Autor |
Temat: PROSBA ODNOSNIE FORUM + NOWOSCI U MANO |

Lieutenant Colonel
|
NIE DLA CHATA ;-P
Nie nie nie - to jednak jest zły pomysł. Chat na hasło ?? No daj spokój. Pozatym za dużo już tego. Gadać przez GG, Siedzieć na IRC ( niektorzy jeszcze go używają ) i jeszcze na czacie ?? Nie wydaje mi się. No ale decyzja należy do Ciacha.
Pozdr
PS. Kiedy jakieś aktualizacje Ciacho ?? ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-08 08:00:59
|
|

Captain
|
Moim skromnym zdaniem czat to NIE jest dobry pomysł, mamy forum, mamy gg po cholerę nam jeszcze czat. No dobra przypuscmy ze bedzie i co tam bedziemy robić? gadać o Obcym? a jak kogoś nie będzie to moze sie cmoknoć w .. i już go cos omineło, na forum mozna sobie wszytsko poczytać i dzielic sie jakaś tam wiedzą (bo o to chyba tu chodzi) a z czata zrobi sie totalna samowolka...każdy będzie nawijał o swoim i nikt nie będzie czytał :/
Wieć porzućcie te swoje czatowe plany wszysyc którzy ej posiadacie bo jeslic zat bedzie to ja tam nei wchodze! i tyle w sprawie tematu.
A co do usowania postów to jezeli kogos poniesie i zacznie pisać te swoje brednei to ja nie mam nic przecwiko zeby te posty ladnie wymazać, po co psuć klimat A wiem ze akzdego an tym forum często ponosiło..wiec jedyny warunek jest taki zebyśmy tz wszyscy którzy moderatorami nei sa, też mieli prawo decydować jaki post im sie nei podoba..bo..ekhmmm nie tylko my tu głupoty wypisujemy to taka malutka uwaga
|
|
2003-05-08 08:56:49
|
|

MODERATOR
|
IMHO chat to nie jest to...
Nawet na serwisach gdzie jest duzo osob na chatach wcale duzo sie nie spotyka. Trzeba sie specjalnie umawiac by sobie pogadac. O wiele prosciej jest zrobic kanal na ircu i go po prostu trzymac i reklamowac na stronach www. Podawac swoje numery ICQ,GG itd.
Pozdrawiam ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-05-08 09:40:45
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
Dla mie czaty i irce to przegrana spraw odkąd wymieniałem rubaśne teksty z... 14latką . Pozatym po co? jeśli ktośma ochote pogadać "na żywo" podaje swoj gg, w te sam sposób można umówić się na gg z większą ilością osób i będize nawet lepiej po nie wejdzie ci żaden idiota i nie zacznie flodować ;)
Co do forum, fakt ostatni jakoś tak za softowo się tu zrobiło, pierdolimy czasem różne farmazony nie mające nic wspólnego z tematem. Ja proponuje (rozwiązanie dla nie leniwych)aby każdą "głupią" wypowiedz umieszczać w Temacie - Śmieci forum, każdy będzie mógł wejść i zobaczyć jakie to bzdury i śmieci ktoś napisał (i do jakiego tematu). Część osób może się zawstydzi i będzie spokuj (to jest wersja optymistyczna ).
A PS.
RACJA
:P ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2003-05-08 10:30:21
|
|

Captain
|
tez jestem przeciw
Taa jest, czat=szit
Szczegolnie wchodzenie na kanal sex pod ksywka Romeo17
A jako ze jestem osobnikiem pamietajacym stan wojenny moj glos powinien sie liczyc podwojnie. ____________________________________ When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.
|
|
2003-05-08 10:35:17
|
|

Lieutenant Colonel
|
Czatowym wyzyskiwaczom stanowczo mówimy:
NIE!
A z tymi postami, to na osobny temat się nie zgadzam, bo czasem po prostu przychodzi ochota, aby napisać niezbyt mądrego posta na akurat dany temat lub inny post z tematu; a z resztą to się z Vas zgadzam
P.S. Vyso - czy Ty czasem sypiasz? Bo jak patrzę na te posty to mi się czasem słabo robi - 5 rano?!! ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-05-08 11:30:16
|
|

MODERATOR
|
chat + updaty + forum
Mnie tam chat nie interesuje i osobiscie nie zamierzam nic dzialac w tym kierunku...
Zreszta chyba istnieje CHAT strony (ktos tam wczesniej podawal adres)... nawet nie wiem czy jeszcze dziala bo nie zagladalem tam od ponad roku...
Kanal IRC kiedys byl postawiony na stale i strzezony przez boty zarzadzane przez Pioka... ale nikt na nim procz tych botow nie siedzial wiec nie wiem nawet czy jeszcze dziala a nie chce mi sie nawet sprawdzac bo nie mam obecnie od dawien dawna zainstalowanego zadnego klienta IRC...
Generalnie dla mnie osobiscie CHAT to porazka... mi do wymiany informacji i rozmowy w zupelnosci wystarcza to forum! Jak chcecie gadac na zywo a nie lubicie "multirozmow" na GG to chyba lepiej przywracac kanal NOSTROMO do zycia niz kombinowac z innymi chatami... ale to wasza broszka - ja nikogo nie zachecam ani nie zniechecam - po prostu stwierdzam ze mnie to specjalnie nie interesuje i raczej nie wezme w tym udzialu!
[co innego "sporadyczne" umowienie sie gdzies gdyby byla potrzeba lub chec - chocoby na irc, odpalenie jakiegos skryptu z quizem czy cos w tym guscie a co innego trzymanie na stale kanalu]
Co do updatow strony to .... hmmmm... pewnie niewielki nastapi wkrotce - ale nie bedzie w nim nic nowego dla stalych bywalcow forum: ot kilka slow o papierowych modelach, o quadrilogy, etc...
Chwilowo rozwoj strony limituje nieco brak miejsca na serwerze - mam na dysku z 200 mega nowych komiksow (anglojezycznych) z obcym - ale najzwyczajniej nie mam tego gdzie zapodac... czekam az chlopaki z IBT sie zbiora i zmodernizuja serwer i dadza wiecej megabajtow - co niestety moze nie nastapic zbyt szybko bo oni maja swoje problemy i priorytety i grzebanie w tym serwerze poki dziala bezproblemowa do nich nie nalezy...
Jesli ktos z was napisze jakis tekst czy podesle ciekawe materialy to oczywiscie zostana one opublikowane... jest jeszcze masa dzialow ktore chcialbym na stronie rozwinac - eg profile postaci z innych filmow z serii niz ALIENS - ale nie mam chwilowo ani sily ani czasu ani chceci zeby samemu to robic... jak ktos chce sie za to wziazc i przyczynic sie do rozwoju strony to taka inicjatywa bedzie mile widziana.
Priorytetem - jesli chodzi o moja "aktywnosc" internetowa zwiazana z obcym - jest obecnie dokonczenie projektu wypuszczenia polskiej wersji jezykowej MANUALA! To bedzie naprawde B*O*M*B*A - przynajmniej tak mi sie wydaje... chwilowo projekt "zawisl" po stronie Virusa... czekam az zrobi co mial zrobic i przekaze mi z powrotem paleczke... niestety wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze PDF (bedacy docelowym formatem) ukaze sie dopiero gdzies po wakacjach...
Co do "demokracji" na forum - to informuje ze nie ma nie bylo i nie bedzie... decyzje moderatorow nie podlegaja dyskusji i koniec! Proponowal bym juz skonczyc ten temat i nie wracac do niego wiecej... bo chyba wszystko juz zostalo powiedziane. Zreszta nie wiem o co caly ten "szum"... moderator to nie jest jakis cenzor czy policjant z pala ktory stoi nad postujacym... JA, SUCHY i ENDER przychodzimy na to forum zeby sobie po prostu pogadac - przeczytac co ciekawego napisali innni i podzielic sie jakimis newsami a nie kasowac czyjes posty. Jednak bedziemy w miare mozliwosci "walczyc" o to zeby forum wygladalo dalej tak jak wygladalo przez minione lata - zeby nie zmienilo sie w odpowiednik chata dla malolatow i lam rodem z interi czy innego serwisu. Jak ktos po naszych wczesniejszych wypowiedziach nadal nie rozumie o co nam biega i czym rozni sie moderowanie od cenzury to trudno - nic na to nie poradzimy.
A pogoda dzis tak piekna (przynajmniej w Kraku) ze polecam wszystkim spacerek lub rowerek zamiast sleczenia przed kompem  ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-05-08 13:40:56
|
|

Staff Sergeant
|
a ja jestem za tym zeby link do czata byl podany na stronei glownej forum, roboty prawie nic a komus sie zawsze moze przydac, kto bedzie chcial to bedzie wchodzil ,kto nie ten nie  ____________________________________ A ty gdzie masz swój receptor??
|
|
2003-05-08 16:48:51
|
|

First Lieutenant
|
poza tym , mozna byloby sie umawiać na dany dzień np. kazda środa , godz. 22.00 i kto będzie mial ochotę pogadać na "zywca" , poprostu tam będzie .Ale to tylko mala sugestia , mam takie same zdanie co do chata ( ogolnie pojętego) jak reszta z Was.
|
|
2003-05-09 10:24:32
|
|

MODERATOR
|
Do Ciacha - miejsce na serwerze
Jesli masz jakies ciekawe materialy - moge je umiescic u siebie na serwerze - od ciebie beda linki (ja na swojej stronie nie bede tego podlinkowywal). Miejsca mam wystarczajaco duzo.
Pozdrawiam
Ender ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-05-09 10:40:00
|
|

Captain
|
Co robie? sypiam?
Eeeeeeeee, nie mam czasu, od dawna sie nie wyspalem Po smierci bedzie czas na sen. ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-05-10 13:40:34
|
|

Captain
|
Blah znowu cala noc nie spalem, zabiaj mnie te terminy.
A jeszcze mi sie czerwona skonczyla, i bede musial zasuwac do shopu dla peda....eeee....plastykow, jak tylko otworza, czyli znowu nie moge isc spac.
Bueh i buah i blee i wrotki z czarnobyla, osiwiec idzie, bede jak wiedzmin wygladal.
A zeby nie bylo offtopic.
Ja osobiscie, jestem zdeklarowanym przeciwnikiem chatow, glownie ze wzgledu na panuajcy tam syf.
A jak ktos chce sobie pogadac, to jest gg.
Pomyslalem tylko, ze gdyby byl chat, to rozne archangele, raule i inne gumowe kolowrotki, nie zasmiecali by forum roznymi zielonymi belkotami, tylko by sie miedzy soba zarli na chacie.
I wszyscy by byli w rozowe ciapki ze szczescia. ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-05-13 06:47:19
|
|
Private
|
Vysogotek!
To było nie fer!
Stanowczo protestuje!! Od kliku tygodni przymierzem sie do wejścia na Wasze forum czytając posty!! Po takich tekstach wydaje mi sie że to był zmarnowany czas! Pozwoliłem sobie na jedno lużniejsze zdanie i dostałem po głowie ( a przykład idzie z góry mawiają )Po dalszej dyskusji wydawało mi sie że zaczynam jarzyć Wasze reguły ale chyba jedmak nie do końca. Skakać po pagonach sobie nie pozwole i tyle! Mogłem sie przekonac jak traktujecie nowych!! Z mojej strony obiecuje poprawe w ,,treśći" postów ale ostrzegam że chamstwo działa na mnie jak czerwona płachta na...obcego!!
Pozdr!
p.s. czat to kiepski pomysł!! Jestem na ,,NIE"
|
|
2003-05-13 17:26:17
|
|

MODERATOR
|
Do Endera - miejsce na serwerze
Dzieki za propozycje - ale chyba nie skorzystam Generalnie mam jeszcze w zapasie kilkadziesiat mega i specjalnie mnie nie cisnie bo nie planuje duzych updatow w najblizszej przyszlosci... a gdybym chcial duzy update zrobic (komisky, klipy video etc)to 100 mega mnie nie leczy... musialbys dorzucic jeszcze conajmniej jedno zero... :P
Mam nadzieje ze IBT w jakiejs blizej nieokreslonej przyszlosci zmodernizuje ten serwer - wtedy dorzuca mi kilka giga - ale jak juz pisalem wiem ze to jest daleko na ich liscie priorytetow...
Tak czy inaczej jeszcze raz DZIEKI ZA PROPOZYCJE! ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-05-13 21:40:05
|
|

MODERATOR
|
Co Ciacho:
Wlasnie o takiej ilosci wolnego miejsca myslalem, 100 MB bym nieproponowal
Jak cie przycisnie to pisz na priv.
Pozdrawiam ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-05-14 09:03:07
|
|

Lieutenant Colonel
|
Hehe może my przyciśniemy Ciacha Nooo dalej, przyjmij pomoc !! Zwykli śmiertelnicy czekają na jakiekolwiek aktualizacje ... nie mówiąc nawet o nowcyh komiksach !! Nooo..... Zgódź się
Pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-14 09:08:44
|
|
|