Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Offtopic - TERMINATOR 3
Suchy
F161

MODERATOR

uwaga spoiler ;-)

Spodziewales sie od poczatku ze caly "rdzen" w tajnej bazie to wielka lipa i ze nic tam nie ma? Ja sie nie spodziewalem. Generalnie cal ostatnia scena zajebiscie mi sie spodobala Smile
A film rzeczywiscie moze wydawac sie za krotki Very Happy a to przez to, ze zaczyna sie jak u Hitchkoka (chyba zle napisalem nazwisko Very Happy ), najpierw trzesienie ziemi i pozniej napiecie rosnie :p Zreszta czego sie spodziewac, kiedy po 30 minutach filmu dowiadujemy sie ze "Judgment Day" bedzie juz za 3 godziny... Very HappyVery HappyVery Happy
2003-07-28 11:57:01
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

SPOILER

[red]SPOILER !!!!!!!!![/red]

NIE CZYTAJ

JESLI

NIE

OGLADALES

TERMINATORA 3

A CHCESZ GO OBEJRZEC !!!!

W momencie jak dostaja koperte z kodami i dowiaduja sie ze maja leciec w gory do bazy to przeczuwalem ze chodzi tylko zeby przetrwali - ale jeszcze ludzilem sie ze bedzie jakies spotkanie ze skynetem (ale zakladalem ze na 90% koncowka bedzie taka jak sie zakonczyl).

Gdy dotarli do bazy i okazalo sie ze w wejsciu nic nie ma, bylem przekonany ze watek ze skynetem sie urwal, i ze jedyne co ich spotka, to pustka, dajaca im szanse na przezycie.
2003-07-28 12:18:00
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

ZNOWU SPOILER ;-)))

UWAGA SPOILER :)

...

..

.

No to niezle Smile Ja caly czas myslalem, ze jednak im sie uda, a tymczasem... fallout... zajebiste zakonczenie.
BTW, czy ten bunkier nie przypominal wam Vaulta z Fallouta?
2003-07-28 12:26:35
Wesker

Private

Co jak co, w mojej skromnej opinii T 3 nie potrafi dotrzymać kroku T 2 . Zawiodłem się na tym filmie, po wstepnym trailerach oczekiwałem jakiejś dłuższej sekwecji wojny w przyszłości a tu mostow zaserwował nam praktycznie tylko to co było juz w trailerach. A co gorsza pod nozyczki poszły dwie bardzo coolne sceny które to mają się pojawic w wersji DVD special edition. Terminator 2 3D , to był dopiero prawdziwy majstersztyk-walka z końcowym T-100000 albo Hunter-Killer ścigający jadących na motorze arniego i Johna Connora. Pomimo iż filmik trwał niespełna 15 minut, było na czym zawiesić oko.
2003-07-28 21:47:29
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Dla mnie wszystkie 3 termy sa zajebiste. Co do T3 - wiadomo, kwestia gustu. Dlatego inni niech nie sugeruja sie opiniami, tylko niech sami obejrza. Wszystkich nigdy sie nie zadowoli Wink
2003-07-28 22:03:39
Wesker

Private

Będać przy okazji przy Terminatorze 2 3D , jesli ktoś go jeszcze nie oglądał może go sobie zaciągnąć tutaj http://www.techcomforces.com
Jest tam również mnóstwo stuffu z Terminatora 3 mi. spoty telewizyjne, trailery , wywiady , sylwetki aktorów, behind the scenes itd. bedzie tego około 500mb.

Czy wie ktos gdzie można zdobyć wszystkie storyboardy do Terminatora 2 i Aliens?
2003-07-29 08:01:23
Suchy
F161

MODERATOR

Hah. Storyboardy do ALINE(S)(3) probuje dorwac od ladnych kilku lat i narazie bez sukcesu Sad Wyslalem juz tyle maili w tej spawie, ze glowa mala. Oprocz tych szczatkowych z Alien Legacy i z oficjalnej strony foxa nigdzie ich nie ma. Jak ktos bedzie mial to zajebiscie.
2003-07-29 10:59:29
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

[blockquote]Czy wie ktos gdzie można zdobyć wszystkie storyboardy do Terminatora 2 i Aliens?[/blockquote]

Tzn takie narysowane scenki ? ; )))
To wszystko (i mase wiecej) jest na DVD - Terminator 2 Ultimate Edition.
2003-07-29 16:53:50
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

WOW!
Obejrzalem wlasnie T3, kurcze szok.........

Koncowka naprawde jest super....

Na poczatku mialem mieszane uczucia. To zupelnie cos innego niz poprzednie dwie czesci. Nie ma muzyki Fidela, pojawianie sie Terminatorow jakos tak spowszednialo i nie jest zadnym "swiętem" Very Happy
TX, mimo iz wiele osob mialo obawy co do zagrania go (jej) przez kobiete to jednak trzeba powiedziec, ze Loken dobrze zagrala te role. Nie brakuje odrobiny krwi i przemocy w jej zachowaniu... Troszke moga zbic z tropu i nie spodobac sie nowe mozliwosci tego modelu, ale w koncu jakis postep sie dokonal, i w sumie jest kilka nowych - dobrych - pomyslow (poscig).
Teksy Arniego sa naprawde spoko, nie wyglada az tak satro ; ) heh jedne z fajniejszych momentow to "niestabilne ogniwo" Very Happy heh
Ale pozniej film sie rozkreca i zapomina sie o "rzeczach, do ktorych mozna sie przyczepic" Very Happy
Naprawde po samych zwiastunach niewiele mozna sie domyslic... Zupelnie inaczej sobie wyobrazalem niektore sceny ( z trailerow) i milo sie zawiodlem ; )
Film jest naprawde dobry, i nikt nie powinien byc rozczarowany. Warto pojsc do kina, warto to kupic - jak juz sie pojawi - na DVD.
Jednak film nie ma tej duszy, ktora mialy poprzednie czesci, nie ma tam Camerona (tego typowego dla niego KLIMATU), ale jak wczesniej napisano film jest po prostu inny, ma pare naciaganych i "gdzies juz widzianych" scen, ale pomimo tego po obejrzeniu go do konca naprawde jest sie zachwyconym.

Efekty sa swietnie wykonane!
2003-07-30 00:31:57
Wesker

Private

Tak właśnie takie scenki. A masz może czasem dostęp do Terminatora 2 Ultimate Edition?
2003-07-31 10:38:30
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

Mam, ale nie probowalem go jeszcze ripowac.
Tam jest ze 100 jakby galerii (tych storyboardow) i po kliknieciu na jeden z nich widac kolejne kilkanascie, ktore sie skladaja na dana scenke.
Ale one sie troszke miejscami roznia od rzeczywistosci znanej z filmu, na poczatku na przyklad, gdy widzimy sen Sarah ona nie jest sama tylko Terminator jest obok niej, potem jest wybuch i z obojga po fali uderzeniowej zostaja szkielety (vide Desert nightmare).
Chyba, ze zamiast ripowania moze screeny porobic jakims Hyper Snap ?

W ogole to warto kupic to wydanie w Niemczech, jest wprawdzie niemieckie menu i kilka innych dodatkow po niemiecku ale nie wszyskto na szczescie.
Film w wersji angielskiej ma dzwiek tylko w DD a niemiecka wersja ma dodatkowo DTS, ktory jest na wydaniu z GB, ale tu widocznie woleli dac DTS po niemiecku : /
2003-07-31 13:46:08
Surtsey

Lieutenant Colonel

będzie Terminator 4 & 5

jak donosi prasa planują T4 i 5. Beszczelnie jeszcze twierdzą, że wcale nie chodzi im o łojenie kasy tylko o to , żeby widz dowiedział się więcej o Terminatorze, bo w tej kwestii dużo jest jeszcze do powiedzenia, haha bullshit! Podobno Arniego zastąpi jakiś nowy koleś, kiedy Guberterminator obejmie urząd.
2003-07-31 13:53:37
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
mares
Hitman

First Lieutenant

byc moze jednak zagra ... podobno zrezygnował z ubiegania się o urząd ... ja za tydzień zobaczę " 3 " i bedzie dla mnie jasne , o co w tym wszystkim chodzi ...$$$$$....
2003-07-31 18:03:20
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Modlmy się, żeby nie zagrał w Obcym 5, jak grozi Cameron Very HappyVery HappyVery Happy
2003-07-31 18:37:18
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

chwila refleksji, bez emocji....

[b][red]!!![/b][/red]
[blockquote][b][red]JESLI KTOS NIE CHCE ZNAC FAKTOW Z FILMU PRZED OBEJRZENIEM PROSZE NIE CZYTAC[/B][/RED]
[/blockquote]
[b][red]!!![/b][/red]

Po tym jak emocje opadly troche bardziej pomyslalem o tym filmie.
Nie zmianiam swojego zdania z poprzedniego posta, nadal mysle, ze jest to film dobry jednak rzeczywiscie jak od razu to powiedzial Wesker duzo brakuje mu do Terminatora 2 (oraz do pierwszej czesci). To byly filmy przelomowe, kultowe, bardzo starannie zrealizowane. Cameron jest po prostu mistrzem.

A T3. Co mi sie osbiscie nie podoba?
- muzyka, nie jest moze najgorsza, ale jest to "zwyczajna" muzyka jaka teraz sie spotyka w co drugim filmie amerykanskim, nic wyszukanego, szkoda bardzo, ze nie skomponowal jej Brad Fidel (jakby wygladaly poprzednie czesci bez muzyki Fidela ?)
- film za krotki, troche widac, ze scenarzysta (i / oraz rezyser?) z niektorymi rzeczami poszli na skroty ( a moze jak kraza plotki, na DVD ukaze sie wersja Special Edition, dluzsza o iles tam minut?)
- Mozna jakos pogodzic sie z tym, ze zlym Terminatorem jest kobieta, ale jednak jest on za bardzo nowoczesny. Juz T-1000 mozna bylo uznac za takiego, ale on przynajmniej mimo swojego zaawansowania byl w jakims sensie "konwencjolany", jego bron to byly zwykle proste w budowie ostrza itd. i po prostu nie razilo to. A tutaj jakies lasery, miotacze ognia, nie podoba mi sie to. A juz pila tarczowa :/
- troche w niektorych momentach mozna odniesc wrazenie, ze mamy do czynienia nie z kontynuacja swietnego filmu ale z parodia... Fajnym pomyslem sa zarty T-850, ale juz "ladies night", albo scena o ktorej wspomnail Ender, scena strzelanimy. "Trust me" z T2 bylo swietna nawalanka, z dobra muzyka w tle, bez zartow. A tutaj:
- ta trumna jakos nie pasuje :/
- karabin beznadziejny, za maly, jak w jakims Toy Soldiers
- zachowanie sie SWATU, nieprofesjonalne, wtorne, wolalbym widziec powtorke profesjonalnego SWAT z T2
- po co - po tym jak Terminator konczy ostrzal i odchodzi - zaraz slychac spiew ptakow ?? To juz jest jakas kpina!

Fabula jest dobra, ale ma jakies dziury - w jaki sposob T-850, John i Kate dostali sie do bazy wojskowej? tak po prostu weszli ? Przeciez w drugiej czesci nie mogli wejsc do zwyklego laboratorium i to po godzinach a tutaj mamy osrodek wojskowy... No mozna powiedziec, ze ojciec Kate, ze "uczyla sie latac na jego samolocie" i ze moze juz pare razy tam byla, no dobrze. Sama by moze weszla, ale z dwiema innymi osobami i to z takim wygladem? ehh

Jakim cudem pocisk (rakieta?) wystrzelona przez Flying HK (czy jak to sie nazywa, bo chyba rozni sie od tych z T1 i T2) (gdy wszyscy sa w pomieszczeniu z sejfem) nie wybucha w tak spektakularny sposob, jak 5 minut pozniej (w korytarzu, wystrzelona z innego egzemplaza). Tam tylko wpada, torche kurzu i nic wiecej, wszyscy przezyli.. troche to dziwne.

Po co jest ta scena (po uszkodzeniu podstawowej broni), gdzie TX testuje miotacz plomieni ? Bez sensu.
- obrazenia odnoszone przez TX sa jakies takie "niesatysfakcjonujace", lepiej to wykonano w T2.
- walka TX z Arnim w bazie, zupelnie jak w Power rangers albo jeszcze gorzej...
- pojawienie sie Terminatorow (sklep z ciuchami ?!)

Reasumujac:
film jest dobry, nie jest gniotem jak ALIEN RESSURECTION ale duzo brakuje mu do poprzednich czesci. Najbardziej chyba muzyki.

Mozna zastosowac taka skale (zaczerpnieta z pewnego katalogu filmow Wideo z 1993 roku):

[b][orange]****[/orange][/b] - film tak dobry i tak slawny, ze musisz go zobaczyc
[b][orange]***[/orange][/b] - ten film radzimy Ci zobaczyc
[b][orange]**[/orange][/b] - film dobry, na pewno nie bedziesz rozczarowany
[b][orange]*[/orange][/b] - nic nie stracisz nie ogladajac tego filmu
- (bez gwiazdek) - strata czasu

no i teraz gwiazdki dla kazdej czesci (wedlug mojej oceny i wedlug oceny z tego katalogu /oczywiscie nie ma tam oceny T3 Very Happy):

The Terminator:
- moja ocena: [b][orange]****[/orange][/b]
- wg katalogu: [b][orange]***[/orange][/b]

Terminator 2:
- moja ocena: [b][orange]****[/orange][/b]
- wg katalogu: [b][orange]****[/orange][/b]

Terminator 3:
- moja ocena: [b][orange]**[/orange][/b]

(Alien 4 dalbym jedna ([b][orange]*[/orange][/b]) gwiazdke.

O tyle dobrze, ze na kontynuacje nie bedziemy musieli czekac nastepne 12 lat Very Happy
2003-07-31 21:12:36
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

Recenzenci [URL=http://www.film.warka.pl/prace/terminator_3.html]Klubu milosnikow filmu WARKA[/URL] rowniez nie wyrazili sie o tym filmie pochlebnie.

Mysle, ze Matrix Reloaded jako kontynuacja jest lepszy od T3.
2003-08-03 22:38:53
Gothmog
Liberate tute me!

Staff Sergeant

Jestem zaszokowany pozytywnymi uwagami na temat tego filmu. Wczora bylem w kinie i stwierdzilem ze stracilem pieniadze - ten film nie jest godzien nawet tego tekstu ktory tu pisze - to totalne dno i komercyjna hala... Ale spokojnie...

Jesli chodzi o porownanie kontynuacji to Matrix2 wypadł o niebo lepiej mimo iz dzielem jakims wielkim na pewno nie byl.
Tworcy terminka 3 nie potrafili potrzymac godnosci sagi, nie wytezyli swoich umyslow bo im sie nie chcialo - po co - i tak film sprzeda sie dobrze ($). Nie potrafili podtrzymac wspanialej serii, wiec postanowili ja osmieszyc i zrobic pastiz, komedie, drwine - bo tak jest zawsze latwiej...
Strasznie sie zawiodlem, ale co poradzic...
Film byl rwany - byly momenty wciagajace, naprawde niezle, a potem przez pol godziny jakies bezsensowne pierdoly upszczone gdzieniegdzie wstawkami pod publike. Koszmar - jestem zdegustowany i az mam wstret do kina... Musze sie wstrzymac na jakis czas aby znow nabrac ochoty pojscia do kina.
Arnold byl smieszna parodia terminatora - zagral sztucznie i nawet nie potrafil byc wiarygodna maszyna, a do tego naprawde nie trzeba miec talentu.
Rany zaraz zwymiotuje....
2003-08-09 14:08:00
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1948849 m_swiatek Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Obejrzalem dzis w kinie i... nie czuje sie strasznie rozczarowany tylko dlatego ze nastawilem sie z gory ze to nie bedzie rewelacja...

Ogolnie jest to kiepsciutki i wtorny film...
Ehhh... :(

Aktorzy jakos tak kiepsko dobrani sa... Mlody Conor wyglada jak jakis melepeta z baru mlecznego...

Laska nie grzeszy ani uroda ani talentem aktorskim... nie mogli obsadzic kogos innego w tej roli?

Terminatrix to... pomysl padaczka... Te bronie "wyrastajace" jej z reki to jakies zupelne nieporozumienie...

Film jest krotki a mimo to miejscami sa dluzyzny (kilka razy zdazylo mi sie ziewnac) - generalnie jest wtorny i przewidywalny az do bolu... wiadomo co Arnold powie zanim zdazy otworzyc usta...

Wprowadzone na sile elementy pseudo-humoru tylko draznia.

Generalnie efekty jakis takie "dziecinne" sa - zwlaszcza roboty sky-netu w bazie...

Podsumowanie:

scenariusz: do dupy
aktorstwo: drewniane
efekty: kiszkowate
muza: beznadziejna

OVERALL: BEZNADZIEJA!

:( Sad Sad Sad
2003-08-10 03:39:15
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

A mi sie podobal :P

Smile))
2003-08-10 14:14:44
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

No bo, jesli traktowac go jako "pierwszy lepszy film w kinie", to moze sie spodobac. Ale NIE ZASLUGUJE na to by miec w tytule "Terminator".
Ale to sa i tak gusta.....
2003-08-10 18:20:57
Strona: Poprzednia  1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu