Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: PULSE RIFLE DLA UBOGICH !!!!!!! YEAH !!!!!!!! BOMBA !!!!
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

BLA BLA BLA ;-)

Wy tu sobie gadajcie o licznikach, kulkach, wzorach, a ja dziś zacząłem prace nad budową SMARTGUNA ( Kolabor Yeah Very Happy ). Przyniosłem kij od łopaty, o długości dokładnie 1.15 metra, ładnie otentegowany ( nie wiem jak to się nazywa fachowo - oszlifowany ?! Razz ). Jutro z ojcem robię rączkę przy Smarcie. Mam już wycięte rusztowanie przednie z tektury. I teraz pytanie - który klej klei NAJSZYBCIEJ i NAJMOCNIEJ tekturę i drewno ??
Pozdro
2003-05-07 21:16:28
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

co kropelka sklei, sklei, żadna siła nie odklei! Very Happy
2003-05-07 21:19:47
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Najlepiej WIKOL i wszystkie "pochodne". Ja uzywam "UHU COLL" jest bardzo dobry. To jakas niemiecka wersja Wikolu.
2003-05-08 10:06:47
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Vysogotek....

A moze replike na wzor:

http://www.arniesairsoft.co.uk/projects/aliens/m41.htm

Dwie repliki SPAS12 i Thompson... strzela i jest niezla. Ale koszty duze. Czekam az jakas firma zrobi thompsona na sprezyne (by byl tani) i taki sam SPAS - i powoli mozna replike robic Smile))
2003-05-08 10:14:18
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

[blockquote] . Czekam az jakas firma zrobi thompsona na sprezyne (by byl tani) i taki sam SPAS - i powoli mozna replike robic Smile))[/blockquote]

Juz zrobila, tylko nie pamietam jaka, Piok ma gdzies linki. Sa tez tanie "profesjonalne" nakladki na niego do przerobienia na Pulsa.
www.wmasg.pl i tam w dziale z linkami bodajze jest.
2003-05-08 10:18:14
Ender

MODERATOR

Wow...

tego nie wiedzialem. Widzialem jedynie atrapy M41 juz zrobione, albo taki chamski plastik do sklejenia (ale drogo wychodzilo)...

Thompsona nie widzialem (spas jest od dawna, zreszta w tych gotowych M41 wlasnie sprezynowego SPASA sie uzywa).
Jakbys odgrzebal gdzies linki, albo Piok, to wrzuccie na forum Wink
2003-05-08 10:27:41
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Wydrukowalem wczoraj APC (20 czesci - te prostsza wersje) i DROPA (kolo 90 zdaje sie)... chcialem sprobowac to zlozyc ale okazalo sie ze nie mam w domu kleju :(

Dzis sobie kupie i moze sprobuje Smile
O postepach bede informowal :)

Zlozy ktos z was ktorykolwiek z tych modeli?
2003-05-08 14:24:09
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Powodzenia Ciacho ;-)

Ja zaczalem pare miesiecy temu skladac tego wieloczesciowego APC'a. Ale wymieklem. Wiec mam na razie zlozone jakies 10%. Czekam az mi sie troche uporzadkuje z czasem i zaczne powoli dluybac. Raz na weekend 1-5 czesci. Pod koniec roku bedzie.

Voytassa trzeba by przycisnac (czasami bywa na forum) - kiedys skladal duzo modeli, a teraz zaczal skladac APC i chyba wymiekl....
2003-05-08 15:53:39
piok

Staff Sergeant

Hmm Thompsona M1a! sprezynowego na razie zadna firma nei wypuscila. Wyszedl jedynie model 1921 i M1928, ten ostatni jest dosc podobny z wygladu do M1A1 ale rozni sie tym ze raczke do przeladowywania ma na wierzchniej czesci korpusu ( m1a1 ma z boku) wymiarami i niektorymi detalami. Z tego co mi wiadomo jest to model dosc slabej jakosci i chocby z tego powodu nei nadaje sie do budowy pulse rifle : /

Zamiast SPASA 12 mozna wykorzystac jakiegos gazowego szotgana , bodajze M870 co podnosi znacznie koszta wyprodukowania takiej repliki ale jedna z zalet takiego rozwiazania jest latwe i lekkie przeladowywanie " granatnika" co przy ksztalcie pulsaka ma imho duze znaczenie dla wygody uzytkowania i trwalosci repliki a SPAS jest znany z tego ze potrzeba dosc duzej sily zeby go przeladowac O_o
Nie oszukujmy sie , by zbudowac pulse rifle na bazie elektrycznego thompsona i spasa trzeba wlozyc naprawde duze pieniadze.
Thompson kosztuje okolo 1400 zlotych, SPAS 12 850 zlotych ( ile gazowy m870 kosztuje nei mam pojecia ale pewnie troszke wiecej) , nakladki o ktorych wspominal Suchy wcale nei sa tanie, ta na http://www.monstersinmotion.com/weapons/pulserifle.html kosztuje 300 dolcow a inne dostepne tez sa neiwiele tansze Sad
Dla zainteresowanych http://www.rookscastle.com/props/aliens/weaponry.html
I tak to wlasnie wyglada... :-/
2003-05-08 16:37:15
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 621978 Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

SMARTGUN

Ha. A prace nad Smartem posuwają się równomiernie do przodu. Mam już przytwierdzoną rączkę z boku, może nie jest idealnie taka jak w filmie, ale spełnia swą rolę. Przednie rusztowanie jest zrobione, ale jeszcze nie zamontowałem go na kiju. Tylnie prawie skończone. Zastanawiam się z czego można zrobić bęben z amunicją. Myśle też, na jaki kolor go pomalować - w ALIENS był czarny, ale z kolei w grach srebrnoszary. Ale chyba jednak pomaluję go na czarno - zawsze to lepszy efekt no i mozna ukryć jakieś "defekty" Very HappyVery HappyVery Happy
Suchy : Vicol rulezzz hehe RazzRazz:P

Pozdr
2003-05-13 11:42:02
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

modele kartonowe cd...

Co prawda przy wycinaniu co poniektorych elementow szlag mnie trafial, ale jak widac na zalaczonym obrazku, da sie to zlozyc Wink

[IMG=http://www.republika.pl/hrgiger/4.JPG]

Nastepny w kolejnosci zostanie rozpracowany dropship.
2003-09-21 15:32:03
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

SZACUKEN :D

o Suchy nie próżnujesz, brak netu wychodzi ci na dobre:D ;p
2003-09-21 15:40:33
Suchy
F161

MODERATOR

Hehehe, od wczoraj znow mam net. Czyli Dropa skoncze pewnie za kilka miesiecy Very Happy
2003-09-21 15:50:49
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

[blockquote] Hehehe, od wczoraj znow mam net. Czyli Dropa skoncze pewnie za kilka miesiecy Very Happy[/blockquote]

Rzeczywiscie bardzo ladnie :]
A z tym netem to prawda jest, wiem sam po sobie. Kiedys czlowiek byl bardziej tworczy, chrzanil sie, ustawial ikonki w Widowsie kolorowe, zgrywal na dysk jakies piosenki z "wiezy", a jak jest net to koniec Very Happy
2003-09-21 19:49:05
Suchy
F161

MODERATOR

Jakis czas temu Rukr dodal na swojej stronie plany ladowiska z H. Hope.

Kurde, ciagle nie moge wyjsc z podziwu dla tego goscia Smile
2004-11-19 12:33:25
Ender

MODERATOR

Koles rzadzi to fakt.
Ja od niego od dawna nie zagladam.
APCa ktorego sklejalem (mialem wlasciwie caly korpus bez kol) - wywalilem jakos po przeprowadzce.... ogolnie historia.

Smile
2004-11-19 16:34:30
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ech... ja chcialem pulse rifle sobie skleic wlasnie naklejając na te tekturki co są np. na tyłach z bloku, ale jakos czasu ani chyba weny nie mam. Poza tym ja i modelarstwo phih... jeszcze plastik to tak, ale papier? Sad No nic zobaczymy, ostatnio mam ochote cos porobic wiec moze sie cos uda:>.
2004-11-19 20:41:23
Soshka
Don't bug me.

Sergeant

Vys i co masz już zbudowane to coś...? Bo brzmi ciekawie. Nawet bardzo ciekawie, wyobraziłam sobie, że możnaby sobie postrzelać chociaż do gołębi z pulsaka i pośliniłam klawiaturę. Very Happy

Nie kręcą mnie za bardzo modele broni którą nie można się ani trochę pobawić (siedząc we wczesnym średniowieczu nie mam tego problemu - wszystko jest takie jak ma być, miecze, włócznie itp. tylko mniej ostre ale można tłuc się i nawet zrobić sobie krzywdę. Ja strzelam sobie z łuku na ten przykład, tere fere kuku i jest bosko.) A broń palna z papieru? Nie dla mnie.

Za to papierowe APC kiedyś już prawie zrobiliśmy z kumplem. Tylko on na nim usiadł i się zraziliśmy Shocked A potem mi narzeczony zabronił "takich głupot".
2004-11-23 20:07:59
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 3548471 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Powoli bo powoli, ale kolonia na http://aliens.humlak.cz sie rozwija.
Brawa dla Rukra.

Swietny teren do bitewniaka.
2005-11-26 16:16:15
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

goś ma pełen podziw odemnie, wszystko własnoręcznie zaprojektował i wykonał, nic przy tym figórki tłoczone w fabrykach !!!

już zazdroszcze jego synkowi, przejmnie to kiedyś po tatusiu:)
2005-11-26 17:34:48
Strona: Poprzednia  1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu