Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: QDVD starcone na całej lini :/ Nie koniecznie
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

Mefisto napisał:
cóż, jeśli opierać się na recenzji na warce (jeśli idzie akurat o tego człowieka, to nie mam zastrzeżeń), to najnowsze wydania QurvaDVD są cienkie jak drut. Szkoda. Tym bardziej żałuję, że długo czekałem na jeden z nich - Duch i Mrok - a tu on właśnie okazuje się najgorszym filmem wydanym z tej serii. Zdaje się więc, że po dobrym (bo nie doskonałym, jak pieli na prawo i lewo) starcie z T2 czy Rambo tudzież Ali, seria zaczyna być typowo polskim wyczynem

Mefi, podobno "Duch..." jest w letterboxie.... szkoda kasy na to badziewie...
2004-08-26 21:18:12
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Predator895.
For The Last Time

Staff Sergeant

Duch i Mrok podobno jest nawet żle przerobiony wygląda jakby wzięli 2.35.1 i rożciągneli go na 4:3 a jakość przypomina VCD wiec jest to porażka QDVD to nic innego jak przerobienie starych wydań które od dawna są już wycofane z sprzedaży i przetwarzanie ich na buble które są nam wciskane z byle jakim przerobionym dzwikięm i nieustannie powtarzającymi się dodatkami Surprised
2004-08-26 22:04:48
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 2488914 Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Ja sobie w zeszłym tyglu zakupiłem "Niesmiertelnego" za cene bodajże 32 zł z hakiem.
Nie widziałem innych wersji qdvd wiec nie porównam, ale musze przyznac ze nie mam zastrzezen. Ot film, ładne opakowanie (a co!) brak jakis błedów z dzwiekiem (no chyba ze sie myle) i dodatki.
Zadnych wad nie zauwazyłem :]
2004-08-26 22:14:36
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Predator895.
For The Last Time

Staff Sergeant

Stary to wydanie to koszmar dzwięk do dupy jak zapodam w kinie domowym to brzmi jak by był zgrywany na sali kinowej obraz taki sobie i na dodatek Nieanamorficzny dodatki denny 7 min wywiadzik i marnej jakości zwiastun z czym do ludzi.
2004-08-26 22:31:32
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Tak jak mowiłem - moge sie mylic :]
ale bez przesady - moim skromnym zdaniem jest w porzadku.
Spójrz na to z innej strony - jest to o wiele lepsze od innych filmów dvd za 99. No sory ale za taka cenę qdvd nie musi wg. mnie miec 5 godzinnego dodatku...
Mnie tam odpowiada...chociaz na dzwieku sie nie znam.
2004-08-27 11:32:04
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

MIKET napisał:
Tak jak mowiłem - moge sie mylic :]
ale bez przesady - moim skromnym zdaniem jest w porzadku.
Spójrz na to z innej strony - jest to o wiele lepsze od innych filmów dvd za 99. No sory ale za taka cenę qdvd nie musi wg. mnie miec 5 godzinnego dodatku...
Mnie tam odpowiada...chociaz na dzwieku sie nie znam.

dobra.. za ta cene dodatki niby mozna olac (w sumie liczy sie film, dodatki oglada sie z reguly raz), ale nieanamorficzny transfer w dzisiejszych czasach....
O dzwieku tez sie raczej ludzie pochlebnie nie wypowiadaja.

Zreszta - tak BTW - dziwie sie, ze 'Abyss' i 'Titanic' maja certyfikat THX (tez lettterbox).
2004-08-27 12:10:22
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Predator895.
For The Last Time

Staff Sergeant

Z tego co wiem to Abyss ma anamorficzny obraz 2.35.1 mam to wydanie dvd zabuliłem za nie ok. 120 zł ale się opłacało obraz miodek a dodatki powalają z nóg No i oczywiście niepowtarzalna rola Michaela Biehna te wąsy jeszcze bardziej dodają mu powagi tak jak w Tombstone Very Happy scena śmierci z implozją wymiata Very Happy
2004-08-27 13:16:35
v i r u s

Major

Majkel napisał:
dobra.. za ta cene dodatki niby mozna olac (w sumie liczy sie film, dodatki oglada sie z reguly raz), ale nieanamorficzny transfer w dzisiejszych czasach....
O dzwieku tez sie raczej ludzie pochlebnie nie wypowiadaja.

Zreszta - tak BTW - dziwie sie, ze 'Abyss' i 'Titanic' maja certyfikat THX (tez lettterbox).

hmmm...polemizowalbym - dodatki to wg mnie ogromny atut...
nieanamorficzny obraz w dzisiejszych czasac (?!) zaraz zaraz... to w jakim formacie kreci(lo) sie film nie zalezy od "dzisiejszych czasow"... i zadne wydania dvd, eksperci z THX czy inni magicy nie zrobia z 4:3 16:9... no chybaze rozciagna i z extra szczuplej wysokiej laski modelki zrobi sie przecietna USA'owiczka albo poobcinaja glowki lub stopki naszym ulubionym bohaterom....a jezeli chodzi o niektore wydania DVD - skoro ktos ma licencje na wydanie filmu a mial np wersje pan&scan wiec wydaje se to tyle ze nie na VHS a na DVD - takim sposobem mozna miec w domu takie szlagiery jak np 'Knights' w ful wypas wersji telewizyjno-vhsowej pan&scan stereo i z lektorem i to bez potrzeby posiadania takiego rarytasa jak magnetowid VHS :]
i co dziwnego w certyfikacie THX? abbys byl stary wiec go zdigitalizowano, zremasterowano, zgwalcono, zaplodniono, i naswietlono na nowy negatyw... a titanic.... no coz... bo james chcial wiec niech ma :] pamietajmy ze certyfikaty THX swiadcza o najwyzszym poziomie wyjsciowego produktu.... zarowno obraz jak i dzwiek sa 1 klasy (oczywiscie zakladajac ze sa odtwarzane na sprzecie z certyfikatem THX:))

v_irus@interia.pl
2004-08-27 18:43:31
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Ostatnio dostałem The Doors i musze przyznac ze mimo iz film mi sie poobal to od strony technicznej jest w porzadku...nic nie mam do zarzucenia...2 płyta z dodatkami, ładne wydanie...ja tam jestem na OK :]
2004-09-13 17:53:48
Predator895.
For The Last Time

Staff Sergeant

ta akurat dodatki są biedne często się powtarzają a piosenki są wycięte z filmu w sumie całych dod. jest 30 min wzięli krótki 30 min dokument podzielili go na kilka 6 min filmików żeby im się lista dod. powiększyła na pudełku . Zresztą Vision po tylu skargach od klientów postanowiła podzielić kategorie QDVD na 2 strony
1.QDVD to filmy w miarę z jakimiś dod. które jako tako wyglądają
2.To "Legendy Kina" do tej kategorii trafiają badziewiaste gniotne wydania filmów dawno wycofanych ze sprzedaży w innych krajach z dennym obrazem,dzwiękiem i bez jakichkolwiek dod. Surprised
2004-09-13 19:54:28
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Jasne ze nie są to BOSKIE dodatki ale bez przesady.
Nie oceniajmy qdvd jako czegos co nie jest "niezwykłe" ale jako cos co jest lepsze niz norma.
Moim zdaniem jest to wypas ze nawet takie filmy (maja pare perełek) mozna qpic po takiej cenie w takim wydaniu niz za zabójcza cenę 99zł.
Gnoisz te wydania jakby za to ze "nie sa ideałami" a wystarczy spojrzec na nie z drugiej strony ze sa lepsze niz wieeeele innych za te cene, co sie w polskim społeczenstwie liczy i to bardzo...

Moim zdaniem qdvd nie jest boskie czy jakie byscie tam chcieli, ale mimo wszystko za cene jaką oferują i dodatki (nawet w takiej ilosci) to jest to rozsądna oferta. Nie oczekujmy ze qdvd dojdzie do AQ...w co nie wierze...
2004-09-13 20:18:06
Predator895.
For The Last Time

Staff Sergeant

no nie wiem za te cenę a nawet mniej można dostać Ekskluzywne Wydania np.
1. 2 płytowe Wydanie Człowieka Z blizna z Alem Pacino z masa dod. super dzwiękiem i Obrazem i pudełkiem za jedyne 45 zł
2. Sens Życia - 2 płytowe wydanko w ekskluzywnym opakowaniu masa dod. super obraz i dzwięk 45 zł i dodam ze ty wydania dostępne są tylko w naszym kraju i w USA i jak tu nie jechać na QDVD które przerabia biedne wydania na cos które nie jest warte nawet 20 zł ;]
QDVD chwalą przeważnie ci którzy nie zasmakowali prawdziwej jakości Wdania DVD
I zaczynają dopiero albo gustują przeważnie w tańszych wydaniach ale w dzisiejszych czasach można dostać jeszcze super rarytasy poniżej 60 zł które SA nietknięte a nie jak te gnioty QDVD chamsko przerabiane z głupia naiwnością Vison
2004-09-14 10:04:40
Strona: Poprzednia  1, 2 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu