Autor |
Temat: Ludzie, pomóżcie poraz niewiadomo który.... |

Lieutenant Colonel
|
thx, man ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-04-26 09:47:22
|
|

Lieutenant Colonel
|
MARS JAK ACHERON
CZYLI MOJE ZADANIE NA GEOGRAFIĘ
Mam zamiar przygotować prezentację o kolonizacji marsa. prezentacja składać się będzie z dwóch
form. Jedna to artykuły, druga to makieta.
Makieta będzie na kształt Hadley Hope (rzecz jasna:D). Procesory atmosferyczne itd. Potrzebowałbym jakieś szczegółowe plany tej kolonii, oraz informacje o procesie terraformowania, węc jakby komuś się nudziło, to może by mi podrzucił, co? :)
BTW: uwielbiam kiedy mogę łączyć przyjemne z pożytecznym ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-20 12:38:27
|
|

Lieutenant Colonel
|
Poszukaj na stronach www, przeczytaj dokladnie nowelizacje, obejrzyj film.
Pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-20 12:53:48
|
|

Lieutenant Colonel
|
z tym
filmem nie wypali, nie mam jak go oglądnąć, jestem jak narkoman, już 6 miesięcy nie oglądałem żadnego filmu o obcym, jestem na GŁODZIE  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-21 06:03:11
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
kolonizacja
Surt - nie to zebym chciał niszczyć twoje marzenia, ale jeżeli to ma byc na geografię, to pewnie macie za zadanie opisać [b]prawdopodobną[/b] kolonizację Marsa tak jak dzisiaj wyobrażają ją sobie naukowcy, a do tego bardziej ci pomogą strony NASA niż aliens - bo kolonia a'la Hadley' Hope niewiele ma wspólnego z kolonizacją Marsa (HH takie, jakie widzielismy było już kolonią na planecie posiadającej atmosferę zdatną do oddychania i odpowiednie ciśnienie - bazy na Marsie będa przez dłuuuugi czas wyglądać zupełnie inaczej). ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2003-05-21 10:19:13
|
|

Lieutenant Colonel
|
hmm
po pierwsze to jest zadanie dodatkowe, mieliśmy sobie wybrać pracę dodatkową, a że Mars był zawsze
moim ulubionym tematem, postanowiłem zabrać się właśnie za to. Mam mnóstwo materiałów zbieranych od bardzo dawna o Marsie, w tym także projekt zbudowania kolonii. W planach NASA jest także mowa o procesorach atmosferycznych, bo na Marsie istnieje atmosfera, tyle, że rzadka.
Procesory, nieprzerwanie będą do atmosfery wysyłały
tlen, aby atmosferę zagęścić.
Także mowa była o specjalnych roślinach, które mogłyby się rozwijać w twardych warunkach czerwonej planety.
Jeśli zaś chodzi o formę kolonii, to spokojnie może być ona na wzór HH, tyle, że marsjańska kolonia będzie terenem odseparowanym od reszty świata, tak aby stworzyć warunki dla pierwszych kolonistów do w miare normalnej egzystencji. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-21 12:43:46
|
|
MODERATOR
|
W zeszlym roku lecial na DISCOVERY program o kolonizacji planet itp. Jako jeden z przykladow podali procesor atmosferyczny i HH z ALIENS. Wspominali je chyba z 3 razy podczas calego programu Takze nie ma co przekreslac pomyslu Surta :p
|
|
2003-05-21 13:22:15
|
|

Lieutenant Colonel
|
hura, hura, hura
:D
 ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-21 13:35:50
|
|

Lieutenant Colonel
|
Macie jakieś pomysły, żeby to było jakieś super hiper, mega wypas ?
Co takiego ciekawego, o czym nikt nie słyszał mówili w tym programie, Suchy ? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-21 13:45:01
|
|
MODERATOR
|
Mowili cos o potrzebie zmain atmosfery i ze na poczatku beda duuuze obsazary cos ala szklarnie gdzie beda hodowac roslinnosc. Po wstepnym przetworzniu atmosfery przez procesory rosliny wyhodowane w szklarniach mialyby zajac sie dalszym uzdatnianiem atmosfery, bo jak wiadomo produkuja tlen. Cos na tej zasadzie, nie pamietam zbyt dokladnie No i wlasnie jak mowili o procesorach atm. to ciagle pokazywali HH z ALIENS
|
|
2003-05-21 21:43:21
|
|

Captain
|
Trza to bylo nagrac... ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-05-22 00:14:32
|
|

Lieutenant Colonel
|
racja
trza było, ale wiem, że na discovery często lecą powtórki, czy nigdy więcej już tego programu nie puścili ?
Rany, ale bym miał materiał, byłbym nadgorliwy i zrobił prezentację w 3 formach, bo jeszcze film bym puścił na lekcji, za co ludzie ozłocili by mnie, bo lekcje geo nie należą do najprzyjemniejszych, zwłaszcza jak pyta :D
Ale byłby wypas, ci wszyscy którzy nie znoszą aliens, musieli by oglądać te urywki, błahah, mimo, że gadają, że w życiu by tego filmu nie oglądali  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-22 07:46:36
|
|

Lieutenant Colonel
|
File stastus : finished
oddałem jush projekt kolonii HH na Marsie.
Teraz musze jeszcze zanieść artykuły. We wstępie napisałem to co mówił Suchy, o tym programie na discovery.
Teraz czekam na ocenę :)
Trzymajcie kciuki  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-29 08:52:26
|
|

Lieutenant Colonel
|
HH uratwała mi ocenę !!!
Pomysł procesora atmosferycznego z Aliens się sprawdził. Na okres miałem 3, teraz wychodziło mi 4 , ale dzięki projektowi Hadley's Hope,
Welcome to Mars, mam 5 na koniec. Aliens się sprawdził, a ten nowatorski pomysł (tylko ja wykonałem makietę) przypadł bardzo do gustu gościówie :D
Schamann - nie powiem "a nie mówiłem", chociaż mówiłem, okazało się ,ze absolutnie nie miałeś racji... ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-06-07 08:15:38
|
|

Lieutenant Colonel
|
kto mi doradzi
na jaki serwer najlepiej wrzucić stronkę ?
Serwer wp okazał się dla mojej strony za mały, poza tym ostatnio zredukowali chyba jego pojemność więc przenosze stronke w inne miejsce.
Przy wyborze kieruję się nie tylko pojemnością, ale także czasem po którym usuną mi ją. W mojej sytuacji możliwe jest, ze nie będę miał dostępu do netu przez te 3 miesiące i lipa, bo usuną moją krwawicę Więc okres np 6 mscy jest w sam raz. Wiem, że takowy ma interia, ale tam jest "tylko" 12 mg. Co radzicie ? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-09-11 14:12:14
|
|

Lieutenant Colonel
|
Sorry, ale wydaje mi się ze więcej niż 12 mb darmowego miejsca nie znajdziesz. Ale moge się mylić.
A co do tego limitu nieaktywnosci - dalczego przez 6 meisiecy ? Przeciez zaczela sie szkola i masz dostep do kompa w szkole, co ??
Pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-09-11 14:17:41
|
|

Lieutenant Colonel
|
tak, ale powinienem się zabezpieczyć na przyszłość co, nie ? Nie wiadomo co to będzie po szkole. A większe konto znajde, największe w domenie piwko.pl, 60 MG. Ale nie jestem pewny co do niego. NIe ma co się rzucać na ilość tylko na jakość. Dlatego pytam który jest najlepszy.
Jest też terramail - 20 MG, Poland.com - 50 MG, które wybrać, które jest najbardziej wiarygodne ? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-09-11 14:27:55
|
|
|