Autor |
Temat: Plany SULACO |
Lance Corporal
|
A ma ktoś plany statku Nostromo
|
|
2004-03-14 23:29:59
|
|

Major
|
...nostromo...
...no chyba wszyscy maja... hrabia tomexx w akcie desperacji dawno, dawno temu zaczal rozdawac wszem i wobec swoje skarby... nmie sie udalo i wydaje mi sie ze rogal ma (robil model 3D nostromo...) wiec pytaj rougea bycmoze udostepni ci wersje 3d... ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2004-03-17 15:39:27
|
|

Lieutenant Colonel
|
No fakt
Mam od Tomexx'a ( pozdrawiam, żyjesz jeszcze? ) plany nostromo w postaci pliku PDF. Saś co do 3D - jako takich planow modelu nie mam - tylko zdjęcia no i sam model  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2004-03-17 16:05:22
|
|

MODERATOR
|
ktos zrobil swego czasu plany pokladow Nostromo.....
Ale nie mam tutaj linka, a na strone jeszcze nie wrzucilem (za zgoda autora).....
Moze ktos inny ma te materialy? ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-03-17 16:12:01
|
|

Lieutenant Colonel
|
Mozliwe
Że to wszystko jest w tych planach, ktore mam od Tomexxa. Musiałbym sprawdzić.
ENDER - wyśle Ci ten plik na maila, wazy jakies 1.5 mb  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2004-03-17 16:18:25
|
|

MODERATOR
|
Rogue:
oki, wyslij, mam nadzieje ze dojdzie....
nie wiem skad Tomexx bral plany, czy sam wymyslil, czy bral od kolesia, czy w druga strone - koles od niego, ale to co gosc zrobil - rzadzi.
Jesli ejgo beda ladniejsze,t o zajebioza - bede mial pomoc do sesji :-)
(niedlugo reaktywacja Aliens RPG....) ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-03-17 16:20:31
|
|

MODERATOR
|
Rogue:
doszlo. dokument ladny. ale te "plany" to mam....
ciekawsze jest to o czym pisalem: rozrysowane plany wnetrza statku/pomieszczenia - korytrze, dzis wieczorem dam link albo wrzuce na stronke kopie. (o ile nie zapomne)
ktos ma namiar na Tomexx'a? ten tekscik jest ladny, na strone bym wrzucil jakby pozwolil (oczywiscie z zachowaniem copyrightow itd...)  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-03-17 16:34:26
|
|

MODERATOR
|
Plany Nostromo, jesli ktos nie ma:
Kilka plikow dotyczacych Nostromo:
[IMG=http://www.g4sa.net/nostromo/a_deck_callouts.gif]
[IMG=http://www.g4sa.net/nostromo/b_deck_callouts.gif]
[IMG=http://www.g4sa.net/nostromo/c_deck_callouts.gif]
[IMG=http://www.g4sa.net/nostromo/cutaway_callouts.gif]
Pliki te pochodza ze strony:
http://www.linuxsweden.nu/nostromo/
(stronka mi sie nie wczytuje, moze juz jej nie ma, szkoda by bylo... :(
i sa autorstwa Darrella Curtisa.
Planuje je kiedys wykorzystac (po zmianach na WWW - za zgoda autora rzecz jasna). ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-03-17 19:04:08
|
|
Second Lieutenant
|
W ogole te plany sa jedynie spekulacyjne. To samo tyczy sie calego statku. Statek powstal intuicyjnie koniec kropka! 
|
|
2004-03-17 19:30:46
|
|
Lance Corporal
|
Bóg zapłać za plany Nostromo
|
|
2004-03-17 21:52:03
|
|

Major
|
[blockquote] W ogole te plany sa jedynie spekulacyjne. To samo tyczy sie calego statku. Statek powstal intuicyjnie koniec kropka!  [/blockquote]
wontpie... panie tomexx - statek projektowal sam ron cobb mastablasta od racjonalnego tlumaczenia wszelakich stanow rzeczy... i wydaje mnie sie ze podobnie jak bylo w przypadku hh na lv426 mistrz dolozyl wszelkich staran aby wszystek byl pozapinany na ostatni guzik... zreszta o samym cobbie i jego stylu pracy (dbalosci o detale itp...) bardzo glosno we wszystkich dodatkach (stawiaja go o niebo wyzej niz syda meada - a z tego co mi wiadomo ten czlowiek tez bardzo przyklada sie do swoich projektow - co widac w designie samego sulaco... podzial statku na sektory, luki zaladunkowe szmery bajery o ktorych w filmie nie bylo nawet wzmianki...) ach - jezeli kiedykolwiek zetkniesz sie z projektowaniem to zalapiesz ze cala przyjemnosc to planowanie calosci z pietyzmem...przemyslenia, rozwazania - nie placa nam za zrobienie rysunkow zeby ktos mogl to wybudowac mozliwie najtaniej i najszybciej ale za to ze projektujemy srodowisko w ktorym (i z ktorym) bezkolizyjnie przez wiele lat ma funkcjonowac najwieksza i najbardziej upierdliwa cholera jaka wydal swiat - czlowiek - tu cala przyjemnosc w projektowaniu...nawet jezeli oznaczaloby to prace troszke na wyrost...wydaje mi sie ze tyczy sie to wszystkich branzy projektowych... projektowanie to nie zabawa... (nawet takie banaly jak stuff filmowy...)
to tyle ode mnie na temat planow nostromo i ogolne na temat projektowania na potrzeby filmu... proponuje ogladac wszelkiego rodzalu materialy 'making of...' niekiedy wielokrotnie przewyzszaja wartoscia merytoryczna docelowe produkcje filmowe...
przepraszam za jezyk gramatyke i inne ale nie dokonca doszedlem do siebie po wczorajszym patryku... (pozdrowienia dla schamanna ktory dzielnie odsnieza zasniezone ulice nowego jorku i dla maryny ktora opiekowala sie szkodnikiem przez ostatnia dobe ;P) ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2004-03-18 18:12:48
|
|

MODERATOR
|
No sw Patryk jest/byl ok.....
:)
A co do Nostromo znajomy mial przerobic te plany na rzuty 3d przez Nostromo (biz kadluba same pomieszczenia, by dalo sie na WW rzucic i jako rzuty izometryczne pomieszczen podczas sesji wykorzystac. Jakby ci sie Virus nudzilo kiedys.... ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-03-18 19:24:54
|
|

Major
|
...ender...
...a niby co mialbym z tymi planami zrobic bo nie za bardzo zrozumialem o co ci chodzi...? (plany nostromo oczywiscie..) ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2004-03-23 17:26:41
|
|

MODERATOR
|
Hmmm no rzuty z roznych stron korytarzy itp.
COsta zaczal robic to, ale wymiekl (
tak zeby dalo sie animacje wewnatrz korytarzy zrobic, oraz animacje 3D calosci pomieszczen.
Hmmm Virus widziales kieds mapy w Descent? O to mi chodzi )) ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-03-23 23:28:18
|
|

Major
|
descent...ender
...no nie widzialem... jakbys mogl mnie oswiecic jakims screenshootem bylbym dozgonnie wdzieczny i powiedzialbym szczerze czy daloby sie to tak zrobic...
EDIT: no zapoznalem sie juz z descentem... tylko nie bardzo wiem jak sie do tego odnosic... (widzialem screeny z gry...) powiedzialbys wprost ze chcesz model 3D z tych planow taki z zewnatrz czy tam widok izometryczny... jak zwal tak zwal...
pomysl troszke.. ujmij bogato w slowa badz zrob szkic w paincie co tam bys chcial dostac... ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2004-03-24 19:35:19
|
|

MODERATOR
|
Chodzilo mi o plany ktore sa w grze (mam nadzieje ze nie pomylilem).
Wyobraz sobie Nostromo - bryle 3D. teraz w srodku wyobraz sobie pomieszczenia - zrob bryle przezroczysta, zeby bylo widac dokladnei korytarze.
Teraz usun bryle Nostromo, ewentualnie zostaw sam obrys. I to co zostanie - czyli plan 3D pomieszczen i korytarzy obracaj. I wlasnie cos takiego bym chcial,, przy czym fajnie by bylo miec:
obiekt 3D do wlasnorecznej manipulacjki,oraz kilka prerenderowanych (aczkolwiek wystarczylyby same obrysy korytarzy, zielone linie itp.)
Wezme Costasa zmusze by tu napisal o co chodzi.
:) ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-03-24 22:51:14
|
|
|