Autor |
Temat: Pochodzenia waszych nicków |

Lieutenant Colonel
|
aha,
no i jeszcze Virus, kiedyś widziałem taki film sf, coś na wzór Obcego, tyle, że ludzie walczyli tam z maszynami nad którymi kontrolę przejął obcy, czyżby ksywa stąd ? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-07-22 11:41:46
|
|
Corporal
|
Mejne ksywa pochodzi z jednej z wielu książek na temat świata FR polecam ksiązki,pozdrow
|
|
2003-08-01 16:50:40
|
|
Gothmog
Liberate tute me!
|

Staff Sergeant
|
Hehe niezle historie i jak zwykle - nawet nie zdazyc zajarzyc o co biega a juz masz ksywke... przynajmniej jak ci ja nadaja inni...
Net ma plus, ze ksywke mozesz wybrac se samemu.
I tak bylo z moja. Wszyscy i wszedzie wolaja na mnie świątek - ot skrot od nazwiska, ale swiatkow w sieci sa miliony wiec musialem cos wymyslic.
Pewna nazwa chodzila za mna chyba z 10 lat. Nie wiem czy ktos w to gral, ale kiedys wydano gre planszowa - "Władca Pierścieni" oczywiscie wzorowanej wiadomo na czym. Gra byla dosyc skomplikowana a jej instrukcja to istna ksiazka. Choc wiele razy sie przymierzalem nigdy w nia nie zagralem, ale przegladajac karty postaci natknalem sie na postac zwana Gothmog - w siłach Saurona .
Ten krotki wyraz mnie rozwalil, jest mroczny i tajemniczy, a postac przedstawiona na obrazku jest demoniczna jak nazgul. Co najwazniejsze tej postaci nie bylo w trylogii bo sprawdzalem, wiec jeszcze bardziej mi utkwila w pamieci. Z czasem zaczalem sie w nia przepotwarzac i tak powstalem, Gothmog to teraz JA! Tyle ze nie sluze Sauronowi...
Tak juz zostalo mimo ze nigdy nie przepadalem za fantasy... ____________________________________ \"To stworzenie jest organizmem doskona�ym, organizmem o niezwyk�ej wprost budowie. Jest przebieg�e, agresywne, jest z�e, jest kwintesencj� z�a...\"
A.D.Foster
|
|
2003-08-01 17:51:21
|
|

Major
|
[blockquote] Mejne ksywa pochodzi z jednej z wielu książek na temat świata FR polecam ksiązki,pozdrow[/blockquote]
Cyric to byl bodajze bog, tylko nie pamietam czego, chyba cierpienia albo czegos takiego W BG dawno nie gralem, wybaczcie
|
|
2003-08-01 22:17:02
|
|
Staff Sergeant
|
Mój nick ma "prostą" historię . I łączy się z dwoma "wątkami". Kiedyś na kolonię zabrałem ze sobą (wygranego nad morzem w takim "łapipluszaku"- czyli pudałku ze sterowaną mechaniczną łapą, która jak sie ma szczęście to wyciągnie pluszaka) pluszanego pingwina. Oczywiście wszyscy w śmiech, ze jeszcze sie jaram pluszakami, ale mi sie pingwin bardzo spodobal i juz . No wiec zaczeli mnie "pingwin" nazywac. Pozniej to juz naszla mnie moda na zagraniczne xywy i walłem Penguin i tak zostalo. A drugie- to mniej wazne-
Ja wyglądam prawie identycznie jak pingwin, więc można powiedziec ze z tad tez moja xywka . Spojrzcie na pingwina w emblemacie- to po prostu ladnie pokolorowane moje zdjecie (w kazdym razie sylwetke mam prawie identyczna )
|
|
2003-08-10 20:15:46
|
|

Lieutenant Colonel
|
ostatnio przez przypadek
znalazłem dodatkowe znaczenie słowa : Rogue. To prócz drania i łobuza także : "Słoń samotnik", buahah, Rogue, nie każ nam się głowić, jek to jest z Tobą ?
BTW : no i czekamy na Ciacho's story ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-09-02 14:46:06
|
|
Private First Class
|
no to jeszcze ja dopisze. Historia tej ksywki jest totalnie beznadziejna ale jak wszyscy to wszyscy:) od lat interesuje sie mitologia celtycka, o czym w bardzo minimalnym stopniu porozmawialem z Szamanem na zlocie. Dawno dawno temu mialem pewna partnerke ktora rowniez byla zainteresowana ta dziedzina. I pewnego pieknego dnia czytajac "spis bogow" ze to tak ladnie ujme trafila wlasnie na boga Oghm. Stwierdzila ze to dosc dobrze pasuje do mnie i od dawna tak wlasnie sie podpisuje. Kim byl bog Oghm - zapraszam do ksiazek:) Niby to glupie i wymowic sie tego raczej nie da(chyba ze uznac g i h za nieme lub mowic tak jak wiekszosc OGM) ale spodobalo mi sie na tyle ze zostalo. Przykro mi ze Cie zawiodlem Surt. Tym razem - nic specjalnego:)
|
|
2003-09-02 15:02:45
|
|

Lieutenant Colonel
|
to be perfectly frank
myślałem, że to jakiś wyszykany skrót jakiegoś wyszukanego słowa. No ale w ostateczności celtycki bóg może być, nie czuję się specjalnie rozczarowany, hehe:) ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-09-02 15:08:40
|
|
|