Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: ALIEN: EARTH
johnny

First Lieutenant

Mi też się podobał bardzo piaty odcinek, mimo niektórych mega głupotek (chocby operacja bez zadnych maseczek, czy spozywanie jedzenia w laboratorium pełnym obcych gatunków) - no ale bez tego nie byloby akcji. Scenografia mega. 'Oczko' tez fajne.
2025-09-05 20:08:12
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
johnny

First Lieutenant

Jestem po szostym odcinku i, ołmajgat, głupota postaci po prostu poraża, ale mimo to oglada się to z zaciekawieniem co bedzie dalej...

Jak takie szanowane laboratorium nie ma przycisku Alarm/Pożar czy cus, tylko trzeba dzwonic z słuchawki...
2025-09-10 11:14:25
cyper

Lance Corporal

Słuchawka telefoniczna i to jeszcze na kablu w roku 2120 to faktycznie lekki absurd,
mogli przynajmniej już dać słuchawkę bezprzewodową Wink

Mnie z kolei zastanowiło w tym odcinku to, jakim cudem te wszystkie wydarzenia w laboratorium mogły
w ogóle się wydarzyć skoro na terenie tej placówki wszędzie są jakieś kamery, patrole ochrony, itd.
Pewnie mają rygorystyczne regulaminy bezpieczeństwa tym bardziej, że od początku istniało zagrożenie
ze strony W-Y. To od czego są w takim razie te kamery ? Od monitoringu (którego ktoś kompetentny
na bieżąco ogląda) czy od "rejestratora" który tylko nagrywa co się dzieje, żeby ewentualnie później
można było odtworzyć wydarzenia w razie jakiegoś wypadku, itd.

Tak czy siak nie ma chyba sensu się czepiać tych wszystkich absurdów (dziur w fabule i dziur w logice)
w końcu to tylko serial science-fiction z naciskiem jak widać na "fiction" Wink

Do końca pierwszego sezonu zostały 2 odcinki więc twórcy serialu powinni trochę nadgonić z akcją.
Trailer siódmego odcinka daje nadzieję na jakąś akcję, bo drużyna "black ops" z W-Y w końcu wejdzie
do "Nibylandii" i spróbuje siłą odebrać okazy.

Po rozmowie w windzie, mam nadzieję, że dojdzie w przyszłości do konfrontacji: Morrow vs Kirsh.

Młody Alienek nawet fajny. Niech każdy rzuci we mnie kamieniem Wink kto nigdy przez chwilę nie marzył
o tym, żeby mieć takiego pupila Smile
2025-09-11 18:33:53
cyper

Lance Corporal

Za nami finałowe odcinki pierwszego sezonu. Nie sądziłem, że to napiszę (jako fan Obcego)
ale ten serial nie jest do końca tym co oczekiwałem. Mam nadzieję, że wkrótce ktoś przygotuje
zestawienie typu: 50 Prawd Objawionych przez "Obcy: Ziemia" Wink

Jeżeli ktoś się już zetknął z tymi artykułami to wie o co mnie chodzi:

https://film.org.pl/a/50-prawd-objawionych-przez-prometeusza-29240
https://film.org.pl/a/50-prawd-objawionych-przez-obcego-przymierze-128901
https://film.org.pl/a/30-prawd-objawionych-przez-film-obcy-romulus
2025-09-24 14:05:42
johnny

First Lieutenant

No tragedia jakaś, początek sezonu nawet przymykałem oko i fajnie się to oglądało, ale jakieś ostatnie kilka odcinków, to kompletny spadek formy. Bohaterowie snują się po tej bazie bez ładu i składu. Ksenomorf wypuszczony z klatki, a oni wszyscy jakby nigdy nic chodzą sobie w najlepsze... no i brak konkluzji, ewidentne rozwleczenie fabuły na kolejny bądź więcej sezonów. A myślałem, że będzie ładnie wszystko spięte. Dla mnie cały sezon słaby.
2025-09-24 21:31:00
Suchy
F161

MODERATOR

Obejrzałem pierwszy epizod, zmusiłem się do drugiego i odpuściłem resztę. Po Waszych opiniach wróciłem na piąty, który dało się obejrzeć mimo że wywracałem oczami na różne głupotki, odpaliłem szósty na którym usnąłem... i ot cała moja przygoda z Alien: Earth...
Planują kolejne sezony?
2025-09-25 09:08:00
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
J.Vasquez

Captain

Suchy napisał:
Obejrzałem pierwszy epizod, zmusiłem się do drugiego i odpuściłem resztę. Po Waszych opiniach wróciłem na piąty, który dało się obejrzeć mimo że wywracałem oczami na różne głupotki, odpaliłem szósty na którym usnąłem... i ot cała moja przygoda z Alien: Earth...
Planują kolejne sezony?

Ostatni odcinek kończy się tak jakby planowali.
2025-09-25 11:34:58
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
cyper

Lance Corporal

Suchy napisał:
Planują kolejne sezony?

6 odcinek faktycznie był przegadany. Spróbuj jednak obejrzeć 7 i 8 odcinek.
Nie twierdzę, że są rewelacyjne ale akurat w tych dwóch ostatnich odcinkach
jest najwięcej akcji (w 8 odcinku jest nawet walka Morrow vs Kirsh) i ogólnie
jest sporo trupów.

Po za tym w 7 odcinku jest taka scena w której jeden z dzieciaków próbuje napoić/nakarmić
faceta, który ma facehuggera na głowie, wtykając mu rurkę (od bidonu) do ust. Nie wiem
czy to była normalna reakcja z mojej strony ale zaśmiałem się ogladając tę scenę bo miałem
wrażenie, że ogladam jakąś parodię w stylu "Straszny film" Wink
2025-09-25 12:18:05
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Suchy napisał:
Planują kolejne sezony?

Ja po pierwszym odcinku kontemplowałem czy oglądać kolejne. W końcu włączyłem drugi, który tak mnie zmęczył, że w połowie go wyłączyłem.

Ten serial to jakieś nieporozumienie. Reżyser powinien zrobić coś osadzonego w świecie Blade Runnera i zostawić w spokoju Obcego.

Alien Earth świadczy o totalnym bankructwie współczesnych produkcji ze świata Obcego. Ja się pytam: GDZIE JEST GIGER???? Co się stało z dziedzictwem biomechanicznego koszmaru, który ten człowiek stworzył i wkomponował w pierwszego Aliena?? Przecież zostały po nim liczne obrazy i rzeźby! Nie można było tego wykorzystać do stworzenia czegoś nowego? Siła Obcego z 1979 roku polegała właśnie na tym iż koszmarna wizja Szwajcara przybliżała pierwszego Aliena do mitologii Lovecrafta. Powinni iść tą ścieżką a nie klecić jakąś biologiczno-cyberpunkową bajkę.

Jest to także chyba pierwsza produkcja, w której reżyser i autor zdjęć nie wiedzieli jak pokazać w wiarygodny sposób Obcego. W wielu ujęciach nie mamy do czynienia z ksenoistotą tylko facetem w kostiumie.

Że też to wszystko dzieje się pod okiem Scotta Shocked
2025-09-25 17:26:30
cyper

Lance Corporal

Krótko i na temat:

https://imgflip.com/i/a774tr
2025-09-25 18:42:13
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

Ten serial mógłby być fajny bez obcego i tych dzieci
2025-09-26 10:13:46
cyper

Lance Corporal

Ja z kolei chciałbym, żeby się pojawiły komiksy w których zostałyby podjęte i rozszerzone wątki,
które zostały zaprezentowane "po łebkach" w serialu. Nie wiem czy w 2 sezonie (jeżeli wyjdzie) pojawią
się kolejne odcinki "retrospekcje" w stylu piątego odcinka ("In Space, No One...") ale chętnie bym
przeczytał/obejrzał komiksy w których główną rolę grałaby załoga statku "Maginot".

Mam nadzieję, że kiedyś tak się stanie bo do tej pory pojawiło się kilka komiksów nawiązujących
do konkretnych filmów czy gier z Obcymi:

- film "Alien Romulus" dostał komiks, będący prequlem
- gra "Aliens Colonial Marines" dostała komiks, który opisuje wydarzenia (niepokazane w grze) z prespektywy O'Neala
- gra "Alien Isolation" dostała komiks opisujący wydarzenia na stacji kosmicznej "Sevastopol" zanim przybyła Amanda Ripley

Oczywiście pomijam już te komiksy, które są oficjalnymi adaptacjami filmów lub będące adaptacjami niezrealizowanego
scenariusza filmu "Alien 3" (William Gibson) czy też oryginalnej wersji scenariusza filmu "Alien" (Dan O'Bannon).

Odwrotna sytuacja jest w przypadku gry "Alien: Rogue Incursion" bo główna bohaterka pojawiła się najpierw
w komiksach a później dopiero w grze ale akurat ten przypadek też chyba pasuje do przykładów, które
przedstawiłem powyżej bo zarówno jak i gra, jak i komiksy razem rozbudowywują historię bohaterki o kolejne wątki.

Najlepiej to chyba został potraktowany film, akurat może nie zwiazany bezpośrednio z Obcymi, ale generalnie chodzi
mnie o przykład jak to należy robić przy okazji premiery głośnej produkcji filmowej. I np. taki "Predators" (2010)
to w postaci komiksów dostał zarówno prequel jaki sequel. Może przedstawione tam historie nie są jakieś wybitne
ale wyjaśniają lub zakańczają niektóre wątki pokazane w filmie co jest fajnym dodatkiem dla widza/fana filmu.

Niedawno przeczytałem na necie, że film "Predator: Badlands" otrzyma prequel w postaci komiksu.
2025-10-03 15:49:48
Strona: Poprzednia  1, 2 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu