Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: DO WSZYSTKICH KURNA NOWYCH
J.Vasquez

Captain

Moze i nie naskoczyłam na Suchego, ale teraz jestem gotowa mu stopy jezykiem umyc zeby tylko sie zjawił i to wszystko ładnie wyczyscił :)

Ludzie! No co wy. Nowi są jacy są, popełnili malutką gafe, no trudno, nauczą sie i bedzie wszystko cacy.

A panu Kartman'owi radze nie zasłaniac sie dyslekcja tylko posty sobie w wordzie poprawiac i wszyscy beda sczęsliwi, a Vysowi ciśnienie spadnie. Razz
Ciekawe dlaczego zawsze Vyso kazda burze zaczyna, z niejakim Guizerem tez od jego postu sie wszystko rozpetało, hmmmm ;P:D

I jestem absolutnie za wypisaniem zasad panujacych itd kazdemu nowemu bo to sie nigdy nie skończy!

btw: Elita muhahahah ale szydera co Rogal Very HappyVery HappyVery Happy
2004-03-04 22:26:25
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Proponuję jednak ten regulamin aby wszystko było jasne. Informacja dla "nowych" - ten regulamin jest nieoficjalny, ale myślę że byłoby dobrze abyście się z nmim zapoznali i go przemyśleli.

[orange]1. Kazdy moze pisac, na tym forum (LOL)

2. Kazdy moze miec wlasna syganturke i ikone

- jezeli ikona nie jest zwiazana tematycznie z forum pownna byc na poziomie: nie moze wplywac ujemnie na psychike i komfort uzytkowania borda (kwestie te pozostawiam moderatorm)

3 Bezwzglednie zabronione jest pod grosba permanentnego BANA

-spamowanie

-flodowanie(zamieszczanie wielu krotkich jednozdaniwych tekstow zamienajacych forum w chat lub nabijanie na licznik)

-nagminne offtopicowanie tematow

-uzywanie bardzo duzej ilosci usmieszkow

-zbyt czeste uzycie miesa i promowanie buractwa zascankowego (wymyslanie dennych topicow itp)

-prywatne spory prowadzone w 2giej osobie z uzyciem miesa i wyzywaniem od czegokolwiek

-dyskusje (waty) z moderatorami w przypadku zwrcenia przez nich uwagi odnosnie spraw porzadku.

4. Mile widziany jest szacunek do starszych userow borda (nie tylko chodzi o wiek ale i dlugosc czlonkostwa) W innym wypadki kazy ma prawo skrytkowac i zwrucic uwage na zle zachowanie.

5. Powienienes wiedziec ze...
-to nie forum publiczne
-to nie chat
-to forum scisle tematyczne
-liczba postow nic nie znaczy
-tematy nie na temat oznaczamy slowem "offtopic"
-generalne sporo o Obcym
-userami sa ludzie o roznych pogladach, wieku itp

6. WWW
W wypadku posiadania strony internetowej, wykrycie permanentnego LINKERSTWA do stron userow(wymienionych na banerze tego forum), jest niedopuszczalne. W takiej sytuacji poszkodowany powinien uzgodnic wraz z wladza borda jakie sankcje zastosowac. (sadzac z doswiadczenia niewielkie szanse na taryfe ulgowa)

7. Nie pytaj sie co BOARD moze zrobic dla ciebie, ale co TY mozesz zrobic dla BOARDA![/orange]
2004-03-04 23:12:22
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
qLA

Lance Corporal

Czyli zasada jest taka-pisac piec linijek tekstu, jezeli cos, co sie chce napisac da sie ujac w jednym zdaniu?
Jezeli jest ciekawa dyskusja moge napisac 2 strony na dany temat, ale jezeli jakis uzytkownik pyta o kupowaniu na E-bayu, a ktos mu juz to wczesniej wytlumaczyl to nie bede kopiowal wypowiedzi, tylko dodam to, co nie zostalo powiedzanie, a to co moge dodac. Czy nie tak wygladaja normy rozmow i dyskusji?
2004-03-04 23:22:35
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Biorąc pod uwagę twój post w topicu o Auridze wziąłbym sobie ten NIEOFICJALY regulamin do serca. Ja nie twierdzę, że spamowanie wejdzie Ci w krew, ale wolałem żebyś się zastanowił nad pewnymi rzeczami.

A co do pisania pięciu linijek - BŁAGAM... W regulaminie masz podane SKRAJNE przypadki. Jak chcesz raz lub dwa odpowiedzieć jednym zdaniem - nie ma problemu. ALE nagminne pisanie takich postów jest poprostu źle widziane. My naprawdę nie chcemy tu chata.

Powtarzam jeszcze raz TO NIE JEST OFICJALNY REGULAMIN. Nie został on zaakceptowany przez żadnego z adminów. Stworzył go jeden z użytkowników boarda po ostatnim przypadku spamu.
2004-03-04 23:42:29
qLA

Lance Corporal

Musze przyznac, ze conajmniej smieszne jest to forum dyskusyjne, a raczej coniektorzy ludzie...
Z ciekawosci spytalem-czemu ja to interesuje, jezeli tak bardzo to "elYcie" Obcego przeszkadza, niech jakis admin ten wpis usunie-nie obraze sie.
Moze zasugeruje zalozenie hasla na to forum-wtedy bedzie je tworzyla tylko tzw. "smietanka", zaden jak to Pan Vysygotek okreslil "gimnazjalista" tu nie wpadnie.
Jezeli bardzo Ci zalezy wysile sie i przeszukam wszystkie temat zeby udowodnic, ze userzy, majacy powyzej 200 postow wpisuja jednozdaniowe odpowiedzi.
Tak bardzo Wam zalezy na odstraszaniu nowych uzytkownikow? Dziwie sie, ze Obcy.net padl, tam przynajmniej mozna bylo na forum normalnie popisac bez ogladania po drugim dniu bycia na forum jakis smiesznych tematow, w ktorych jakis ... bedzie w moja strone miesem rzucal.

Edit:
Juz to zrobilem za admina-skasowany wpis w watku o Auridze i o ksiazkach, drugi wpis
2004-03-04 23:50:07
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

BŁAGAM

Dajmy sobie wszyscy spokoj.
Nie sądzilem że to kiedykolwiek powiem, ale znudziły mi się kłotnie itd.
Proponuje zamknąć ten TOPIC - nie usunąć, zamknąć.
Bedzie sie robilo tak jak mowil ktoś tam, żeby kazdemu nowemu podrzucic link z regulaminem Forum.
I proszę... ELITA? o czymś nie wiem? Very Happy bez jaj panowie i panie.
qLA - rozumiem Twoją irytację, ale spokojnie, bez nerwow. Vys po prostu zawsze mowi bez zastanowienia.
Ja zreszta tez czasami Very Happy
Twoja uwaga w moim temacie o Ebayu byla bardzo cenna Smile
pozdr

EOT
2004-03-05 00:38:17
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
qLA

Lance Corporal

Dziekuje Rogue, ciesze sie, ze jest tu trzymany poziom, co uchroni Was, jak i mnie (bo planuje tu czasem cos skrobnac bedac wieloletnim fanem Alien-nie dlatego, ze sa hektolitry krwi...) przed zalewem glupkowatych topicow, wypowiedzi etc.
Statsiarskie odp. usunalem, te dobre poszerzylem Smile
Pozdrawiam Ciacha-kawal dobrej roboty odwalasz!
2004-03-05 01:59:48
Surtsey

Lieutenant Colonel

Wygląda na to, że Suchy wykonywał masę świetnej roboty... I pomyśleć, że czasem się wkurzałem, że usunął kilka moich postów..
Jedynym sposobem na to, zeby na forum nie było popeliny (jaka, nie ukrywam, się wkradła ostatnio) to trzymanie userów krótko za pysk (zwłaszcza nowych). Tak jak to zrobił Ender na zlocie (dzięki temu jego chata pozostała w miarę cała Wink)..

Suchy wróć!!! Smile
2004-03-05 09:43:36
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Dzizajs.... co wy robicie?

Na kazdym forum, na kazdyej grupie newsowej pojawiaja sie nowi. Czesc ma zle intencje, ale to sie szybko kazuje, sa niereformowalni, nie przestrzegaja netykiety, uwazaja sie za swiete krowy, ale to skrajnosci. Druga czesc to osoby nowe na sieci/newsach. Ktos kto dopiero teraz obejrzy film Aliens, i mu sie spodoba, wejdzie na forum by to przedyskutowac. Taka osoba nie zwraca uwagi ze film ma swoje lata i fanatycy juz go znaja na pamiec. Szuka innych maniakow. CHce podyskutowac o broni w filmie itd.
To przeciez oczywiste.
I o wiele przyjemniejsze niz suche (Suchy, to nie o tobie mowa...) czytanie opisow na stronach WWW. Zwlaszcza jesli ktos ma wlasne zdanie i co? Ma zakladac nowe forum dla swoich tematow?
A ze niektore teksty sa infantylne? Ludzie, nie ma ograniczenia wiekowego na lubienie Aliens !!!
Anie na dyskutowanie o tym.

Zamordyzm mozna (trzeba) wprowadzic odnosnie osob ktore zdecydowanie przeginaja. Ale jak ktos pisze w temacie, ale ma "nawyki" z czatow, albo nei bardzo jarzy jak sie obsluguje forum (zasady itp), to link do regulaminu, pouczenie, a nie naskakiwanie.

Z mojej strony EOT

Jesli beda przeginy bede kasowal posty/tematy, jesli beda "zwykle" offtopicy - zignoruje.

A po zatym leb mnei napierdziela, jestem chory, wiec nie draznic ! :P

:) Smile
2004-03-05 10:41:59
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

[blockquote]

Zamordyzm mozna (trzeba) wprowadzic odnosnie osob ktore zdecydowanie przeginaja. Ale jak ktos pisze w temacie, ale ma "nawyki" z czatow, albo nei bardzo jarzy jak sie obsluguje forum (zasady itp), to link do regulaminu, pouczenie, a nie naskakiwanie.

Z mojej strony EOT

Jesli beda przeginy bede kasowal posty/tematy, jesli beda "zwykle" offtopicy - zignoruje.

:) Smile[/blockquote]

I dokładnie o to mi chodziło..

BTW: Ender, Jak Cię przestanie boleć głowa to pomyśl o tej mojej fotce... Wiesz, o co biega, right??
2004-03-05 10:46:49
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Starczy!

Zamykam ten Topic bo sie robi "forum o forum" - a to bez sensu Sad
2004-03-05 13:31:22
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Strona: Poprzednia  1, 2 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu