:
i mnie zdarzył się kiedyś (jakieś 100 lat temu) taki właśnie pierwiosnek jak Willow, (nie wiem po ile macie lat, ale może ktoś z was pamięta, jak szedł jeszcze w kinach), urwałam się raz (raz! napisałam raz!) ze szkoły na, powiedzmy, "przerwę z życia" i poszłam do kina na Willow, a tam...na żywo (dosłownie) dubbing!!! facet tak czytał i tłumaczył tekst, że umierali wszyscy ze śmiechu! najlepszy film z dubbingiem, jaki widziałam w życiu! i wiecie co?? jak go później widziałam jeszcze raz (z napisami i w kinie oczywista) to zdębiałam: nikt się nawet nie uśmiechnął przy scenach, które nie tylko koim zdaniem były najlepsze
więc na dwoje babka... Wink

HEh, dzieciuchy wtedy bylismy Very Happy Ja tak naprawde dobry Dubbing policze na palcach jednej reki drwala... Of horse sa jkaies tam wyjatki, ale tylko potwierdzaja ogol
2004-08-10 22:09:50
Ender

MODERATOR

heh willow pamietam w kinie
zadnych dubbingow na zywo... napisy Smile

Jeszcze jedno....
Ostratnio strasznie irytuja mnie negatywne teksty na temat AvP. Jestem fanem Aliens. I podobalo mi sie Resident Evil. I nie uwzal z gory, ze AvP bedzie zjebany. Po alien4 malo ktory film o alienach moze byc zjebany. Po pomysle by nakrecic 3 (ktopra jkest dobrze nakrecona, film ok...ale dlaczego to kontynuacja dwojki?) nie sadzilem ze moze byc cos gorszego...

Ciesze sie na mysl, ze do sagi dolaczy AvP.... piekne. Po prostu piekne, ze osoby ktore wciskaly mi na sile Alien4 (jako kontynuacje), powinny teraz przelknac AvP jako kolejny etap rozwoju sagi o obcych.
Brafo
2004-08-10 22:16:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Dubbing filmow fabularnych w wydaniu PL to straszna padaka. Juz sobie wyobrazam Bodzia W. podkladajacego glos pod Lanca... Tekst jaki lektor ma do przeczytania to tez najczesciej porazka, ale to juz osobny temat rzeka.
Mnie osobiscie Resident absolutnie sie nie podobal, dlatego z tym wiekszym niepokojem czekam na AvP. Jedyny dobry film Andersona to imo "Event Horizont". Jesli AvP bedzie lepsze od A:R to swietnie. Ale mysle, ze to tylko pobozne zyczenia.
2004-08-11 08:40:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

ale bede się śmiał jak z dabingoją AvP RazzRazz

swoją droganie wiem czu jużmowilem, ale starship troopers byl od lat 13 Razz, a nie można było narzekać na brak krwi i przemocy 9oj pamiętam tych gówniarzy w kinie ciągle podskakujących i piszczących, a poźniej podniecających się karztą krwawą scena:P)
2004-08-11 10:59:34
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Tłumaczenia filmów (mam na myśli lektora) sa czasami u nas żenujące ale uważam że jesteśmy na tyle szczęściarzami że wsztstkich filmów nam nie dubbingują...nieważne jak dobry dubbing. Wole zawsze słyszeć oryginalne kwestie. W końcu na tym oplega aktorstwo a jakby wszystko zdubbingowac to nie mialo by to prawie sensu...

Niestety będę zmuszony przyjąć AvP jako częśc sagi ale gdy widziałem filmiki, trailery ja wam mowie - AR bedzie lepsze...
2004-08-11 11:29:48
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

MIKET napisał:
Wole zawsze słyszeć oryginalne kwestie. W końcu na tym oplega aktorstwo a jakby wszystko zdubbingowac to nie mialo by to prawie sensu...

Prawie sie z tobązgadzam, prawie bo polski Shrek bił us na głowe, i chodzi tu w sumie o polski humor, bo ilu z was wie co to jest piakowy ludek (mozecie skojarzyc z ghoustbusters), albo spuer fly ?(scena jak zaczyna latać osiło), a tak mamy swietnie podłożone głosy i polskie żarty Smile, zresztą jeśli chodzi o kreskówki to jestem za! (a większośc oglądam zarówno w polskiej jak i orginalnej wersji - ciagle tylko nie moge dorawac epoki lodowcowej:( )
2004-08-11 11:38:26
Schamann
...but there are

First Sergeant

Ender napisał:
Ciesze sie na mysl, ze do sagi dolaczy AvP.... piekne. Po prostu piekne, ze osoby ktore wciskaly mi na sile Alien4 (jako kontynuacje), powinny teraz przelknac AvP jako kolejny etap rozwoju sagi o obcych.

oż ty draniu Very Happy

To nie wystarczy, że trójka miała nielogiczny początek, że 4 miała nielogiczny i początek i środek i, prawde mówiąc, również koniec - to wtedy się smuciłeś, a jak całe uniwersum Obcego rozp...... i ściągną do poziomu Marvelowskiego knota już do reszty to z tego się będziesz cieszył ? Razz

Ja tam nie na Andersona się zżymam bynajmniej, bo i EH i RE mi się podobały, ale z tych założeń, z tego skurwienia i zpłycenia Aliena jakiego dokonało AvP (komiks) i z tego co juz wiemy o scenariuszu, to się IMHO przyzwoitego filmu zrobić nie da.

Sama idea połączenia Aliena i Predatora w jednym uniwersum jest dupnym pomysłem tanich komiksiarzy (końcówkę Preda 2 ja odebrałem jako po prostu ukłon twórców w stronę klasyki gatunku - filmowcy nigdy na serio nie łączyli potem obu gatunków - aż do teraz niestety), na zasadzie Batman vs Superman.

Pomyślcie - Obcy stadami juz w XX w. hasali sobie po ziemi i w tango z Predami ruszali, a byli tam w ogóle już od w pip wie ilu lat. Jak się wobec tego ma cała groza Nostromo, cała groza LV426?

eeehhh...srał to pies, lepiej sobie ruskiego LoTRa pooglądam Smile
2004-08-11 12:13:51
Suchy
F161

MODERATOR

A wystarczylo akcje AvP umiescic na innej planecie. Na jaka cholere uparli sie na Ziemie Mad Ehhhh...
2004-08-11 12:25:25
Ender

MODERATOR

Nie wiem czy bede sie cieszyl. Ale mamjakas perwersyjna radosc, sluchajac narzekan na film, ktorego jeszcze ludzie nie widzieli a jz go skazali. (ok, o wiedzminie nie mowmy, bo to byl wyjatek...)
hehe
2004-08-11 18:43:32
goreman ( vel wasyl )

Private

alien : resruction

I oto konkurs na największy filmowy gniot wygrywa..........ALIEN RESRUCTION !!!!. Prosze państwa ludzie mdleją jurz na samą myśl o tym ( anty) hicie !!!
2004-08-12 14:28:01
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

Jak juz jestesmy przy dubingowaniu i Avp:

Film dostal PG-13, premiera dopiero za 2 miechy, wiec moze nasi kochani wydawcy sprobuja zlokalizowac nasz ukochany film i dostosawac go do wymagan najmlodszych (bo film przecie do nich skierowany). Weylanda powinien dostac Fronczewski. Linda powinien podkladac glos jakiemus twardzielowi. W roli kobeicej proponuje pania Szczuke, tylko jej inteligentny humor pasowalby do tak powaznego i wynisolego dziela filmowego. No i tu mam pytanie do was. A kogo obsadzilibyscie w roli Aliena oraz Predatora ?

Moje propozycje:

Alien - Cezary Pazura

Predator - Marek Konrad
2004-08-12 17:54:53
Ender

MODERATOR

Dla najmlodszych???

Bez przesady....
PG-13 oznacza ze osoby mlodsze nize 13 lat moga ogladac pod kontrola rodzicow, Cyzli film raczej do mlodziezy skierowany.

Dla najmlodszych sa tratingi: G i PG....
potem jest PG-13, R i NC17
2004-08-13 10:15:38
Surtsey

Lieutenant Colonel

Ender napisał:
Nie wiem czy bede sie cieszyl. Ale mamjakas perwersyjna radosc, sluchajac narzekan na film, ktorego jeszcze ludzie nie widzieli a jz go skazali. (ok, o wiedzminie nie mowmy, bo to byl wyjatek...)
hehe

oto ostatni, który jeszcze wierzy...
człowieku, wielki respekt dla Ciebie, jeśli masz rację, jeśli AVP spodoba mi sie chociaż trochę...
JaAVPskreśliłem przed jego produkcją (po tym jak dowiedziałem sie kto przejmie stery reżyserki).

Dillonie, wiary masz dużo, może wystarczy i dla nas?
2004-08-13 13:09:47
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
kabukiman
The Electrician ;)

First Sergeant

A ja także wierzę w to, że AvP złym filmem nie będzie (choć na początku miałem inne zdanie, zmieniło mi się jednak na lepsze). Uważam także, że nie powinno się wypowiadać z absolutną pewnością na temat czegoś, czego się jeszcze nie widziało.

Nie to co Obcy 4. Każdy widział i każdy ma swoje zdanie. Na temat czwartej części powiem to samo, co kiedyś: gdyby nie końcówka i nieszczęsny Newborn, film nie odstawałby dla mnie za bardzo od reszty. Natomiast nie próbujcie mi wmawiać, że trzecia część gorsza jest od drugiej, bo razem z Suchym spalimy wasze domy Wink
2004-08-13 14:39:49
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

...

Ja fimu nie oceniam poki nie zobacze - natomiast pokusze sie o prognoze:

To bedzie GNIOT... czy gorszy od Resurrection to sie okaze. Co do samego pomyslu polaczenia Alienów i Predów... hmmm... w komiksach byl do strawienia w filmie juz gorzej. Bylbym znacznie szczesliwszy gdyby zamiast AvP powstal ALIEN 5, ale jest jak jest. Zasadniczo tym co mnie najbardziej wkurza - o czym juz pisalem i o czym pisal Suchy - jest osadzenie akcji na Ziemi i w naszych czasach co gorsze - BEZSENS KOMPLETNY - nielogiczny, niespojny i w sprzecznosci z całą resztą sagi! AvP powinien sie dziać w odległej przyszłości na jakiejś odległej planecie!

Ehhh... btw, postanowiłem nie czekac na opóźniona w naszym kraju premiere kinowa... jak się tylko pojawi jakieś przyszwoite svcd to sobie zassam. A wy - bedziecie czekac czy obejrzycie z kompa?!
2004-08-13 15:45:18
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Ja od samego początku planowałem obejrzeć najpierw w kinie i póki co zamierzam wytrzymać w tym postanowieniu, pomimo zaspoilerowania sobie fabuły na wylot... trzeba mieć jakieś zasady w życiu choćby były one głupie Smile
I na pewno nie z szacunku dla dzieła pana A., ale z poczucia jakiejś chorobliwie pojmowanej tradycji...
2004-08-13 16:16:32
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
Strona: Poprzednia  1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu