Autor |
Temat: aliens a inne s-f |

Lieutenant Colonel
|
Piok...
Naprawdę sorry. Taki stary jestem a taki głupi.
Kiedy pierwszy raz tu weszłem i przeczytałem text Ciacha o zachowaniu na tym forum, pomyślałem sobie, że to naprawdę na wysokim poziomie.
Niski ukłon w waszą stronę koledzy.
Ja natomiast zachowałem się jak bzrozumne bydle,
nie jak kulturalny człowiek, czyli taki jakich zawsze cenię, bo są ponad wszystkimi.
Ponisło mnie przyznaję, postąpiłem jak zwykły dupek.
Takie postępowanie zawsze mnie u ludzi drażniło a teraz sam tak zrobiłem.
Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Mogę tylko przeprosić.
Mam nadzieję, że mi wybaczycie, chwilę w której
mózg w moim przypadku chyba przestał racjonalnie myśleć i kontrolę nad nim przejął zwykły cham.
Przyznaję, że to było bardzo, bardzo niskie
i pomyśleć, że takie debile jak ja reprezentują
szkoły ogólnkształcące. Od takich ludzi wymaga się kultury i muszę powiedzieć, że zaimponowaliście mi
swoim obyciem. Nienawidzę rozmów na czacie czy ircach bo tam gadają o niczym, poza tym ich zdania składają się wprzeważającej części z kur, pier itd.
Tacy ludzie jak wy zrywają z takim postępowaniem,
są ponad to, propagatorzy kultury, łączcie się!!
Oto hasła na dzisiaj i na zawsze, wypleńmy chamstwo. Wykład PIoka sprowadził mnie na ziemię.
Dzięki mu za to bo to na prawdę wielka umiejętnośc nie być tak jak ci wszyscy, którzy zaczynają dziń od przekleństwa.
Takie wybryki jak mój, już się nie powtórzą.
Pozdro ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-02-07 09:52:55
|
|

Lieutenant Colonel
|
Piok's opinion
Zgodzę się z Piokem. We wszystkich kwestiach. Kiedy tu przyszedłem po raz pierwszy, zaskoczyła mnie kulturka i poziom forum. Teraz to się trochę zmieniło - na niekorzyść, niestety.
Surtsey : piszesz to co piszesz o innościach - a sam masz stronce o "jakiejś" aktorce. Czy to typowe ?? Dlaczego nie masz strony o piłce nożnej, o samochodach czy z gołymi laskami ?? Przecież to jest męskie.
Myslenie stereotypami to najgorsze co można robić. Na równi z rasizmem.
Pozdro ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-02-07 10:02:09
|
|

MODERATOR
|
Geeezzzzz... :(
Surtsey:
- Bez rasizmu czy jakichkolwiek ofensywnych tekstow w strone jakichkolwiek mniejszosci! Generalnie to wogule nie jest forum na tego typu tematy a jak sie pojawiaja w jakims nawiazaniu do szeroko pojetego SF to swoje opinie prosze wyrazac w sposob nie obrazajacy nikogo.
- Jak juz uznajesz ze palnales bzdure i przepraszasz to czemu sam nie wyedytujesz fragmentu swojej wypowiedzi ktory chcialbys zmienic?! [chyba kazdy user ma taka opcje - zeby edytowac wlasne posty?!]
PIOK:
[I]"Pytanie do moderatorow: Gzie jestescie ?" [/I]
- Gdzies tu sie kilku plenta [ja, Suchy, Ender, Virus]. W zasadzie to kiedys miales dostac moderatora z automatu... ale nie wyglada zebys tu wogule zagladal o postowaniu nie wspominajac... ponadto otwarcie przez ciebie drugiego forum traktuje poniekad jako sabotarz ... i jeszcze ten Simpson ktorym (chyba zlosliwie) klujesz mnie po oczach... :(
APEL O KULTURE I TOLERANCJE!
Niech za przykład swieca wam słowa Dillona: "Tolerujemy tu wszystkich, nawet tych nie dajacych sie tolerowac!" :)
Gezzz ... pierwwzy raz musialem cos "zamoderowac" na tym forum... mam nadzieje ze pierwszy i ostatni!
[B] CASE CLOSED: [/B]
Ktos walna bzdure, przeprosil, sprawe uwazam za zamknieta! Moze nie wracajmy juz do tematu... a jak chcecie go koniecznie kontynuowac to nie dajcie sie poniesc emocjom. ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-02-07 12:15:49
|
|

Lieutenant Colonel
|
Ciacho ma rację..
Nie jestem rasistą, przyznam, że mnie poniosło zwykle mi się to nie zdarza. Nigdy więcej takich sytuacji.
Ciacho- jakbym wiedział jak się edytuje posty to już dawno bym go zmienił. Jak to się robi ?
Rogue- co to znaczy "o jakiejś" aktorce, nie wiesz kim jest Sigourney Weaver? POwiem Ci, że to Ellen Ripley i nie jakaś aktorka tylko najtwardza kobieta holywood. Aktorka która grając 20 minut w "pracującej dziewczynie" wywalczyła "złotego globa". POza tym gdybym był homosem jak sugerujesz to po pierwsze bym tego nie krył a po drugie zrobił bym stronkę o jakimś facecie.
Przeprosiłem, wiem, że zrobiłem źle ale itak od razu prosto z mostu jestem jechany.
NIektóym przyznanie się do winy nie wystarcza.
Owszem nie powiem, że od razu zaczne lubić homoseksualistów. Okazałbym się hipokrytą. A z tym usunięciem ich to też przesada, bo oni mi przecież nie przeszkadzają.
Na prawdę przepraszm jeszcze raz, Ciacho dobrze powiedział było minęło.
A jak się dowiem jak się edytuje posty to usune te
moje bzdury pisane pod wpływem emocji.
Wiedziałem, że spłynie na mnie fala krytyki.
Zrobiłem też coś gorszego. Dokonałem rzeczy cholernie lipnej. O mało co nie dopprowadziłem do rozłamu w środowisku fanów tego forum. Rogue i Piok już mnie nienawidzą, do nich mogą dojść inni a ci którzy staną po mojej stronie pokłucą się z tamtymi i rozpocznie się wojna, dwa obozy walczące werbalnie przez mój jęzor.
Ja na prawdę chcę żyć w zgodzie z wszystkimi tutaj. Nie potrzebnie narobiłem sobie wrogów.
Może kiedyś wybaczycie mi głupotę. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-02-07 13:02:26
|
|

Staff Sergeant
|
Ciacho : Zagladam caly czas,pisac nic nei pisze ( no , prawie nic ; )) bo nie mam czasu. Niedawno po raz drugi ukradziono mi komputer, klopoty dosc powazne ze zdrowiem, ze szkola, z praca a szczegolnie z finansami spowodowaly to ze moj czas na aktywne wykorzystanie internetu zmniejszyl sie wielokrotnie. Poza tym nei ukrywam ,ze temat alienow juz mi sie troche przejadl ( kilka dlugich latek.. ) i szukam jakiegos nowego punktu zaczepienia ,co nei znaczy wcale ze calkowicie sie odzegnuje od "alienostwa" :)
Nie rozumiem natomiast o jakim sabotazu mowisz ? C chyba konkurencji jesli juz, bo z sabotazem nie ma to nic wspolnego : > )Jesli chodzi o dawno jzu zalozone forum na obcy.net to nei wiem w czym problem, przeciez juz dawno uzgodnilismy ( nawet w stopce tego forum stoi jak byk adres obcy.net) ze forum jest wspolne dla naszysch stron a raczej z mojej strony bylej mojej strony , bo z adminowania nad obcy.net wycofalem sie juz dawno z powodow wyzej wymienionych a o otwarciu jakiegos nowego forum w ostatnim czasie nic mi nei wiadomo O_o .Moze to troche za powaznie biore ,ale mam zwale po wczorajszym chlaniu i za baudzo nie kontaktuje %-)
Z mojej strony takze case closed, jest gites ze Surtsey okazal sie rownym facetem,niewielu zdobyloby sie na podobna samokrytyke jaka zlozyles z ust swoich , respekt dla Ciebie czlowieku :)
pe es homera usuwam, niech juz bedzie moja strata pro publico buono.. jak dobrze pojdzie , neidlugo bede mial avatara nieco bardziej w klimatach O_o
nera ____________________________________ A ty gdzie masz swój receptor??
|
|
2003-02-07 13:21:53
|
|

Staff Sergeant
|
Surtsey czlowekiu , nikt Cie nei nienawidzi , wyluzuj troche w koncu bladzic jest rzecza ludzka. zreszta jak juz naopisalem w 1 poscie, gdybym nienawidzil kogos tylko dlatego ze on nienawidzi czegos/kogos kogo ja lubie, sam stalbym sie malutki w swoich oczach O_o
ogolnie Pokoj Panowie, zakonczmy juz ten temat ____________________________________ A ty gdzie masz swój receptor??
|
|
2003-02-07 13:27:54
|
|

Lieutenant Colonel
|
peace!!!
Pokój!!!
Kamień spadł mi z serca.
Jak się edytuje posty? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-02-07 13:31:38
|
|

Lieutenant Colonel
|
ale ja jestem ślepy!!!!!!!!!!
ślepy palant ze mnie, pod każdym postem jest możliwość edytowania. Nigdy nie byłem bardzo spostrzegawczy... ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-02-07 13:38:25
|
|

Lieutenant Colonel
|
Surtsey widzę, że obca Ci jest ironia...napisałem jakiejś w "..." co oznacza że ...zresztą nie będę się w to zagłębiał. Aha - i nic nie sugeruję :P
No. Koniec. Finito. Schluss. Pozdrawiam  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-02-08 10:16:15
|
|

Lieutenant Colonel
|
nie ma sprawy Rogue...
Wiesz, zrozumiałem Twoją ironię. Przecież gdybyś nie znał Siggi Weaver to nie uważałbyś się za fana Obcego, bo jej postać nie odmiennie wiąże się z xenomorfem.
Wkurzyło mnie po prostu, że nie zrozumiałeś tego co napisałem. Mianowicie pomyliłeś dwie rzeczy :
homoseksualizm i szeroko pojętą wrażliwość.
Niestety ludzie mylą te rzeczy. Jeśli człowiek jest wrażliwy na różne rzeczy, to czasem może być tak, że zachowuje się jak pedzio ale wcale nim nie jest. Drażni mnie u ludzi to , że mylą takich gości.
Wrażliwość to cecha która w świecie powoli zaczyna zanikać. Owszem jest w każdym człowieku, w jednym mniej w drugim więcej, tyle że ludzie nauczyli się
ją skrzętni ukrywać bo się jej wstydzą.
Ty właśnie posądziłeś mnie o takie myślenie, powiedziałeś, że myślenie stareotypami jest równe z rasizmem,ja się z tym zgadzam i właśnie takiego myślenia nie cierpię.
Ale było minęło, pieprznęłem największą gafę w życiu i mogę powiedzieć, że słowa to bardzo silna
broń, czasem nawet samobójcza.
Wyczytałem w książce Fostera pewne zdanie. dokładnie nie pamiętam, ale to było coś takiego:
Hicks mówił mało, ale kiedy mówił warto było tego posłuchać. Był małomówny bo wiedział, że w gadatliwości kryje się szaleństwo...
Ja tę prawdę zrozumiałem dopiero teraz...
...I w końcu kończę ten temat... ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-02-08 11:04:06
|
|

First Lieutenant
|
najwieksza gafa w życiu
nie przejmuj się surti , że dałeś małą plamę . to było nic - zaczniesz pracowac , to dopiero bedziesz gafy strzelał ! pamiętaj - ten kto nic nie robi - nie popełnia błedów  
|
|
2003-02-08 12:53:31
|
|

Captain
|
[blockquote] Wiesz Kolabor... Jesli uwazasz ze jestes brzydki dla kobiet to spytaj Vasquez:) Ona powinna ocenic... A co Wy na to jakbysmy dali jakies swoje zdjecia na strone co by kazdy wiedzial z kim rozmawia(teoretycznie)? A jesli Vasquez oceni inaczej to spytaj sie jakiegos faceta:) Wszystko jest mozliwe:D[/blockquote]
buahahaha...faceci zawsze chcą sie dowartosciować
Taa a te zdjecia to prosze przysyłac na moj e-mail, najchetniej w strojach kąpielowych..lub bez
|
|
2003-02-08 16:30:32
|
|
Staff Sergeant
|
Hmmmmm.......
"hate star wars!!!"
"lucas sucks!!!!!"
YOU`RE FUCKIN` KIDDING, RIGHT!!???
Doprawdy nie wiem skąd ta nienawiść do SW,
film Lucasa miał pewien wpływ na powstanie ALIEN
(sugeruję powtórkę z "Alien Legacy"),a ogólnie
mimo paru drobnych niedociągnięć to całkiem niezłe
kino SF,jak i klasyka gatunku.
Oczywiście ALIEN/S/3 Rules!!,i dla mnie jest Nr 1,
ale Nr 2 to bezapelacyjnie SW,chociaż jak ktoś już
zauważył "Mroczne widmo" to raczej kaszana.
Niemniej jednak AR też arcydziełem nie jest :/
Przyznaję że być może piszę trochę "inspired" gdyż
akurat gram w Jedi Knight II,ale gdyby Lucas zrobił
kolejny epizod na podstawie tej gry,byłoby zajebiście,niesamowity klimat,muzyka,grafika i
poziom trudności sprawiający że gracz by posuwać
się do przodu musi myśleć ,kombinować,ćwiczyć, a w końcu STAĆ SIĘ Jedi,bo inaczej nie skończy gry!!
Tak wogóle to "Imperium kontratakuje" rządzi jeśli
o SW mowa.Vader(moja ulubiona postać)jest debeściak!
Przejdźmy teraz na inne poletko.Nasłuchawszy i
naczytawszy się kiedyś o "kultowym" filmie
"Star Trek" zdecydowałem się ww dzieło obejrzeć.
Geeez!!!Yuck!!!Błech!!! :/ :c.Jakieś drętwe teksty,
jakieś mutanty których sam wygląd wręcz krzyczy,
"Niskobudżetowa produkcja!!",klimat jak z lat
50-tych,nieee,może jestem odszczepieńcem ale dla
mnie SW zawsze będzie znaczącym fragmentem w historii światowego kina SF.
Zapowiadała się ciekawa gadka o pedziach,ale skoro
"Case Closed" to już nie będę mieszał............
.......ale cyganów to bym powystrzelał...
.......OOPS!Od Sylwestra nie wyczyściłem jeszcze
broni :O.......OK,OK! Spadam.
Trza zarzucić jakąś kolacyjkę
Pozdro
|
|
2003-02-10 23:24:35
|
|
|
|